Πώς να δώσετε προτεραιότητα σε δίκτυα Wi-Fi σε Mac

Από προεπιλογή, το Mac σας συνδέεται αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi που χρησιμοποιήθηκε πιο πρόσφατα. Αλλά όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο με πολλά ανοιχτά δίκτυα, μπορεί να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα σε ένα συγκεκριμένα (όπως το δικό σας hotspot) στο Mac σας.

Μπορείτε να αναδιατάξετε τη λίστα προτεραιότητας δικτύου Wi-Fi από την ενότητα Δίκτυο στις Προτιμήσεις συστήματος.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταβείτε στις Προτιμήσεις δικτύου είναι από την ενότητα Wi-Fi στη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi από τη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Άνοιγμα προτιμήσεων δικτύου».

  Πώς να δημιουργήσετε Memojis στο iPhone 13

Αυτό ανοίγει την ενότητα Δίκτυο μέσα από τις Προτιμήσεις συστήματος.

Εδώ, από την πλαϊνή γραμμή, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η επιλογή “Wi-Fi” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Για προχωρημένους”.

Θα δείτε μια ενότητα “Προτιμώμενα δίκτυα” στην καρτέλα “Wi-Fi” που περιέχει μια λίστα με όλα τα δίκτυα στα οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν. Όλα ταξινομούνται κατά προτίμηση, που σημαίνει ότι το δίκτυο στην κορυφή της λίστας παίρνει την πρώτη προτίμηση.

Από αυτήν τη λίστα, βρείτε το δίκτυο που θέλετε να είναι το προτιμώμενο δίκτυο (όπως το hotspot). Κάντε κλικ στο δίκτυο για να το επιλέξετε.

  Πώς το iPhone σας μπορεί να αντικαταστήσει σύντομα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

Από εκεί, σύρετε το όνομα του δικτύου στην κορυφή της λίστας και, στη συνέχεια, αφήστε το.

Μόλις δείτε το δίκτυο στην κορυφή της λίστας, σημαίνει ότι έχει προτεραιότητα. Τώρα μπορείτε να αναδιατάξετε τα υπόλοιπα δίκτυα Wi-Fi για δεύτερη ή τρίτη προτεραιότητα.

Εάν είχατε συνδεθεί προηγουμένως σε ένα ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi και δεν θέλετε το Mac σας να συνδεθεί σε αυτό, ακόμη και όταν δεν υπάρχει άλλο δίκτυο προτεραιότητας, αφαιρέστε το δίκτυο Wi-Fi από τη λίστα. Επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Μείον.

Αφού δώσετε προτεραιότητα στη λίστα των δικτύων, κάντε κλικ στο κουμπί “OK” από την κάτω δεξιά γωνία.

  Πώς να εμφανίσετε κουμπιά γρήγορης δράσης στο email σας στο Outlook

Στη συνέχεια, από την οθόνη Δικτύου, κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» για να ενημερώσετε τη λίστα προτεραιοτήτων.

Εάν δεν θέλετε να αφαιρέσετε ένα δίκτυο από τη λίστα, μπορείτε επίσης να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση του Mac σας σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi.