Πώς να διορθώσετε το σφάλμα api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll που λείπει κατά την αναβάθμιση των Windows 10

Τα Windows 10 έχουν ένα ατελείωτο πλήθος σφαλμάτων, αλλά είναι αρκετά σπάνια ώστε να μην επηρεάζουν πάρα πολλούς χρήστες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούν πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο σπάνιο είναι ένα σφάλμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιλυθεί και η Microsoft είναι λιγότερο πιθανό να το διορθώσει. Ένα σφάλμα που βλέπουν οι χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 7 και προσπαθούν να αναβαθμίσουν στα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Αναβάθμισης των Windows 10 είναι το “api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll Is Missing Error”. Αυτό είναι ένα αρκετά πρόσφατο bug που φαίνεται να εμφανίστηκε μετά την τελευταία σημαντική έκδοση των Windows 10, το Fall Creators Update που κυκλοφόρησε. Δείτε πώς μπορείτε να το λύσετε.

Το λάθος

Κατά την αναβάθμιση από Windows 7 σε Windows 10, η αναβάθμιση αποτυγχάνει και εμφανίζεται το σφάλμα “api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll Is Missing”. Το σφάλμα ουσιαστικά σας λέει ότι λείπει ένα αρχείο DLL και χωρίς αυτό, η αναβάθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν σας λέει πού μπορείτε να κάνετε λήψη του εν λόγω αρχείου DLL.

  Τι είναι το Slack και γιατί το λατρεύουν οι άνθρωποι;

Η επιδιόρθωση

Η επιδιόρθωση για το σφάλμα “api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll λείπει” έρχεται με την αντικατάσταση του αρχείου DLL στην ακόλουθη τοποθεσία.

C:Windows10Upgradewimgapi.dll

με το αρχείο DLL που βρίσκεται στον κατάλογο που δίνεται παρακάτω.

C:WindowsSystem32wimgapi.dll

Μόλις αντικαταστήσετε το αρχείο, εκτελέστε ξανά την αναβάθμιση και αυτή τη φορά, θα πρέπει να λειτουργήσει. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται μόνο εάν κάνετε αναβάθμιση από Windows 7 σε Windows 10. Εάν κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows 10, δεν θα το δείτε.

Φαίνεται ότι κατά τη συσκευασία του πιο πρόσφατου προγράμματος ενημέρωσης, η Microsoft το έβαλε κατά λάθος να αναζητήσει το λάθος αρχείο. Το αρχείο DLL που λείπει δεν υποτίθεται ότι βρίσκεται στο μηχάνημα Windows 7 για αρχή. Η πραγματική επιδιόρθωση πιθανότατα θα πρέπει να προέλθει από τη Microsoft, με την οποία η εφαρμογή ενημέρωσης αναζητά το σωστό αρχείο DLL. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, επειδή, παρόλο που η επιδιόρθωση είναι αρκετά απλή, θα απαιτήσει μια αλλαγή στην εφαρμογή ενημέρωσης των Windows 10, την οποία η Microsoft είναι απίθανο να κάνει, εκτός εάν έχει κυκλοφορήσει μια σημαντική νέα έκδοση.

  Πώς να μετατρέψετε το υπάρχον Amazon Echo σας σε παιδική έκδοση

Το πρόβλημα ήταν τεκμηριώνεται στο φόρουμ TechNet της Microsoft και από εκεί προέρχεται η βιώσιμη λύση.

Οι καθαρές εγκαταστάσεις είναι καλύτερες

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα με τα Windows 10 και τη διαδικασία αναβάθμισης. Στην πραγματικότητα, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 αντί για αναβάθμιση. Τα περισσότερα σφάλματα που βλέπουν οι χρήστες στα Windows 10 είναι σε μηχανήματα που έχουν αναβαθμιστεί από 7/8/8.1 σε Windows 10. Η διαδικασία αναβάθμισης δεν είναι τόσο ομαλή και καταλήγει να σπάει αρκετά πράγματα. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες που κάνουν αναβάθμιση από τη μία έκδοση των Windows 10 στην επόμενη, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα. Η καθαρή εγκατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε σφάλματα και κατεστραμμένα χαρακτηριστικά.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα απλό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας το Excel