Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N

Η λειτουργία παιχνιδιού είναι μία από τις κορυφαίες λειτουργίες στην Ενημέρωση δημιουργών των Windows 10. Είναι βασικά μια δυνατότητα βελτιστοποίησης συστήματος που βοηθά τα παιχνίδια να εκτελούνται καλύτερα στο σύστημά σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και είναι εύκολο να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια, αυτό είναι ίσως ένα από τα χαρακτηριστικά που σας ενδιέφεραν περισσότερο. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Pro N ωστόσο, θα απογοητευτείτε. Η ενημέρωση δημιουργών για τα Windows 10 Pro N δεν περιλαμβάνει τη λειτουργία παιχνιδιού. Για να αποκτήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N, πρέπει να εγκαταστήσετε το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων από τη Microsoft.

  Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Αποκτήστε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N

Για να αποκτήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εάν η εγκατάσταση των Windows είναι 32-bit ή 64-bit. Επιλέξτε τη σωστή έκδοση του πακέτου δυνατοτήτων πολυμέσων για λήψη.

Εγκαταστήστε το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων στο σύστημά σας. Πρέπει να έχετε ήδη ενημερώσει την Ενημέρωση δημιουργών. Πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή για να εγκαταστήσετε το πακέτο δυνατοτήτων. Μόλις εγκατασταθεί, η εγκατάσταση των Windows 10 Pro N θα έχει όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν τα Windows 10 Pro.

Θα πρέπει τώρα να έχετε τη λειτουργία παιχνιδιού στο σύστημά σας.

Τι είναι το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων

Το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων ενεργοποιεί μια μακρά λίστα δυνατοτήτων στα Windows 10 Pro N. Εάν επισκεφτείτε τη σελίδα, μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις δυνατότητες που εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows. Η Microsoft ενημερώνει τη λίστα τακτικά. Αυτή η σελίδα ενημερώνεται για να ενημερώνει τους χρήστες του Pro N να γνωρίζουν τι δεν λαμβάνουν κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση σε άλλες εκδόσεις των Windows 10.

  Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε hotspot για τη σύνδεσή σας WiFi [Windows]

Το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων επιτρέπει στους χρήστες Pro N να αποκτούν λειτουργίες των Windows που δεν τις βγάζουν από το κουτί. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικούς κωδικοποιητές πολυμέσων που απαιτούνται για την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων, τις εφαρμογές μουσικής Skype, Video και Groove και φυσικά τη λειτουργία παιχνιδιού.

Το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων δεν αναφέρει ρητά ότι θα προσθέσει τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N. Πρέπει να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα. Συγκεκριμένα, το τμήμα όπου λέει ότι θα προσθέσει τη λειτουργία Game DVR στην εφαρμογή Xbox.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε τις δυνατότητες που θα εγκαταστήσει το πακέτο δυνατοτήτων. Είναι μια συμφωνία όλα ή τίποτα. Αν θέλετε τη λειτουργία παιχνιδιού, θα πρέπει να αποκτήσετε και την εφαρμογή Groove, Skype και Βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα με τις δυνατότητες στη σελίδα του πακέτου δυνατοτήτων δεν είναι πλήρης. Θα λάβετε όλες τις αναφερόμενες λειτουργίες και μερικές μη καταχωρημένες.

  Πώς να βρείτε τη θέση του φακέλου εκκίνησης των Windows 10

Εγκαταστήστε το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων για Windows 10 Pro N