Το MailTrack σας ενημερώνει πότε το email σας παραδόθηκε και διαβάστηκε [Chrome]

Υπηρεσίες όπως το Outlook με τον Exchange Server σάς επιτρέπουν να ζητάτε αποδείξεις ανάγνωσης και να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν το email σας ανοίγει από τους παραλήπτες σας. Ωστόσο, επειδή μια τέτοια δυνατότητα δεν προσφέρεται στο Gmail, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τη νέα επέκταση του Chrome MailTrack για το σκοπό αυτό. Αυτό το εξαιρετικά μικρό εργαλείο για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome παρακολουθεί αυτόματα όλα τα εξερχόμενα email που στέλνετε από τον λογαριασμό σας στο Gmail και σας ενημερώνει εάν οι παραλήπτες έχουν διαβάσει μηνύματα email ή όχι. Η επέκταση χρησιμοποιεί μια λειτουργία τύπου WhatsApp, η οποία εμφανίζει διπλούς ελέγχους εκτός από τα μηνύματα ανάγνωσης που υποδεικνύουν ότι το μήνυμα έχει παραδοθεί με επιτυχία.

  Αποκλεισμός τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και αθλητικών spoiler στο Facebook και στο Twitter [Chrome]

Για παράδειγμα, όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον από τη λίστα επαφών σας, ένα μόνο πράσινο σημάδι επιλογής θα εμφανίζεται στο φάκελο “Απεσταλμένα email” δίπλα σε αυτό το μήνυμα. Όταν ο παραλήπτης διαβάζει αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μεμονωμένο σημάδι επιλογής αντικαθίσταται με ένα πράσινο διπλό σημάδι επιλογής που υποδεικνύει ότι η αλληλογραφία διαβάστηκε από τον προβλεπόμενο παραλήπτη.

Για τον νέο χρήστη, το MailTrack είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για να το αντιμετωπίσετε. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη ρύθμιση και λειτουργεί αμέσως. Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση της επέκτασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το MailTrack ανοίγει αμέσως ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί. Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει επίσης να παραχωρήσετε την κατάλληλη άδεια εφαρμογής προτού το MailTrack έχει πρόσβαση στον λογαριασμό email σας. Μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στην Αποδοχή όταν σας ζητηθεί.

  Στιγμιότυπο οθόνης Μια ιστοσελίδα και προσθέστε ένα πλαίσιο παραθύρου macOS σε αυτήν [Chrome]

Και αυτά είναι σχεδόν όλα τα βήματα που απαιτούνται για τη ρύθμιση του MailTrack στο Gmail σας, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ίδια η επέκταση. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα μόνοι σας για να παρακολουθείτε εάν τα email σας διαβάστηκαν από τους παραλήπτες ή όχι. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το MailTrack θα λειτουργήσει μόνο εάν συντάσσετε μηνύματα απευθείας στο Gmail, επομένως εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους, δεν έχετε τύχη

Οποιοδήποτε μήνυμα συντάσσετε μέσω του Gmail παρακολουθείται από το MailTrack. Μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα κατάσταση του μηνύματος τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το σημάδι επιλογής. Το MailTrack θα σας ενημερώσει για την ημερομηνία και την ώρα λήψης, για παράδειγμα, την τελευταία φορά που άνοιξε πριν από 1 εβδομάδα ή 1 μήνα κ.λπ., μαζί με το όνομα του παραλήπτη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του Google Chrome στα Windows 10

Το MailTrack λειτουργεί εισάγοντας ένα μικρό απόσπασμα κώδικα στην κεφαλίδα για κάθε εξερχόμενο μήνυμα email. Και αν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, οι προγραμματιστές έχουν αναγνωρίσει ότι δεν παρακολουθούν τις πληροφορίες χρήστη με κανέναν τρόπο και όλα τα δεδομένα διατηρούνται “100 τοις εκατό ασφαλή και ιδιωτικά”.

Το MailTrack μπορεί να ληφθεί και να εγκατασταθεί από το Chrome Web Store μέσω του συνδέσμου που παρέχεται παρακάτω.

Εγκαταστήστε το MailTrack από το Chrome Web Store