Το Facebook εκκινεί την εφαρμογή Groups, σας επιτρέπει να προσθέσετε μια ομάδα στην αρχική σας οθόνη

Το Facebook παρουσίασε σήμερα μια νέα εφαρμογή, το Facebook Groups. Όπως και η εφαρμογή Messages, αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια δημοφιλή λειτουργία του Facebook και σας επιτρέπει να τη χρησιμοποιείτε σε μια αυτόνομη εφαρμογή. Το θέμα είναι φυσικά να διευκολυνθεί η πρόσβαση, επειδή το Facebook ως υπηρεσία έχει γίνει πολύ περίπλοκο σε σημείο που τα μηνύματα και η ομαδική αλληλεπίδραση δεν είναι βολική από τη ροή ειδήσεων σας. Οι ομάδες Facebook μοιάζουν πολύ με την εφαρμογή Messages στη διάταξη. Έχετε μια αρχική οθόνη όπου εμφανίζονται όλες οι ομάδες σας. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μια κατάσταση ή μια φωτογραφία σε μια ομάδα, να λαμβάνετε τακτικές ειδοποιήσεις push για οποιαδήποτε ομαδική δραστηριότητα και ακόμη και να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα από την ίδια την εφαρμογή. Ίσως το κόσμημα του στέμματος όσον αφορά τις δυνατότητες αυτής της εφαρμογής είναι η δυνατότητα προσθήκης μιας ομάδας στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android, αν και τη στιγμή της σύνταξης, ο σύνδεσμος του Google Play Store δεν λειτουργεί.

  Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές Facebook, συνδέεστε με το προφίλ σας στο Facebook. Η εφαρμογή διαθέτει τέσσερις καρτέλες. ομάδες (η αρχική οθόνη για την εφαρμογή), Ειδοποιήσεις, Discover και Ρυθμίσεις. Η καρτέλα “Ομάδες” παραθέτει κάθε ομάδα στην οποία έχετε εγγραφεί με ένα κουμπί “Δημιουργία” επάνω δεξιά για τη δημιουργία μιας νέας δικής σας ομάδας. Οι ομάδες εμφανίζονται με την εικόνα προφίλ και το πλήρες όνομά τους με ένα σήμα που υποδεικνύει νέες ειδοποιήσεις από αυτήν την ομάδα.

Πατήστε μια ομάδα με την οποία θέλετε να αλληλεπιδράσετε. μπορείτε να δημοσιεύσετε στην ομάδα και να προσκαλέσετε άλλα μέλη σε αυτήν. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για κάθε ομάδα ξεχωριστά. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί περισσότερα επάνω δεξιά και θα ανοίξει μια νέα οθόνη ρυθμίσεων. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε μια ομάδα στην Αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας και να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα βρείτε την επιλογή να αποχωρήσετε από την ομάδα. Σας αρέσουν οι ενημερώσεις και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ομάδα και αφήνετε σχόλια σε αυτές.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα bot Facebook Messenger χωρίς κωδικοποίηση [Guide]

Η καρτέλα Ειδοποιήσεις είναι μια ενοποιημένη προβολή όλων των ειδοποιήσεων από κάθε ομάδα στην οποία έχετε εγγραφεί. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων και επίσης να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις ανά ομάδα. Η καρτέλα Discover σάς επιτρέπει να αναζητάτε νέες ομάδες και προτείνει ομάδες που μπορεί να σας αρέσουν με βάση αυτές στις οποίες έχετε εγγραφεί.

Οι ομάδες του Facebook είναι αναμφίβολα δημοφιλείς, αλλά αναρωτιέμαι αν χρειαζόμαστε πραγματικά μια ξεχωριστή εφαρμογή για να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους. Προσωπικά πιστεύω ότι το Facebook θα μπορούσε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις σελίδες, αλλά δεν θα ήθελα μια ξεχωριστή εφαρμογή ούτε για αυτό. Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δοκιμάσετε την εφαρμογή. Εάν επισκεφτείτε τον σύνδεσμο στη συσκευή σας iOS ή Android, θα σας ανακατευθύνει αυτόματα στη σελίδα λήψης.

  Πώς να αναγνωρίσετε και να επισημάνετε μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων του Facebook

Κατεβάστε τις ομάδες Facebook για iOS και Android