Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 συνεχίζει την επαναφορά

Τα Windows 10 συνοδεύονται από ένα πρόγραμμα περιήγησης. Ακρη. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών ζωής των Windows 10, η αρχική εφαρμογή UWP Edge που αναπτύχθηκε από τη Microsoft αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με ένα ολοκαίνουργιο Edge που βασίζεται στο Chromium. Αυτή η έκδοση Chromium είναι το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, αλλά μπορείτε ακόμα να το αλλάξετε σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας.

Τα Windows 10 θα ωθήσουν τον Edge στους χρήστες του όποτε μπορεί, αλλά η επιλογή αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης υπήρχε πάντα.

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 συνεχίζει την επαναφορά

Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η επιλογή αλλαγής του προγράμματος περιήγησης βρίσκεται στην περιοχή Εφαρμογές> Προεπιλεγμένες εφαρμογές.

  Πώς να προβάλετε μια παρουσίαση στα Windows 10

Το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο θέλετε να μεταβείτε πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα, ώστε να μπορείτε να το επιλέξετε από μια λίστα εφαρμογών. Εάν έχετε αλλάξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά τα Windows 10 συνεχίζουν να το επαναφέρουν, δοκιμάστε τις ακόλουθες διορθώσεις.

1. Χρησιμοποιήστε το EdgeDeflector

Τα Windows 10 επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για τις περισσότερες ενέργειες, αλλά, για ορισμένες ενέργειες, π.χ. αναζήτηση Ιστού στην Cortana, η προεπιλεγμένη ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης ενδέχεται να μην παραμένει πάντα σταθερή.

Αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας.
Κατεβάστε και εγκαταστήστε μια εφαρμογή που ονομάζεται Edge Deflector από το Github.
Αναζητήστε κάτι στην Cortana και επιλέξτε ένα αποτέλεσμα ιστού.
Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.
Επιλέξτε EdgeDefelector.
Το EdgeDeflector θα ανακατευθύνει όλες τις αναζητήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε επιλέξει.

  Ποιες διεργασίες μπορείτε να τερματίσετε με ασφάλεια στο Activity Monitor σε Mac;

2. Καταργήστε τον Internet Explorer

Ο Internet Explorer, αν και είναι απαρχαιωμένος, εξακολουθεί να αποτελεί μέρος των Windows 10. Περιλαμβάνει επίσης ορισμένες ρυθμίσεις Διαδικτύου στις οποίες δεν μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Μπορεί να είναι ο λόγος που το πρόγραμμα περιήγησης συνεχίζει να κάνει επαναφορά.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις (συντόμευση πληκτρολογίου Win+I).
Μεταβείτε στις Εφαρμογές και λειτουργίες.
Κάντε κλικ στην επιλογή Προαιρετικές λειτουργίες.
Επιλέξτε Internet Explorer.
Κάντε κλικ στην Απεγκατάσταση.
Αλλάξτε ξανά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

3. Εκτελέστε το Explorer.exe ως διαχειριστή

Μπορεί να χρειαστείτε δικαιώματα σε επίπεδο διαχειριστή για να αλλάξετε το πρόγραμμα περιήγησης, παρόλο που η ρύθμιση είναι ρυθμίσεις ανά χρήστη.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών από το μενού περιβάλλοντος.
Μεταβείτε στην καρτέλα Διαδικασίες.
Επιλέξτε Windows Explorer και κάντε κλικ στο End Task.
Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Αρχείο>Εκτέλεση νέας εργασίας.
Πληκτρολογήστε explorer.exe και εκτελέστε την εργασία με δικαιώματα διαχειριστή.
Μόλις εκτελεστεί ξανά ο Explorer, αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και η αλλαγή πρέπει να παραμείνει.

  Τι είναι το Reverse SSH Tunneling; (και πώς να το χρησιμοποιήσετε)

4. Δημιουργήστε νέο λογαριασμό χρήστη

Αν και δεν είναι η καλύτερη λύση, η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού χρήστη μπορεί να διορθώσει βασικά προβλήματα όπως η επαναφορά του προγράμματος περιήγησης ξανά και ξανά. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάτι λάθος με τον λογαριασμό χρήστη που μπορεί να συμβεί.

Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό και αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε αυτόν. Η αλλαγή θα παραμείνει και μπορείτε να αλλάξετε τον νέο χρήστη σε λογαριασμό διαχειριστή.

συμπέρασμα

Τα Windows 10 αντιμετώπισαν προβλήματα με τον ορισμό προεπιλεγμένων εφαρμογών. Έχουν γίνει λιγότερο κοινά με τα χρόνια, αλλά χρειάζεται μόνο μια κακή ενημέρωση ή μια αποτυχημένη ενημέρωση για να σπάσει κάτι στο λειτουργικό σύστημα και προβλήματα όπως αυτό αρχίζουν να εμφανίζονται. Συχνά, η καλύτερη και μακροπρόθεσμη λύση είναι η δημιουργία νέου λογαριασμού.