Τι συμβαίνει όταν σας αρέσει κατά λάθος και στη συνέχεια δεν σας αρέσει μια φωτογραφία στο Facebook;

Η αρχική σελίδα του Facebook έχει περάσει από διάφορους τύπους εμφάνισης και σχεδίων τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Τώρα, όχι μόνο μπορείτε να κάνετε like σε μια φωτογραφία του Facebook, αλλά μπορείτε να αντιδράσετε σε αυτήν με διάφορα emoji επίσης.

Αν και δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να κάνετε like στις φωτογραφίες του Facebook, καθιστά επίσης απίστευτα απλό το να κάνετε like σε μία κατά λάθος, ειδικά αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι συμβαίνει όταν κατά λάθος σας αρέσει και στη συνέχεια δεν κάνετε like σε μια φωτογραφία στο Facebook. Θα καλύψουμε επίσης πώς μπορείτε να αποφύγετε να αντιδράσετε σε ανάρτηση κάποιου στο Facebook.

Μπορεί κάποιος να δει αν σας αρέσει και αν δεν σας αρέσει η φωτογραφία του;

Έχουμε πάει όλοι εκεί. Πραγματοποιείτε κύλιση στη ροή σας στο Facebook και το δάχτυλό σας γλιστρά κατά λάθος στο κουμπί “Μου αρέσει” κάτω από την ανάρτηση κάποιου. Παρόλο που μπορείτε να το καταργήσετε αμέσως, θα λάβουν μια ειδοποίηση ότι σας άρεσε η φωτογραφία τους;

Το να κάνετε ακούσια like στη φωτογραφία κάποιου στο Facebook, ειδικά αν προσπαθούσατε να περάσετε απαρατήρητοι κατά την προβολή του προφίλ του, μπορεί να είναι κάπως ενοχλητικό. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείς κατά λάθος να σου αρέσει μια φωτογραφία πριν από μερικά χρόνια. Αυτό απλώς αποδεικνύει ότι όχι μόνο επισκεφτήκατε το προφίλ τους, αλλά περάσατε και από μεγάλο μέρος της συλλογής φωτογραφιών τους στο Facebook.

Αν και δεν μπορείτε να πατήσετε δύο φορές τη φωτογραφία για να της αρέσει, όπως θα κάνατε στο Instagram, χρειάζεται μόνο να πατήσετε το κουμπί “Μου αρέσει” από κάτω της στο Facebook. Εάν θέλετε να αντιδράσετε σε αυτό με ένα emoji, πρέπει να κρατήσετε πατημένο και να πατήσετε το κουμπί “Μου αρέσει” μέχρι να εμφανιστεί ένα σύνολο έξι επιπλέον emoji.

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Αν θέλετε να αντιδράσετε στη φωτογραφία κάποιου στον υπολογιστή σας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την καρτέλα “Μου αρέσει” και τα emoji θα εμφανιστούν. Τη στιγμή που θα σας αρέσει ή θα αντιδράσετε στη φωτογραφία κάποιου στο Facebook, θα λάβει μια ειδοποίηση αμέσως. Για να μην αρέσει σε μια φωτογραφία του Facebook, απλώς πατήστε το κουμπί “Μου αρέσει”, το οποίο έχει πλέον γίνει μπλε.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook στον υπολογιστή σας, τότε είναι λίγο πιο δύσκολο να κάνετε like στη φωτογραφία κάποιου κατά λάθος. Θα χρειαστεί πραγματικά να κάνετε κλικ στην καρτέλα “Μου αρέσει” κάτω από τη φωτογραφία, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να το κάνετε κατά λάθος είναι πολύ μικρότερες. Αλλά αν το έκανε κατά λάθος, για να μην του αρέσει απλώς κάντε ξανά κλικ στο κουμπί “Μου αρέσει”. Μόλις καταργήσετε την επιθυμία της φωτογραφίας στο Facebook, η ειδοποίηση θα αφαιρεθεί.

Ο χρήστης του Facebook δεν θα ειδοποιηθεί ότι δεν σας άρεσε η φωτογραφία του, αλλά τι γίνεται όταν σας άρεσε; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το χρονοδιάγραμμα. Εάν σας άρεσε και στη συνέχεια δεν σας άρεσε η ανάρτηση στο Facebook ενώ εκείνο το άτομο ήταν στο διαδίκτυο εκείνη τη στιγμή, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το δει. Από την άλλη, αν δεν χρησιμοποιούσαν το Facebook όταν έκανες like και unlike στη φωτογραφία τους, τότε μάλλον δεν θα το μάθουν καν.

Το να κάνετε κατά λάθος μια φωτογραφία στο Facebook είναι πιο αισθητό από ό,τι στο Instagram, επειδή η φωτογραφία που σας άρεσε θα εμφανιστεί στις ροές των φίλων σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχετε πολλούς κοινούς φίλους. Όσο περισσότερος χρόνος περνά από τη στιγμή που σας άρεσε και στη συνέχεια δεν σας αρέσει η φωτογραφία, τόσο περισσότερο χρόνο δίνετε σε αυτό το άτομο να δει την ειδοποίηση. Γι’ αυτό, όταν σας αρέσει μια φωτογραφία στο Facebook τυχαία, θα πρέπει να την αφαιρέσετε αμέσως για να αποφύγετε την ανίχνευση.

  Πώς να κάνετε σίγαση των ιστοριών του Facebook από προφίλ και σελίδες

Το αν έχουν δει ή όχι ότι σας αρέσει η φωτογραφία τους εξαρτάται επίσης από τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων. Εάν έχουν επιλέξει να έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις push τους, τότε θα λάβουν το μήνυμα τη στιγμή που σας αρέσει η φωτογραφία. Ωστόσο, εάν απενεργοποίησαν αυτήν τη δυνατότητα, τότε δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Όταν πρόκειται για κατά λάθος αντίδραση σε μια φωτογραφία στο Facebook με ένα emoji, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Παρόλο που η αντίδραση σε μια ανάρτηση στο Facebook γίνεται διαφορετικά από το να της αρέσει, για να μην αντιδράσετε, απλώς πατήστε ξανά το κουμπί “Μου αρέσει”.

Τι να κάνετε όταν σας αρέσει κατά λάθος η φωτογραφία κάποιου στο Facebook

Όταν σας αρέσει η φωτογραφία, το βίντεο ή η κατάσταση κάποιου στο Facebook κατά λάθος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην του αρέσει. Μια άλλη επιλογή είναι να αποκλείσετε προσωρινά αυτόν τον χρήστη. Παρόλο που αυτή η επιλογή μπορεί να φαίνεται κάπως ακραία, είναι μια σταθερή λύση εάν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα σας αρέσουν. Για να αποκλείσετε κάποιον στο Facebook στον υπολογιστή σας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Ανοιξε Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Στη γραμμή “Αναζήτηση Facebook” στην επάνω αριστερή γωνία, πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Μεταβείτε στο προφίλ τους.
  • Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην κάτω δεξιά πλευρά της φωτογραφίας εξωφύλλου τους.
  • Επιλέξτε «Αποκλεισμός» από το αναδυόμενο μενού.
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να τους αποκλείσετε.
  • Για να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή για κινητά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.
  • Πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Προχωρήστε στις «Ρυθμίσεις και απόρρητο» και μετά μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις».
  • Μεταβείτε στο “Αποκλεισμός.
  • Δίπλα στο “Αποκλεισμός χρηστών”, πληκτρολογήστε το όνομα του χρήστη του Facebook.
  • Πατήστε στο κουμπί «Αποκλεισμός».
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να τους αποκλείσετε.
  •   Πώς να αφαιρέσετε μια εικόνα προφίλ Facebook από τον λογαριασμό σας

    Θα πρέπει να περιμένετε μερικές μέρες πριν τα ξεμπλοκάρετε. Με αυτόν τον τρόπο, οποιεσδήποτε άλλες ειδοποιήσεις ενδέχεται να λάβουν θα ωθήσουν τις δικές σας πιο κάτω από το παράθυρο δραστηριοτήτων και πιθανώς μακριά από την προσοχή τους. Όταν αποκλείετε κάποιον στο Facebook, όλα τα προηγούμενα like και τα σχόλιά σας θα εξαφανιστούν από τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες του. Εάν αποφασίσετε να τα ξεμπλοκάρετε, θα εμφανιστούν ξανά. Ωστόσο, η ειδοποίηση “μου αρέσει” πιθανότατα θα έχει φύγει.

    Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, αν και αυτή η επιλογή είναι ακόμη πιο ακραία από την προηγούμενη. Μόλις επαναφέρετε τον λογαριασμό σας, η ειδοποίηση θα εξαφανιστεί από το παράθυρο δραστηριοτήτων αυτού του ατόμου. Για να απενεργοποιήσετε το προφίλ σας στο Facebook, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook και κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο».
  • Προχωρήστε στις «Ρυθμίσεις».
  • Κάντε κλικ στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Δίπλα στο “Απενεργοποίηση και διαγραφή”, επιλέξτε “Προβολή”.
  • Κάντε κλικ στο «Απενεργοποίηση λογαριασμού» και μετά στο «Συνέχεια στην απενεργοποίηση λογαριασμού».
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.
  • Απόκρυψη των ιχνών σας στο Facebook

    Όλοι όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook πιθανότατα έχουν κάνει like στη φωτογραφία ή μια ανάρτηση κάποιου κατά λάθος. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η φωτογραφία αμέσως, το άτομο του οποίου η φωτογραφία σας άρεσε μπορεί να ειδοποιηθεί ότι το κάνατε. Αλλά το να κρύψεις το like σου εξαρτάται από τον χρόνο και την τύχη σου. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το τυχαίο like σας θα περάσει απαρατήρητο, έχετε την επιλογή να αποκλείσετε αυτό το άτομο ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

    Σας έχει τύχει ποτέ να σας αρέσει η φωτογραφία κάποιου στο Facebook κατά λάθος και μετά να την διαγράψετε αμέσως; Τι έκανες; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.