Τι σημαίνει “NVM” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Πιθανώς να έχετε ξαναδεί τη συντομογραφία NVM σε κάποιο κείμενο. Δείτε τι σημαίνει αυτή η συνηθισμένη ορολογία του διαδικτύου για συνομιλία και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά.

Τι σημαίνει

Σε αντίθεση με τους περισσότερους συντομευμένους όρους αργκό στο διαδίκτυο, το NVM δεν είναι αρκτικόλεξο. Μάλλον, είναι μια συντομευμένη εκδοχή του «δεν πειράζει». Θα το βλέπετε επίσης μερικές φορές ως “NVMD” ή “NM”.

Το «Never mind» μπορεί να συντμηθεί με κεφαλαία (NVM) ή πεζά (nvm), ωστόσο, το τελευταίο είναι πολύ πιο συνηθισμένο. Θα το βλέπετε συχνά στο διαδίκτυο, σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, δωμάτια συνομιλίας ή μηνύματα κειμένου, όταν κάποιος θέλει όλοι οι άλλοι στη συνομιλία να αγνοήσουν το τελευταίο τους μήνυμα.

Η προέλευση του NVM

Το NVM χρησιμοποιείται από τα πρώτα διαδικτυακά δωμάτια συνομιλίας. Χρησιμοποιούνταν συχνά επειδή οι άνθρωποι έπρεπε συχνά να πληκτρολογούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Πολλές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το SMS, είχαν επίσης αυστηρά όρια χαρακτήρων, επομένως ήταν απαραίτητο να συντμηθούν μεγαλύτερες φράσεις.

  Πώς να μοιραστείτε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες με τον παππού και τη γιαγιά σας

Η κορυφαία καταχώριση για το NVM είναι ενεργοποιημένη Αστικό Λεξικό χρονολογείται από το 2003 (αν και, είναι πολύ παλαιότερο), και ορίζεται απλώς ως «δεν πειράζει». Από τότε, έχει αποκτήσει ευρεία χρήση σε όλο το διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Χρήση NVM σε συνομιλίες και κείμενα

Η πιο συνηθισμένη χρήση του NVM είναι να ζητάτε από κάποιον να αγνοήσει το τελευταίο μήνυμα που στείλατε. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ζητάτε βοήθεια. Πείτε ότι προσπαθείτε να λύσετε ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα και επικοινωνήστε με κάποιον για βοήθεια. Έπειτα, ας πούμε ότι καταφέρνεις να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου. Εάν στείλετε μήνυμα “nvm” στο άτομο με το οποίο επικοινωνήσατε για βοήθεια, το ενημερώνει ότι μπορεί να αγνοήσει το προηγούμενο μήνυμά σας.

Ομοίως, εάν αγοράζετε ένα προϊόν, μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε ένα κατάστημα για να δείτε εάν είναι σε απόθεμα. Ωστόσο, εάν λάβετε το αντικείμενο ως δώρο, θα μπορούσατε να στείλετε μήνυμα, “Nvm, μόλις το έλαβα ως δώρο!” Στη συνέχεια, ο πωλητής θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψει μαζί σας.

  Πώς να ανοίξετε έγγραφα του Microsoft Word χωρίς Word

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το nvm όταν αλλάζετε γνώμη για κάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε έναν φίλο για συμβουλές ποιο πουκάμισο να αγοράσω. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να πάρετε κάτι άλλο εντελώς, μπορείτε να στείλετε μήνυμα, “Nvm! Αντ’ αυτού πήρα ένα πουλόβερ.”

Ασυνήθιστες χρήσεις του NVM

Το NVM χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές με παθητικό-επιθετικό ή σαρκαστικό τρόπο. Όταν κάποιος δεν ανοίγει τα μηνύματά σας, μπορείτε να πείτε nvm για να τραβήξετε την προσοχή του ή να τον κάνετε να αισθάνεται ένοχος που δεν απάντησε.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε το NVM εάν στείλετε κατά λάθος ένα μήνυμα σε λάθος άτομο. Αν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό (ειδικά αν έχει διαβαστεί), ένα απλό “nvm, λάθος αριθμός” ή “nvm, που προορίζεται να το στείλει σε κάποιον άλλο” θα πρέπει να το διορθώσει.

Πολλοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν επίσης NVM όταν το άτομο με το οποίο μιλάνε δεν καταλαβαίνει την ερώτησή τους. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

  The Beginners Guide To The i3 Window Manager

Άτομο Α: Έχετε παρακολουθήσει ακόμα το νέο επεισόδιο;
Άτομο Β: Τι; Βγήκε νέο επεισόδιο;
Άτομο Α: LOL, nvm.

Μια άλλη χρήση του NVM είναι όταν κάνετε ερωτήσεις ή κάνετε αιτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ζητάτε από τους ακόλουθούς σας προτάσεις για το ποια ταινία να παρακολουθήσετε. Τότε, έχεις μια ξαφνική αλλαγή σχεδίων και αποφασίζεις να μην δεις ταινία τελικά. Μπορείτε να δημοσιεύσετε κάτι σαν, “nvm, φαίνεται ότι τελικά δεν θα παρακολουθήσω ταινία”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το NVM

Επειδή το NVM σημαίνει «δεν πειράζει», μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις ίδιες περιπτώσεις στις οποίες θα χρησιμοποιούσατε αυτήν τη φράση. Θα ήταν ίσως καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε περιστασιακές συζητήσεις, ωστόσο.

Παρακάτω είναι μερικά ακόμη παραδείγματα NVM σε δράση:

Nvm, το διόρθωσα.
Nvm, δεν χρειάζεται να φέρεις φαγητό. Είχα παραδώσει μερικά.
Συγγνώμη, nvm, ήθελα να στείλω αυτό το μιμίδιο στον Dan.
NVM, ξέχασα τελείως τι θα ρωτούσα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πληκτρολόγηση σαν ψηφιακή εγγενής; Δείτε τι σημαίνουν TLDR και OTOH.