Τι σημαίνει “IKR” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το “IKR” είναι μια δημοφιλής διαδικτυακή αργκό που βλέπετε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε κείμενα ή συνομιλίες ένας προς έναν. Αν θέλετε να μάθετε τι σημαίνει, από πού προήλθε και πώς να το χρησιμοποιήσετε στη συνομιλία, έχουμε το κοκαλιάρικο.

Τι σημαίνει?

Το IKR είναι μια συντομογραφία της φράσης, “Ξέρω, σωστά;” Είναι ρητορικό και δείχνει ότι συμφωνείτε με τη γνώμη ή την παρατήρηση κάποιου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το IKR ως εναλλακτική λύση για να πουν «Ναι» ή «Ξέρω». Ωστόσο, μεταφέρει επίσης μια αίσθηση ανακούφισης που κάποιος άλλος μοιράζεται τις σκέψεις ή τις απόψεις σας για κάτι.

  Πώς να κάνετε σίγαση σε όλους σε μια κλήση ζουμ

Από πού προέρχεται?

Η καθομιλουμένη φράση «Ξέρω, σωστά;» υπάρχει από τη δεκαετία του 1990. Συνδέεται έντονα με το στερεότυπο “Valley girl”, αλλά κέρδισε μεγαλύτερη δημοτικότητα το 2004 όταν κυκλοφόρησε η ταινία Mean Girls.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν τη συντομογραφία “IKR” λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας. Αυτό είναι λογικό, καθώς το στερεότυπο «Valley girl» συνυφάστηκε με την κουλτούρα των γραπτών μηνυμάτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Υπήρχε μια συντομογραφία για τα πάντα το 2004, οπότε μια φράση τόσο δημοφιλής όσο το “Ξέρω, σωστά;” έπρεπε οπωσδήποτε να έχει ένα.

Το IKR προστέθηκε για πρώτη φορά στο Αστικό Λεξικό το 2005, και ο αρχικός ορισμός μοιάζει με απόσπασμα από το Mean Girls. Ωστόσο, σύμφωνα με Google Trends, το IKR δεν κέρδισε σοβαρή δημοτικότητα μέχρι το 2009 (αν και, θυμάμαι ότι ήταν πολύ δημοφιλές πριν από αυτό), και από τότε διατηρεί σταθερή θέση στο λεξιλόγιό μας.

  Γιατί οι εφαρμογές εξαφανίζονται από το App Store και το Play Store;

Σήμερα, το IKR δεν θεωρείται πλέον ως αργκό του Valley girl ή ως απόσπασμα ταινίας. Είναι απλώς ένας χρήσιμος διαδικτυακός αρχιτισμός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν συμφωνείτε απόλυτα με κάποιον. Μπορεί να μην έχει την ευγενέστερη προέλευση, αλλά, όπως κάθε καλό αρχικισμό, το IKR βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνούν πιο γρήγορα.

Πώς το χρησιμοποιείς?

Η χρήση του IKR είναι εύκολη—απλώς χρησιμοποιήστε το όποτε θέλετε να πείτε, “Το ξέρω, σωστά;” Αν κάποιος πει, “Μισώ το πώς μυρίζουν τα σκυλιά”, θα μπορούσατε να πείτε, “IKR; Δεν θα άφηνα ποτέ σκύλο στο σπίτι μου!». Αν θέλεις να είσαι τσιγκούνης, θα μπορούσες να πεις “IKR;” αφού ένας φίλος σου λέει πόσο άρρωστος είναι με τη διαδικτυακή αργκό.

  Πώς να ανοίξετε έγγραφα Word χωρίς Word

Δεν υπάρχουν περίεργοι γραμματικοί κανόνες, εναλλακτικές έννοιες ή παράξενα μιμίδια για να ανησυχείτε με το IKR. Όπως κάθε αρχικοποίηση, στο κείμενο, οι άνθρωποι συχνά ρίχνουν την κεφαλαία και οποιαδήποτε σημεία στίξης. Μπορεί να δείτε το “ikr” σε διαδικτυακές συνομιλίες και σχόλια. σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Ένα πράγμα που ίσως θέλετε να έχετε κατά νου είναι ότι αυτή η φράση είναι λίγο φορτωμένη. Και πάλι, δεν σημαίνει απλώς ότι συμφωνείτε με κάποιον, αλλά και ότι νιώθετε ανακούφιση που μοιράζεται την ίδια γνώμη με εσάς.

Εάν δεν συμφωνείτε πραγματικά με αυτό που είπε κάποιος, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του IKR.