Τι σημαίνει «ICYMI» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Στον σημερινό κόσμο, τα νέα έρχονται με αστραπιαία ταχύτητα. Αναβοσβήνει και μπορεί να χάσετε μια σημαντική ιστορία. Εκεί μπαίνει ο διαδικτυακός αρχιτισμός, ICYMI.

Τι σημαίνει

Το ICYMI σημαίνει «σε περίπτωση που το χάσατε», μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά όταν παρακολουθείτε κάποιον για μια είδηση ​​ή μια πληροφορία που μπορεί να είχε χάσει. Συνήθως ξεκινά μια πρόταση, μεταδίδοντας στον αναγνώστη ή τον ακροατή ότι το γεγονός για το οποίο μπορεί να μην γνώριζε συνέβη πρόσφατα.

Ενώ η φράση «σε περίπτωση που το χάσατε» χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό, η ευρεία χρήση του ICYMI είναι ένα αρκετά πρόσφατο φαινόμενο. Η άνοδος του αρχιτεκτονισμού σχετίζεται άμεσα με τη μετάβασή μας από στατικές πηγές ειδήσεων σε ταχέως κινούμενες, διαδικτυακές πηγές.

Το διαδίκτυο έχει κάνει τον κύκλο των ειδήσεων πολύ πιο γρήγορο. Αντί να βασιζόμαστε στην τηλεόραση ή τις εφημερίδες, μπορούμε να λαμβάνουμε έκτακτες ειδήσεις σε μια στιγμή, ακριβώς όπως συμβαίνουν τα πράγματα. Αυτός ο γρήγορος κύκλος είναι που δημιούργησε την κουλτούρα που περιβάλλει τον αρχικισμό ICYM. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να λαμβάνουν τις ειδήσεις μισή μέρα μετά την κυκλοφορία τους, αλλά με το Διαδίκτυο, οι ειδήσεις που λείπουν έγιναν πολύ πιο συνηθισμένες.

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη προεπιλογή καμβά στο Photoshop

Ένας πιο γρήγορος κόσμος

Το ICYMI έγινε γνωστό στο Twitter. Αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Twitter έγινε μια σημαντική πηγή ειδήσεων για εκατομμύρια ανθρώπους. Δεδομένου του αρχικού ορίου της πλατφόρμας των 140 χαρακτήρων, ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούσαν αρχικισμούς. Το ICYMI ήταν ένα από αυτά, και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για να μοιράζονται έκτακτα νέα με τους ακόλουθούς τους. Αυτός ο κύκλος και η χρήση του ICYMI έχουν αυξηθεί μόνο από τότε.

Ο αρχικός χαρακτήρας έχει υιοθετηθεί ακόμη και από τα πραγματικά μέσα ενημέρωσης. Επειδή προβάλλουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ιστορίες κάθε εβδομάδα, συχνά δημιουργούν κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς που περιγράφουν ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει οι άνθρωποι. Το BBC έχει στην πραγματικότητα μια σειρά που ονομάζεται «ICYMI», για την οποία συγκεντρώνει πολλά πρόσφατα νέα.

  Πώς να συνδέσετε απευθείας σε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας

Το ICYMI χρησιμοποιείται επίσης για να κερδίσει την προσοχή για ιστορίες που δεν αποτελούν μέρος του ευρύτερου κύκλου ειδήσεων. Αυτά συχνά περιλαμβάνουν κομμάτια ανθρώπινου ενδιαφέροντος ή ειδήσεις για επιστημονικές εξελίξεις ή οικονομικά, που μπορεί να μην είχαν γίνει μεγάλα πρωτοσέλιδα.

Συμπλήρωση κενών

Όπως πολλοί αρχικισμοί, το ICYMI δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ένα πλαίσιο. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά για την κάλυψη κενών σε πρόσφατες πληροφορίες για την υποβολή ερωτήσεων.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κάποιος κάνει μια ερώτηση σε ένα διαδικτυακό φόρουμ σχετικά με το πού να αγοράσετε φθηνά βιντεοπαιχνίδια. Κάποιος μπορεί να απαντήσει με: “ICYMI, υπάρχει μεγάλη έκπτωση στο ψηφιακό κατάστημα αυτή τη στιγμή που πρέπει να ελέγξετε.”

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε όταν στέλνετε μηνύματα με φίλους και συγγενείς. Σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποιείται συνήθως για να ενημερωθείτε για γεγονότα ζωής που μπορεί να είχαν χάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε μήνυμα: «ICYMI, έχουμε ένα νέο σκυλί στο σπίτι».

  Τι κάνει το T2 "Security Chip" της Apple στο Mac σας;

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το “ICYDK”, το οποίο σημαίνει “σε περίπτωση που δεν το ξέρατε”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ICYMI

Όπως καλύψαμε παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ICYMI σε διάφορα πλαίσια, από προσωπικά μηνύματα με φίλους μέχρι τη δημιουργία και την κοινή χρήση περιεχομένου στο διαδίκτυο. Ωστόσο, χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα για την κοινή χρήση σχετικά πρόσφατων πληροφοριών. Διαφορετικά, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το ICYDK.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρήσης του ICYMI:

«Το ICYMI, το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφαση 8-1, ψήφισε υπέρ του ισχύοντος νόμου περί απορρήτου δεδομένων».
“ICYMI Johnny μόλις αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο!”
«Η ICYMI, Main Street θα είναι κλειστή για την ημέρα.»
“ICYMI, οι δωροκάρτες ήταν διαθέσιμες με έκπτωση 10% την τελευταία εβδομάδα.”

Υπάρχουν πολλοί άλλοι αρχικισμοί στο Διαδίκτυο εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων των IDGI και FWIW. Διαβάστε για όλα αυτά και σύντομα θα γίνετε ειδικός!