Πώς να ορίσετε διαφορετικές αναλύσεις για πολλές οθόνες στα Windows 10

Όταν συνδέετε μια δεύτερη οθόνη στον υπολογιστή σας, τα Windows 10 ορίζουν αυτόματα την ίδια ανάλυση για αυτήν με την κύρια οθόνη.

Εάν και οι δύο οθόνες έχουν το ίδιο μέγεθος, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν το ένα από αυτά έχει μεγαλύτερη ανάλυση από το άλλο, είναι πρόβλημα. Αν δεν διορθώσετε την ανάλυση που έχει οριστεί και για τις δύο οθόνες, η μία θα φαίνεται πάντα κακή. Αν μη τι άλλο, δεν θα αξιοποιήσετε το καλύτερο από τουλάχιστον μία από τις οθόνες σας.

Πολλαπλές οθόνες στα Windows 10

Τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να ορίσετε διαφορετικές αναλύσεις για πολλές οθόνες. Απλώς δεν το καθιστά εύκολο ή προφανές πώς γίνεται.

  Τι είναι τα Windows 10 IoT και πότε θα θέλατε να το χρησιμοποιήσετε;

Οι άνθρωποι του MSFT αφαίρεσαν τις ρυθμίσεις ταπετσαρίας και οθόνης από την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου και τις μετέφεραν στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις είναι μια απλοποιημένη έκδοση των βασικών ρυθμίσεων, αλλά περιπλέκει τον τρόπο με τον οποίο ορίζετε διαφορετικές αναλύσεις για πολλές οθόνες.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Διπλές οθόνες με διαφορετικές αναλύσεις Windows 10

Συνδέστε τη δεύτερη ή την τρίτη οθόνη σας στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας. Ενεργοποιήστε το και περιμένετε να επεκταθεί η επιφάνεια εργασίας σας ή να αντικατοπτριστεί στις νέες οθόνες που μόλις προσθέσατε. Αφού συνδέσετε τις οθόνες σας, ήρθε η ώρα να διορθώσετε την ανάλυσή τους.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέξτε την καρτέλα Εμφάνιση και βεβαιωθείτε ότι τα Windows 10 ανιχνεύουν όλες τις συνδεδεμένες οθόνες.

  Είναι το uTorrent ασφαλές;

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Αναγνώριση» στο κάτω μέρος των οθονών που εντοπίστηκαν. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια οθόνη είναι ποια.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω σε αυτήν την ίδια καρτέλα και κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης”.

Στην οθόνη Προηγμένες ρυθμίσεις οθόνης, επιλέξτε την οθόνη για την οποία θέλετε να αλλάξετε την ανάλυση.

Πρέπει να γνωρίζετε ποια οθόνη είναι ποια από το πρώτο βήμα. Εάν το παραλείψατε, υπάρχει ένας σύνδεσμος Identify και σε αυτήν την οθόνη. Χρησιμοποιήστε το για να αναγνωρίσετε την οθόνη σας.

Επιλέξτε την οθόνη για την οποία θέλετε να ορίσετε διαφορετική ανάλυση. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα, επειδή οι επιλογές ανάλυσης στο αναπτυσσόμενο μενού αλλάζουν ανάλογα με την οθόνη που έχετε επιλέξει.

  Τρόπος εκτέλεσης εφαρμογών Windows σε Mac OS X με Wine [Guide]

Η οθόνη 2 έχει επιλεγεί στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Ανάλυση και επιλέξτε τη συνιστώμενη (ή υψηλότερη) ανάλυση για την οθόνη. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή.

Όταν σας ζητηθεί να διατηρήσετε ή να επαναφέρετε την αλλαγή, κάντε κλικ στο «Διατήρηση».

Η ανάλυση για την επιλεγμένη οθόνη θα αλλάξει. Η ανάλυση για την άλλη οθόνη θα παραμείνει ίδια με πριν.

Λέξεις χωρισμού

Αυτό ήταν πιο εύκολο σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10. Η περικοπή της εφαρμογής Πίνακας Ελέγχου και η προσθήκη της εφαρμογής Ρυθμίσεις έχουν περιπλέξει κατά τα άλλα απλές εργασίες στα Windows.

Τούτου λεχθέντος, η επιλογή εξακολουθεί να υπάρχει και χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να ορίσετε διαφορετικές αναλύσεις για πολλαπλές οθόνες. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.