Τι σημαίνει όταν το WhatsApp έχει ένα σημάδι επιλογής;

Κάθε μήνυμα που αποστέλλεται στο WhatsApp έχει συνήθως τουλάχιστον ένα σημάδι επιλογής δίπλα του για να αντιπροσωπεύει την κατάσταση παράδοσης. Σημειώνοντας το χρώμα και τον αριθμό των σημαδιών επιλογής, μπορείτε να πείτε τι υποδεικνύουν για το μήνυμά σας.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι σημαδιών επιλογής που μπορείτε να λάβετε δίπλα στο μήνυμά σας και εδώ θα εξετάσουμε το μοναδικό, γκρι σημάδι επιλογής. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα μήνυμα WhatsApp μπορεί να έχει μόνο ένα σημάδι επιλογής.

Γιατί το WhatsApp εμφανίζει μόνο ένα τικ;

Μπορείτε να λάβετε τρία διαφορετικά σημάδια επιλογής δίπλα σε κάθε μήνυμα που στέλνετε στο WhatsApp, ανάλογα με την κατάσταση παράδοσης. Εκτός από τα σημάδια επιλογής, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις που μπορούν να σας ενημερώσουν για την κατάσταση παράδοσης, όπως το σύμβολο του ρολογιού και το θαυμαστικό σε κύκλο ή τρίγωνο.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp

Το μεμονωμένο σημάδι επιλογής εμφανίζεται όταν ένα μήνυμα έχει σταλεί επιτυχώς από τη συσκευή σας στους διακομιστές του WhatsApp, αλλά δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη συσκευή του παραλήπτη.

1. Ο παραλήπτης είναι εκτός σύνδεσης

Εάν το μήνυμά σας στο WhatsApp εμφανίζει ένα μόνο σημάδι επιλογής για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι πιθανό επειδή ο παραλήπτης είναι επί του παρόντος εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά να είναι μακριά από το WhatsApp με την πρόσβαση στα δεδομένα παρασκηνίου απενεργοποιημένη.

Το μήνυμα δεν θα τους φτάσει μέχρι να ανοίξουν ξανά το WhatsApp και να δημιουργηθεί μια σύνδεση δικτύου.

2. Ζητήματα συνδεσιμότητας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κακή σύνδεση δικτύου μπορεί να εμποδίσει τον παραλήπτη να λάβει το μήνυμα αμέσως, ακόμη και αν είναι συνδεδεμένος. Επίσης, μια κακή σύνδεση στο άκρο σας θα μπορούσε να προκαλέσει την εμφάνιση ενός σημάδι επιλογής στο WhatsApp ακόμα και μετά την αποστολή και την ανάγνωση του μηνύματος.

Ένας καλός τρόπος για να εντοπίσετε μια κακή σύνδεση δικτύου είναι να δοκιμάσετε να φορτώσετε μια απλή ιστοσελίδα ή να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας. Έχουμε έναν οδηγό που περιγράφει πώς μπορείτε να επιταχύνετε μια αργή σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Φροντίστε να το στείλετε στον φίλο σας εάν το θέμα είναι από το τέλος τους.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε συμμετέχοντες ομάδας Whatsapp

Υπάρχουν φορές που τα προβλήματα διακομιστή στο τέλος του WhatsApp μπορεί να επιβραδύνουν την παράδοση μηνυμάτων, αλλά αυτά είναι συνήθως βραχυπρόθεσμα και επιδιορθώνονται γρήγορα.

3. Ο παραλήπτης σας έχει μπλοκάρει

Εάν βλέπετε ένα τικ στο WhatsApp για πολλές μέρες, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχετε αποκλειστεί από τον παραλήπτη, ειδικά εάν δεν μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία προφίλ, την κατάσταση στο διαδίκτυο και τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν τελευταία.

Κάθε μήνυμα που αποστέλλεται σε έναν παραλήπτη που σας έχει αποκλείσει θα εμφανίζει μόνο ένα μόνο σημάδι επιλογής. Υπάρχουν ενδείξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταλάβετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WhatsApp, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν αυτό είναι το πρόβλημα.

4. Ο παραλήπτης χρησιμοποιεί τροποποιημένη έκδοση του WhatsApp

Οι τροποποιημένες εκδόσεις του WhatsApp από τρίτους ενδέχεται να περιλαμβάνουν λειτουργίες που εμποδίζουν την εμφάνιση διπλών σημαδιών ελέγχου στα μηνύματα που αποστέλλονται στους χρήστες τους. Φροντίστε να ενθαρρύνετε τον παραλήπτη να εγκαταστήσει μια επίσημη έκδοση του WhatsApp για να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας και να αποτρέψει την προσωρινή απαγόρευση.

  11 τρόποι για να διορθώσετε το Desktop WhatsApp που δεν ανοίγει στον υπολογιστή

5. Έχετε επεξεργαστεί το μήνυμα

Τα επεξεργασμένα μηνύματα αποστέλλονται εκ νέου και θα εμφανίζουν ένα μόνο σημάδι επιλογής, ακόμα κι αν το αρχικό μήνυμα έχει παραδοθεί με επιτυχία. Σε περίπτωση που είστε νέοι σε αυτήν τη λειτουργία, φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των απεσταλμένων μηνυμάτων WhatsApp.

6. Υπάρχουν προβλήματα συγχρονισμού με το WhatsApp Web

Μπορεί να δείτε προσωρινά ένα έλεγχο δίπλα στο μήνυμά σας εάν χρησιμοποιείτε το WhatsApp Web. Λόγω του τρόπου λειτουργίας του WhatsApp Web, η εφαρμογή για κινητά και ο διαδικτυακός πελάτης χρειάζεται μερικές φορές να συγχρονιστούν σωστά πριν δείτε τα δύο σημάδια επιλογής που δείχνουν ότι το μήνυμά σας έχει σταλεί.

Ένα σημάδι ελέγχου σημαίνει ότι το μήνυμά σας έχει σταλεί αλλά δεν έχει παραδοθεί

Ένα τικ σε ένα μήνυμα WhatsApp απλώς υποδεικνύει ότι το μήνυμά σας ξεκίνησε τη διαδρομή του από τη συσκευή σας στον παραλήπτη, αλλά δεν έχει παραδοθεί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ζήτημα είναι προσωρινό και το μήνυμα θα παραδοθεί τελικά με δύο σημάδια επιλογής. Εάν το μήνυμα παραμένει χωρίς παράδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τον παραλήπτη μέσω μιας εναλλακτικής μεθόδου για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει το μήνυμα, ειδικά εάν είναι επείγον και η σχέση σας το επιτρέπει.