Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp

Σε αντίθεση με τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το WhatsApp είναι πιο οικείο επειδή μπορείτε να προσεγγίσετε τους οπαδούς σας στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν για προσωπική επικοινωνία.

Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp εάν θέλετε να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό στην εφαρμογή. Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο WhatsApp και γιατί να το κάνετε.

Ενημερώστε την εφαρμογή WhatsApp για πρόσβαση στα κανάλια

Από τον Αύγουστο του 2023, η δυνατότητα καναλιού του WhatsApp είναι ακόμα σχετικά νέα, επομένως ενδέχεται να μην την έχετε αμέσως. Θα πρέπει πρώτα να ενημερώσετε την εφαρμογή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στη λειτουργία.

Τα κανάλια WhatsApp δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες και περιοχές όπου είναι διαθέσιμη η εφαρμογή. Από τον Αύγουστο του 2023, η λειτουργία καναλιών του WhatsApp είναι ζωντανή μόνο στη Σιγκαπούρη, την Κολομβία, την Ουκρανία, τη Χιλή, τη Μαλαισία, την Αίγυπτο, το Περού, την Κένυα και το Μαρόκο.

  Πώς να μεταφέρετε συνομιλίες WhatsApp από το Android στο iPhone

Μεταβείτε στο Play Store ή στο App Store και αναζητήστε το WhatsApp. Πατήστε το κουμπί Ενημέρωση δίπλα στο WhatsApp από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, εάν αυτό είναι μια επιλογή. Διαφορετικά, θα δείτε το κουμπί Άνοιγμα αντί για Ενημέρωση εάν έχετε ήδη εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο WhatsApp

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp σε εφαρμογές Android και iOS. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε και στα δύο, ξεκινώντας από το Android.

Στο Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε Ενημερώσεις.
  • Πατήστε το κουμπί Συν (+) δίπλα στα κανάλια και επιλέξτε Δημιουργία καναλιού.
  • Στην αναδυόμενη οθόνη, επιλέξτε Συνέχεια.
  • Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα του καναλιού σας και προσθέστε μια περιγραφή. Ολοκληρώστε προσθέτοντας μια φωτογραφία προφίλ καναλιού.
  • Τέλος, πατήστε Δημιουργία καναλιού για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  • Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Στο WhatsApp, πατήστε Ενημερώσεις κάτω αριστερά.
  • Πατήστε το κουμπί Συν(+) επάνω δεξιά και επιλέξτε Δημιουργία καναλιού από το αναδυόμενο παράθυρο.
  • Πατήστε Συνέχεια.
  • Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα στοιχεία του καναλιού σας. Προσθέστε μια φωτογραφία προφίλ επιλέγοντας Επεξεργασία και, στη συνέχεια, επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές. Μετά από αυτό, προσθέστε ένα όνομα και περιγραφή καναλιού.
  • Πατήστε Δημιουργία καναλιού για να ολοκληρώσετε.
  •   7 τρόποι για να διορθώσετε το WhatsApp που δεν συγχρονίζει τις επαφές στο Android

    Το WhatsApp θα δημιουργήσει ένα κανάλι αμέσως. Όπως και η δημιουργία μιας Κοινότητας WhatsApp, έτσι και το WhatsApp δεν έχει διαδικασία έγκρισης για τη δημιουργία καναλιών. Και μόλις δημιουργήσετε το κανάλι σας, μπορείτε να δημοσιεύσετε μηνύματα αμέσως.

    Παρόλα αυτά, να θυμάστε ότι το WhatsApp έχει την εξουσία στα κανάλια και μπορεί να λάβει μέτρα εάν παραβιάσετε τις οδηγίες του. Οι γενικές οδηγίες αποθαρρύνουν την κοινή χρήση περιεχομένου που είναι παράνομο ή μπορεί να βλάψει ανθρώπους. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να λάβει μέτρα κατά των καναλιών που συλλαμβάνονται να εμπλέκονται σε απάτη και να μοιράζονται περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία του κοινού του WhatsApp.

    Γενικά, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε όλα τα πράγματα που μπορεί να σας κάνουν αποκλεισμό στο WhatsApp, εάν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς.

    Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο WhatsApp

    Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ή είστε γνωστή προσωπικότητα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο WhatsApp. Ένας λόγος είναι να σας επιτρέψουμε να συνδεθείτε με τους ακόλουθούς σας και να τους παρέχετε ενημερώσεις απευθείας μέσα στο WhatsApp. Είτε πρόκειται για μια περιορισμένη συνεχή πώληση είτε για μια σημαντική ενημέρωση για τις υπηρεσίες ή τη ζωή σας, τα κανάλια WhatsApp είναι απαραίτητα.

      WhatsApp Chatbot και αυτοματισμός για τη δημιουργία δυνητικών πελατών με το Landbot

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κανάλι σας για να ζητήσετε σχόλια από τους ακόλουθούς ή τους πελάτες σας μέσω δημοσκοπήσεων. Η λειτουργία καναλιού του WhatsApp μπορεί επίσης να είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την έκθεση, καθώς η πλατφόρμα μπορεί να σας εμφανίσει στον κατάλογο με δυνατότητα αναζήτησης, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να ανακαλύψει και να ακολουθήσει τα κανάλια WhatsApp.

    Ως διαχειριστής, θα έχετε επίσης, στο μέλλον, τη δυνατότητα να αποκλείετε άτομα από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης και την προώθηση μηνυμάτων από το κανάλι σας, εάν το απόρρητό σας είναι αυτό που χρειάζεστε.

    Επεκτείνετε την προσέγγιση χρηστών στο WhatsApp δημιουργώντας ένα κανάλι

    Τώρα που ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο WhatsApp, προχωρήστε και δημιουργήστε ένα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άμεσα, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, ανοίγοντας τις πόρτες για περισσότερη έκθεση στην πλατφόρμα.

    Τα κανάλια έχουν ενσωματωμένο απόρρητο, επομένως δεν χρειάζεται να αποκαλύπτετε τον αριθμό σας στο κοινό και μπορείτε να περιορίσετε την κοινή χρήση πληροφοριών.