Πώς να δημοσιεύσετε βίντεο και σορτς YouTube χωρίς να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές σας

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να ανεβάσετε δημόσια ένα βίντεο στο YouTube που κάποιοι από τους θεατές σας απλά δεν θα ενδιαφέρονται να δουν στις ροές συνδρομής τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά με το YouTube Shorts, δεν θα πρέπει να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές σας για αυτά! Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να το κάνετε και γιατί είναι σημαντικό.

Πώς να δημοσιεύσετε βίντεο YouTube χωρίς να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές σας

Όταν ανεβάζετε ένα βίντεο στο YouTube με το YouTube Studio, ελέγξτε πρώτα την ενότητα Λεπτομέρειες του βίντεό σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως τα θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση περισσότερων κάτω από τις ρυθμίσεις περιορισμού ηλικίας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Άδεια και Διανομή. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στη ροή Δημοσίευση σε συνδρομές και ειδοποιήστε τους συνδρομητές.

  Τι είναι η Premium ανάλυση 1080p του YouTube και πώς τη χρησιμοποιείτε;

Αυτό είναι! Αυτά τα βήματα είναι τα ίδια για οποιοδήποτε βίντεο YouTube, μεγάλης διάρκειας ή σύντομο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία διαφέρει από τον ορισμό της ρύθμισης απορρήτου ενός βίντεο σε Μη καταχωρισμένο ή Ιδιωτικό. Τα μη καταχωρισμένα βίντεο είναι διαθέσιμα στο κοινό, αλλά μόνο άτομα με το σύνδεσμο ή που γνωρίζουν μια δημόσια λίστα αναπαραγωγής που τα περιέχει μπορούν να τα βρουν και να τα δουν. Τα ιδιωτικά βίντεο είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ιδιωτικά και είναι ορατά μόνο σε άτομα με τα οποία έχει κοινοποιηθεί το βίντεο μέσω email.

Αυτές οι επιλογές χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν θέλετε μόνο ορισμένα άτομα να βλέπουν ένα βίντεο, ενώ ένα δημόσιο βίντεο που δημοσιεύεται χωρίς να ειδοποιούνται οι συνδρομητές εξακολουθεί να είναι ορατό σε όλους.

Γιατί δεν πρέπει να ειδοποιείτε τους συνδρομητές σας όταν ανεβάζετε ένα βίντεο στο YouTube;

Για πολλούς, πάρα πολλές μεταφορτώσεις μπορεί να φράξουν τη ροή της συνδρομής και να κατακλύσουν τις ειδοποιήσεις ενός συνδρομητή. Αυτό ισχύει για μια ευρεία γκάμα σεναρίων από εκδηλώσεις eSports που ανεβάζουν μαζικά κάθε αγώνα, δημιουργούς που δημοσιεύουν Shorts YouTube αποκομμένα από μεγαλύτερα βίντεο και άλλο μαζικό περιεχόμενο από εκδηλώσεις.

  Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας στο YouTube

Βασικά, εάν θέλετε ένα βίντεο να είναι δημοσίως διαθέσιμο με πιο κρυφό τρόπο για να αποτρέψετε τον αντίκτυπο στις μετρήσεις του YouTube ή στην ψυχολογία των συνδρομητών, μην κοινοποιήσετε το βίντεο στη δευτερεύουσα ροή. Με αυτόν τον τρόπο, οι θεατές ειδοποιούνται μόνο όταν η καλύτερη δουλειά σας είναι δημόσια. Είναι πιο χρήσιμο για τους δημιουργούς που είναι πρώτοι στο YouTube που μετατρέπουν το περιεχόμενό τους σε Short ως περιεχόμενο επαναπροορισμού.

Για τους δημιουργούς Shorts, αυτό είναι λιγότερο σημαντικό από ό,τι στο παρελθόν, καθώς το YouTube διαθέτει ξεχωριστή ενότητα Shorts στη ροή συνδρομών, ακόμη και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ως εκ τούτου, ένας δημιουργός που δημοσιεύει πολλά Short δεν θα φράξει τη ροή του μέσου συνδρομητή για κανονικά βίντεο.

Ακόμα κι αν η ροή της συνδρομής δεν είναι πρόβλημα, μπορεί να μην θέλετε να στέλνετε ειδοποιήσεις push στους συνδρομητές εάν ένα Short έχει επαναχρησιμοποιηθεί περιεχόμενο—αυτό μπορεί να οδηγήσει τους θεατές να συντονίσουν τις ειδοποιήσεις τους για το κανάλι σας. Αυτό ισχύει κυρίως εάν επαναλάβατε τον σκοπό ενός υπάρχοντος, ήδη δημοσιευμένου βίντεο μεγάλης μορφής σε Short—οι συνδρομητές σας έχουν πιθανότητες να έχουν ήδη δει το πρωτότυπο.

  Διορθώστε το Σφάλμα 400 του YouTube στο Google Chrome

Πολλοί δημιουργοί δημιουργούν ξεχωριστά κανάλια για τη δημοσίευση Shorts, αλλά αυτή η μέθοδος δημοσίευσης για τη δημοσίευση Short χωρίς ειδοποίηση συνδρομητών το καθιστά περιττό. Ως εκ τούτου, επιλέξτε το πλαίσιο Δημοσίευση σε συνδρομές και ειδοποιήστε τους συνδρομητές για Shorts μόνο όταν το περιεχόμενο είναι πρωτότυπο ή με άλλο τρόπο δεν βρίσκεται στο κανάλι σας στο YouTube.

Το βίντεό σας θα εξακολουθεί να προβάλλεται

Δεν χρειάζεται κάθε βίντεο να ειδοποιεί τους συνδρομητές σας, ειδικά με τα Shorts. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκοντάφτουν στα YouTube Shorts αντί να τα παρακολουθήσουν στη ροή συνδρομών τους. Ακόμα κι αν δεν ειδοποιήσετε τους συνδρομητές ή δεν δημοσιεύσετε ένα Short στη ροή τους, θα εξακολουθεί να έχει θεατές! Οι νέοι θεατές μπορεί να το δουν ενώ κάνουν κύλιση στη ροή Shorts τους.

Η επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου μπορεί μερικές φορές να μοιάζει σαν να στέλνετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο στους οπαδούς σας, επομένως αυτό σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τα αναπτυξιακά οφέλη της δημοσίευσης εκδόσεων σύντομης μορφής του περιεχομένου σας χωρίς να δίνετε υπερβολικές ειδοποιήσεις στους υπάρχοντες θαυμαστές σας. Οι νέοι θεατές θα έχουν περισσότερους τρόπους να σας βρουν, ενώ οι συνδρομητές σας ειδοποιούνται μόνο για βίντεο που μετράνε.