Τι σημαίνει για τον υπολογιστή σας με Windows 11;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft θέλει το Copilot να είναι το επόμενο κουμπί Έναρξης, καθιστώντας το έναν σημαντικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.
  • Ένα κλειδί Copilot προστίθεται στα πληκτρολόγια για να απλοποιήσει τη διαδικασία ανοίγματος και χρήσης του Copilot.
  • Αν και δεν θα έχει κάθε πληκτρολόγιο πλήκτρο Copilot, είναι πιθανό να γίνει πιο συνηθισμένο εάν το Copilot αποδειχθεί επιτυχημένο.

Από τις αρχές του 2024, αν αγοράσετε νέο φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε ένα ολοκαίνουργιο κλειδί στο πληκτρολόγιό σας: το νέο κλειδί Copilot της MIcrosoft.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι θέλει το Copilot να είναι «το επόμενο κουμπί Έναρξης», αλλά τι είναι το κλειδί Copilot και τι κάνει;

Τι είναι το Copilot;

Ίσως αναρωτιέστε τι είναι το Microsoft Copolit. Λοιπόν, είναι ο βοηθός AI της Microsoft που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά με τις εργασίες σας. Ξεκίνησε τη ζωή του ως έργο GitHub, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί σε όλο το οικοσύστημα της Microsoft, από το Office 365 στον Microsoft Edge έως το μενού Έναρξης των Windows 11.

  15 Εντολές της γραμμής εντολών των Windows που πρέπει να γνωρίζετε ως Sysadmin

Τι είναι το κλειδί Copilot;

hodim/Shutterstock

Το Microsoft Copilot είναι διαθέσιμο στα Windows 10 και 11, αν και μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Copilot σε Android και iOS, ενώ υπάρχει και μια έκδοση του Copilot για macOS. Κατά τη στιγμή της γραφής, το Copilot δεν είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Μπορεί να εκτελέσει εργασίες που σχετίζονται με το chatbot, να σχεδιάσει τέχνη που δημιουργείται από AI και να εκτελέσει μερικές εργασίες που σχετίζονται με το σύστημα.

Για να βοηθήσει τους χρήστες να εμφανίσουν το Copilot πιο γρήγορα, η Microsoft προσθέτει ένα κλειδί Copilot στο πληκτρολόγιο. Όταν πατάτε το πλήκτρο, καλεί το Copilot, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ερωτήσεις τόσο στον τοπικό σας υπολογιστή όσο και στο διαδίκτυο. Η Microsoft χρησιμοποιεί το κλειδί Copilot για να αντικαταστήσει το κλειδί των Windows και θα εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια που βασίζεται στο σύστημα για να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία ανοίγματος και πρόσβασης στις λειτουργίες AI.

Γιατί η Microsoft προσθέτει κλειδί Copilot;

Εδώ και αρκετό καιρό, η Microsoft έχει αφήσει το πληκτρολόγιο σχετικά ως έχει. Η Microsoft έχει προσθέσει το περίεργο κλειδί στο πληκτρολόγιο εδώ και εκεί, όπως ένα κλειδί emoji και ένα κλειδί του Microsoft Office.

  Πώς να αποκτήσετε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων Google στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows

Ωστόσο, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά με το κλειδί Copilot. Σε μια συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella δήλωσε ότι ήθελε το Copilot να είναι «σαν το κουμπί Έναρξη». Σύμφωνα με PC World:

Γίνεται ο ενορχηστρωτής όλων των εμπειριών εφαρμογών σας. Έτσι, για παράδειγμα, απλώς πηγαίνω εκεί και εκφράζω την πρόθεσή μου και είτε με πλοηγεί σε μια εφαρμογή είτε φέρνει την εφαρμογή στο Copilot, έτσι με βοηθάει να μάθω, να αναζητήσω και να δημιουργήσω — και αλλάζει εντελώς, νομίζω, τις συνήθειες των χρηστών.

Δεδομένου του πόσο σίγουρος είναι ο Satya Nadella ότι το Copilot θα είναι τόσο εμβληματικό για τα Windows όσο το κουμπί Έναρξη, είναι λογικό για τη Microsoft να προσθέσει ένα αποκλειστικό κλειδί. Άλλωστε, αν το μενού Έναρξη έχει ένα, τότε γιατί να μην υπάρχει Copilot;

Επιπλέον, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα οι μελλοντικές εκδόσεις των Windows να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το Copilot. Το προτεινόμενο λειτουργικό σύστημα “Windows 12” έχει υποδηλωθεί ότι είναι πολύ πιο τεχνητό από τα Windows 11, και με το Copilot να ενεργεί ως de facto βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Mcirosoft, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να πάρει το επίκεντρο στα Windows 12. Η Microsoft έχει αύξησε ακόμη και το ελάχιστο πρότυπο RAM στα 16 GB για να υποστηρίξει αυτές τις νέες διαδικασίες AI.

  Ελέγξτε γιατί ο υπολογιστής σας δεν είναι συμβατός

Θα υπάρχει κλειδί Copilot σε κάθε πληκτρολόγιο;

Ευτυχώς, Η Microsoft δεν θα απαιτήσει από κάθε κατασκευαστή πληκτρολογίου να προσθέσει το κλειδί. Ωστόσο, εάν η Microsoft πρόκειται να προχωρήσει με το Copilot στα Windows 12, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι σχεδιαστές πληκτρολογίου να αισθανθούν ότι «πρέπει» να το συμπεριλάβουν.

Ταυτόχρονα, εάν το Copilot αποδειχθεί ότι είναι ένα flop, αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές πληκτρολογίων έχουν την ελευθερία να ρίξουν το κλειδί εάν χρειαστεί. Και αν ανησυχείτε ότι το πλήκτρο Copilot θα είναι απλώς ένας ακόμη στόχος για τη γάτα σας που θα πατήσει σε μια ακατάλληλη στιγμή, πιθανότατα θα υπάρχουν πληκτρολόγια χωρίς πλήκτρο Copilot.

Καθώς η Microsoft θέλει το Copilot να έχει την ίδια επιρροή με το επόμενο κουμπί Έναρξης, είναι φυσικό να βλέπετε ένα αποκλειστικό κλειδί. Ωστόσο, η Microsoft δεν είναι άγνωστη με την προσθήκη πλήκτρων σε ένα πληκτρολόγιο στο παρελθόν, και δεν ήταν όλα πανοραμικά. Θα πρέπει να δούμε αν το κλειδί Copilot θα είναι βασικό στοιχείο ή θα γίνει ένα λείψανο που θέλει να ξεχάσουμε η Microsoft.