Πώς να βρείτε την ώρα εκκίνησης για μια εφαρμογή στα Windows

Η Διαχείριση Εργασιών στα Windows 8.1 και στα Windows 10 έχει μια προσεγμένη καρτέλα που ονομάζεται «Εκκίνηση». Αυτή η καρτέλα παραθέτει όλες τις εφαρμογές που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Σας δείχνει επίσης ποιες εφαρμογές σύρουν το σύστημά σας κατά την εκκίνηση. Η καρτέλα σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εκκίνηση προγραμμάτων κατά την εκκίνηση. Είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το Task Manager για τον μέσο χρήστη. Σε αυτήν την καρτέλα, τα προγράμματα έχουν χαμηλό, μεσαίο ή υψηλό αντίκτυπο στην εκκίνηση. Εάν ένας χρήστης πιστεύει ότι το σύστημά του αργεί πολύ να ξεκινήσει, αυτή η καρτέλα είναι το τέλειο μέρος για να διερευνήσετε ποια εφαρμογή μπορεί να είναι η αιτία. Η καρτέλα σάς δείχνει τον αντίκτυπο στην εκκίνηση, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε τον χρόνο εκκίνησης για μια εφαρμογή σε αυτήν την καρτέλα. Να πώς.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι με το iPad ή το iPhone σας

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση. Κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε από τις στήλες αυτής της καρτέλας. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε «CPU κατά την εκκίνηση».

Αυτό θα προσθέσει μια νέα στήλη στην καρτέλα “Εκκίνηση” που ονομάζεται “CPU κατά την εκκίνηση”. Αυτή η στήλη θα σας δείξει πόσο καιρό κάθε εφαρμογή χρησιμοποίησε την CPU κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Εάν κάνετε κλικ στην κεφαλίδα αυτής της στήλης, μπορείτε να ταξινομήσετε τις εφαρμογές κατά τον χαμηλότερο ή τον υψηλότερο χρόνο εκκίνησης.

Ο χρόνος είναι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, επειδή αυτή είναι η μόνη σημαντική μονάδα χρόνου όταν πρόκειται για μια CPU. Είναι αυτονόητο ότι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την CPU περισσότερο είναι η εφαρμογή υψηλού αντίκτυπου. Αυτό που κάνει αυτή η στήλη είναι να σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα τον αντίκτυπο “υψηλού” και “χαμηλού” που αναφέρονται στη στήλη “Επίπτωση εκκίνησης” για μια εφαρμογή.

  Windows Me, 20 χρόνια αργότερα: Ήταν πραγματικά τόσο κακό;

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, υπάρχουν τρεις εφαρμογές με την ένδειξη “εφαρμογές υψηλής επίδρασης”. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το Telegram χρησιμοποίησε την CPU για λιγότερο από το μισό χρόνο που έκανε το Dropbox, ωστόσο και οι δύο είναι εφαρμογές υψηλού αντίκτυπου. Το ίδιο ισχύει για εφαρμογές χαμηλού αντίκτυπου, αν και η διαφορά δεν είναι τόσο υψηλή.

Το ερώτημα είναι, τι κάνετε με αυτές τις πληροφορίες; Εάν θέλετε να επιταχύνετε την εκκίνηση στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να ρυθμίσετε λιγότερες εφαρμογές να εκτελούνται κατά την εκκίνηση. Ορισμένες εφαρμογές, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπό τους στην εκκίνηση, πρέπει να εκτελούνται κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Όσον αφορά την περικοπή αυτών των εφαρμογών, η γνώση του χρόνου εκκίνησης μιας εφαρμογής μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια καλύτερη, πιο ενημερωμένη απόφαση. Είναι πιθανό οι πιο βασικές εφαρμογές σας που έχουν υψηλό αντίκτυπο να χρησιμοποιούν την CPU λιγότερο από τις λιγότερο απαραίτητες. Κάνει την περικοπή των εφαρμογών εκκίνησης ευκολότερη.

  Πώς να αλλάξετε τα σχέδια παροχής ενέργειας στο φορτίο της CPU στα Windows 10