Τι να κάνετε όταν η μπαταρία σας είναι συνδεδεμένη στην πρίζα, δεν φορτίζεται

Όταν τοποθετείτε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος, σας δείχνει την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος, μια μικρή συμβουλή εργαλείου θα σας πει πόσο φορτισμένο είναι ως ποσοστό. Εάν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη, η άκρη του εργαλείου θα λέει ακριβώς αυτό. Σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι σε πηγή τροφοδοσίας, η άκρη του εργαλείου θα σας πει πόση φόρτιση απομένει. Θα σας πει πόσες ώρες θα κρατήσει η μπαταρία και τι ποσοστό έχει απομείνει. Αυτό συμβαίνει όταν έχετε μια υγιή μπαταρία. Ωστόσο, εάν αρχίσετε να βλέπετε τη συμβουλή εργαλείου «Συνδέθηκε, δεν φορτίζεται», είναι λόγος ανησυχίας.

Το μήνυμα “Συνδέθηκε, δεν φορτίζεται” είναι ευθύ. η μπαταρία σας δεν φορτίζει. Δεν είναι το μήνυμα που είναι δύσκολο να καταλάβουμε. Είναι η αιτία πίσω από αυτό το πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι ένα πρόβλημα υλικού, αν και μπορεί επίσης να σχετίζεται με το πρόγραμμα οδήγησης.

Ένα ζήτημα λογισμικού

Περιορισμοί προγράμματος οδήγησης

Ίσως έχετε ακούσει ότι οι μπαταρίες περνούν από κύκλους φόρτισης. Ένας μόνος κύκλος φόρτισης είναι η πλήρης φόρτιση και στη συνέχεια αποφόρτιση της μπαταρίας. Όσο περισσότερους κύκλους φόρτισης περνά μια μπαταρία, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια ζωής της. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Όπως δεν μπορείτε να εμποδίσετε ένα άτομο να γεράσει, η μπαταρία σας τελικά θα γεράσει και θα πεθάνει.

  Υπολογίστε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου με το KnowYour4

Ωστόσο, για να επιβραδύνουν τη διαδικασία, ορισμένοι οδηγοί περιορίζουν τη φόρτιση πέρα ​​από ένα ορισμένο σημείο. Εάν δείτε το μήνυμα Plugged in, not charging αφού η μπαταρία σας φτάσει στο 95% της φόρτισης, τότε μπορεί να είναι περιορισμός του προγράμματος οδήγησης. Ελέγξτε εάν η μπαταρία εξακολουθεί να φορτίζει εάν είναι σε φόρτιση 50%. Εάν συμβεί αυτό, η μπαταρία σας είναι σε καλή κατάσταση.

Ενημέρωση BIOS

Αυτή είναι μια κάπως ασαφής αιτία, αλλά ένα ξεπερασμένο BIOS μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Ελέγξτε εάν μια νέα έκδοση του BIOS σας είναι διαθέσιμη και ενημερώστε την.

Μπαταρία μεθόδου ελέγχου συμβατό με το Microsoft ACPI

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα οδήγησης που εγκαθιστά τα Windows στον φορητό υπολογιστή σας για τη διαχείριση της μπαταρίας και της τροφοδοσίας. Λειτουργεί καλά ως επί το πλείστον αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης και ελέγξτε αν η μπαταρία σας αρχίζει να φορτίζει. Εάν όχι, πιθανότατα έχετε πρόβλημα υλικού. Κατεβάστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης και προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

  Πώς να καθορίσετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή ανά τραγούδι στο iTunes

Ένα ζήτημα υλικού

Ελαττωματικό τροφοδοτικό

Ένα ελαττωματικό τροφοδοτικό ή ένα μη συμβατό τροφοδοτικό θα εμποδίσει τη φόρτιση της μπαταρίας σας. Ελέγξτε τα ακόλουθα.

Το τροφοδοτικό είναι σωστά συνδεδεμένο. Η πρίζα ή το καλώδιο επέκτασης που χρησιμοποιείτε δεν είναι ελαττωματικό. Προσπαθήστε να αλλάξετε την πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένος ο φορητός υπολογιστής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε συνεχές ρεύμα και όχι μπαταρία που παρέχεται, π.χ., UPS για την τροφοδοσία του φορητού υπολογιστή σας.
Το τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι το αρχικό που συνοδεύει τον φορητό υπολογιστή σας. Ορισμένοι κατασκευαστές εμποδίζουν τα τροφοδοτικά τρίτων να λειτουργούν με το υλικό τους. Επίσης, όλα τα τροφοδοτικά δεν δημιουργούνται ίσα επειδή όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ρεύματος. Εάν χρησιμοποιείτε το τροφοδοτικό ενός φορητού υπολογιστή HP που είναι χαμηλής ποιότητας με έναν φορητό υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας HP, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα.
Αποσυνδέστε τα πάντα, συνδέστε τα ξανά και δείτε εάν το πρόβλημα εξαφανιστεί.
Δοκιμάστε ένα διαφορετικό τροφοδοτικό. Βεβαιωθείτε ότι το τροφοδοτικό που χρησιμοποιείτε είναι συμβατό από άποψη κατασκευαστή και απόδοσης και δείτε εάν θα φορτίσει την μπαταρία σας.

  Εισαγάγετε το λεξικό του MS Office σε διαφορετικό υπολογιστή ή σε νέα εγκατάσταση

Dead or Dying Battery

Οι μπαταρίες πεθαίνουν και αυτό είναι το θλιβερό και τελικό συμπέρασμα στο οποίο πρέπει να καταλήξετε εάν το μήνυμα συνδεδεμένο, μη φόρτιση δεν φύγει. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει εάν έχετε νέο φορητό υπολογιστή, αλλά εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι άνω των 5 ετών, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Οι μπαταρίες φορητών υπολογιστών διαρκούν για μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς γερνούν. Το τελικό στάδιο είναι όταν σταματήσουν να φορτίζουν. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την μπαταρία. Ίσως θελήσετε να πάρετε το φορητό υπολογιστή σας για έναν γρήγορο έλεγχο και να δείτε εάν υπάρχει πρόβλημα με το υλικό, αλλά και πάλι, μια μπαταρία 5 ετών είναι στο τέλος της ζωής της.

Οι μπαταρίες όμως δεν είναι ακριβές. Το μόνο σας πρόβλημα είναι να βρείτε το σωστό για το laptop σας.

Φορτίζει Μερικές φορές

Το μήνυμα Plugged in, non charging φεύγει μόνο του κατά καιρούς. Αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό μιας μπαταρίας που πλησιάζει στο τέλος της ζωής της ή μιας ελαττωματικής παροχής ρεύματος. Εάν βλέπετε κατά διαστήματα το μήνυμα συνδεδεμένο, μη φόρτισης, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας. Προσπαθήστε να αλλάξετε τη μονάδα τροφοδοσίας. Αντιμετωπίστε προληπτικά αυτό το πρόβλημα, επειδή η μπαταρία μπορεί να πεθάνει ξαφνικά και να χάσετε δεδομένα εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε πηγή τροφοδοσίας.