Πώς να καθορίσετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή ανά τραγούδι στο iTunes

Οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, οι καλές, έχουν ενσωματωμένους ισοσταθμιστές. Κανονικά, ο ισοσταθμιστής είναι μια ρύθμιση που ταιριάζει σε όλους. Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε τύπο ήχου για προσαρμογή και η μουσική θα είναι ισορροπημένη για αυτόν. Εναλλακτικά, μπορείτε συνήθως να ορίσετε προσαρμοσμένα επίπεδα ισοσταθμιστή. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε μια προεπιλογή ή μια προσαρμοσμένη ρύθμιση, θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε όλη τη μουσική. Η μόνη εξαίρεση είναι το iTunes. Όσο τρομερό κι αν είναι το iTunes, κάνει αρκετά καλή δουλειά όταν γράφει μεταδεδομένα στα αρχεία μουσικής σας. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να συγχρονίσετε τη μουσική σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή ανά τραγούδι.

  Χάσατε την καρτέλα Αναζήτηση του Outlook; Δείτε πώς να το επαναφέρετε

Αυτό λειτουργεί στην τρέχουσα έκδοση του iTunes καθώς και σε πολύ παλαιότερες εκδόσεις.

Ρυθμίσεις ισοσταθμιστή ανά τραγούδι

Ανοίξτε το iTunes και μεταβείτε στη μουσική βιβλιοθήκη σας. Επιλέξτε την προβολή λίστας τραγουδιών από τη στήλη στα αριστερά. Αφού καταχωρήσετε όλα τα τραγούδια σας, κάντε δεξί κλικ στο πεδίο “Όνομα” στην κορυφή. Θα ανοίξει ένα αρκετά μεγάλο μενού με πρόσθετες στήλες που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το μενού, αναζητήστε και επιλέξτε την επιλογή Equalizer.

Μόλις ενεργοποιηθεί η στήλη Ισοσταθμιστής, μπορείτε να καθορίσετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή ανά τραγούδι. Κάντε κλικ στο κουμπί πάνω/κάτω στη στήλη Equalizer δίπλα σε ένα τραγούδι.

Θα ανοίξει ένα μενού με όλες τις διαφορετικές ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο τραγούδι και είστε έτοιμοι. Επαναλάβετε για κάθε τραγούδι στη μουσική βιβλιοθήκη σας. Όταν συγχρονίζετε μουσική με το iPhone ή το iPad σας, οι ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή θα εγγραφούν στα μεταδεδομένα των τραγουδιών και θα έχετε καλύτερη εμπειρία ακρόασης στη συσκευή σας.

  Τι είναι το GIFV και τι σημαίνει για εσάς

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή για να ορίσετε ρυθμίσεις ισοσταθμιστή για πολλά τραγούδια ταυτόχρονα. Εάν έχετε μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να ρυθμίσετε τον ισοσταθμιστή για όλα τα τραγούδια, ένα προς ένα.

Πληροφορίες τραγουδιού

Μια εναλλακτική μέθοδος για τον καθορισμό των ρυθμίσεων ισοσταθμιστή ανά τραγούδι είναι να κάνετε δεξί κλικ σε ένα τραγούδι και να επιλέξετε την επιλογή «Πληροφορίες τραγουδιού» από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο πληροφοριών τραγουδιού, επιλέξτε την καρτέλα “Επιλογές”. Στο κάτω μέρος, θα δείτε μια επιλογή «ισοσταθμιστή» με ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε μία από τις ρυθμίσεις ισοσταθμιστή που υποστηρίζει το iTunes.

  Πώς το Διαδίκτυο σκότωσε την Πρωταπριλιά (και γιατί πρέπει να σταματήσει)

Θα λέγαμε ψέματα αν λέγαμε ότι αυτή η δεύτερη μέθοδος είναι πιο γρήγορη. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που ακολουθείτε, θα χρειαστεί χρόνος για να το κάνετε αυτό για κάθε τραγούδι στη βιβλιοθήκη σας. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε την προσπάθεια, ρυθμίστε τον ισοσταθμιστή για τα αγαπημένα σας τραγούδια με τα περισσότερα τραγούδια που μπορεί να αναγνωρίσει το iTunes για εσάς.