Τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay;

Το eBay είναι μια κορυφαία αγορά διαδικτυακών πωλήσεων όπου αλληλεπιδρούν πωλητές και αγοραστές. Τα προϊόντα στο eBay μπορούν να πωληθούν είτε μέσω μιας σιωπηρής δημοπρασίας, στην οποία οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν το υψηλότερο ποσό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και ο ιστότοπος θα αυξήσει αυτόματα τις προσφορές όπως απαιτείται για να φτάσει αυτό το όριο. Ή μέσω της λειτουργίας Buy It Now, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν αντικείμενα σε προκαθορισμένη τιμή. Το eBay έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το μια τέλεια διαδικτυακή πλατφόρμα για την πώληση των αντικειμένων σας. Είστε χρήστης του eBay που αντιμετωπίζετε προβλήματα στην κατανόηση των κρυφών χρεώσεων του eBay και αναρωτιέστε τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay; Και πόσο χρεώνει το eBay εάν ​​το προϊόν δεν πουληθεί; Σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα λύσει όλες τις αμφιβολίες σας, όπως μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις του eBay και εάν το eBay σας οδηγεί στο δικαστήριο εάν έχετε οφειλόμενες πληρωμές.

Τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay;

Θα μάθετε τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Θα ακυρωθεί το eBay εάν ​​ο αγοραστής δεν πληρώσει;

Ναί, eBay έχει μια λειτουργία με την οποία ο πωλητής μπορεί να σας στείλει ένα τιμολόγιο, στο οποίο μπορεί να καθορίσει ένα χρονικό διάστημα που ξεκινά μόλις δύο ημέρες μετά την ημερομηνία αγοράς. Θα ειδοποιηθούν μέσω email μόλις παρέλθει η καθορισμένη περίοδος ότι έχει ανοίξει μια υπόθεση απλήρωτου αντικειμένου. Εάν και πάλι δεν πληρώσετε, ο πωλητής έχει την εξουσία να ακυρώσει την παραγγελία σας και να πουλήσει το προϊόν στον δεύτερο πλειοδότη. Επομένως, ο αγοραστής πρέπει να πληρώσει για το προϊόν που αγόρασε εντός τεσσάρων ημερών για να αποτρέψει μια προειδοποίηση στον λογαριασμό του.

  Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων με την κλήση Zoom

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή ενός τιμολογίου στο eBay;

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε ή ακόμα και να αποφύγετε τις χρεώσεις και τα τιμολόγιά σας στο eBay.

  • Εάν γίνετε πωλητής με κορυφαία βαθμολογία στο eBay, δικαιούστε 10 τοις εκατό επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις τελικής αξίας. Επίσης, υπάρχουν μερικά κριτήρια που πρέπει να πληροίτε για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να γίνετε Πωλητής Κορυφαίας Βαθμολογίας στο eBay.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του eBay ή το λογισμικό τρίτων που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το καταλληλότερο κατάστημα eBay για εσάς. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την παραλαβή των αναβαθμίσεων της καταχώρισης και επίσης να παρακολουθείτε προσεκτικά την απόδοσή της και να προσδιορίζετε την απόδοση της επένδυσής σας. Για να μην ξοδεύετε υπερβολικά για την καταχώριση τελών αναβάθμισης.
  • Πληρώνοντας ετήσιες χρεώσεις αντί για μηνιαίες πληρωμές, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά.
  • Επιπλέον, επιλέξτε ένα καλύτερο επίπεδο καταστήματος που προσφέρει καλύτερα οφέλη, όπως περισσότερες δωρεάν καταχωρίσεις για να μειώσετε τα τέλη εισαγωγής.
  • Ακόμα κι αν δεν έχετε λάβει πληρωμή για το αντικείμενο που δημοπρατήθηκε, το eBay θα σας χρεώσει τέλη εισαγωγής. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε τέλη εισαγωγής εάν επαναλάβετε το ίδιο προϊόν για τη δημοπρασία εντός 90 ημερών.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις του eBay.

Τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay;

Εάν δεν πληρώνετε τιμολόγια eBay:

  • Θα λαμβάνετε συχνές υπενθυμίσεις και αντίγραφα τιμολογίων από το eBay.
  • Επίσης, δεν θα επιτρέπεται να βάζετε αντικείμενα προς πώληση ή να κάνετε αγορές.
  • Ο λογαριασμός σας μπορεί να αποκλειστεί οριστικά και θα διαγράψει όλες τις καταχωρίσεις και τις προσφορές σας.
  • Εάν έχετε συνδέσει οποιονδήποτε από τους τρόπους πληρωμής σας στο eBay, ενδέχεται να αφαιρέσουν τις χρεώσεις τους. Και όσο περισσότερος χρόνος αφιερώσετε για να πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay, τόσο περισσότερες ληξιπρόθεσμες χρεώσεις θα προστεθούν. Έτσι, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά το πιστωτικό σας σκορ.

Μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις του eBay;

Ναι, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε ή να αποφύγετε την καταβολή τελών eBay. Διαβάστε την επόμενη ενότητα για να μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις του eBay.

Πώς καταπολεμάτε τις χρεώσεις του eBay;

Το eBay σας χρεώνει έναν τεράστιο αριθμό χρεώσεων όπως Μηνιαίες χρεώσεις, τέλη εισαγωγής, τέλη αποστολής και διεκπεραίωσης, τέλη αναβάθμισης καταχώρισης και πολλές άλλες κρυφές χρεώσεις. Το eBay δεν χρεώνει τέλη για τις πρώτες 200 καταχωρίσεις σας, επομένως αυτό παρέχει οφέλη σε αρχάριους. Αλλά αν είστε συχνός πωλητής eBay και αναρωτιέστε αν μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις του eBay, διαβάστε τους παρακάτω τρόπους λειτουργίας για να μειώσετε ή να αποφύγετε να πληρώσετε τέλη eBay.

  • Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά αποτρέποντας τις μηνιαίες χρεώσεις και πληρώνοντας ετήσια τέλη.
  • Πρέπει να επιλέξετε ένα καλύτερο επίπεδο καταστήματος που προσφέρει καλύτερα οφέλη, όπως περισσότερες δωρεάν καταχωρίσεις για να μειώσετε τα τέλη εισαγωγής.
  • Μπορείτε να αποφύγετε την καταβολή τελών εισαγωγής εάν επαναλάβετε το ίδιο προϊόν για τη δημοπρασία εντός 90 ημερών.
  • Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του eBay ή το λογισμικό τρίτων που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το καταλληλότερο κατάστημα eBay για εσάς.
  • Μπορείτε να λάβετε επιπλέον έκπτωση 10 τοις εκατό στις χρεώσεις Τελικής αξίας, εάν γίνετε Πωλητής με Κορυφαία Βαθμολογία στο eBay.
  • Επιπλέον, δικαιούστε επιστροφή χρημάτων για προμήθειες τελικής αξίας εάν έχετε αγοραστή που δεν πληρώνει και ο αγοραστής ακυρώσει την παραγγελία ή επιστροφές χρημάτων για εμπορεύματα που δεν έχουν τοποθετηθεί.
  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Sweet GTK

Μπορεί το eBay να σας αναγκάσει να πληρώσετε;

Όχι, το eBay δεν μπορεί να σε αναγκάσει να πληρώσεις. Αλλά το eBay έχει τη δύναμη να κάνει βήματα, όπως να σας στέλνει συχνά μηνύματα οφειλόμενων πληρωμών. Και αν έχετε Εάν δεν ολοκληρώσετε τη συναλλαγή οποιουδήποτε αγαθού έχετε αγοράσει από τη δημοπρασία, ο πωλητής έχει το δικαίωμα να επανακαταχωρίσει αυτό το προϊόν για δημοπρασία στο eBay. Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες χρεώσεις του λογαριασμού σας eBay θα θεωρούνται όπως κάθε άλλο δευτερεύον χρέος. Και αν δεν πληρωθούν, θα παραδοθούν σε πρακτορείο εισπράξεων. Αυτά τα πρακτορεία μπορούν να σας παραπέμψουν στο δικαστήριο και αν χάσετε στο δικαστήριο, μπορεί να σας αναγκάσουν να πληρώσετε τις οφειλόμενες πληρωμές και τέλη του eBay.

Το eBay σας οδηγεί στο δικαστήριο;

Όχι eBay, αλλά εισπράκτορες χρεών. Οι ληξιπρόθεσμες χρεώσεις του λογαριασμού σας eBay θα θεωρηθούν όπως κάθε άλλο δευτερεύον χρέος και, εάν δεν πληρωθούν, θα παραδοθούν σε μια εταιρεία είσπραξης. Και αυτό το πρακτορείο είσπραξης οφειλών μπορεί να υποβάλει δικαστική υπόθεση οφειλών εναντίον σας και μπορεί να σας οδηγήσει στο δικαστήριο. Ας υποθέσουμε ότι εάν χάσετε στο δικαστήριο, οι εισπράκτορες μπορεί να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη και να επιβάλουν την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, όχι της κύριας κατοικίας ή του οχήματός σας, αλλά ίσως κάποιας άλλης περιουσίας, όπως ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Σε ορισμένες πολιτείες, μπορεί να επιχειρήσουν να δεσμεύσουν τα κέρδη σας για να εξοφλήσουν το χρέος σας. Αυτές οι πολιτικές αποσκοπούν στην προστασία των πωλητών και στη διατήρηση μιας αξιόπιστης και ανοιχτής αγοράς.

  9 Κορυφαίες εφαρμογές αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών απατεώνων

Τι θα συμβεί εάν δεν απαντήσετε στη διαφωνία του eBay;

Εάν κάποιος έχει υποβάλει μια διαφωνία για χρήματα εναντίον σας, θα επικοινωνήσει μαζί σας το eBay. Θα πρέπει είτε να αποδεχτείτε είτε να αμφισβητήσετε τη διαφορά παρέχοντας αποδείξεις ότι είστε αθώοι. Αλλά αν δεν απαντήσετε στη διαφωνία στο eBay, το ίδρυμα πληρωμών μπορεί να αποφανθεί υπέρ του αντιπάλου σας. Και μαζί με το διαταραγμένο ποσό, θα χρεωθείτε και με αναπληρωματικά τέλη, εάν δεν απαντήσετε εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Μπορεί το eBay να βγάλει χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό;

Όχι, το eBay δεν μπορεί να βγάλει απευθείας τα χρήματά σας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αλλά οι ληξιπρόθεσμες χρεώσεις του λογαριασμού σας στο eBay θα θεωρηθούν ως δευτερεύον χρέος. Έτσι, εάν έχετε συνδέσει κάποιο από τα δικά σας τρόπους πληρωμής στο eBay, ενδέχεται να αφαιρέσουν τις χρεώσεις τους. Εάν αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay, θα προστεθούν περισσότερες ληξιπρόθεσμες χρεώσεις. Και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την πιστωτική σας βαθμολογία.

Πόσο χρεώνει το eBay εάν ​​το προϊόν δεν πουληθεί;

Ακόμα κι αν το καταχωρισμένο σας προϊόν δεν πουληθεί, θα χρεωθείτε με ένα τέλος καταχώρισης ή εισαγωγής όταν το δημοσιεύετε προς πώληση στο eBay, το οποίο πρέπει να πληρώσετε όταν καταχωρείτε το προϊόν σας στο eBay. Αλλά δεν θα χρεωθείτε με τα τέλη τελικής αξίας. Κάθε φορά που δημιουργείτε ή επαναλαμβάνετε ένα αντικείμενο στο eBay, γνωστό και ως καταχώριση, χρεώνεστε ένα τέλος εισαγωγής ή ένα τέλος καταχώρισης, ανεξάρτητα από το αν η καταχώριση οδηγεί σε πώληση. Το eBay σας παρέχει 250 δωρεάν καταχωρίσεις καθημερινά στις οποίες δεν χρεώνονται τέλη εισαγωγής. Αλλά αν αναφέρετε περισσότερα στοιχεία, θα χρεωθείτε από το πρόγραμμα τελών του eBay. Η κατηγορία στην οποία αναφέρεται το προϊόν καθορίζει επίσης την τιμή εισαγωγής. Έτσι, αυτό είναι πόσο χρεώνει το eBay εάν ​​το προϊόν δεν πουληθεί.

Μπορεί το eBay να συνεχίσει την πιστωτική σας έκθεση;

Όχι άμεσα. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας επηρεάζεται περισσότερο όταν ο λογαριασμός σας στο eBay παραδίδεται σε πρακτορεία είσπραξης. Είτε πληρώνετε τη συλλογή του eBay είτε όχι, μπορεί να μειώσει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και να παραμείνει στην πιστωτική σας έκθεση για έως και επτά χρόνια. Δυστυχώς, το πρακτορείο συλλογής του eBay θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και την πιστωτική σας έκθεση.

Μπορεί το eBay να κάνει την πίστωσή σας;

Ναί. Εάν δεν έχετε πληρώσει τα τέλη του eBay ή δεν έχετε πληρώσει τα χρήματα για αγαθά που αγοράσατε στη δημοπρασία, το eBay θα σας στέλνει συχνές υπενθυμίσεις και αντίγραφα τιμολογίων. Και δεν θα επιτρέπεται να βάζετε αντικείμενα προς πώληση ή να κάνετε αγορές. Εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay, ο λογαριασμός σας μπορεί να αποκλειστεί οριστικά και θα διαγράψουν όλες τις καταχωρίσεις και τις προσφορές σας. Και αν έχετε συνδέσει οποιονδήποτε από τους τρόπους πληρωμής σας στο eBay, ενδέχεται να αφαιρέσουν τις χρεώσεις τους.

***

Ελπίζουμε να μάθατε τι συμβαίνει εάν δεν πληρώσετε το τιμολόγιο του eBay και πόσο χρεώνει το eBay εάν ​​το προϊόν δεν πουληθεί. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.