Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Sweet GTK

Χρειάζεστε ένα νέο, μοναδικό θέμα για τον υπολογιστή σας Linux; Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε το θέμα Sweet GTK! Έχει υπέροχη εμφάνιση, είναι πολύ μοντέρνο και μοιάζει με Mac, ενώ εξακολουθεί να καταφέρνει να ξεχωρίζει από πολλά άλλα θέματα εμπνευσμένα από την Apple.

Σημείωση: το Sweet GTK είναι ένα πακέτο θεμάτων. Όταν εγκατασταθεί, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν είτε την “ελαφριά” ή “σκοτεινή” έκδοση.

Εγκαταστήστε το Git

Ο πηγαίος κώδικας του θέματος Sweet GTK βρίσκεται στη σελίδα GitHub του προγραμματιστή. Η λήψη του Sweet απευθείας από αυτόν τον ιστότοπο είναι μια εξαιρετική ιδέα, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση του θέματος, με τις πιο πρόσφατες διορθώσεις κ.λπ. Ωστόσο, η αλληλεπίδραση με τη σελίδα του Sweet GitHub απαιτεί ένα ειδικό πακέτο τερματικού: Git. Για να αποκτήσετε αυτό το πρόγραμμα, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και ακολουθήστε τις οδηγίες που ταιριάζουν με το λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε.

Ubuntu

sudo apt install git

Debian

sudo apt-get install git

Arch Linux

sudo pacman -S git

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf εγκατάσταση git

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες Amiibo στο "Animal Crossing: New Horizons"

OpenSUSE

sudo zypper install git

Γενικό Linux

Το Git είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο για τη διαχείριση του πηγαίου κώδικα στην πλατφόρμα Linux. Πολλά έργα συνεργάζονται με αυτό (μαζί με υπηρεσίες όπως το GitHub ή το GitLab). Εάν χρησιμοποιείτε μια λιγότερο γνωστή διανομή Linux και χρειάζεστε το πρόγραμμα Git, μην ανησυχείτε! Απλώς αναζητήστε το “git” στον διαχειριστή πακέτων και εγκαταστήστε το με τον τρόπο που εγκαθιστάτε συνήθως τα προγράμματα.

Δεν μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα Git στο λειτουργικό σας σύστημα; Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης και εγκατάστασης από την πηγή. Ο κωδικός είναι διαθέσιμος εδώ.

Ρυθμίστε το θέμα Sweet GTK στο Linux

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως: πρέπει να εγκαταστήσετε το Sweet μέσω GitHub. Το να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο είναι το πιο εύκολο, καθώς το Git μπορεί να κατεβάσει γρήγορα όλα τα αρχεία σε οποιονδήποτε υπολογιστή σε μια στιγμή, αντί να ασχολείται με την εξαγωγή αρχείων Zip ή αρχείων TarGZ. Για να κάνετε λήψη του θέματος Sweet, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εκτελέστε την εντολή git clone.

git clone https://github.com/EliverLara/Sweet.git

Η εντολή κλώνος λέει στο Git να πραγματοποιήσει λήψη του θέματος Sweet GTK στον αρχικό σας φάκελο και να τοποθετήσει τα πάντα στον φάκελο Sweet. Μπορείτε να εισαγάγετε αυτόν τον φάκελο θεμάτων χρησιμοποιώντας την εντολή CD.

cd Sweet

Μέσα στον κατάλογο “Sweet”, όλα τα σημαντικά αρχεία θεμάτων GTK βρίσκονται εδώ. Για να δείτε καλύτερα τα δεδομένα, εκτελέστε την εντολή ls.

ls

Όταν μπορείτε να επαληθεύσετε ότι όλα τα αρχεία GTK ταιριάζουν με αυτό που εμφανίζεται στη σελίδα GitHub του θέματος, είναι ασφαλές να εγκαταστήσετε το Sweet στο σύστημά σας Linux. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ρυθμίσετε σωστά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Night Light" του Gnome

Εγκαταστήστε το Sweet για έναν μόνο χρήστη

Η ρύθμιση του θέματος Sweet GTK έτσι ώστε μόνο ένας λογαριασμός χρήστη να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό είναι καλή ιδέα εάν δεν μοιράζεστε έναν υπολογιστή με κανέναν. Για να το κάνετε, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το φάκελο .themes. Για να δημιουργήσετε αυτόν τον νέο φάκελο, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή mkdir.

mkdir -p ~/.themes

Αφού δημιουργήσετε τον νέο φάκελο, μετακινήστε τα αρχεία θέματος Sweet GTK σε αυτόν και ολοκληρώστε την εγκατάσταση.

cd ~/

mv Sweet ~/.themes

Εγκαταστήστε το Sweet σε όλο το σύστημα

Θέλετε περισσότεροι από ένας χρήστες να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν το θέμα Sweet GTK; Θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε σε όλο το σύστημα! Για να το κάνετε, μετακινηθείτε στον αρχικό σας κατάλογο με την εντολή CD. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το sudo, τοποθετήστε το θέμα στο /usr/share/themes/.

cd ~/

sudo mv Sweet /usr/share/themes/

Γλυκό θέμα εικονιδίων

Το θέμα Sweet GTK φαίνεται υπέροχο από μόνο του, αλλά δεν είναι πλήρες χωρίς αντίστοιχο θέμα εικονιδίων. Το σύνολο εικονιδίων που ταιριάζει καλύτερα με αυτό το θέμα είναι γνωστό ως Aqua Dark.

  Πώς να προσαρμόσετε την εμφάνιση των υπότιτλων στο Netflix

Για να λειτουργήσει το θέμα εικονιδίου Aqua Dark, κατεβάστε το μέσω αυτού του συνδέσμου. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα για να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Linux.

Βήμα 1: Μετακινήστε το τερματικό στο ~/Downloads με την εντολή CD.

cd ~/Downloads

Βήμα 2: Εξαγάγετε το αρχείο αρχειοθέτησης Aqua Dark TarXZ χρησιμοποιώντας την εντολή tar.

tar -xvf Aqua-Dark.tar.xz

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το Aqua Dark.

Ένας χρήστης

Για να ρυθμίσετε το Aqua Dark για έναν μόνο χρήστη, δημιουργήστε έναν φάκελο .icons και, στη συνέχεια, μετακινήστε τα αρχεία σε αυτόν.

mkdir -p ~/.icons
mv Aqua-Dark ~/.icons/

Σε όλο το σύστημα

Για μια εγκατάσταση σε όλο το σύστημα Aqua Dark, τοποθετήστε τα αρχεία εικονιδίων στο /usr/share/icons/.

sudo mv ~/Downloads/Aqua-Dark/ /usr/share/icons/

Ενεργοποίηση Sweet

Το Sweet έχει ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας Linux, αλλά δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν δεν το ενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, αναζητήστε “Εμφάνιση” ή “θέματα” και αλλάξτε το θέμα σε “Γλυκό”. Φροντίστε επίσης να αλλάξετε το προεπιλεγμένο εικονίδιο σε “Aqua Dark”.

Δεν είστε σίγουροι πώς να ορίσετε το Sweet ως το προεπιλεγμένο θέμα GTK στο Linux; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Δείτε ένα από τα σεμινάρια στην παρακάτω λίστα!

Σημείωση: Το Sweet είναι ένα θέμα που βασίζεται σε GTK, επομένως δεν θα λειτουργεί σε περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας όπως το KDE Plasma 5, το LXQt ή άλλα περιβάλλοντα που δεν είναι GTK.