Τι είναι φθηνότερο: Εκτύπωση των δικών σας φωτογραφιών ή χρήση υπηρεσίας εκτύπωσης;

Με την άνοδο των φθηνών διαδικτυακών υπηρεσιών εκτύπωσης φωτογραφιών, οι εκτυπωτές inkjet έχουν πέσει σε δυσμένεια. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε έργο DIY, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι φθηνότερο να εκτυπώνετε φωτογραφίες στο σπίτι. Είναι αλήθεια αυτό;

Μια γρήγορη σύγκριση κόστους

Ας αναλύσουμε τη διαφορά τιμής μεταξύ της εκτύπωσης φωτογραφιών στο σπίτι και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκτύπωσης. Θα το κάνουμε αυτό συγκρίνοντας την τιμή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών εκτύπωσης και της εκτύπωσης στο σπίτι. Για λόγους ευκολίας, θα εξετάσουμε μόνο το κόστος των εκτυπώσεων 4×6.

Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών, αλλά θα παραμείνουμε στις τέσσερις μεγάλες. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες προσφέρουν περιστασιακή έκπτωση, αλλά θα προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν. Shutterfly, μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών, χρεώνει 0,12 $ για κάθε εκτύπωση 4×6. Όχι άσχημα, αλλά Αμαζόνα, Snapfish, και Walmart θα εκτυπώσει τις φωτογραφίες σας 4×6 για 0,09 $ η καθεμία.

Εντάξει, οι διαδικτυακές υπηρεσίες εκτύπωσης χρεώνουν μεταξύ 0,09 $ και 0,12 $ ανά φωτογραφία 4×6. Τώρα πρέπει να συγκρίνουμε αυτές τις τιμές με μια εγκατάσταση εκτύπωσης φωτογραφιών στο σπίτι. Λοιπόν, ας δημιουργήσουμε μια μέτρια εγκατάσταση εκτύπωσης στο σπίτι. Χρειαζόμαστε έναν συμπαγή εκτυπωτή inkjet, λίγο φωτογραφικό χαρτί 4×6 και λίγο μελάνι.

Ας ξεκινήσουμε με τον εκτυπωτή. ο Canon Pixma IP8720 είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς εκτυπωτές φωτογραφιών inkjet για το σπίτι και για καλό λόγο. Παράγει εικόνες με DPI 9600 χρωμάτων και κοστίζει μόνο 180 $. Αυτή είναι μια τιμή προϋπολογισμού για έναν αρκετά αξιοπρεπή εκτυπωτή.

  Πώς να βρείτε το κουμπί ύπνου στα Windows 10

Το Canon Pixma IP8720 έρχεται με μελάνι, αλλά θα αγοράσουμε ένα πλήρες σετ καροτσιών μελανιού για λόγους σύγκρισης τιμών. Αυτό το πακέτο μελανιού θα μας κοστίσει 55 $. Η Canon ισχυρίζεται ότι αυτά τα δοχεία μελάνης θα αποδώσουν έως και 780 φωτογραφίες (ναι σωστά), πράγμα που σημαίνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, πληρώνουμε 0,07 $ σε μελάνι για κάθε εκτύπωση 4×6.

Λοιπόν, 0,07 $ ανά εκτύπωση ακούγεται πολύ καλό. Πρέπει όμως να αγοράσουμε φωτογραφικό χαρτί. Ας αγοράσουμε πολλά από αυτά για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα πάρουμε ένα πακέτο 400 CanonInk’s γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί 4×6 για 20 $—δηλαδή 0,05 $ ανά φύλλο.

Έτσι, αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο εκτυπωτής μας κόστισε 180 $, πληρώνουμε 0,12 $ για κάθε φωτογραφία 4×6 που εκτυπώνουμε στο σπίτι. Είναι η ίδια τιμή με το Shutterfly και είναι λίγο πιο ακριβό από ορισμένες από τις άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικής εκτύπωσης.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή σας, τα πράγματα γίνονται πιο ακριβά

Φυσικά, αυτά τα μαθηματικά είναι αρκετά ιδεαλιστικά. Εξαρτάται από την ιδέα ότι χρησιμοποιούμε όλο το μελάνι και το φωτογραφικό χαρτί που έχουμε αγοράσει. Εάν χρησιμοποιήσουμε μόνο χαρτί και μελάνι 75 $ για να δημιουργήσουμε 20 φωτογραφίες, τότε θα χάσουμε 3,75 $ ανά φωτογραφία και όχι 0,12 $.

Μιλώντας για τον εκτυπωτή μας, πόσο ακριβώς προσθέτει το Canon Pixma IP8720 στο κόστος κάθε φωτογραφίας 4×6 που εκτυπώνουμε; Λοιπόν, εξαρτάται από το πόσο χρησιμοποιούμε τον εκτυπωτή. Το Canon Pixma IP8720 μας κοστίζει 180 $. Εάν εκτυπώσουμε μόνο 1.000 φωτογραφίες σε αυτόν τον εκτυπωτή, τότε προσθέτουμε 0,18 $ σε κάθε εκτύπωσή μας. Αν το χρησιμοποιήσουμε 5.000 φορές, εξακολουθεί να προσθέτει 0,03 $ σε κάθε εκτύπωση. Αν θέλαμε ο εκτυπωτής να συνεισφέρει λιγότερο από 0,01 $ σε κάθε φωτογραφία που εκτυπώνουμε, τότε θα έπρεπε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερες από 18.000 φορές.

  Ποια χαρακτηριστικά της οθόνης παιχνιδιών έχουν πραγματικά σημασία;

Λοιπόν, η εκτύπωση στο σπίτι μπορεί να γίνει κάπως ακριβή. Αλλά αν η εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι κοστίζει περισσότερο από την εκτύπωση φωτογραφιών στο διαδίκτυο, τότε γιατί κάποιος να αγοράσει έναν εκτυπωτή inkjet;

Η εκτύπωση στο σπίτι σας προσφέρει έλεγχο και ταχύτητα

Υπάρχει μια πτυχή της εκτύπωσης φωτογραφιών στο σπίτι που οι υπηρεσίες εκτύπωσης δεν μπορούν να ταιριάξουν. Όταν εκτυπώνετε στο σπίτι, έχετε τον έλεγχο των πάντων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ματ ή γυαλιστερό χαρτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό μελάνι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εκτυπωτή που παράγει απίστευτες εικόνες. Έχετε επίσης την επιλογή να απορρίψετε ή να αλλάξετε φωτογραφίες αμέσως, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με μια εκτύπωση και δεν χρειάζεται να περιμένετε να έρθουν φωτογραφίες στο ταχυδρομείο.

Επιπλέον, ορισμένοι εκτυπωτές καθιστούν απίστευτα εύκολη την εκτύπωση φωτογραφιών απευθείας από το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας. Το Canon Pixma IP8720, για παράδειγμα, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, ενώ διαθέτει ακόμη και εφαρμογή για κινητά. Η δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών απευθείας από το τηλέφωνό σας δεν είναι μοναδική σε υπηρεσίες όπως το Shutterfly. μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας.

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται τόσο πολύ έλεγχο στις φωτογραφίες που εκτυπώνουν, και λίγες μέρες αναμονής από το γραμματοκιβώτιο δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Για να μην αναφέρουμε, εάν δεν χρησιμοποιείτε όλα τα αναλώσιμα εκτύπωσης στο σπίτι, τότε θα καταλήξετε να ξοδέψετε πολύ περισσότερα από 0,12 $ ανά εκτύπωση.

  4 Οπτικές αλλαγές στη νέα έκδοση τεχνικής προεπισκόπησης των Windows 10

Οι υπηρεσίες εκτύπωσης είναι φθηνές και εύκολες

Εκτός από το ότι είναι γελοία φθηνό, διαδικτυακές υπηρεσίες εκτύπωσης φωτογραφιών είναι επίσης εξαιρετικά εύχρηστα. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε έναν εκνευριστικό εκτυπωτή και δεν χρειάζεται να αναζητήσετε τα τέλεια δοχεία μελάνης ή φωτογραφικό χαρτί για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Με τις περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες εκτύπωσης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε φωτογραφίες σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή για κινητά και να επιλέξετε πόσο μεγάλες θέλετε να είναι οι εκτυπώσεις σας.

Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται να είστε στο σπίτι και σίγουρα δεν χρειάζεται να βρίσκεστε πουθενά κοντά σε έναν εκτυπωτή.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα της ηλεκτρονικής εκτύπωσης φωτογραφιών είναι ο χρόνος αναμονής. Η αποστολή μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, αν και ορισμένες υπηρεσίες όπως η Walmart σάς επιτρέπουν να παραλάβετε φωτογραφίες από το κατάστημα λίγες ώρες μετά την υποβολή της παραγγελίας σας.

Κάποια γρήγορα μαθηματικά αποκαλύπτουν ότι, εκτός και αν αγοράζετε αναλώσιμα εκτύπωσης με έκπτωση και τα χρησιμοποιείτε συχνά, η εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι θα κοστίζει πάντα περισσότερο από την εκτύπωση φωτογραφιών μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Αλλά η εκτύπωση στο σπίτι προσφέρει ένα επίπεδο ταχύτητας και ελέγχου που δεν θα φτάσουν ποτέ οι διαδικτυακές υπηρεσίες.

Οι φωτογράφοι και οι scrapbookers έχουν κάθε λόγο να εκτυπώνουν τις φωτογραφίες τους στο σπίτι. Εάν εκτυπώσετε πολλές φωτογραφίες, τότε η επιπλέον δαπάνη είναι δικαιολογημένη. Τούτου λεχθέντος, εάν χρειάζεται να εκτυπώνετε μόνο μερικές δεκάδες φωτογραφίες το χρόνο, τότε μάλλον θα πρέπει να εγγραφείτε σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία εκτύπωσης.