Τι είναι το XDR Security; 7 καλύτερες λύσεις για την επιχείρησή σας

Μια λύση εκτεταμένης ανίχνευσης και απόκρισης (XDR) συνδυάζει εργαλεία ασφαλείας που παρακολουθούν, εντοπίζουν και ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα απειλών σε διάφορα επίπεδα μιας υποδομής πληροφορικής.

Στην ιδανική περίπτωση, ένα XDR ενοποιεί πολλαπλά εργαλεία ασφαλείας για να παρέχει μια ενοποιημένη λύση που παρακολουθεί, αναλύει αυτόματα, εντοπίζει και μετριάζει τις απειλές. Παρέχει επίσης ενοποιημένη ορατότητα και έλεγχο σε όλους τους φόρτους εργασίας δικτύου, cloud και τελικών σημείων.

Ένα τυπικό XDR ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της συλλογής δεδομένων ενός EDR, τον μετριασμό απειλών του SOAR, το κυνήγι απειλών του SIEM και την ανάλυση κίνησης δικτύου (NTA). Στη συνέχεια, τα συνδυάζει με το User and Entity Behavior Analytics (UEBA) και άλλα εργαλεία για να παρέχει μια ενοποιημένη και ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να εντοπίσει και να ανταποκριθεί σε υπάρχουσες και αναδυόμενες εξελιγμένες απειλές. Ενώ ορισμένοι προμηθευτές προσφέρουν τις μονάδες ως μεμονωμένα στοιχεία, άλλοι μπορεί να τις παρέχουν ως ομαδικές υπηρεσίες.

Γενικά, μια λύση XDR μπορεί να ανιχνεύσει περίπλοκες και προηγμένες απειλές που θα έλειπαν από τα παραδοσιακά εργαλεία ασφαλείας. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί δυνατότητες τηλεμετρίας, ανίχνευσης και απόκρισης που του επιτρέπουν να παρέχει λειτουργίες όπως π.

  • Παρακολούθηση ασυνήθιστων ή ύποπτων δραστηριοτήτων σε πολλαπλά περιβάλλοντα πληροφορικής και επίπεδα δικτύου.
  • Εντοπισμός και απόκριση σε προηγμένες και επίμονες απειλές ασφαλείας και κακόβουλο λογισμικό
  • Ερευνήστε γρήγορα και αποτελεσματικά τις απειλές ασφαλείας χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη νοημοσύνη και αυτοματισμό.
  • Βελτιώστε την ταχύτητα ανίχνευσης απειλών και μετριασμού, μειώνοντας έτσι τον χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα του XDR

Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη των λύσεων XDR περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

  • Βελτίωση της ανίχνευσης, της απόκρισης και της προστασίας από ένα ευρύ φάσμα απειλών.
  • Χαμηλότερο κόστος για την αποτελεσματική ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών
  • Μειώνει τον φόρτο εργασίας για τις ομάδες ασφαλείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε άλλες δραστηριότητες και να βελτιώσουν την παραγωγικότητα.
  • Παροχή ορατότητας στη στάση ασφαλείας του οργανισμού
  • Αυτοματοποίηση διαφόρων λειτουργιών ασφαλείας.

Σήμερα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων XDR στην αγορά. Ωστόσο, αυτά διαφέρουν ως προς την απόδοση, την επεκτασιμότητα, την ενσωμάτωση με άλλα εργαλεία, το κόστος και άλλα χαρακτηριστικά.

Τούτου λεχθέντος, παρακάτω είναι οι καλύτερες λύσεις XDR.

McAfee MVision XDR

McAfee Mvision XDR είναι μια προληπτική λύση με επίγνωση δεδομένων που εντοπίζει και σταματά αποτελεσματικά τις κανονικές και εξελιγμένες επιθέσεις. Παρέχει μια ενοποιημένη προβολή σε όλο το δίκτυο, το cloud και τα τελικά σημεία. Ενσωματώνοντας και ενορχηστρώνοντας διάφορες λύσεις ασφαλείας, το McAfee Mvision XDR βελτιώνει την ορατότητα, την απόκριση και τον έλεγχο, ενώ μειώνει τις χειροκίνητες εργασίες και αυξάνει την ταχύτητα.

Χαρακτηριστικά

  • Τα χαρακτηριστικά ευαισθητοποίησης δεδομένων καθορίζουν την ευαισθησία και την κρισιμότητα ενός περιουσιακού στοιχείου, επιτρέποντας έτσι την αυτοματοποιημένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων στον εντοπισμό και την προστασία απειλών.
  • Αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική λύση που παρέχει προληπτική και λειτουργική πληροφορία απειλών.
  • Αυτοματοποιημένες έρευνες και αντίμετρα για τον εντοπισμό επιθέσεων και την προστασία των συστημάτων και των συσκευών, ελαχιστοποιώντας έτσι τους κινδύνους πριν και μετά τις επιθέσεις.
  • Συνδυάζει δεδομένα τηλεμετρίας cloud και εσωτερικής εγκατάστασης για να παρέχει μια ολιστική εικόνα ολόκληρων επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων και δεδομένων συστημάτων, μαζί με τις συμπεριφορές του εισβολέα.
  • Οι έρευνες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και οι αυτοματοποιημένες έρευνες επιτρέπουν στις ομάδες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις ασφάλειας για την ταχεία επίλυση πιθανών απειλών και την πρόληψη ή τη μείωση των ζημιών. Επιτρέπει επίσης στις ομάδες να επιταχύνουν την έρευνα και να δώσουν προτεραιότητα σε ό,τι είναι ευαίσθητο και κρίσιμο, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά.
  Πιο ακριβής εκτιμητής επισκεψιμότητας το 2022;

Trend Micro Vision One

ο Trend Micro Vision One είναι μια ισχυρή πλατφόρμα XDR για τον εντοπισμό και την απόκριση σε πολύπλοκες απειλές. Χρησιμοποιεί εγγενείς αισθητήρες και σημεία προστασίας για να ανιχνεύσει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων απειλής σε διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας.

Χρησιμοποιώντας ένα SIEM που βασίζεται σε σύννεφο, το Trend Micro συντονίζει τις επιτόπιες λύσεις ασφάλειας, όπως η ασφάλεια δικτύου, η προστασία διακομιστή, η προστασία τελικού σημείου και τα προϊόντα ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον εντοπισμό και την απόκριση σε απειλές. Εκτός από τα εργαλεία εσωτερικής εγκατάστασης, διαθέτει μια επιλογή ασφάλειας cloud για εικονικούς φόρτους εργασίας.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχετε ολοκληρωμένη ορατότητα στα δεδομένα, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες ασφαλείας να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται άμεσα σε απειλές.
  • Οργανωμένη αναφορά που επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να βλέπουν την αλυσίδα των επιθέσεων στα διάφορα επίπεδα ασφαλείας
  • Συλλέγει, συσχετίζει και αναλύει απρόσκοπτα και αυτόματα δεδομένα από διακομιστές, δίκτυα, email, φόρτους εργασίας στο cloud και άλλες πηγές, ενώ ειδοποιεί τις σχετικές ομάδες για ύποπτες δραστηριότητες.
  • Παρέχει αυξημένη ορατότητα στη στάση ασφαλείας ενώ προσφέρει βελτιωμένη προστασία έναντι κανονικών και αναδυόμενων απειλών. Παρέχει ταχύτερη ανίχνευση και μετριασμό απειλών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις προστασίας από ιούς.
  • Η λύση, η οποία είναι εύκολο να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία ασφαλείας, παρέχει αποτελεσματική ιεράρχηση απειλών, παρακολούθηση ειδοποιήσεων, διερεύνηση συμβάντων, διαχείριση πολιτικής και βελτιστοποίηση.

Palo Alto Networks Cortex XDR

Palo Alto Networks Cortex XDR είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ασφαλείας που ενσωματώνει τον σωστό συνδυασμό εργαλείων για να εξασφαλίσει ολοκληρωμένη προστασία. Γενικά, αυτός ο σχεδιασμός συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ανίχνευσης, απόκρισης, πρόληψης και έρευνας σε μια ισχυρή και αποτελεσματική λύση ασφαλείας. Η ενσωμάτωση του δικτύου, του cloud και των δεδομένων τελικού σημείου επιτρέπει στις ομάδες να προστατεύουν τα συστήματα πληροφορικής τους από προηγμένες επιθέσεις.

Χαρακτηριστικά

  • Με υψηλό ποσοστό ανίχνευσης, το εργαλείο διαθέτει πράκτορες που προστατεύουν τα τελικά σημεία από εκμεταλλεύσεις, επιθέσεις χωρίς αρχεία και κακόβουλο λογισμικό.
  • Αναλύσεις συμπεριφοράς χρηστών που βασίζονται σε μηχανική μάθηση και προστασία για τον τερματισμό ανωμαλιών και ύποπτων δραστηριοτήτων
  • Συνδυάζει insights για τα Δίκτυα, το τελικό σημείο και τα δεδομένα cloud
  • Μειώνει τις ειδοποιήσεις κατά πάνω από 90 τοις εκατό, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες ασφαλείας να επικεντρωθούν σε άλλες δραστηριότητες
  • Το προηγμένο κυνήγι απειλών και η ευφυΐα θα του επιτρέψουν να εντοπίσει και να σταματήσει τις απειλές αποφυγής.
  • Χρησιμοποιεί την υπηρεσία Palo Alto Network Managed Threat Hunting για να παρέχει στους χρήστες του όλο το εικοσιτετράωρο κάλυψη και προστασία από ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων.

Πλατφόρμα Cynet 360 XDR

Cynet 360 είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα προστασίας από παραβιάσεις που παρέχει έναν all-in-one εντοπισμό και μετριασμό απειλών. Σας επιτρέπει να αυτοματοποιείτε τις διαδικασίες παρακολούθησης, ανίχνευσης απειλών και αποκατάστασης. Εκτός από τον αυτοματισμό απόκρισης, η λύση ασφαλείας XDR περιλαμβάνει ανάλυση κίνησης δικτύου, εις βάθος ορατότητα και προκατασκευασμένες και προσαρμοσμένες λειτουργίες αποκατάστασης.

  Τι είναι το HDMI VRR στο PlayStation 5 και στο Xbox Series X;

Χαρακτηριστικά

  • Συνδυάζει το antivirus, το EDR, την απόκριση περιστατικών, την ευφυΐα εξαπάτησης, την ανάλυση δικτύου και το UEBA για να παρέχει ολοκληρωμένη ανίχνευση και αποκατάσταση όλων των τύπων απειλών. Κατά συνέπεια, προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα και προστασία χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξετε μια στοίβα ασφαλείας πολλών προϊόντων.
  • Υποστηρίζει αυτόματη ή μη αυτόματη αποκατάσταση απειλών που στοχεύουν δίκτυα, κεντρικούς υπολογιστές, χρήστες και αρχεία
  • UEBA που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων χρήστη ενδεικτικά εισβολέα
  • Ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών και σεναρίων για τον εξορθολογισμό και την αυτοματοποίηση της απόκρισης ανίχνευσης απειλών και άλλων λειτουργιών ασφαλείας.
  • Η υπηρεσία πληροφοριών εξαπάτησης δημιουργεί ψεύτικους, ασθενώς προστατευμένους λογαριασμούς που είναι πολύ ελκυστικοί για τους εισβολείς. Κατά συνέπεια, η υπηρεσία εκτρέπει την εστίαση του εισβολέα, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στην εκτέλεση των κακόβουλων δραστηριοτήτων του στους ψεύτικους λογαριασμούς και δεδομένα και να αλλάξει εύκολα τις πλαστές ρυθμίσεις.

Λύση Rapid7 InsightIDR XDR

Rapid7 InsightIDR είναι μια ισχυρή λύση XDR που βασίζεται σε σύννεφο με διαισθητική διεπαφή και δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης δεδομένων σε δίκτυα, αρχεία καταγραφής, τελικά σημεία και άλλες περιοχές. Η αρχιτεκτονική του cloud σάς επιτρέπει να συγκεντρώνετε και να βελτιστοποιείτε τις λειτουργίες ασφαλείας σε ολόκληρη την υποδομή. Χρησιμοποιεί το ολοκληρωμένο δίκτυο πληροφοριών απειλών που βασίζεται σε μηχανική μάθηση και το UEBA του Rapid7 για να εντοπίζει αυτόματα και γρήγορα και να ανταποκρίνεται σε ζητήματα ασφάλειας.

Η πλατφόρμα είναι μια λύση SIEM με κονσόλα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Αν και εκτελεί τις περισσότερες από τις λειτουργίες στο cloud, έχει επίσης εξαρτήματα που εκτελούνται επιτόπου. Οι επιτόπιοι πράκτορες συνήθως συλλέγουν δεδομένα από διάφορες πηγές και στη συνέχεια τα ανεβάζουν στο cloud μέσω μιας ασφαλούς κρυπτογραφημένης σύνδεσης για επεξεργασία.

Χαρακτηριστικά

  • Πολλαπλές προηγμένες μέθοδοι ανίχνευσης παρέχουν βελτιωμένη και 24ωρη προστασία.
  • Προηγμένη ανίχνευση απειλών και αναγνώριση αλυσίδων επίθεσης μετά από ανάλυση ενοποιημένων αρχείων καταγραφής
  • Χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει μια βασική γραμμή των συμπεριφορών των χρηστών, μετά την οποία ειδοποιεί αυτόματα τις ομάδες ασφαλείας εάν εντοπίσει ύποπτες δραστηριότητες ή κλεμμένα διαπιστευτήρια.
  • Χρησιμοποιεί επίσης την UEBA για τη βασική αναφορά των δραστηριοτήτων των χρηστών, ώστε να εντοπίζει εύκολα τις ανωμαλίες και να μειώνει τις ψευδείς ειδοποιήσεις.
  • Το Attack Behavior Analytics (ABA) επιτρέπει στο εργαλείο να ανιχνεύει την προέλευση διαφόρων επιθέσεων, σταματώντας έτσι τους κακούς παράγοντες πριν ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους.
  • Ένας μηχανισμός απόκρισης συμβάντων που μπορείτε να αναπτύξετε χρησιμοποιώντας τις τοπικές επιτόπιες μονάδες πράκτορα.

Sophos Intercept X Endpoint

Sophos Intercept X Endpoint είναι μια ισχυρή λύση XDR που παρέχει στις ομάδες πλήρως συγχρονισμένη, εγγενή ασφάλεια στο cloud. Συγκεντρώνει δεδομένα από πολλές πηγές και στη συνέχεια τα παρουσιάζει σε έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου.

Το εργαλείο XDR παρέχει βελτιωμένη ορατότητα και απόκριση απειλών για να εξασφαλίσει τη μέγιστη προστασία για την υποδομή και τα περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, επιτρέπει στις ομάδες να εντοπίζουν και να διερευνούν γρήγορα ένα ευρύ φάσμα απειλών σε διακομιστές, τελικά σημεία, τείχη προστασίας, δίκτυα και άλλες πηγές δεδομένων.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει μια ολιστική άποψη της στάσης της εταιρείας στον κυβερνοχώρο, ενώ επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να διερευνήσουν τις λεπτομερείς λεπτομέρειες κατά τη διερεύνηση των απειλών.
  • Ανίχνευση και διακοπή των τεχνικών επίθεσης στις οποίες βασίζονται οι εισβολείς για να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας. Αυτές περιλαμβάνουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση κακόβουλου λογισμικού, χωρίς αρχεία και άλλων εκμεταλλεύσεων. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό βοηθά να σταματήσουν οι επιθέσεις μηδενικής ημέρας πριν ξεκινήσουν οι κακοί ηθοποιοί.
  • Παρέχει απόλυτη ασφάλεια με βάση τις αναλύσεις δεδομένων από μια σειρά πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά διακομιστών, τελικών σημείων, τείχη προστασίας, συσκευών δικτύου, email και άλλων.
  • Προστατέψτε τα αρχεία μέσω της παρακολούθησης της ακεραιότητας των αρχείων, των λεπτομερών πληροφοριών και της επιτρεπόμενης λίστας εφαρμογών
  • Εκτελέστε προηγμένο κυνήγι απειλών με τεχνητή νοημοσύνη και αποτρέψτε υπάρχον και αναδυόμενο κακόβουλο λογισμικό, ransomware, επιθέσεις χωρίς αρχεία και άλλες εκμεταλλεύσεις που στοχεύουν τα τελικά σημεία σας.
  Πώς να προσθέσετε έναν πίνακα περιεχομένων στο Microsoft Word

Λύση Fidelis Elevate XDR

Fidelis Elevate XDR είναι μια ισχυρή, αποτελεσματική και προληπτική λύση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το ενεργό XDR επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να βρίσκουν και να απαντούν σε απειλές και να χρησιμοποιούν τεχνικές εξαπάτησης για να παραπλανήσουν τους εισβολείς. Στην ιδανική περίπτωση, το εργαλείο παρέχει την ορατότητα, την ακρίβεια, την ταχύτητα και το πλαίσιο που απαιτούν οι ομάδες ασφαλείας για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε απειλές και να αποτρέπουν επιθέσεις.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει τον εντοπισμό και την απόκριση τελικού σημείου και δικτύου, την πρόληψη απώλειας δεδομένων, την εξαπάτηση και άλλες δυνατότητες σε μια ενοποιημένη λύση που αποτρέπει προηγμένες απειλές και κακόβουλες δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει ορατότητα σε όλη την επισκεψιμότητα email, δικτύου και ιστού και cloud,
  • Παρέχει ορατότητα σε όλο το τελικό σημείο και τη δραστηριότητα της συσκευής,
  • Καθορίζει την επόμενη κίνηση ενός επιτιθέμενου και, κατά συνέπεια, καθορίζει ποια ενέργεια πρέπει να λάβει για να σταματήσει την επίθεση. Ως εκ τούτου, μπορεί να εντοπίσει γρήγορα και να ανταποκριθεί σε απειλές προτού επηρεάσουν τα συστήματά σας.
  • Χρησιμοποιεί βελτιωμένους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για τον εντοπισμό πιθανών επιθέσεων zero-day και προηγμένων απειλών, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να ενεργούν γρήγορα και να σταματήσουν όλες τις κακόβουλες δραστηριότητες.
  • Αυτόματη επικύρωση των ειδοποιήσεων ανίχνευσης απειλών δικτύου για τη μείωση των ψευδών θετικών στοιχείων και τη διασφάλιση της εστίασης των ομάδων ασφαλείας στις πραγματικές απειλές.
  • Χρησιμοποιεί προηγμένα αναλυτικά στοιχεία μηχανικής μάθησης για να ανιχνεύσει εισβολή και άλλα σημάδια επιθέσεων. Παρέχει επίσης αυτοματοποιημένες έρευνες απειλών χρησιμοποιώντας βαθιά εγκληματολογία.

Συμπέρασμα 👨‍💻

Καθώς αυξάνεται η πολυπλοκότητα του τοπίου των απειλών και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, οι ομάδες πληροφορικής πρέπει να αναζητήσουν πιο προηγμένα εργαλεία και στρατηγικές ασφάλειας πέρα ​​από τα παραδοσιακά antivirus και άλλες λύσεις προστασίας τελικών σημείων για τον εντοπισμό και την απόκριση σε εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εισβολείς χρησιμοποιούν τα τελικά σημεία ως σημεία εισόδου, μετά από τα οποία μπορούν να μετακινηθούν πλευρικά σε άλλα στοιχεία πληροφορικής στο δίκτυο. Η αντιμετώπιση αυτής της αδυναμίας απαιτεί προηγμένες λύσεις ασφαλείας, όπως το XDR, το οποίο παρέχει ένα πιο ολοκληρωμένο τελικό σημείο και ασφάλεια δικτύου για την αποτροπή ευρύτερου φάσματος επιθέσεων και απειλών.

Μια τυπική λύση XDR διασφαλίζει ότι τα εργαλεία προστασίας τελικού σημείου λειτουργούν άψογα με το δίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ταυτότητα και άλλα στοιχεία ελέγχου ασφαλείας για τον εντοπισμό και τη διακοπή όλων των επιθέσεων. Στην ιδανική περίπτωση, παρέχει μια πιο αποτελεσματική και ολιστική προσέγγιση για τον εντοπισμό και την απόκριση απειλών. Επιπλέον, ένα XDR δίνει στις ομάδες ασφαλείας περισσότερη ορατότητα και καλύτερες αναφορές με δυνατότητα δράσης, ενώ μειώνει τα ψευδώς θετικά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Καλύτερες λύσεις SOAR για μικρές και επιχειρήσεις