Πιο ακριβής εκτιμητής επισκεψιμότητας το 2022;

Η αξιολόγηση της διαδικτυακής απόδοσης της επιχείρησής σας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς κατάλληλα κριτήρια αξιολόγησης – από τη συνολική αγορά έως τις ανταγωνιστικές πληροφορίες, πρέπει να κατανοήσετε πώς φαίνεται η απόδοση των άλλων.

Ωστόσο, κανείς δεν θα κοινοποιήσει αυτού του είδους τις πληροφορίες – ακόμα κι αν ανταγωνίζεστε με δημόσιες εταιρείες, δεν τείνουν να αποκαλύπτουν τις εκτιμήσεις επισκεψιμότητας ή μετατροπών τους. Ως εκ τούτου, πρέπει να στραφείτε σε εργαλεία τρίτων που αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στο ανταγωνιστικό σας τοπίο.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα επικεντρωθούμε σε δύο βασικά εργαλεία για ανταγωνιστική ανάλυση – Similarweb και Semrush – για να αντιμετωπίσουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πόσο ακριβείς είναι οι εκτιμητές επισκεψιμότητας ιστότοπου; και
  • Ποιο εργαλείο – Similarweb ή Semrush – κάνει καλύτερη δουλειά στο να σας παρέχει πληροφορίες για την κυκλοφορία των ανταγωνιστών.

Μπορούν τα εργαλεία τρίτων να προσφέρουν ακριβείς εκτιμήσεις επισκεψιμότητας ιστότοπου;

Στον τέλειο ψηφιακό κόσμο, θα θέλατε να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα παρόμοια με το Google Analytics για τους ανταγωνιστές σας. Αλλά αυτό δύσκολα μπορεί να συμβεί – αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και καμία επιχείρηση, στο λογικό της μυαλό, απλώς δεν θα αφήσει αυτά τα στοιχεία στο ευρύ κοινό.

Εδώ μπαίνουν εργαλεία όπως το Semrush ή το Similarweb.

Τώρα, για να εκτιμήσουμε το επίπεδο ακρίβειας, ας ξετυλίξουμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο κάθε εργαλείο συλλέγει και επεξεργάζεται ανταγωνιστικά δεδομένα:

Το εργαλείο Traffic Analytics του Semrush

Αναλύσεις επισκεψιμότητας – ένα μέρος της λύσης Semrush .Trends – είναι το βασικό εργαλείο για τη συγκέντρωση διαφόρων πληροφοριών σχετικά με τους ανταγωνιστές: από την εξερεύνηση των στρατηγικών δημιουργίας επισκεψιμότητας και τις πληροφορίες κοινού μέχρι την αποκάλυψη εκτιμήσεων καταμέτρησης επισκεψιμότητας και στατιστικών συμπεριφοράς χρηστών των αντιπάλων.

Ολα τα δεδομένα μέσα στο εργαλείο βασίζεται σε petabyte δεδομένων ροής κλικ που συγκεντρώθηκαν από πολλαπλές πηγές τρίτων και ιδιόκτητες πηγές. Αυτά τα ανώνυμα δεδομένα συγκεντρώνουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των χρηστών περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών και εκτελούνται περαιτέρω μέσω των προσαρμοσμένων αλγορίθμων AI και μηχανικής μάθησης του Semrush.

  Πώς να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο όταν ο Microsoft Edge είναι κλειστός

Παρόμοιος Ιστός

Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί παρόμοια λύση όταν πρόκειται για τη συλλογή δεδομένων. Χρησιμοποιούν τρίτους παρόχους δεδομένων, δημόσιες πηγές δεδομένων και ανώνυμα δεδομένα πίνακα από διάφορες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που βρίσκονται σε ιστότοπους που επισκέπτεστε. Πανω απο αυτο, Παρόμοιος Ιστός ρίχνει επίσης έμμεσα δεδομένα από κατόχους ιστότοπων στο μείγμα.

Πόσο ακριβή είναι τα δεδομένα κυκλοφορίας τους;

Εφόσον ανακαλύψαμε από πού παίρνουν τα δεδομένα κυκλοφορίας και τα δύο εργαλεία, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ενώ οι αλγόριθμοι παρέκτασης και τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, είναι απίθανο να δείτε 100% ακρίβεια δεδομένων από κανένα από τα δύο εργαλεία.

Αλλά αυτό δεν πρέπει να ακούγεται αποθαρρυντικό.

Το θέμα με τους εκτιμητές επισκεψιμότητας ιστότοπου είναι ότι, ενώ δεν παρέχουν την απόλυτη ακρίβεια δεδομένων, μπορούν να χρησιμεύσουν τέλεια ως σημεία αναφοράς. Και τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την ανάλυση της αγοράς και των δεδομένων κίνησης των ανταγωνιστών είναι:

  • Μην κοιτάτε απόλυτους αριθμούς.
  • Θεωρήστε όλα τα δεδομένα κίνησης ως σχετικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε τον δικό σας ιστότοπο μέσω του εργαλείου, να λάβετε έναν συγκεκριμένο αριθμό και, στη συνέχεια, να κοιτάξετε τους ανταγωνιστές και να αξιολογήσετε τους διαδικτυακούς δείκτες απόδοσης σε σχέση με τους δικούς σας.
  • Ας πούμε, εάν η επισκεψιμότητά τους υπερβαίνει τη δική σας κατά 5%, μπορείτε στη συνέχεια να λάβετε τις πραγματικές σας μετρήσεις επισκεψιμότητας (που συλλέγονται από το Google Analytics) και να προσθέσετε 5% για να έχετε μια ακριβή απόλυτη προβολή.

Ωστόσο, δεν χρειάζεστε πραγματικά απόλυτους αριθμούς σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που πραγματικά θα λάβετε είναι ακριβή σημεία αναφοράς με τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε την απόδοσή σας.

Semrush εναντίον Similarweb: Ποιο εργαλείο να επιλέξω;

Τώρα, αφού καταλάβουμε πώς οι Semrush και Similarweb συγκεντρώνουν τα δεδομένα επισκεψιμότητας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη στοίβαξη του ενός εργαλείου έναντι του άλλου σχετικά με μερικά κριτήρια:

  • Ακρίβεια δεδομένων
  • Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά
  • Τιμολόγηση
  10 καλύτερες πλατφόρμες Cloud GPU για τεχνητή νοημοσύνη και τεράστιο φόρτο εργασίας

Ακρίβεια δεδομένων

Ενώ έχουμε δει πάρα πολλές μελέτες που συγκρίνουν τα δεδομένα κίνησης του Semrush με το Similarweb, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα από τα πιο εκτεταμένα τεστ γύρω από αυτό το θέμα.

OWOX έχει αναλύσει δεδομένα σε 750+ ιστότοπους από 10 κλάδους για να δει ποιο εργαλείο επέστρεψε τα πιο ακριβή δεδομένα (το OWOX είχε πρόσβαση στα ανώνυμα δεδομένα του Google Analytics αυτών των ιστότοπων για να διασταυρώσει τα αποτελέσματα):

  • Η ακρίβεια δεδομένων και των δύο εργαλείων είναι σχετικά παρόμοια, με λίγες μόνο αποκλίσεις.
  • Το Semrush είχε ανώτερα επίπεδα ακρίβειας σε ιστότοπους στο εύρος μεσαίας έως υψηλής επισκεψιμότητας (500K+).
  • Συνολικά, το Similarweb φάνηκε να υποτιμά τον αριθμό επισκεψιμότητας σε μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων σε σύγκριση με το Semrush.

Μια άλλη μελέτη από Mobidea αποδεικνύει μόνο αυτά τα ευρήματα:

Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός σφάλματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ακρίβεια οποιουδήποτε εργαλείου. Σε αυτήν την περίπτωση, το Semrush έδειξε επίσης ανώτερα αποτελέσματα για ιστότοπους εντός του μικρότερου εύρους επισκεψιμότητας, εκτός από ιστότοπους με 50K-150K μηνιαίους επισκέπτες. Στη χαμηλότερη κατηγορία επισκεψιμότητας, το Similarweb δεν έδειξε καν δεδομένα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά & Τιμολόγηση

Δεν θέλαμε να διαχωρίσουμε την τιμολόγηση από τις λειτουργίες, καθώς στην περίπτωση του Semrush, όλα τα επιπλέον προνόμια περιλαμβάνονται στη λύση Semrush .Trends, ενώ στην περίπτωση του Similarweb, οι περισσότερες από τις λειτουργίες τιμολογούνται ξεχωριστά:

  • Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας: διαθέσιμα και στα δύο εργαλεία. Ωστόσο, το Similarweb θα χρεώσει επιπλέον για την πρόσβαση.
  • Ιστορικά δεδομένα: Το Semrush παρέχει πρόσβαση στα ιστορικά δεδομένα από τον Απρίλιο του 2016. Το Similarweb μπορεί να επιστρέψει στους 37 μήνες, ωστόσο το βασικό του σχέδιο θα σας δώσει πρόσβαση μόνο σε μια περίοδο 12 μηνών.
  • Geo: Το Semrush καλύπτει δεδομένα σε 190 χώρες και περιοχές χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον για οποιαδήποτε συνδρομή. Το Similarweb περιλαμβάνει δεδομένα για 90 χώρες. Ωστόσο, κάθε αγορά τιμολογείται ξεχωριστά.
  • Κανάλια επισκεψιμότητας: Και τα δύο εργαλεία αποκαλύπτουν από πού προέρχεται η κίνηση των αντιπάλων σας. Ενώ και οι δύο καλύπτουν πηγές επισκεψιμότητας άμεσης, αναζήτησης, επί πληρωμή, κοινωνικής δικτύωσης και παραπομπής, το Similarweb περιλαμβάνει επίσης προβολή και αλληλογραφία.
  Tomcat Load Balancer με Apache χρησιμοποιώντας Mod Proxy και Session Sticky

  • Σελίδες με τις περισσότερες επισκέψεις: Το εργαλείο Traffic Analytics του Semrush αποκαλύπτει ποιες σελίδες ανταγωνιστών προσελκύουν τα μεγαλύτερα μερίδια επισκεψιμότητας – αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες των αντιπάλων σας. Το Similarweb το κάνει επίσης.
  • Επιπλέον προνόμια: Η λύση Semrush .Trends έρχεται πάνω από μια γενική συνδρομή Semrush. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πρόσβαση σε 50+ εργαλεία που σας βοηθούν με οτιδήποτε ψηφιακό μάρκετινγκ: προηγμένη κάλυψη SEO, διαχείριση PPC, μάρκετινγκ περιεχομένου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό PR και, φυσικά, πληροφορίες αγοράς και ανταγωνισμού. Όσον αφορά την ποιότητα των δεδομένων, η Semrush διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων λέξεων-κλειδιών και την κορυφαία βάση δεδομένων backlink και χρησιμοποιεί τον δικό της αλγόριθμο για την εκτέλεση της ανάλυσης SERP Google.

Το Similarweb έχει ορισμένες από τις δυνατότητες του Semrush, αλλά όλες τιμολογούνται ξεχωριστά, επομένως δεν θα απευθυνθείτε πραγματικά στο Similarweb για αναλυτικά στοιχεία λέξεων-κλειδιών – δεν ειδικεύονται σε αυτό. Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

  • Τιμολόγηση: Τώρα, η τιμολόγηση είναι το μεγαλύτερο σημείο διαφοροποίησης μεταξύ των δύο λύσεων. Το Semrush είναι πολύ διαφανές σχετικά με το κόστος του – πρέπει να έχετε μια υπάρχουσα συνδρομή Semrush για να αγοράσετε το Semrush .Trends. Έτσι, το βασικό σχέδιο Semrush που περιλαμβάνει πλήρη πρόσβαση στην αγορά και ανταγωνιστική πλατφόρμα πληροφοριών θα κοστίζει 319 $.

Με το Similarweb, όμως, δεν μπορούμε να σας πούμε τίποτα. Θα πρέπει να προσγειωθείτε σε αυτό σελίδα να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο πωλήσεων για να λάβετε ένα σημείο αναφοράς τιμολόγησης.

Τελικές σκέψεις: Αξίζουν πραγματικά οι εκτιμητές επισκεψιμότητας ιστότοπου;

Μόλις φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο γνώσης γύρω από την ψηφιακή σφαίρα, δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ χωρίς να αποκτήσετε πρόσβαση σε ανταγωνιστικές πληροφορίες.

Ολόκληρη η στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ μπορεί να διαμορφωθεί, να αξιολογηθεί ή να επανεξεταστεί μόνο με βάση τους δείκτες απόδοσης των ανταγωνιστών. Έτσι, ενώ η πρόσβαση στους εκτιμητές επισκεψιμότητας ιστοτόπων θα σας κοστίσει, φυσικά, ένα επιπλέον δολάριο, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε εάν θέλετε να ακολουθήσετε τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ με δεμένα μάτια ή θέλετε να καταλάβετε εάν μια αύξηση επισκεψιμότητας 5% σε ετήσια βάση είναι καλή ή κάτι κακό.

Αποκτήστε μια αποκλειστική δοκιμή SEMrush 14 ημερών για να γνωρίσετε την πλατφόρμα.