Τι είναι το Reddit Karma και πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Το Karma είναι το σύστημα ψηφοφορίας του Reddit. Οι αναρτήσεις με το περισσότερο κάρμα είναι αυτές που βλέπετε στην πρώτη σελίδα. Το Reddit παρακολουθεί επίσης πόσο κάρμα έχει κερδίσει ο κάθε χρήστης του. Θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το κάρμα του Reddit και πώς το αποκτάτε.

Τι είναι το Reddit Karma;

Δίπλα σε κάθε ανάρτηση ή σχόλιο στο Reddit υπάρχουν κουμπιά υπέρ και αρνητική ψήφο. Κάνοντας κλικ σε ένα από αυτά, δίνετε είτε θετικό είτε αρνητικό κάρμα στην ανάρτηση. Το θετικό κάρμα αυξάνει τον αριθμό των πόντων που έχει μια ανάρτηση, ενώ το αρνητικό κάρμα μειώνει αυτόν τον αριθμό.

  Σημεία αναφοράς υπολογιστών: Πώς λειτουργούν και τι να αναζητήσετε

Το Reddit χρησιμοποιεί το κάρμα ως τρόπο προβολής του καλύτερου δυνατού περιεχομένου στους χρήστες. Τα σχόλια και οι αναρτήσεις με πολλούς πόντους καταλήγουν στην κορυφή της σελίδας, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη περισσότερα άτομα να τα βλέπουν και να τα ψηφίζουν. Τα σχόλια με αρνητική ψήφο καταλήγουν στο τέλος του νήματος. Εάν μια ανάρτηση καταψηφιστεί αρκετά, τελικά γίνεται κρυφή και πρέπει να κάνετε κλικ για να την αναπτύξετε.

Μερικές φορές, οι αναρτήσεις και τα σχόλια θα έχουν ένα μικρό σύμβολο σταυρού (†) δίπλα στον αριθμό κάρμα τους. Αυτό υποδηλώνει ότι η ανάρτηση είναι αμφιλεγόμενη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει παρόμοιο αριθμό θετικών και αρνητικών ψήφων.

  Βρείτε spoiler για μια ταινία που σκοπεύετε να παρακολουθήσετε

Μπορείτε να δείτε το συνολικό κάρμα κάθε Redditor στο προφίλ του. Αυτό το κάρμα διαιρείται μεταξύ κάρμα μετά, που είναι οι συνολικοί πόντους όλων των νημάτων που δημοσίευσαν, και κάρμα σχολίων, που είναι οι συνολικοί πόντους των σχολίων που υπέβαλαν σε υπάρχοντα νήματα.

Τι Κάνει το Κάρμα;

Το κάρμα δεν έχει καμία εγγενή αξία. Εξαιτίας αυτού, οι Redditors αστειεύονται συχνά ότι το μόνο που παίρνουν είναι «φανταστικά σημεία Διαδικτύου». Ωστόσο, ένας χρήστης που έχει πολύ κάρμα και εκτενές ιστορικό αναρτήσεων είναι σημάδι ότι είναι πολύ ενεργός στον ιστότοπο.

Αν και δεν μπορείτε να ανταλλάξετε το κάρμα σας με τίποτα, μερικά subreddit απαιτούν από εσάς να έχετε ένα ελάχιστο ποσό κάρμα για να σχολιάσετε και να δημοσιεύσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα subreddits της αγοράς που περιλαμβάνουν συναντήσεις και συναλλαγές με άτομα εκτός του ιστότοπου. Το να έχετε πολύ κάρμα σε πολλές αναρτήσεις σας κάνει να φαίνεστε πιο αξιόπιστοι.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το Reddit

Πότε πρέπει να υπερψηφίσω ή να καταψηφίσω μια ανάρτηση;

Ο βασικός κανόνας του Reddit είναι ότι πρέπει να ψηφίζετε υπέρ των πραγμάτων που σας αρέσουν, είτε πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αστείο αστείο, για ένα σημαντικό στιγμιότυπο από τον αγαπημένο σας ποδοσφαιριστή ή για μια εξαιρετική ερώτηση που οδηγεί σε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες. Η υπερψήφιση μιας ανάρτησης βοηθάει και άλλα άτομα να τη δουν. Το να είσαι ενεργός ψηφοφόρος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας του Reddit για όλους