Κατανόηση των λιστών φίλων του Facebook και του απορρήτου σας

Το Facebook έχει γίνει ένα τόσο σημαντικό μέρος της κοινωνικής ζωής που ένα snub στο Facebook μπορεί να καταστρέψει φιλίες και σχέσεις. Υπήρξε μια στιγμή που αναρωτιόμασταν αν έπρεπε να προσθέσουμε το αφεντικό μας ή έναν συνάδελφό μας στο Facebook, αλλά κανείς δεν σταματά να το ρωτάει πια. Ευτυχώς, το Facebook μας δίνει έναν πολύ καλό τρόπο να διαχειριζόμαστε το απόρρητό μας χωρίς να φαίνεται ότι έχουμε σνομπάρει κανέναν. τόπος αγώνων. Οι λίστες είναι ο τρόπος σας για να παρακολουθείτε πώς γνωρίζετε τους ανθρώπους και να διαχειρίζεστε τι μπορούν να δουν, αλλά τι κάνετε όταν προσθέτετε κάποιον στη λίστα “Περιορισμένης πρόσβασης; Ρίχνουμε μια ματιά στις λίστες του Facebook και σε τι χρησιμεύουν σε αυτήν την ανάρτηση.

Πριν μπούμε σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, θέλουμε να σας ησυχάσουμε. Κανείς δεν ξέρει σε ποια λίστα τα προσθέτετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα «Άτομα που μισώ» και να προσθέσετε άτομα σε αυτά (αν και μάλλον είναι καλύτερη ιδέα να τους αφαιρέσετε το φίλο) και δεν θα έχουν ιδέα. Τώρα, στις λίστες.

Δημιουργείται αυτόματα με βάση το ιστορικό εργασίας και εκπαίδευσης

Αυτά δημιουργούνται αυτόματα με βάση το πού εργάζονται ή έχουν σπουδάσει οι άνθρωποι. Δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό να προσθέσετε άτομα με τα οποία έχετε εργαστεί ή με τα οποία έχετε πάει σχολείο, αυτές οι λίστες δημιουργούνται αυτόματα και καθώς προσθέτετε περισσότερα άτομα που έχουν παρακολουθήσει τα ίδια ιδρύματα, προστίθενται αυτόματα σε αυτές τις λίστες.

  Πώς να περιορίσετε αυτό που βλέπουν οι άλλοι στο Facebook

Απόρρητο: Όλα όσα μοιράζεστε στο Facebook είναι ορατά σε αυτούς (εκτός εάν μια συγκεκριμένη λίστα εξαιρείται ρητά)

Ροή ειδήσεων: Οι ενημερώσεις από μέλη τέτοιων λιστών δεν εμφανίζονται πιο συχνά ή λιγότερο συχνά από άλλους φίλους.

Γνωριμίες

Αυτή η λίστα δεν προορίζεται για την προστασία του απορρήτου. Έχει σκοπό να βελτιώσει τη ροή ειδήσεων σας. Κανείς δεν προστίθεται ποτέ αυτόματα σε αυτό, όπως με τις λίστες εργασιών και σχολείων. Αυτή η λίστα είναι η καταλληλότερη για άτομα που δεν σας ενδιαφέρει να ακούτε από/για πολύ συχνά. εκείνη η ενοχλητική θεία, αυτός ο τύπος που ζούσε δίπλα στα έξι σου και είχε ένα κατοικίδιο βράχο, το κορίτσι που μοιράζεται συνέχεια φωτογραφίες του Twilight. Μπορούν να δουν όλα όσα μοιράζεστε.

  Γιατί δεν εμφανίζεται η Προσθήκη φίλου στο Facebook;

Απόρρητο: Όλες οι δημόσιες αναρτήσεις, φωτογραφίες, λίστα φίλων και πλήρεις προσωπικές πληροφορίες.

Ροή ειδήσεων: Δεν θα δείτε πολλές ενημερώσεις από άτομα σε αυτήν τη λίστα

Στενοί φίλοι

Όπως και οι Γνωστοί, αυτή η λίστα έχει σκοπό να φιλτράρει τη ροή ειδήσεων και δεν θα εφαρμόζει κανένα είδος περιορισμού ούτε θα παρέχει πρόσθετη πρόσβαση στις πληροφορίες σας στα άτομα που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Αυτή η λίστα προορίζεται για άτομα από τα οποία ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες ενημερώσεις. Είναι ξεχωριστό από τη λίστα Οικογένειας, αν και για κάποιο λόγο το Facebook επιμένει να προσθέσετε άτομα στη λίστα Οικογένειας και σε αυτήν τη λίστα.

Απόρρητο: Ό,τι μοιράζεστε στο Facebook είναι ορατό σε άτομα που ανήκουν στους στενούς φίλους

Ροή ειδήσεων: Βλέπετε περισσότερες ενημερώσεις από άτομα σε αυτήν τη λίστα

Περιορισμένο προφίλ

Από προεπιλογή, η λίστα Limited Profile δεν πρόκειται να αποκλείσει οποιοδήποτε περιεχόμενο κοινοποιείτε στο Facebook. Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι ότι σας δίνει μια λίστα την οποία μπορείτε αργότερα να περιορίσετε από την προβολή όταν θα μοιραστείτε κάτι επόμενο. Θα συνιστούσαμε να προσθέσετε οποιονδήποτε δεν θέλετε να μοιράζεστε πολλά σε αυτήν τη λίστα. Μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι τους συναδέλφους και το αφεντικό σας.

  Τα βίντεο του Facebook δεν παίζονται σε Chrome, Firefox, Safari (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Απόρρητο: Δεν είναι δυνατή η προβολή αντικειμένων στα οποία έχει περιοριστεί η προβολή για τη λίστα Περιορισμένου Προφίλ, εκτός εάν έχουν επισημανθεί με ετικέτα στην ανάρτηση

Ροή ειδήσεων: Αυτή η λίστα δεν επηρεάζει τις ενημερώσεις που βλέπετε από τα άτομα σε αυτήν, ωστόσο, θα βλέπετε λιγότερες ενημερώσεις από ό,τι θα βλέπετε από άτομα στη λίστα στενών φίλων ή γνωστών.

Περιορισμένος

Αυτή είναι ίσως η μόνη λίστα που προορίζεται να κρατήσει ιδιωτικά ορισμένα από τα πράγματα που μοιράζεστε χωρίς να χρειάζεται να τη ρυθμίσετε πρώτα. Εάν συχνά “καλείτε άρρωστοι” από τη δουλειά, αυτή είναι η λίστα για να βάλετε το αφεντικό/άμεσο προϊστάμενό σας. Εάν σας πιάνει κάτι και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στο πάρτι γενεθλίων του ενός έτους του φίλου σας, αυτός ο φίλος θα πρέπει να είναι σε αυτό λίστα.

Απόρρητο: Μόνο οι δημόσιες αναρτήσεις είναι ορατές. Μόνο τα τρέχοντα προσωπικά στοιχεία είναι ορατά. Τα άτομα σε αυτήν τη λίστα δεν μπορούν να δουν πού εργαζόσασταν στο παρελθόν ή σε ποια σχολή φοιτήσατε.

Ροή ειδήσεων: Καμία επίδραση.