Τι είναι το Microsoft Edge Secure Network και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει το Edge Secure Network, μια νέα δυνατότητα ασφαλείας που μοιάζει με VPN για το πρόγραμμα περιήγησής της Edge. Αυτή η νέα δυνατότητα υπόσχεται να προσφέρει μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης, ειδικά όταν συνδέεστε σε δημόσια δίκτυα σε καφέ, εστιατόριο, αεροδρόμιο ή άλλους δημόσιους χώρους. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε αναλυτικά τι είναι το Edge Secure Network και πώς μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία VPN στον Microsoft Edge αμέσως.

Microsoft Edge Secure Network Explained (2022)

Τι είναι το Microsoft Edge Secure Network;

Το ασφαλές δίκτυο Edge της Microsoft είναι μια νέα δυνατότητα ασφαλείας που σας επιτρέπει να περιηγείστε με ασφάλεια στο διαδίκτυο με το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Χτισμένο σε συνεργασία με το Cloudflare, η δυνατότητα καλύπτει τη διεύθυνση IP της συσκευής σας, κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και τα δρομολογεί μέσω του πλησιέστερου διακομιστή Cloudflare στην τοποθεσία σας. Όπως και άλλα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως το Opera και το Firefox, η Microsoft προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία VPN που βρίσκεται στο πρόγραμμα περιήγησής της Edge.

  Πορτραίτα Το πρόσωπο ρολογιού δεν λειτουργεί στο Apple Watch; Εδώ είναι η Διόρθωση!

Το Edge Secure Network είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην έκδοση Edge Canary 104 και νεότερη έκδοση. Ως μέρος της πρώιμης προεπισκόπησης, η Microsoft προσφέρει δωρεάν 1 GB μηνιαίας ποσόστωσης στους χρήστες να δοκιμάσουν τη δυνατότητα. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα νέα σχέδια με υψηλότερα όρια δεδομένων, ίσως κλειδωμένα πίσω από μια συνδρομή όταν η δυνατότητα φτάσει στη σταθερή έκδοση του Edge.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης απαιτεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δυνατότητα VPN. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργία πριν από την κυκλοφορία της στο σταθερό κανάλι, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Ενεργοποιήστε το Microsoft Edge Secure Network στο Edge

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αν και χρησιμοποιούμε το Edge Canary για να παρουσιάσουμε τα βήματα, ουσιαστικά θα παραμείνουν τα ίδια και στη σταθερή έκδοση. Λοιπόν, ας δούμε πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησής σας Edge:

1. Αρχικά, κατευθυνθείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο και πραγματοποιήστε λήψη του Microsoft Edge Canary στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε το Edge Canary και κάντε κλικ στο οριζόντιο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Όταν εμφανιστεί η λίστα επιλογών, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” στο κάτω μέρος για να προβάλετε τις ρυθμίσεις του Edge.

  Τρόπος γρήγορης συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων σε iPhone και iPad

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Εμφάνιση” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και ενεργοποιήστε το κουμπί “Ασφαλές δίκτυο (VPN)” για πρόσβαση στην υπηρεσία VPN που υποστηρίζεται από το Cloudflare στο πρόγραμμα περιήγησής σας Edge.

3. Τώρα θα παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο ασφαλούς δικτύου εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων και στο μενού περιβάλλοντος ρυθμίσεων. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ασφαλές δίκτυο Edge.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Edge Secure Network στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

1. Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο ασφαλούς δικτύου στη γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στο κουμπί «Δοκιμάστε τώρα» για να δοκιμάσετε το ασφαλές δίκτυο Edge. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft για να δοκιμάσετε το ασφαλές δίκτυο αυτήν τη στιγμή.

2. Και τέλος! Έχετε ενεργοποιήσει την ασφαλή προστασία δικτύου στο πρόγραμμα περιήγησής σας Edge. Υπάρχει μια γραμμή προόδου στο αναδυόμενο μενού του Edge Secure Network για να υποδείξετε πόσα δεδομένα έχετε χρησιμοποιήσει από το δωρεάν μηνιαίο όριο του 1 GB. Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή “Ασφαλής προστασία δικτύου” για να απενεργοποιήσετε το ασφαλές δίκτυο του Edge.

  Πώς να διορθώσετε "Ένα σφάλμα που παρουσιάστηκε κατά την ανάγνωση γραφής στο iPhone" στο iTunes

3. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ασφαλές δίκτυο Edge κρύβει το δίκτυο IP σας. Για παράδειγμα, ακολουθεί μια σύγκριση της τοποθεσίας IP μου πριν και μετά την ενεργοποίηση του ασφαλούς δικτύου Edge στο πρόγραμμα περιήγησής μου. Σε αντίθεση με το αρχικό αποτέλεσμα όπου η τοποθεσία μου ήταν σχεδόν ακριβής, η δυνατότητα ασφαλούς δικτύου Edge συγκάλυψε τη διεύθυνση IP μου και έδειξε μια κατά προσέγγιση τοποθεσία.

Χωρίς Edge Secure Network (Αριστερά) έναντι With Edge Secure Network (δεξιά)

Δοκιμάστε το Edge Secure Network στον Microsoft Edge

Το ασφαλές δίκτυο του Edge είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Τούτου λεχθέντος, το μηνιαίο όριο του 1 GB είναι περιορισμένο και ελπίζουμε η Microsoft να προσφέρει περισσότερο εύρος ζώνης εγκαίρως για τη σταθερή κυκλοφορία. Τούτου λεχθέντος, μην θεωρείτε αυτή τη δυνατότητα ως εναλλακτική σε ένα παραδοσιακό VPN, καθώς ένα VPN προσφέρει περισσότερες δυνατότητες απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να επιλέξετε τη δική σας εικονική τοποθεσία. Εάν αναζητάτε νέα VPN, μη διστάσετε να ελέγξετε τις λίστες μας με τα καλύτερα VPN για Windows και τα καλύτερα VPN για Android και iOS.