Πορτραίτα Το πρόσωπο ρολογιού δεν λειτουργεί στο Apple Watch; Εδώ είναι η Διόρθωση!

Τα πορτραίτα είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του watchOS 8. Εκτός από το ότι προσφέρει έναν νέο τρόπο προσαρμογής της πρόσοψης του ρολογιού σας, βελτιώνει επίσης την εμπειρία προβολής φωτογραφιών στο Apple Watch. Κάθε φορά που αγγίζετε την οθόνη ή σηκώνετε τον καρπό σας, μια από τις αγαπημένες σας λήψεις πορτρέτου εμφανίζεται στην οθόνη. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση για να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις αναμνήσεις σας. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ρολόι Portraits είναι μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο watchOS, φέρεται να μην λειτουργεί για πολλούς χρήστες. Γι’ αυτό έχουμε βρει τους 7 καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το Portraits Watch που δεν λειτουργεί στο Apple Watch. Εάν αυτό το ζήτημα έχει χτυπήσει και το έξυπνο ρολόι σας, δοκιμάστε αυτές τις βιώσιμες λύσεις.

7 διορθώσεις για την επίλυση του προβλήματος που δεν λειτουργεί το ρολόι με πορτρέτα στο Apple Watch

Ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι οι φωτογραφίες της λειτουργίας Portraits δεν εμφανίζονται όταν σηκώνουν τον καρπό ή χτυπούν την οθόνη, άλλοι έχουν δηλώσει ότι η περιστροφή του Digital Crown δεν κάνει τίποτα. Δεδομένου ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της λανθασμένης ρύθμισης, της συμβατότητας, ακόμη και ενός κρυφού σφάλματος, θα δοκιμάσουμε διάφορες λύσεις για να διορθώσουμε την κακή λειτουργία του ρολογιού Portraits. Αλλά προτού ξεκινήσετε με οποιεσδήποτε συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, ας καταλάβουμε πρώτα πώς λειτουργεί το πρόσωπο ρολογιού Portraits στο Apple Watch.

  Γιατί το Σημειωματάριο εξακολουθεί να είναι φοβερό για τη λήψη σημειώσεων

Πώς λειτουργεί το Portraits Watch Face στο Apple Watch;

Η όψη ρολογιού με πορτρέτα χρησιμοποιεί λήψεις με λειτουργία «Πορτραίτο» για να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη όψη ρολογιού με βάθος. Η πρόσοψη του ρολογιού αναγνωρίζει έξυπνα τις εικόνες και τις περικόπτει για να τονίσει το θέμα, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία προβολής φωτογραφιών στο Apple Watch.

Μπορείτε να επιλέξετε έως και 24 φωτογραφίες σε λειτουργία Πορτραίτου και να προσαρμόσετε την όψη ρολογιού Portraits στο Apple Watch σας με τρία διαφορετικά στυλ, όπως κλασικό, μοντέρνο και στρογγυλεμένο. Μια νέα εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη κάθε φορά που σηκώνετε τον καρπό σας ή αγγίζετε την οθόνη του smartwatch σας. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Digital Crown για μεγέθυνση/σμίκρυνση στο πρόσωπο. Ρίξτε μια ματιά στο GIF παρακάτω!

1. Βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch σας είναι συμβατό

Πρώτα και κύρια, βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch σας είναι συμβατό με την πρόσοψη ρολογιού Portraits. Ακολουθεί η λίστα με τα μοντέλα Apple Watch που υποστηρίζουν την όψη ρολογιού Portraits:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Σειρά 6
  • Apple Watch Series 7

Λάβετε υπόψη ότι η πρόσοψη ρολογιού Portraits απαιτεί εικόνες λειτουργίας “Portrait” που έχουν ληφθεί σε iPhone με iOS 10.1 ή μεταγενέστερη έκδοση.

2. Ρυθμίστε ξανά τις παραμέτρους του Προσώπου ρολογιού Portraits

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει τέλεια την πρόσοψη ρολογιού Portraits. Αν και μπορεί να ακούγεται αρκετά αφελές, πολλοί από εμάς συχνά ξεχνάμε να ελέγξουμε τα βασικά, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα νέο χαρακτηριστικό, και καταλήγουμε να ξύνουμε το κεφάλι μας αργότερα. Επομένως, φροντίστε να το ρυθμίσετε ξανά.

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σας -> καρτέλα Face Gallery στο κάτω μέρος της οθόνης -> Portraits -> Select Photos.
  Πώς να υπολογίσετε τα διεθνή μεγέθη σελίδων για εκτύπωση

  • Τώρα, επιλέξτε τις εικόνες Πορτραίτου από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας. Μετά από αυτό, προσαρμόστε τα στυλ και τις περιπλοκές. Στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη.

Εάν το έξυπνο ρολόι σας βρίσκεται σε απόσταση, η πρόσοψη ρολογιού Portraits θα εμφανιστεί αμέσως στην οθόνη. Εάν δεν συμβεί, απενεργοποιήστε/ενεργοποιήστε το Bluetooth στο iPhone (Ρυθμίσεις -> Bluetooth ) και το Apple Watch (Ρυθμίσεις -> Bluetooth) και επανεκκινήστε και τις δύο συσκευές.

3. Απενεργοποιήστε/Ενεργοποιήστε το Wake on Wrist Raise και το Wake On Crown Up

Εάν μια νέα φωτογραφία πορτρέτου δεν εμφανίζεται στο ρολόι σας όταν αγγίζετε την οθόνη ή σηκώνετε τον καρπό σας, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε το Wake on Wrist Raise και το Wake On Crown Up.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch -> Οθόνη και φωτεινότητα.
  • Μετά από αυτό, απενεργοποιήστε/ενεργοποιήστε τους διακόπτες για το Wake on Wrist Raise και το Wake On Crown Up. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το smartwatch σας.

Μόλις επανεκκινηθεί η φορητή συσκευή σας, πατήστε την οθόνη για να ελέγξετε εάν εμφανίζεται μια νέα κατακόρυφη εικόνα. Εάν το κάνει, έχετε επιλύσει τα προβλήματα με το πρόσωπο του ρολογιού Portraits στο Apple Watch σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Theatre είναι απενεργοποιημένη

Όταν η λειτουργία κινηματογράφου (γνωστή και ως λειτουργία κινηματογράφου) είναι ενεργοποιημένη, η οθόνη του Apple Watch δεν θα ανάβει όταν σηκώνετε τον καρπό σας. Επομένως, εάν η οθόνη του smartwatch σας δεν ενεργοποιείται όταν σηκώνετε τον καρπό, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Theatre είναι απενεργοποιημένη.

  • Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης και πατήστε το εικονίδιο Λειτουργία κινηματογράφου για να την απενεργοποιήσετε.

5. Επαναφέρετε το Apple Watch σας

Εάν η πρόσοψη του ρολογιού Portraits δεν λειτουργεί σωστά στο Apple Watch σας, κάντε σκληρή επαναφορά (γνωστή και ως αναγκαστική επανεκκίνηση) του smartwatch σας. Γνωστό για την αντιμετώπιση προβλημάτων συνηθισμένων προβλημάτων του watchOS, αξίζει να το δοκιμάσετε.

  • Πατήστε παρατεταμένα το Digital Crown και το Πλαϊνό κουμπί ταυτόχρονα μέχρι να μαυρίσει η οθόνη του Apple Watch και να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.
  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο IMVU

6. Ενημερώστε το Apple Watch σας

Εάν το πρόβλημα επιμένει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το Apple Watch σας θα μπορούσε να βρίσκεται υπό τη λαβή ενός κρυφού σφάλματος watchOS. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο λάθη ήταν το watchOS 8 (και οι περισσότερες σύγχρονες εκδόσεις του watchOS), δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε αυτήν την πιθανότητα.

Ενημερώστε το watchOS απευθείας από το Apple Watch

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού. Τώρα, επιτρέψτε στο Apple Watch σας να ελέγξει για ενημέρωση λογισμικού και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του watchOS ως συνήθως.

Ενημερώστε το watchOS χρησιμοποιώντας το ζευγαρωμένο iPhone σας

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σας -> καρτέλα Το ρολόι μου -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού.
  • Τώρα, περιμένετε λίγο χρόνο για να αφήσετε τη συσκευή να ελέγξει για ενημερώσεις. Όταν εμφανιστεί η διαθέσιμη ενημέρωση του watchOS, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση.

7. Τελευταία λύση: Διαγράψτε το Apple Watch και επανασυνδέστε το με το iPhone σας

Εάν κανένα από τα κόλπα δεν λειτούργησε για τη διόρθωση της πρόσοψης του ρολογιού Portraits, διαγράψτε το Apple Watch και αντιστοιχίστε το ξανά με το iPhone σας. Αυτή η ριζική λύση ήταν πάντα πολύ αξιόπιστη για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων του watchOS. Δεδομένου ότι το watchOS έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας τη στιγμή της διαγραφής του περιεχομένου και σας επιτρέπει επίσης να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την απώλεια δεδομένων.

Διαγράψτε το Apple Watch απευθείας από τον καρπό σας

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά. Τώρα, πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων και επιβεβαιώστε.

Διαγραφή Apple Watch χρησιμοποιώντας iPhone

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σας -> Γενικά -> Επαναφορά. Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή περιεχομένου και ρυθμίσεων Apple Watch και επιβεβαιώστε.

Αφού σκουπίσετε επιτυχώς το Apple Watch σας, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αντιστοιχίσετε ξανά το smartwatch σας με το iPhone.

Διορθώθηκε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το πρόσωπο ρολογιού με πορτρέτα στο Apple Watch

Αυτό είναι! Ας ελπίσουμε ότι η όψη ρολογιού Portraits άρχισε να λειτουργεί κανονικά στη συσκευή σας watchOS. Πολλές φορές, η επαναδιαμόρφωση της πρόσοψης του ρολογιού και η σκληρή επαναφορά μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα. Και αν αυτές οι συμβουλές Apple Watch δεν κάνουν τη δουλειά, η ενημέρωση του ρολογιού και η επανασύζευξή του με το iPhone μπορεί συχνά να σας σώσει. Τούτου λεχθέντος, ποια από αυτές τις λύσεις έχει διορθώσει την όψη ρολογιού Portraits στη φορητή συσκευή σας; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τα πολύτιμα σχόλιά σας.