Τι είναι το Microsoft Edge Drop και πώς λειτουργεί;

Εάν αναζητάτε έναν βολικό τρόπο για να μοιράζεστε αρχεία και μηνύματα μεταξύ του τηλεφώνου σας και των επιτραπέζιων συσκευών σας, ίσως θελήσετε να ελέγξετε το Microsoft Edge Drop. Είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε εύκολα αρχεία για να τα μοιραστείτε άμεσα ή να στείλετε σημειώσεις στον εαυτό σας ενώ κάνετε περιήγηση στον Microsoft Edge.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι το Microsoft Edge Drop, πώς λειτουργεί και πώς να το χρησιμοποιείτε.

Τι είναι το Microsoft Edge Drop;

Το Drop είναι μια δυνατότητα του Microsoft Edge που σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία και περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γρήγορη μεταφορά φωτογραφιών, βίντεο, εγγράφων, συνδέσμων ή οποιωνδήποτε άλλων αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη χωρίς τη χρήση email, αποθήκευσης cloud ή άλλες εφαρμογές.

  Δημιουργήστε τον δικό σας DIY NAS διακομιστή χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi 4

Είναι σαν να συνομιλείτε με τον εαυτό σας, όπου μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε αρχεία. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε σημειώσεις ή υπενθυμίσεις στον εαυτό σας ενώ περιηγείστε στον ιστό από την επιφάνεια εργασίας σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές αργότερα από το τηλέφωνό σας.

Πώς λειτουργεί το Microsoft Edge Drop;

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Drop από την πλαϊνή γραμμή του Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας σας ή από το μενού χάμπουργκερ στην εφαρμογή για κινητά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Drop για να:

  • Στείλτε μια φωτογραφία από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας
  • Μοιραστείτε ένα έγγραφο από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας
  • Γράψτε μια υπενθύμιση ή μια σημείωση στον εαυτό σας
  • Αντιγράψτε έναν σύνδεσμο ή ένα κείμενο από τη μια συσκευή στην άλλη

Μπορείτε να προβάλετε και να ανοίξετε τα κοινόχρηστα αρχεία και τα μηνύματά σας σε οποιαδήποτε συσκευή ανοίγοντας το Drop στον Microsoft Edge. Μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε στη συσκευή σας.

  Ασφαλίστε τους κωδικούς πρόσβασης της επιχείρησής σας και τις ευαίσθητες πληροφορίες με το 1Password

Τρόπος κοινής χρήσης μηνυμάτων και αρχείων χρησιμοποιώντας το Microsoft Edge Drop

Για να χρησιμοποιήσετε το Drop, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Edge σε όλες τις συσκευές με τις οποίες θέλετε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και περιεχομένου. Πρέπει επίσης να συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Microsoft σε όλες τις συσκευές σας.

Αφού ρυθμίσετε το Drop, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε αρχεία και περιεχόμενο στις συσκευές σας από όπου αποκτάτε πρόσβαση στην πλαϊνή γραμμή Bing AI. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Drop:

Στην επιφάνεια εργασίας:

  • Για να ανοίξετε το Drop, κάντε κλικ στο εικονίδιο του επιπέδου χαρτιού στην πλαϊνή γραμμή του προγράμματος περιήγησης Edge.
  • Για να στείλετε ένα μήνυμα στον εαυτό σας, πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος του Drop και πατήστε Enter.
  • Για να στείλετε ένα αρχείο στον εαυτό σας, σύρετε και αποθέστε το από τον υπολογιστή σας ή άλλη εφαρμογή στο Drop.
  • Στο κινητό:

  • Για να ανοίξετε το Drop, πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ στην κάτω δεξιά γωνία του Microsoft Edge και, στη συνέχεια, πατήστε στο Drop.
  • Για να στείλετε ένα μήνυμα στον εαυτό σας, πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος της απόθεσης και πατήστε το εικονίδιο Αποστολή.
  • Για να στείλετε ένα αρχείο στον εαυτό σας, πατήστε το εικονίδιο συν στο κάτω μέρος του Drop και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε.
  •   Ποια είναι η συμφωνία με το Google Home και το Nest; Υπάρχει διαφορά;

    Το Drop είναι μια εξαιρετική λειτουργία του Microsoft Edge που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι. Είναι εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, επομένως δεν χρειάζεται να διακόψετε τη ροή εργασίας σας ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Drop για κοινή χρήση αρχείων και περιεχομένου μεταξύ των συσκευών σας χωρίς να φύγετε από τον Microsoft Edge.

    Μείνετε οργανωμένοι με το Microsoft Edge Drop

    Το Microsoft Edge Drop είναι μια εύχρηστη λειτουργία που σας βοηθά να μοιράζεστε αρχεία και περιεχόμενο στις συσκευές σας χωρίς να διακόπτετε την εμπειρία περιήγησής σας. Είτε θέλετε να στείλετε στον εαυτό σας μια υπενθύμιση, έναν σύνδεσμο, ένα έγγραφο ή μια φωτογραφία, το Drop μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στη ροή και να ολοκληρώσετε τα πράγματα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, δοκιμάστε το και δείτε αν βελτιώνει την παραγωγικότητα και τη ροή εργασίας σας.