Πώς να δείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν και αποθηκευμένες στο Instagram

Το Instagram είναι μια φανταστική πλατφόρμα για να ακολουθείτε καλλιτέχνες, influencers, μουσικούς και τους φίλους σας. Αλλά από καιρό σε καιρό, οι απόψεις μας αλλάζουν—και μπορεί να θέλουμε να μην αρέσει το περιεχόμενο στο οποίο έχουμε ξαναπατήσει στο παρελθόν.

Ευτυχώς, το Instagram παρέχει έναν χρήσιμο τρόπο για να βρείτε αναρτήσεις που σας αρέσουν και έχετε προσθέσει σελιδοδείκτες. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να παρακολουθείτε τι σας ενδιαφέρει τώρα — μαζί με τα γούστα σας στο παρελθόν.

Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας δείξουμε πώς να βλέπετε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν και αποθηκεύσατε στο Instagram.

Αρέσει έναντι αποθηκευμένων αναρτήσεων στο Instagram: Ποια είναι η διαφορά;

Στο Instagram, μπορείτε να κάνετε “like” σε μια ανάρτηση εάν τη βρίσκετε χρήσιμη και ως έναν τρόπο να δείξετε την εκτίμηση στην αφίσα. Εν τω μεταξύ, η αποθήκευση μιας ανάρτησης την προσθέτει στους σελιδοδείκτες ή τις συλλογές σας.

Μπορείτε να κάνετε like σε μια ανάρτηση στο Instagram και να μην την αποθηκεύσετε απαραίτητα. Ομοίως, μπορείτε να αποθηκεύσετε μια ανάρτηση χωρίς να της κάνετε “μου αρέσει”. Σε κάθε περίπτωση, το Instagram παρακολουθεί τις ενέργειές σας. Και οι δύο λειτουργίες “μου αρέσει” και σελιδοδείκτης μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες αργότερα, καθώς μπορείτε να δείτε ποιες αναρτήσεις σας άρεσαν στο παρελθόν ή αυτές που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας.

  Πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα σας στο Instagram

Για να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν και τις αποθηκευμένες σας, το Instagram προσφέρει έναν τρόπο για να τις βλέπετε σκάβοντας σε διαφορετικές ενότητες του λογαριασμού σας. Η δυνατότητα προβολής των like και των αποθηκευμένων σας στο Instagram είναι χρήσιμη και μπορεί να είναι χρήσιμη εάν, για παράδειγμα, θέλετε να βρείτε ένα Instagram Reel που έχετε παρακολουθήσει. Αλλά να θυμάστε: δεν μπορείτε να δείτε αναρτήσεις που διαγράφηκαν αργότερα από μια αφίσα μετά από “μου αρέσει” ή σελιδοδείκτη.

Πώς να δείτε τις αναρτήσεις που σας άρεσαν στο παρελθόν στο Instagram

Από προεπιλογή, το Instagram αποθηκεύει όλες τις αναρτήσεις που σας αρέσουν στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να ελέγξετε κάθε ανάρτηση στο Instagram που σας άρεσε πρόσφατα μέσω των εφαρμογών Android και iOS του Instagram, ακόμη και μέσω του Instagram.com. Θα σας δείξουμε πώς να το ελέγξετε σε κάθε πλατφόρμα.

Σε Android και iOS

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Android ή iOS του Instagram, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Σε Android και iOS, μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram και πατήστε στις τρεις γραμμές—γνωστές και ως μενού χάμπουργκερ.
  • Πατήστε Η δραστηριότητά σας από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται.
  • Στη σελίδα “Η δραστηριότητά σας”, επιλέξτε “Μου αρέσει” στην ενότητα “Αλληλεπιδράσεις”.
  • Αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα όπου όλες οι αναρτήσεις που σας αρέσουν εμφανίζονται σε προβολή τύπου πλέγματος.
  •   Πώς να ελέγξετε το ιστορικό παρακολούθησης των κυλίνδρων Instagram

    Από προεπιλογή, οι αναρτήσεις που σας αρέσουν εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, αλλά μπορείτε να προβάλετε πρώτα τις παλιές πατώντας “Νέες σε παλαιότερες” και επιλέγοντας “Παλαιότερη σε νεότερη” από το αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε να φιλτράρετε τις αναρτήσεις κατά ημερομηνία και συγγραφέα επιλέγοντας Όλες οι ημερομηνίες και Όλοι οι συντάκτες, αντίστοιχα.

    Εκτός από την ταξινόμηση και το φιλτράρισμα, η σελίδα “Μου αρέσει” προσφέρει επίσης έναν τρόπο για να μην αρέσεις σε πολλές εικόνες ταυτόχρονα. Πατήστε Επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε αναρτήσεις που δεν θέλετε να σας αρέσουν και πατήστε Διαφωνία στο κάτω μέρος.

    Στον ιστότοπο του Instagram

    Εάν έχετε πρόσβαση στο Instagram.com από τον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, βρείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν στο Instagram ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Επιλέξτε Περισσότερα κάτω αριστερά.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη δραστηριότητά σας.
  • Όταν ανοίξει η σελίδα, μπορείτε να δείτε τις αλληλεπιδράσεις σας, με την προεπιλεγμένη καρτέλα να εμφανίζει τις αναρτήσεις που σας αρέσουν.
  • Χρησιμοποιήστε το κουμπί Ταξινόμηση & φίλτρο για να φιλτράρετε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα “μου αρέσει” κάνοντας κλικ στην επιλογή “Επιλογή” επάνω δεξιά, επιλέγοντας τις αναρτήσεις που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Δεν μου αρέσει” στο κάτω μέρος.

    Γιατί δεν μπορώ να δω όλες τις αναρτήσεις που μου αρέσουν στο Instagram;

    Αν και το Instagram σάς επιτρέπει να βλέπετε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν, δεν θα εμφανίζονται όλες. Τη στιγμή της σύνταξης, μπορείτε να δείτε μόνο 300 από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις που σας αρέσουν.

      Πώς να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες σας από το Instagram

    Εάν είστε συντηρητικοί στο να κάνετε like σε αναρτήσεις στο Instagram, θα έχετε μια ιστορία που εκτείνεται σε χρόνια. Ωστόσο, αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις τακτικά, πιθανότατα θα βλέπετε μόνο εκείνες που σας άρεσαν τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες.

    Πώς να δείτε τις αποθηκευμένες αναρτήσεις σας στο Instagram

    Η δυνατότητα αποθήκευσης του Instagram σάς επιτρέπει να διατηρείτε αναρτήσεις και βίντεο για μελλοντική αναφορά. Αλλά πού μπορείτε να βρείτε τις αποθηκευμένες αναρτήσεις σας στο Instagram αν θέλετε να τις ξαναεπισκεφτείτε;

    Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Στο κινητό, πατήστε το μενού χάμπουργκερ επάνω δεξιά όταν προβάλλετε το προφίλ σας. Στον ιστότοπο του Instagram για υπολογιστές, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στην κάτω αριστερή γωνία.
  • Επιλέξτε Αποθηκευμένο από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στις αναρτήσεις που έχετε αποθηκεύσει ιδιωτικά στον λογαριασμό σας.
  • Ευτυχώς, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αποθηκευμένων αναρτήσεων που μπορείτε να δείτε. Εξαιτίας αυτού, η αποθηκευμένη ενότητα σας μπορεί να γίνει ακατάστατη πολύ γρήγορα. Για να παραμείνετε οργανωμένοι, σας συνιστούμε να οργανώσετε τις αποθηκευμένες αναρτήσεις σας χρησιμοποιώντας τις Συλλογές Instagram.

    Παρακολουθήστε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν και αποθηκευμένες στο Instagram

    Οι αναρτήσεις που σας αρέσουν και η λειτουργία σελιδοδεικτών στο Instagram σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τυχόν ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που έχετε συναντήσει στην πλατφόρμα. Η λειτουργία σελιδοδεικτών είναι ένας πιο ιδιωτικός τρόπος παρακολούθησης ενδιαφέρουσες αναρτήσεις. Ακόμα καλύτερα, η λειτουργία σελιδοδεικτών σάς επιτρέπει να κατηγοριοποιείτε τυχόν ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στις λεγόμενες Συλλογές.

    Τώρα που ξέρετε πώς να ελέγχετε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν και που έχετε αποθηκεύσει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ως τρόπο για να παρακολουθείτε ενδιαφέροντα πράγματα που βρίσκετε στο Instagram.