Ποια είναι η συμφωνία με το Google Home και το Nest; Υπάρχει διαφορά;

Στον κόσμο του έξυπνου σπιτιού, υπάρχουν δύο επωνυμίες για τις οποίες ακούτε πολλά: το Google Home και το Nest. Και τα δύο ανήκουν στην Google, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτά τα ονόματα έχει οδηγήσει σε κάποια σύγχυση.

Μια σύντομη ιστορία των Nest Labs

Η Nest Labs εμφανίστηκε στη σκηνή το 2011, όταν παρουσίασε το Nest Learning Thermostat. Αυτή ήταν μια επαναστατική συσκευή και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ενθουσιάστηκε πραγματικά με τους θερμοστάτες. Ο αρχικός θερμοστάτης Nest ήταν μια κινητήρια δύναμη στην ταχεία εξέλιξη του έξυπνου σπιτιού.

Ο Θερμοστάτης εκμάθησης Nest πρώτης γενιάς.

Μερικά χρόνια αργότερα, η εταιρεία ξεκίνησε με τους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα Nest Protect. Το 2014, η Nest ήταν αποκτήθηκε από την Google. Στη συνέχεια, η εταιρεία λειτουργούσε ανεξάρτητα από την Google ως θυγατρική της Alphabet, Inc.

  Τα κορυφαία 6 που αξιολογήθηκαν το 2020

Λίγο μετά από αυτό, η Nest έκανε μια δική της εξαγορά: Dropcam. Στη συνέχεια, η εταιρεία πρόσθεσε κάμερες ασφαλείας στην αυξανόμενη σουίτα προϊόντων έξυπνου σπιτιού.

Η Nest παρέμεινε χωριστή από την Google μέχρι το 2018, όταν τελικά συγχωνεύθηκε με το τμήμα υλικού της Google. Ο στόχος της συγχώνευσης ήταν η στενότερη ενοποίηση με τις έξυπνες οικιακές συσκευές της Google και το Google Assistant.

Και εκεί άρχισαν να μπλέκονται τα πράγματα.

Αλλαγή ονόματος

Ενώ η Nest κυκλοφόρησε τις δικές της επώνυμες συσκευές, η Google παρουσίασε έξυπνα ηχεία και οθόνες στη σειρά Google Home. Το αρχικό ηχείο Google Home κυκλοφόρησε το 2016, ακολουθούμενο από το πολύ δημοφιλές Google Home Mini.

Μια διαφήμιση για το Google Home Hub, με τη λέξη

Μετά τη συγχώνευση Google και Nest, η Google μετονόμασε το Google Home Hub σε Google Nest Hub. Ανακοίνωσε επίσης ότι η Google Nest θα είναι η νέα επωνυμία για τα προϊόντα έξυπνου σπιτιού της. Μπερδεμένη ακόμα; Γίνεται χειρότερο.

  Τι είναι μια γέφυρα δικτύου και πώς να τη φτιάξετε

Το αρχικό ηχείο Google Home κυκλοφόρησε επίσης με μετονομασία. Η εφαρμογή Google Cast, η οποία ήταν συνοδευτική για συσκευές Chromecast, μετονομάστηκε Google Home. Αυτό το όνομα παραμένει, παρόλο που οι φυσικές συσκευές δεν φέρουν πλέον επωνυμία ως έχουν.

Μαζί, αλλά χωριστά

Η Google προσπαθεί να συγχωνεύσει τις δύο μάρκες κάτω από ένα όραμα για τα οικιακά προϊόντα, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να έχει μερικούς βαθμούς διαχωρισμού. Για παράδειγμα, nest.com είναι ακόμα σε λειτουργία για να αλληλεπιδρούν οι πελάτες με κάμερες ασφαλείας και θερμοστάτες. Ωστόσο, οι πελάτες που θέλουν να αγοράσουν υλικό ανακατευθύνονται στο Google Store.

Ακόμα πιο συγκεχυμένες είναι οι εφαρμογές Nest για κινητά. Πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Εφαρμογή Nest για να ρυθμίσετε έναν θερμοστάτη ή κάμερα Nest. Ωστόσο, τα ηχεία Nest και οι έξυπνες οθόνες απαιτούν τη χρήση της εφαρμογής Google Home.

ο

Η Google προσπαθεί να κάνει να ακούγεται ότι πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια προϊόντων, αλλά, στην πράξη, δεν είναι. Δεν είναι πολύ λογικό να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Nest για να ρυθμίσετε το Google Nest Hub ή ότι ο θερμοστάτης Google Nest χρησιμοποιεί διαφορετική εφαρμογή από το ηχείο Google Nest.

  Πώς να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας και εύρους ζώνης της κάμερας Nest

Τι σημαίνουν όλα αυτά?

Αν κοιτάξετε πέρα ​​από τα ονόματα, αυτά τα προϊόντα εξακολουθούν να βρίσκονται σαφώς σε δύο διαφορετικούς κάδους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε τα λογότυπα στις συσκευές. Μπορεί να πουληθούν στο ίδια ενότητα του Google Store, αλλά ορισμένοι έχουν το λογότυπο Nest, ενώ άλλοι έχουν το λογότυπο της Google.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καθαριστεί αυτό το χάος επωνυμίας. Τελικά, τα παλιά προϊόντα Nest (θερμοστάτες, κάμερες κ.λπ.) θα αντικατασταθούν από νεότερα μοντέλα με λογότυπα της Google. Επίσης, οι πελάτες δεν θα χρειάζονται πλέον την εφαρμογή Nest.

Μέχρι τότε, ωστόσο, αυτά τα προϊόντα υπάρχουν σαφώς σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες, παρά τις προσπάθειες της Google να τα συνδυάσει με μια αλλαγή ονόματος.

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Google πήρε μια συγκεχυμένη απόφαση ονομασίας και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία.