Τι είναι το Hybrid Cloud Computing;

Το υβριδικό νέφος είναι το πλαίσιο για την υλοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας και της χρήσης της υπολογιστικής υποδομής που βασίζεται σε πόρους εσωτερικής εγκατάστασης και cloud.

Η ανάγκη της επιχείρησής σας για υπολογιστική ισχύ αυξάνεται όταν κλιμακώνεστε. Ομοίως, αυξάνονται επίσης οι κανονισμοί και οι ανησυχίες για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην θέλετε να βασίζεστε αποκλειστικά σε μία τεχνολογία για την επεξεργασία επιχειρηματικών δεδομένων.

Από αυτή την ιδέα, οι πάροχοι υπηρεσιών cloud και on-premise υπολογιστών επινόησαν το υβριδικό μοντέλο υπολογιστικού νέφους. Έχει μεγάλη επιτυχία. Εάν πρέπει να κάνετε τον μετασχηματισμό του cloud τώρα, διαβάστε το άρθρο μέχρι το τέλος.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ένα Hybrid Cloud;

Το υβριδικό μοντέλο για το cloud computing είναι απλώς μια αρχιτεκτονική υπολογιστικής υποδομής. Μπορεί να διασυνδέσει απρόσκοπτα ένα δημόσιο σύννεφο, ένα ιδιωτικό cloud και πόρους εσωτερικής εγκατάστασης για το καλύτερο αποτέλεσμα από το cloud computing.

Για μερικά χρόνια, οι ειδικοί θεωρούν το δημόσιο cloud μια φθηνή, κερδοφόρα, αλλά λιγότερο ασφαλή πλατφόρμα cloud. Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό σύννεφο είναι δαπανηρό αλλά εξαιρετικά ασφαλές. Ορισμένοι θεωρούν επίσης ενοχλητική τη μεταφορά δεδομένων ή φόρτου εργασίας από το ένα στο άλλο.

Ωστόσο, η δομημένη ανάπτυξη της θεωρίας του υβριδικού νέφους και ορισμένων σύγχρονων εργαλείων κατέστησαν δυνατή τη δικτύωση μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων cloud. Πλέον, τα δεδομένα μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα στο εσωτερικό, ιδιωτικό και δημόσιο cloud, όπως απαιτεί η επιχειρηματική λειτουργία.

Τα σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτή τη νέα υποδομή υπολογιστικού νέφους είναι:

  • Εικονικοποίηση λειτουργικού συστήματος με χρήση VMware, VirtualBox, Parallels, XenServer κ.λπ.
  • Το Docker, το BuildKit, το Podman, τα Containers, κ.λπ., λειτουργούν ως πλατφόρμες κοντέινερ που απαιτούνται για την εκτέλεση εφαρμογών με κοντέινερ.
  • Εικονική δικτύωση και πρόσβαση σε στοιχεία cloud από οποιαδήποτε περιοχή μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

Το υβριδικό μοντέλο επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μηδενική καθυστέρηση και μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας εφαρμογών και υπηρεσιών. Επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να επιλέξουν ποια δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό cloud.

Είναι το μόνο πλαίσιο που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να συγχρονίσουν την υποδομή παλαιού τύπου με παρόχους υπηρεσιών IaaS όπως το Google Cloud, το Microsoft Azure και το Amazon Web Services (AWS).

Πώς λειτουργεί το Hybrid Cloud;

Η εργασία ή η κατασκευή ενός υβριδικού συστήματος είναι αρκετά απλή. Συνδέονται μερικά εικονικά στοιχεία και μερικές φορές υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης. Ένα σύστημα δικτύωσης διευκολύνει τη συνδεσιμότητα. Και στο τέλος των καταναλωτών, των εργαζομένων και της διοίκησης, υπάρχουν μερικά API που επιτρέπουν στους χειριστές να προγραμματίζουν ή να εκτελούν εργασίες.

Η αρχιτεκτονική

Το πιο διαδεδομένο υβριδικό σύστημα ενσωματώνει υπολογιστικούς πόρους εσωτερικής εγκατάστασης με ένα δημόσιο στοιχείο cloud. Η επιχείρηση μπορεί να μεταφέρει φόρτους εργασίας στο δημόσιο cloud με αυξανόμενο ρυθμό όταν αυξάνονται οι χρήστες. Και πάλι, εάν ο αριθμός των χρηστών μειωθεί, μπορείτε να μειώσετε τους φόρτους εργασίας του δημόσιου cloud μετακινώντας δεδομένα σε εσωτερική εγκατάσταση.

  Πώς να εισαγάγετε κουκκίδες σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel

Μερικές φορές, μπορείτε να συνδυάσετε δημόσια και ιδιωτικά σύννεφα σε ένα υβριδικό σύστημα. Μπορείτε να ελέγξετε το υβριδικό σύστημα από έναν σταθμό εργασίας εσωτερικής εγκατάστασης ενώ εκτελείτε ευαίσθητους φόρτους εργασίας στο ιδιωτικό cloud. Οι πελάτες θα χρησιμοποιήσουν κυρίως το δημόσιο cloud για να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές ή τις υπηρεσίες σας.

Τεχνολογικοί Πόροι

Στο μπροστινό μέρος, χρειάζεστε μια τεχνολογία για την ενσωμάτωση όλων των δεδομένων που μετακινούνται από την εσωτερική εγκατάσταση στο cloud και πίσω. Αυτή η τεχνολογία θα πρέπει επίσης να προσφέρει ισχυρό έλεγχο έκδοσης, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε πολλά αντίγραφα των ίδιων δεδομένων ή να τα συγχωνεύσετε όλα.

Δεύτερον, η συνδεσιμότητα δικτύου είναι απαραίτητη. Επιτρέπει τη μετακίνηση δεδομένων από το ένα περιβάλλον στο άλλο. Αντί για ακατέργαστο διαδίκτυο, οι ειδικοί βασίζονται περισσότερο σε δίκτυα intranet και VPN για τις ιδιωτικές ή δημόσιες διεπαφές cloud.

Τρίτον, όλα τα υβριδικά συστήματα χρειάζονται πολλαπλές κεντρικές διεπαφές ελέγχου. Εδώ, οι εφαρμογές της επιχείρησής σας θα χρησιμοποιούν API για να καλούν λειτουργίες από άλλες εφαρμογές ή βάσεις δεδομένων στην υποδομή cloud.

Οφέλη από τη χρήση του μοντέλου Hybrid Cloud

Το υβριδικό μοντέλο υπολογιστικού νέφους επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις εφαρμογές front-end στο cloud και, στη συνέχεια, να τοποθετήσουν άλλες εφαρμογές σε VM. Σας επιτρέπει επίσης να διατηρείτε παλαιού τύπου εφαρμογές εσωτερικής εγκατάστασης που δεν μπορείτε να μετακινήσετε στο cloud λόγω κανονιστικών ή άλλων ζητημάτων.

Μηδενικός χρόνος διακοπής λειτουργίας στη συντήρηση

Όταν αναβαθμίζετε τις διαδικτυακές εφαρμογές ή τις υπηρεσίες σας, οι πελάτες σας δεν χρειάζεται να βλέπουν μια εφαρμογή ή ιστότοπο που βρίσκεται υπό κατασκευή. Μπορείτε να αναπαράγετε τον πηγαίο κώδικα της υπάρχουσας εφαρμογής και να τον αναβαθμίσετε σε περιβάλλον κοντέινερ. Όταν είστε έτοιμοι, απλώς δημοσιεύστε την πιο πρόσφατη εφαρμογή.

Συμμόρφωση

Οι εταιρείες που αναζητούν καλύτερη προστασία δεδομένων και επίπεδο συμμόρφωσης βρίσκουν αυτό το μοντέλο υπολογιστικού νέφους χρήσιμο επειδή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν τους πιο ευαίσθητους φόρτους εργασίας τους σε αποθετήρια με διάκενο αέρα στο υβριδικό σύστημα.

Επεκτασιμότητα κατ’ απαίτηση

Αυτές τις μέρες, πολλές εταιρείες ξεκινούν μικρές και κλιμακώνονται καθώς αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις τους. Η υβριδική αρχιτεκτονική επιτρέπει στους διαχειριστές IT να κλιμακώνουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης και την απόδοση ανάλογα με τις αυξανόμενες ανάγκες τους.

Μειωμένος φόρτος εργασίας πληροφορικής

Τα υβριδικά μοντέλα cloud επιτρέπουν στους προγραμματιστές και στους κατόχους εφαρμογών LOB να χειρίζονται περισσότερα αιτήματα μέσω αυτοεξυπηρέτησης. Έτσι, το προσωπικό πληροφορικής πρέπει να ασχολείται με λιγότερες επαναλαμβανόμενες εργασίες που σχετίζονται με VM ή κοντέινερ.

Αποδοτική

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ένα υβριδικό μοντέλο cloud μπορούν να χρησιμοποιήσουν οικονομικά αποδοτικό pay-as-you-go για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, επιχειρηματική συνέχεια, ανάκτηση καταστροφών και μακροπρόθεσμη αρχειοθέτηση.

Ευέλικτοι Μετασχηματισμοί Επιχειρήσεων

Τα υβριδικά συστήματα σάς επιτρέπουν να μεταμορφώνετε τους επιχειρηματικούς στόχους σε λίγες ώρες. Μπορείτε να μειώσετε τον φόρτο εργασίας παλαιού τύπου ή να τους μετακινήσετε σε εσωτερική εγκατάσταση και να αυξήσετε έναν νέο φόρτο εργασίας κάθε φορά που αλλάζετε το προϊόν ή τις υπηρεσίες.

Μειώστε την ασάφεια

Τα υβριδικά συστήματα αναπτύσσουν συνήθως το ίδιο λειτουργικό σύστημα σε περιβάλλοντα. Ως εκ τούτου, η ομάδα IT μπορεί γρήγορα να αντιμετωπίσει προβλήματα, να πραγματοποιήσει συντήρηση και να αναβαθμίσει τα συστήματα. Ένα σταθερό, ίδιο λειτουργικό σύστημα αυξάνει επίσης τη συμβατότητα των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε πολλά στοιχεία cloud.

Η δομή ενός υβριδικού νέφους

Το υβριδικό μοντέλο για το cloud computing είναι ένας συνδυασμός πολλαπλών φυσικών και εικονικών υποδομών όπως ιδιωτικές, δημόσιες, κοινοτικά σύννεφα, φυσικοί διακομιστές υπολογιστών κ.λπ.). Όλα αυτά τα στοιχεία λειτουργούν σε συγχρονισμό για να προσφέρουν συνολική ισχύ επεξεργασίας, αποθήκευσης και μνήμης. Η αρχιτεκτονική μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τελική εφαρμογή, αλλά οι συνήθεις συνδυασμοί είναι:

  • Δύο ή περισσότερα δημόσια συστήματα cloud.
  • Πολλαπλά ιδιωτικά σύννεφα ή εικονικά ιδιωτικά στοιχεία cloud.
  • Φυσικός διακομιστής συγχρονισμένος με δημόσιο και ιδιωτικό cloud.
  • On-premise γυμνό μέταλλο ή διακομιστής δημόσιου νέφους συνδεδεμένος σε δημόσιο σύννεφο.
  Τρόπος εισαγωγής/εξαγωγής λιστών αναπαραγωγής και κομματιών από έναν λογαριασμό Spotify σε έναν άλλο

Τα παραπάνω είναι διάφορες συνθέσεις διαφόρων μοντέλων υβριδικού νέφους. Τώρα, δείτε τα στοιχεία που σχηματίζουν τη συνολική υβριδική δομή:

Δικτύωση

Τα δημόσια, ιδιωτικά και εσωτερικά περιουσιακά στοιχεία παραμένουν συνδεδεμένα μέσω ενός ασφαλούς δικτύου. Πρέπει να χρησιμοποιείτε VPN για να εξασφαλίσετε πολλά επίπεδα συνδεσιμότητας δεδομένων όταν τα δεδομένα και οι φόρτοι εργασίας ρέουν μεταξύ του cloud και της τοπικής υποδομής.

Πλήρης ενσωμάτωση δεδομένων και φόρτου εργασίας

Το υβριδικό μοντέλο πρέπει επίσης να ελέγχει τον φόρτο εργασίας και τις εκδόσεις δεδομένων. Το κάνει ενσωματώνοντας δημόσια, ιδιωτικά και δεδομένα εσωτερικής εγκατάστασης.

Κεντρική Διοίκηση

Κυρίως, όλα τα περιβάλλοντα ενός υβριδικού συστήματος χρησιμοποιούν παρόμοιο λειτουργικό σύστημα. Το Linux είναι η επιλογή των ειδικών αφού προσφέρει τα καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας. Διάφορα ΛΣ του υβριδικού συστήματος αναφέρονται σε ένα τυπικό εργαλείο διαχείρισης που μπορεί να αλλάξει τις δυνατότητές τους.

Άμεση παροχή πόρων

Το υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα δημόσιο σύννεφο για γρήγορη πρόσβαση σε διαδικτυακούς πόρους όπως προφίλ χρηστών, λογαριασμοί πελατών, συνδρομές, λογαριασμοί email κ.λπ.

Hybrid Cloud Security

Η ασφάλεια αυτού του υπολογιστικού μοντέλου αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: on-premise, ένα ιδιωτικό cloud και μια δημόσια υποδομή cloud. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πρέπει να εξασφαλίσει τόσο τα στοιχεία εσωτερικής εγκατάστασης όσο και τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία cloud. Αλλά έχουν καλύτερο έλεγχο του φόρτου εργασίας και των δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, ο δημόσιος προμηθευτής cloud και ο χρήστης διασφαλίζουν από κοινού το στοιχείο cloud. Συμβατικά, ο πάροχος υπηρεσιών προστατεύει τη δημόσια υποδομή cloud, όπως κέντρα δεδομένων, ενώ ο χρήστης εγκαθιστά προστασία από ιούς και άλλα στοιχεία ασφαλείας στο εικονικό στοιχείο υπολογιστών του στο cloud.

Περιπτώσεις χρήσης Hybrid Cloud

Ανάπτυξη λογισμικού

Η εκκίνηση μιας νέας εφαρμογής σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε έναν μη δοκιμασμένο φόρτο εργασίας με πολύ μυστήριο. Ενώ τέτοιες εταιρείες ανάπτυξης πρέπει να αναλάβουν ένα συγκεκριμένο ποσό κινδύνου, η χρήση ενός υβριδικού μοντέλου τον μετριάζει σε κάποιο βαθμό. Τους επιτρέπει να παρακάμψουν την ουσιαστική αρχική επένδυση.

Με την ανάπτυξη της νέας εφαρμογής σε ένα υβριδικό μοντέλο, οι εταιρείες μπορούν να πληρώσουν μόνο για πόρους που χρησιμοποιούν αντί να πληρώσουν ένα εφάπαξ ποσό εκ των προτέρων. Εάν η διαδικασία ανάπτυξης πρέπει να σταματήσει στη μέση, δεν θα τους κοστίσει πολύ.

Κανονιστική Συμμόρφωση

Οι βιομηχανίες με την υποχρέωση να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τείνουν να επιλέγουν το υβριδικό σύστημα. Ειδικά από τότε που εισήγαγε η Ε.Ε Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν δεδομένα σε ένα υβριδικό μοντέλο. Τους επιτρέπει να συμμορφώνονται με τον GDPR στην ΕΕ, ενώ συμμορφώνονται με άλλους κανονισμούς αλλού.

Ο λόγος πίσω από τη δημοτικότητα του υβριδικού υπολογιστικού νέφους μεταξύ τέτοιων οργανισμών δεν είναι ότι όλα τα δεδομένα χρειάζονται αποθήκευση σε ιδιωτικό περιβάλλον. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ιδιωτικό cloud για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς και το δημόσιο cloud για τα υπόλοιπα.

Ιδιαίτερα μεταβλητοί φόρτοι εργασίας

Η ανάγκη για επεκτασιμότητα περιβάλλοντος συχνά δυσκολεύει τις εταιρείες. Για παράδειγμα, το τρέχον περιβάλλον μπορεί να επαρκεί για την εκτέλεση μιας εφαρμογής σήμερα, αλλά αύριο, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη υπολογιστική ισχύ.

Με υβριδικές λύσεις για το cloud, οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες φόρτου εργασίας τους και να εκτελούν τις υπηρεσίες ομαλά, ακόμη και με μεταβαλλόμενες απαιτήσεις φόρτου εργασίας. Λειτουργεί σαν προστασία υπερανάληψης για τους λογαριασμούς όψεως για να αποτρέψετε κάτι απροσδόκητο.

  Μετακινήστε αυτόματα τα Slack μηνύματα σε άλλα κανάλια με το Reacji

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Ορισμένες επιχειρήσεις θέλουν να εκσυγχρονίσουν την υποδομή πληροφορικής τους μεταβαίνοντας σε μια δημόσια δομή cloud. Δυστυχώς, δεν μπορούν να κλείσουν εντελώς τα ιδιωτικά κέντρα δεδομένων λόγω παλαιού τύπου εφαρμογών ή υποχρεώσεων συμμόρφωσης.

Τέτοιες εταιρείες βρίσκουν τον υβριδικό υπολογισμό πολύ ωφέλιμο. Τους επιτρέπει να μεταφέρουν τμήματα της υποδομής πληροφορικής τους στο cloud και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ορισμένες εφαρμογές εσωτερικής εγκατάστασης.

Αποκατάστασης καταστροφών

Με τη βοήθεια ενός μοντέλου cloud υβριδικής δομής, οι οργανισμοί μπορούν να αντιγράψουν τους εσωτερικούς φόρτους εργασίας τους και να αποθηκεύσουν τα δεδομένα στο cloud για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σε περίπτωση διακοπής στο κέντρο δεδομένων, οι πόροι cloud κατά παραγγελία αναλαμβάνουν τον φόρτο εργασίας.

Ωστόσο, οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την εφαρμογή για να αποφύγουν προκλήσεις όπως η υψηλή κατανάλωση εύρους ζώνης και η δυσκολία στη διαχείριση δεδομένων.

Cloud Επεξεργασία Δεδομένων

Μια άλλη καθημερινή χρήση του υβριδικού cloud computing είναι σε εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων. Αυτή η υποδομή λειτουργεί ως επιλογή για τη χρήση δημόσιων υπηρεσιών cloud για την εκτέλεση αναλυτικών ερωτημάτων σε δεδομένα εσωτερικής εγκατάστασης.

Εξερεύνηση Νέων Τεχνολογιών

Μερικές φορές, οι εταιρείες που επιθυμούν να μετακινηθούν σε ένα δημόσιο cloud πρέπει να δοκιμάσουν αυτήν την πλατφόρμα πριν από την πλήρη μετεγκατάσταση. Για αυτούς, ένα υβριδικό μοντέλο είναι ιδανικό για τη δοκιμή μιας πιθανής μετανάστευσης.

Συνήθως, η ομάδα πληροφορικής της εταιρείας πειραματίζεται με χαρακτηριστικά και εργαλεία cloud σε μικρή κλίμακα. Έτσι, πριν επιλέξουν την πλήρη μετεγκατάσταση δημόσιου νέφους, γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα πράγματα με τον συγκεκριμένο πάροχο cloud.

Τομέας ηλεκτρονικού εμπορίου

Ένας άλλος κλάδος που χρησιμοποιεί αποθήκευση υβριδικού συστήματος είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτές οι εταιρείες έχουν συναλλαγές μεγάλου όγκου υψηλής έντασης δεδομένων. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να διαχειρίζονται απρόβλεπτο φόρτο εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών και άλλων εποχιακών εκπτώσεων. Χρησιμοποιώντας αυτό

υποδομή cloud, οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να αποκτήσουν την απαραίτητη επεκτασιμότητα και ασφάλεια.

Τομέας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Οι τραπεζικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επιλέγουν επίσης υβριδικές υποδομές cloud. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ευέλικτο δημόσιο cloud για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και ασφαλές ιδιωτικό cloud για συναλλαγές και αποθήκευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Βιομηχανία Υγείας

Το αυστηρό απόρρητο των δεδομένων των ασθενών αποτελεί σημαντική ανησυχία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Ως εκ τούτου, βλέπει τη χρήση της αποθήκευσης υβριδικού συστήματος. Η ιδιωτική αρχιτεκτονική προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας δεδομένων. Από την άλλη πλευρά, το δημόσιο νέφος επιτρέπει την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας κλινικές πληροφορίες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών φορέων και των επαγγελματιών υγείας.

Είναι το Hybrid Cloud κατάλληλο για εσάς;

Δεδομένου ότι το υβριδικό μοντέλο μπορεί να ευθυγραμμίσει τις επιχειρηματικές ανάγκες με τις προτεραιότητες της πληροφορικής, οι επιχειρήσεις συχνά επωφελούνται από τη μόχλευση του έναντι άλλων επιλογών. Από όλες τις επιλογές, προσφέρει μέγιστη ευελιξία — ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για εταιρείες που πρέπει να τηρούν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή θέλουν να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μια υβριδική δομή cloud είναι επίσης ιδανική για εταιρείες με τεράστιες απαιτήσεις επεξεργασίας δεδομένων και δυναμικό φόρτο εργασίας. Επιπλέον, εάν η εταιρεία σας θέλει περισσότερη ασφάλεια δεδομένων, μαζί με τη δύναμη ενός δημόσιου cloud, ή θέλει να αξιοποιήσει την πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS) ενώ βρίσκεται ήδη σε μια ιδιωτική δομή cloud, μπορεί να επιλέξει το υβριδικό μοντέλο.

συμπέρασμα

Ένα υβριδικό σύννεφο απλώς κάνει την επιχείρησή σας πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να αξιοποιήσετε διάφορες επιλογές, όπως την υπάρχουσα εσωτερική υποδομή, ένα ιδιωτικό cloud και ένα δημόσιο cloud για συνδυασμένη απόδοση, ασφάλεια και ταχύτητα λειτουργιών που βασίζονται σε δεδομένα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή στρατηγική όπως η παρακάτω για να διαχειριστείτε τις επιχειρήσεις σας που συνδέονται με δεδομένα.

Στείλτε διαδικτυακές εφαρμογές, συνδρομές και εργασίες που σχετίζονται με το μάρκετινγκ σε ένα δημόσιο cloud. Φιλοξενήστε ιστότοπους ενδοδικτύου, τιμολόγηση, σχέσεις με τους πελάτες και εμπιστευτική επεξεργασία δεδομένων σε ιδιωτικό cloud. Και διατηρήστε το ERP, το απόθεμα, τις εταιρικές στρατηγικές, τις ιδιόκτητες εφαρμογές και την εσωτερική επικοινωνία επί τόπου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν δωρεάν πόροι για να μάθετε για το cloud computing.