Πώς να εισαγάγετε κουκκίδες σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel

Η προσθήκη μιας λίστας με κουκκίδες σε ένα φύλλο εργασίας του Excel δεν είναι απλή, αλλά είναι δυνατή. Σε αντίθεση με το Microsoft Word—ή ακόμα και το PowerPoint—δεν υπάρχουν πολλά οπτικά στοιχεία που θα σας καθοδηγήσουν κατά την προσθήκη αυτών των λιστών. Αντίθετα, θα δοκιμάσουμε κάποια χειροκίνητα κόλπα για να ολοκληρώσουμε την εργασία.

Εισαγωγή κουκκίδων από το μενού συμβόλων

Αρχικά, επιλέξτε οποιοδήποτε κενό κελί στο βιβλίο εργασίας του Excel.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοιχτή την καρτέλα «Εισαγωγή» και κάντε κλικ στο «Σύμβολο» κάτω από το εικονίδιο «Σύμβολα».

  Πώς να ανοίξετε γρήγορα μια σελίδα ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας συντομεύσεις σε iPhone και iPad

Στο πλαίσιο διαλόγου, πληκτρολογήστε 2022 στο πλαίσιο “Κωδικός χαρακτήρα”.

Κάντε κλικ στο «Εισαγωγή» και μετά στο «Κλείσιμο».

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες κουκκίδες στις γραμμές από κάτω, πατήστε ALT + Enter στο πληκτρολόγιο και επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα.

Εισαγάγετε κουκκίδες σε ένα πλαίσιο κειμένου

Εάν θέλετε να παραλείψετε τη λειτουργικότητα ενός φύλλου εργασίας και απλώς να στρώσετε ένα πλαίσιο κειμένου από πάνω, είναι μια πιο απλή διαδικασία από την παραπάνω—αν και θα χάσετε μέρος της λειτουργικότητας ενός φύλλου εργασίας καθώς λειτουργεί περισσότερο σαν έγγραφο του Word.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και κάντε κλικ στο “Πλαίσιο κειμένου” κάτω από το μενού “Κείμενο”.

  Πώς να ευθυγραμμίσετε πίνακες και εικόνες στο Microsoft Word

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του φύλλου εργασίας για να προσθέσετε το πλαίσιο κειμένου. Για να αλλάξετε το μέγεθος, πιάστε οποιαδήποτε από τις γωνίες, σύρετέ το στο επιθυμητό μέγεθος και, στη συνέχεια, αφήστε το κουμπί του ποντικιού.

Πληκτρολογήστε τα στοιχεία της λίστας μέσα στο πλαίσιο κειμένου.

Επισημάνετε τα στοιχεία στα οποία θέλετε να προσθέσετε κουκκίδες. Για να προσθέσετε τις κουκκίδες, κάντε δεξί κλικ στη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Σκουκίδες» από τη λίστα επιλογών.

Επιλέξτε το στυλ κουκκίδας σας.

Εισαγωγή κουκκίδων με χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Κάντε κλικ στο κελί όπου θέλετε να ξεκινήσετε τη λίστα με κουκκίδες.

Για μια τυπική κουκκίδα, πατήστε Alt + 7 στο πληκτρολόγιό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Alt + 9 εάν προτιμάτε μια κούφια κουκκίδα.

  35 υπέροχες εικόνες για μια οθόνη AMOLED

Για να προσθέσετε περισσότερες κουκκίδες, απλώς κάντε κλικ στο τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε το ποντίκι προς τα κάτω (ή προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά) για να συμπληρώσετε επιπλέον κελιά.

Ή, εάν θέλετε να προσθέσετε τις κουκκίδες σας σε ένα μη γειτονικό κελί, απλώς επισημάνετε τις κουκκίδες και πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή και μετά Ctrl + P για να τις επικολλήσετε σε μια νέα περιοχή.

Το Excel, όπως τα περισσότερα προϊόντα του Microsoft Office, έχει πολλούς τρόπους για να κάνει το ίδιο πράγμα. Απλώς επιλέξτε τον τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τι προσπαθείτε να επιτύχετε.