Τι είναι το Hybrid Cloud; Τύποι, Αρχιτεκτονική και Περιορισμοί

Το υβριδικό μοντέλο cloud περιγράφει μικτά περιβάλλοντα αποθήκευσης, υπολογιστών και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν ιδιωτικές υπηρεσίες cloud, δημόσιο cloud και υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης με ενορχήστρωση μεταξύ διαφόρων πλατφορμών.

Έχετε μια υβριδική υποδομή cloud, εάν χρησιμοποιείτε έναν συνδυασμό υπολογιστών εσωτερικής εγκατάστασης, ιδιωτικών και δημόσιων cloud στο κέντρο δεδομένων σας. Αν και οι υπηρεσίες cloud συμβάλλουν στην εξοικονόμηση κόστους, η κύρια αξία υποστηρίζει έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ψηφιακό επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

Η βασική αρχή της ψηφιοποίησης είναι η ανάγκη προσαρμογής στο περιβάλλον και αλλαγής κατεύθυνσης όπως απαιτείται άμεσα.

Ως εκ τούτου, μια επιχείρηση θέλει να συνδυάσει ιδιωτικά σύννεφα, πόρους εσωτερικής εγκατάστασης και ιδιωτικά σύννεφα για να αποκτήσει ευελιξία για ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές ανάπτυξης δεδομένων.

Το υβριδικό σύννεφο είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης cloud που συνδυάζει ιδιωτικούς και δημόσιους ρόλους. Περιλαμβάνει κρίσιμες δραστηριότητες που εκτελούνται από ιδιωτικά σύννεφα και μη κρίσιμες δραστηριότητες που εκτελούνται από δημόσια σύννεφα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω το μοντέλο υβριδικού νέφους, τον τρόπο λειτουργίας του και κάποιες άλλες λεπτές λεπτομέρειες του μοντέλου.

Ας αρχίσουμε!

Διαφορετικοί τύποι μοντέλων ανάπτυξης cloud

Ένα μοντέλο ανάπτυξης cloud περιγράφει την εμφάνιση της υποδομής cloud, την αλλαγή και τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Ορίζει ένα συγκεκριμένο περιβάλλον με βάση το ποιος έχει δικαιώματα, εάν οι πόροι είναι αποκλειστικοί ή κοινόχρηστοι και ποιος ελέγχει την ασφάλεια.

Τα μοντέλα ανάπτυξης cloud υποδηλώνουν επίσης τη σύνδεση μεταξύ των χρηστών και της υποδομής. Δεδομένου ότι κάθε μοντέλο ανάπτυξης cloud ανταποκρίνεται σε πολλαπλές οργανωτικές ανάγκες, πρέπει να επιλέξετε αυτό με σύνεση ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ας μάθουμε τα διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης cloud:

Public Cloud

Το μοντέλο ανάπτυξης δημόσιου νέφους επιτρέπει σε κάθε χρήστη να χρησιμοποιεί πόρους υπολογιστικού νέφους, όπως λογισμικό (βάση δεδομένων και διακομιστής εφαρμογών) ή υλικό (μνήμη, αποθήκευση, CPU και λειτουργικό σύστημα) σε συνδρομή. Κυρίως, χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών, δοκιμές και εργασίες που δεν είναι κρίσιμες για αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της κοινής χρήσης αρχείων.

Το δημόσιο σύννεφο είναι ιδανικό για τις αυξανόμενες και κυμαινόμενες απαιτήσεις των οργανισμών. Οι επιχειρήσεις με χαμηλότερες ανησυχίες για την ασφάλεια μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε φθηνότερη τιμή. Εδώ, θα πληρώνετε μόνο για τις υπηρεσίες cloud, όπως δικτύωση, υπολογιστές, αποθήκευση και εικονικοποίηση μέσω του δημόσιου διαδικτύου που προσφέρει ο πάροχος.

Ιδιωτικό Cloud

Το ιδιωτικό μοντέλο cloud προσφέρει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο έλεγχο των πόρων τους. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το μοντέλο του δημόσιου νέφους. Εδώ, δεν χρειάζεται να μοιράζεστε τα στοιχεία του υλικού σας με κανέναν. Ένας χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες και συστήματα εντός των ορίων ενός οργανισμού. Είναι ακριβό σε σύγκριση με τα δημόσια σύννεφα λόγω του κόστους που συνεπάγεται ο χειρισμός και η συντήρησή τους.

Ωστόσο, τα ιδιωτικά μοντέλα cloud είναι καλύτερα από τα δημόσια όσον αφορά την ασφάλεια, το απόρρητο και τα παλαιού τύπου συστήματα.

Hybrid Cloud

Η υβριδική αρχιτεκτονική cloud είναι ένα σύνθετο μοντέλο ανάπτυξης που συνδυάζει ιδιωτικά και δημόσια σύννεφα. Ένας οργανισμός αποθηκεύει βασικές εφαρμογές και συναλλαγές στο ιδιωτικό νέφος και τον υπόλοιπο φόρτο εργασίας στο δημόσιο ή εσωτερικό νέφος.

  Πώς να χωρίσετε διαγώνια ένα κελί στο MS Word

Ένα υβριδικό cloud είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις με περισσότερες ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά αναζητούν μια οικονομικά προσιτή λύση cloud. Το υβριδικό σύννεφο είναι εξαιρετικό σε κόστος, ασφάλεια, έλεγχο και ευελιξία. Αυτό βοηθά επίσης τους οργανισμούς όσον αφορά την ταχεία κλιμάκωση.

Τύποι Υβριδικού Νέφους

Ένα υβριδικό σύννεφο αποτελείται από δύο ή περισσότερα μοντέλα ανάπτυξης cloud. Αυτά τα μοντέλα συνεργάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες όσον αφορά τις υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud. Ο συνδυασμός μοντέλων δημόσιου, ιδιωτικού και κοινότητας βοηθά τους πελάτες με περισσότερες και καλύτερες επιλογές πρόσβασης σε δεδομένα.

Η ανάπτυξη ενός υβριδικού μοντέλου cloud μπορεί να είναι χρήσιμη και κατά την αποκατάσταση από καταστροφή. Το μοντέλο cloud επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους σε ιδιωτικά και δημόσια cloud, με αποτέλεσμα την καλύτερη ηρεμία.

Το υβριδικό σύννεφο χωρίζεται περαιτέρω σε τρεις τύπους:

  • Υβριδικό περιβάλλον cloud με εν μέρει ενσωματωμένες εφαρμογές: Αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση ορισμένων συναλλαγών ή εφαρμογών σε ένα μοντέλο δημόσιου νέφους, ενώ άλλες εφαρμογές διατηρούνται εντός των εγκαταστάσεων. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση υπηρεσιών όπως το Azure ή AWS. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις συναλλαγές και τις εφαρμογές ανάλογα με το μοντέλο cloud που είναι πιο κατάλληλο για οποιαδήποτε κατάσταση με βάση τις ανάγκες απόδοσης και προϋπολογισμού.
  • Υβριδικό μοντέλο cloud με σταδιακή μετεγκατάσταση: Αυτό το μοντέλο σάς επιτρέπει να μετακινήσετε φόρτους εργασίας ή εφαρμογές από ένα κέντρο δεδομένων cloud εσωτερικής εγκατάστασης σε μια δημόσια υποδομή cloud, την οποία μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα ή σταδιακά. Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να διαθέσετε όσο λίγα ή όσα χρειάζονται για κάθε συναλλαγή ή εφαρμογή.
  • Υβριδικό μοντέλο cloud με ενσωματωμένες εφαρμογές: Αυτό το μοντέλο σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους όπως το λογισμικό PaaS στο δημόσιο cloud για να ενσωματώσετε εφαρμογές που εκτελούνται στο δημόσιο cloud και στο cloud εσωτερικής εγκατάστασης. Οι εφαρμογές αναπτύσσονται μέσω του λογισμικού IaaS on-premises και ενσωματώνονται μέσω λογισμικού PaaS στο δημόσιο νέφος.

Το υβριδικό μοντέλο cloud είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν το πλεονέκτημα της εξοικονόμησης κόστους και της ευελιξίας στο γραφείο τους, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο των εφαρμογών και των δεδομένων.

Παραδοσιακά, οι επιχειρήσεις κατασκεύαζαν το υβριδικό νέφος χρησιμοποιώντας μια στοίβα λογισμικού που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους και ενσωματώνουν περαιτέρω στο δημόσιο cloud. Ωστόσο, αργότερα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν την ίδια υποδομή με τη στοίβα λογισμικού στα κέντρα δεδομένων. Ως εκ τούτου, θα βρείτε δύο διαφορετικές αρχιτεκτονικές υβριδικού νέφους:

  • Ετερογενές μοντέλο υβριδικού νέφους: Σε αυτό το μοντέλο, η αρχιτεκτονική είναι κατασκευασμένη με ιδιωτικές και δημόσιες τεχνολογίες από πολλούς προμηθευτές. Οι επιχειρήσεις επιλέγουν ένα δημόσιο cloud, όπως το Azure ή το AWS, και το ζευγαρώνουν με τον ιδιωτικό πάροχο cloud, όπως το OpenStack, το CloudStack, VMwareκαι τα λοιπά.
  • Ομοιογενές μοντέλο υβριδικού νέφους: Σε αυτό το μοντέλο, τα AWS Outposts, η Πλατφόρμα Υπηρεσιών Cloud της Google και το Azure Stack βασίζονται στο ίδιο υλικό, περιστασιακά σε δημόσιο cloud και εσωτερικές εγκαταστάσεις και λογισμικό.

Πώς λειτουργεί ένα Hybrid Cloud;

Τα υβριδικά μοντέλα cloud συνδυάζουν ιδιωτικά και δημόσια σύννεφα, επιτρέποντας στα δεδομένα να μετακινούνται απρόσκοπτα μεταξύ των περιβαλλόντων. Αυτή η διασυνδεσιμότητα είναι δυνατή μέσω εικονικοποίησης δεδομένων και συνδετικών εργαλείων και πρωτοκόλλων όπως API, VPN και WAN.

  Είναι δυνατή η διαγραφή του λογαριασμού Care.com;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε να κάνετε κυρίως με μεγάλες σειρές φόρτου εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα υβριδικό cloud βοηθά τον οργανισμό σας να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με την προσβασιμότητα, την αυθεντικότητα, την ασφάλεια, το απόρρητο, την ασφάλεια δεδομένων και πολλά άλλα για τα δεδομένα των καταναλωτών σας και την υποδομή πληροφορικής.

Εδώ, οι συνδέσεις δικτύου είναι κρίσιμες μεταξύ πολλαπλών υποδομών. Εάν δεν είναι συνδεδεμένα, μια επιχείρηση δεν εκτελεί υβριδικό σύννεφο. Αντίθετα, τρέχουν πολλά σύννεφα παράλληλα. Ωστόσο, το υβριδικό σύννεφο ποικίλλει ανάλογα με τη χρήση σας. Θα μπορούσε να συνδυάσει:

  • Ένα μοντέλο cloud εσωτερικής εγκατάστασης με δημόσιο σύννεφο
  • Μια δημόσια υπηρεσία cloud με ένα ιδιωτικό μοντέλο cloud
  • Πολλαπλά ιδιωτικά σύννεφα, υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης και δημόσια σύννεφα

Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που χρησιμοποιείται, όλα τα υβριδικά μοντέλα cloud περιέχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως ενοποίηση δεδομένων, συνδέσεις δικτύου και ενοποιημένη διαχείριση. Με τους συνδυασμούς, μπορεί να χειριστεί προστασία DDoS, κρυπτογράφηση TLS, επιτάχυνση περιεχομένου, DNS και πολλές βασικές λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου Hybrid Cloud

Το υβριδικό μοντέλο cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτύσσουν ακόμη και τους πιο ευαίσθητους φόρτους εργασίας στο εσωτερικό cloud και να φιλοξενούν λιγότερο κρίσιμες εφαρμογές στο δημόσιο cloud τρίτων. Μέσω αυτού, οι εταιρείες απολαμβάνουν το καλύτερο και από τα δύο μοντέλα ανάπτυξης cloud.

Τα βασικά οφέλη από τη χρήση ενός υβριδικού νέφους στον οργανισμό σας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ευκινησία και επεκτασιμότητα

Η χρήση υβριδικών cloud στις επιχειρήσεις σας θα προσφέρει περισσότερες επιλογές πόρων, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη, την κλιμάκωση και την παροχή πόρων για την κάλυψη των επιχειρηματικών απαιτήσεων. Όταν η ζήτηση μιας επιχείρησης υπερβαίνει τη χωρητικότητα του φυσικού κέντρου δεδομένων, μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα στο δημόσιο cloud για πρόσβαση σε επιπλέον χωρητικότητα και κλίμακα.

Συμμόρφωση

Οι οργανισμοί πρέπει να ακολουθούν περιορισμούς σχετικά με το πού να αποθηκεύουν δεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μετακινήσουν συγκεκριμένες εφαρμογές στο δημόσιο cloud. Το υβριδικό μοντέλο cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις, επωφελούμενοι από την ελαστικότητα του cloud.

Ευκαμψία

Μια υβριδική εγκατάσταση cloud χρησιμοποιεί τόσο παραδοσιακά συστήματα όσο και την πιο πρόσφατη τεχνολογία cloud χωρίς να δεσμεύεται πλήρως με τον προμηθευτή. Οι οργανισμοί μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τον φόρτο εργασίας τους προς ή από την υποδομή τους και ένα δημόσιο cloud όποτε είναι απαραίτητο.

Κόστος

Το ιδιωτικό cloud επιτρέπει στους οργανισμούς να λειτουργούν την υποδομή με πάγιο κεφάλαιο, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες cloud προσφέρουν λειτουργικά και μεταβλητά έξοδα. Ως εκ τούτου, το υβριδικό μοντέλο cloud επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν από το περιβάλλον όπου θέλουν να εκτελούν τον φόρτο εργασίας τους με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Ελαστικότητα

Μια επιχείρηση μπορεί να εκτελεί πλεονάζουσες εφαρμογές και στα δύο περιβάλλοντα, π.χ. σε δημόσιο και ιδιωτικό cloud. Έτσι, τα στοιχεία ενός μεμονωμένου φόρτου εργασίας μπορούν να διαλειτουργούν και να εκτελούνται και στα δύο περιβάλλοντα.

Public Cloud vs Private Cloud vs Hybrid Cloud

Δημόσιο CloudPrivate CloudHybrid CloudΟποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες cloud. Ένας μεμονωμένος οργανισμός χρησιμοποιεί υπηρεσίες cloud.Οι υπηρεσίες cloud διανέμονται μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων cloud. Η εικονικοποίηση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία υπηρεσιών cloud που παρέχονται στο κοινό. Ένα ιδιωτικό cloud βρίσκεται στον οργανισμό και πίσω από ένα τείχος προστασίας, ώστε μόνο ο χρήστης εντός του οργανισμού να μπορεί να έχει πρόσβαση και να διαχειρίζεται τις ιδιωτικές πληροφορίες του cloud ενώ το Sens μπορεί να έχει πρόσβαση και να διαχειρίζεται τις ιδιωτικές πληροφορίες του cloud. διαφορετικοί οργανισμοί αποθηκεύονται σε κοινό περιβάλλον. Τα δεδομένα ενός μεμονωμένου οργανισμού αποθηκεύονται σε ιδιωτικό περιβάλλον. Οι οργανισμοί μπορούν να αποφασίσουν πού να αποθηκεύσουν δεδομένα για να τα ασφαλίσουν, καθιστώντας το οικονομικά αποδοτικό. Το κέντρο δεδομένων βρίσκεται οπουδήποτε στο διαδίκτυο από όπου μπορείτε να εντοπίσετε τις υπηρεσίες του παρόχου υπηρεσιών cloud. Η τοποθεσία του κέντρου δεδομένων βρίσκεται μέσα στο δίκτυο του οργανισμού. καθώς έχουν τους διαχειριστές του. Δεδομένου ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο cloud, ορισμένες υπηρεσίες διαχειρίζεται ο οργανισμός και το CSP διαχειρίζεται ορισμένες. Θα λάβετε όλο το υλικό, διασφαλίζοντας ότι λειτουργεί 24/7.Οι οργανισμοί αγοράζουν φυσικούς διακομιστές για να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό cloud. Ο ίδιος ο οργανισμός παρέχει τα στοιχεία υλικού. Ο οργανισμός παρέχει στοιχεία υλικού για το ιδιωτικό σύννεφο, ενώ, για τις δημόσιες υπηρεσίες cloud, θα λάβετε υλικό από το CSP. Η ασφάλεια είναι ελάχιστη. Υψηλή ασφάλειαΥψηλή ασφάλεια Λιγότερο ευέλικτοΛιγότερο ευέλικτοΥψηλό ευέλικτο Ανακτά εύκολα τα δεδομένα σας Η ανάκτηση δεδομένων είναι περίπλοκηΔεν ανησυχείτε για την απώλεια δεδομένων. Οι οικονομικά αποδοτικοί πάροχοι είναι οι AWS, OpenStack, Linode και οι Microsoft AzureProviders είναι Google cloud, Microsoft Azure, AWS, OpenStackProviders είναι Rackspace, IBM, CISCO, VMWare και Microsoft Azure

  Πρέπει να αγοράσετε το Apple Watch 4;

Πλεονεκτήματα και περιορισμοί του μοντέλου Hybrid Cloud

Η χρήση της τεχνολογίας για την επιχείρησή σας έχει πάντα κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωστόσο, το υβριδικό μοντέλο cloud βρίσκεται στην προηγμένη πλευρά, γεγονός που δίνει σε μια επιχείρηση την ευελιξία και την ευελιξία να ελέγχει και να διαχειρίζεται τους φόρτους εργασίας άμεσα. Ωστόσο λείπει σε συγκεκριμένα σημεία.

Επομένως, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι χρειάζεστε περισσότερο για την επιχείρησή σας και τι μπορείτε να παραλείψετε. Εδώ, θα δούμε μερικά πλεονεκτήματα και περιορισμούς του Hybrid Cloud Model.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου Hybrid Cloud

  • Ένα υβριδικό cloud είναι οικονομικά αποδοτικό, καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα βασικά δεδομένα σας στο ιδιωτικό cloud και να ξεκουραστείτε στο δημόσιο cloud.
  • Επιτρέπει ευελιξία στον οργανισμό σας που κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας χρησιμοποιώντας εργαλεία AWS.
  • Αυτό το μοντέλο παρέχει στις επιχειρήσεις κρίσιμο έλεγχο δεδομένων, βελτιώνει την ασφάλεια και ελαχιστοποιεί την έκθεση δεδομένων.
  • Παρέχει καλύτερη ταχύτητα και καθυστέρηση στις εφαρμογές σας.
  • Κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη στην προσθήκη πόρων συστημάτων ισχύος στο υπάρχον περιβάλλον.
  • Ο συνδυασμός ιδιωτικού, δημόσιου και εσωτερικού νέφους καθιστά το υβριδικό μοντέλο cloud λιγότερο ευάλωτο σε κινδύνους, όπως η εισβολή μεταξύ περιβαλλόντων.

Περιορισμοί του μοντέλου Hybrid Cloud

  • Είναι πιο περίπλοκο στη διαχείριση. Η προσθήκη υβριδικής υποδομής στον οργανισμό σας μπορεί να φαίνεται πολύ μακριά.
  • Ένα υβριδικό νέφος απαιτεί ισχυρές δυνατότητες δικτύου, υπηρεσίες και αποθήκευση, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εφαρμογή του σε πραγματικό χρόνο.
  • Κατά τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των σύννεφων, είναι πιθανά σημεία συμφόρησης δικτύου. Η μεταφορά ενδέχεται να επιβραδυνθεί καθώς χρησιμοποιείτε το δημόσιο διαδίκτυο για το δημόσιο νέφος.
  • Οι στρατηγικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση ενός πρωτοκόλλου, όπως το WAN, το API, το VPN κ.λπ., είναι ανεπαρκή για την ασφάλεια δεδομένων και δικτύου στα σύννεφα.
  • Προσφέρει μια πιο περίπλοκη λειτουργία για τους οργανισμούς σας στη διαχείριση πολλαπλών cloud, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη μιας καθαρής εικόνας του περιβάλλοντος cloud.

συμπέρασμα

Πριν από μερικά χρόνια, το σύννεφο ήταν απλώς μια επιλογή. Τώρα, όμως, έχει εξελιχθεί. Το σύννεφο έρχεται σε διάφορες γεύσεις, αλλά τα υβριδικά σύννεφα χρησιμοποιούνται ευρέως σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ευθυγραμμίσετε τις επιχειρηματικές σας ανάγκες και προτεραιότητες πληροφορικής, ενώ σας προσφέρει τα πλεονεκτήματα της επεκτασιμότητας, της ασφάλειας, της οικονομικής απόδοσης, της ανθεκτικότητας και πολλά άλλα.

Ένα υβριδικό cloud θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο δεδομένων, δυναμικό φόρτο εργασίας και μεγάλο συνδυασμό υπηρεσιών πληροφορικής. Έτσι, εάν είστε μια τέτοια εταιρεία ή επιχείρηση, αγκαλιάστε το υβριδικό cloud computing και απολαύστε τα οφέλη.