Πώς να φορτώσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Oculus Quest σας

Το Oculus Quest είναι ένα αυτόνομο ακουστικό VR που μπορεί να αποδώσει παιχνίδια και εφαρμογές χωρίς επιτραπέζιο υπολογιστή. Συνήθως εγκαθιστάτε παιχνίδια και εφαρμογές μέσω του Oculus Store, αλλά μπορείτε επίσης να φορτώσετε ανεπίσημες εφαρμογές χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή.

Πού να βρείτε εφαρμογές με δυνατότητα πλευρικής φόρτωσης

Επειδή θα χρειαστείτε ένα αρχείο APK της ίδιας της εφαρμογής για να τη φορτώσετε, θα χρειαστείτε ένα μέρος για να τις αποκτήσετε. Το καλύτερο ανεπίσημο μητρώο για πλευρικές εφαρμογές είναι SideQuest, ένα εναλλακτικό κατάστημα για εφαρμογές Quest. Ενώ ορισμένες από αυτές πληρώνονται, οι περισσότερες από τις εφαρμογές στο SideQuest είναι εντελώς δωρεάν.

Προειδοποίηση: Όπως πάντα κατά την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών —ή απλώς τη λήψη λογισμικού από τον Ιστό— θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείτε λήψη εφαρμογών μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε.

  Δείτε τις συνήθεις εργάσιμες ώρες κατά τον προγραμματισμό συναντήσεων σε ζώνες ώρας

Το Sidequest διαθέτει μια αυτόνομη εφαρμογή επιφάνειας εργασίας που χειρίζεται την πραγματική διαδικασία πλευρικής φόρτωσης. Μπορείτε να στείλετε εφαρμογές στο SideQuest απευθείας από τον ιστότοπο, ο οποίος θα τις εγκαταστήσει απευθείας στο Oculus Quest, με την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.

Εκτός από την παράπλευρη φόρτωση, το SideQuest διαθέτει εργαλεία για την αποστολή εντολών ADB, την περιήγηση στα αρχεία της συσκευής και την αλλαγή των ρυθμίσεων της συσκευής. Επίσης, δεν περιορίζεστε σε εφαρμογές από το SideQuest—μπορείτε να φορτώσετε ό,τι θέλετε για το οποίο έχετε ένα APK.

Πλευρική φόρτωση μιας εφαρμογής

Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή για να επιτρέψετε την πλευρική φόρτωση. Δεν υπάρχει εναλλαγή για αυτό μέσα από τα ακουστικά, μόνο από την εφαρμογή Oculus για iPhone, iPad ή Android. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από την εφαρμογή, κάντε κλικ στο σετ μικροφώνου-ακουστικού σας (ίσως χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε) και επιλέξτε “Περισσότερες ρυθμίσεις”.

  Πώς να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα στο Apple Pencil για iPad Pro

Επιλέξτε “Λειτουργία προγραμματιστή”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον διακόπτη.

Η Oculus άρχισε πρόσφατα να απαιτεί από τους χρήστες να εγγραφούν στο πρόγραμμα προγραμματιστή τους για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία προγραμματιστή. Αυτό είναι εντελώς δωρεάν, αλλά θα ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπό τους, όπου θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε και να δημιουργήσετε έναν νέο “Οργανισμό”. Μπορείτε απλά να εισάγετε το όνομά σας και να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις.

Ίσως χρειαστεί να γυρίσετε ξανά τον διακόπτη μόλις δημιουργήσετε τον οργανισμό σας. Μόλις ενεργοποιηθεί πραγματικά, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τα ακουστικά σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Μόλις φορτώσει το αντίγραφο ασφαλείας, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB, ο οποίος θα επιτρέψει την παράπλευρη φόρτωση. Επιλέξτε “Να επιτρέπεται πάντα”.

Επόμενο, κατεβάστε την εφαρμογή SideQuest και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Μόλις το φορτώσετε, θα πρέπει να δείτε τα ακουστικά συνδεδεμένα στην επάνω γωνία. Εάν δεν είναι συνδεδεμένο, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Εφαρμογή Oculus για το Quest να εγκαταστήσει τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για τα ακουστικά.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια κάρτα μέλους ή αποθήκευσης στο Apple Wallet

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να φορτώσετε εφαρμογές εγκαθιστώντας τις από την ίδια την εφαρμογή, εγκαθιστώντας από τον ιστότοπο (που θα ανοίξει το SideQuest) ή εγκαθιστώντας με μη αυτόματο τρόπο το APK από τα στοιχεία ελέγχου επάνω δεξιά.

Εάν θέλετε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, μπορείτε να το κάνετε και από το SideQuest. Κάντε κλικ στο μενού “Εφαρμογές” κάτω από τα στοιχεία ελέγχου και επιλέξτε “Κατάργηση εγκατάστασης εφαρμογής” από τις ρυθμίσεις για την εφαρμογή.

Πού να βρείτε πλευρικές εφαρμογές

Δεν θα βρείτε πλευρικές εφαρμογές στην αρχική οθόνη του Oculus Quests, δυστυχώς. Το Facebook θέλει πραγματικά να ξοδεύετε χρήματα στο επίσημο κατάστημα Oculus, επομένως το Quest σας τοποθετεί τις εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης σε μια κατηγορία “Άγνωστες πηγές” στο μενού Βιβλιοθήκη.

Αυτή η λίστα εξακολουθεί να είναι εύκολα προσβάσιμη, αλλά δεν θα μπορείτε να την καρφιτσώσετε στα αγαπημένα ή ακόμη και να δείτε τις μικρογραφίες.