Τι είναι το Favicon και πώς να δημιουργήσετε ένα Favicon για έναν ιστότοπο;

Το favicon είναι ένα μικροσκοπικό εικονίδιο που εμφανίζεται μαζί με τον τίτλο του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησης. Θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσετε ένα favicon για τον ιστότοπό σας.

Συχνά, τα μικρά πράγματα κάνουν τεράστια διαφορά γενικά, καθώς και στις επιχειρήσεις.

Ακριβώς όπως στο branding, πιστεύω ότι τα μικρά πράγματα δημιουργούν πραγματικά εξαιρετική εντύπωση μπροστά σε πιθανούς πελάτες. Ένα τέτοιο στοιχείο του είναι το favicon.

Το favicon είναι ένα μικροσκοπικό εικονίδιο 16×16 pixel που κολλάει δίπλα στον τίτλο του ιστότοπού σας στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Βοηθά τους χρήστες σας να αναγνωρίσουν τον ιστότοπό σας από όλες τις ανοιχτές καρτέλες. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ένα favicon είναι διαφορετικό από ένα λογότυπο, αλλά είστε ελεύθεροι να διατηρήσετε το ίδιο σχέδιο και στα δύο.

Πριν συνεχίσετε να πείτε ότι «αυτό το μικρό πράγμα δεν είναι σημαντικό», επιτρέψτε μου να σας πω, σίγουρα είναι. Προσθέτει νομιμότητα στον ιστότοπό σας και βοηθά την επωνυμία σας να ξεχωρίζει. Επίσης, το να καταλάβουν οι επισκέπτες ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για την πτυχή του σχεδιασμού και της επωνυμίας χτίζει αμέσως εμπιστοσύνη.

Συνιστώ σε κάθε ιστότοπο να έχει ένα favicon, εάν θέλετε να κάνετε μια εξαιρετική μόνιμη εντύπωση μπροστά στους χρήστες.

Τώρα, το πραγματικό ερώτημα είναι, “πώς να δημιουργήσετε ένα favicon”; Λοιπόν, δεν είναι το πιο δύσκολο έργο. Τουλάχιστον όχι με τους πόρους που αναφέρονται παρακάτω. Χρησιμοποιώντας τα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας favicon σε χρόνο μηδέν.

Ας βουτήξουμε σε αυτό.

Favic-o-Matic

Από το ρόπαλο, μπορείτε να επιλέξετε δύο διαφορετικά μεγέθη Favic-o-Matic. Το πρώτο είναι τα κανονικά 16×16 + 32×32 pixel, και το δεύτερο είναι καθολικό, το οποίο θα δημιουργήσει ένα favicon για κάθε συσκευή και πλατφόρμα.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συνάντηση ομάδων στο Outlook

Υπάρχουν επίσης ορισμένες προηγμένες ρυθμίσεις που μπορείτε να δείτε, οι οποίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα χρώμα φόντου, προκαθορισμένα μεγέθη και άλλες λειτουργίες. Μπορείτε να κάνετε λήψη του favicon σας σε μορφή PNG και ICO, ως συνήθως.

Μπορείτε να ανεβάσετε αμέσως την εικόνα σας και να παρακολουθήσετε τη μαγεία. Είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση, αλλά μια μικρή δωρεά εκτιμάται πάντα από το πλευρό τους. Έτσι, αν το βρίσκετε χρήσιμο, μην ξεχάσετε να κάνετε το κομμάτι σας. 🙂

RealFaviconGenerator

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο favicon για καθένα από τα προγράμματα περιήγησης και τις πλατφόρμες με RealFaviconGenerator, ώστε να φαίνεται τραγανό παντού. Το μόνο που κάνετε είναι να ανεβάσετε την εικόνα σας και θα τη βελτιστοποιήσει καθολικά, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε καμία χειρωνακτική εργασία.

Εάν σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η εμφάνιση του favicon σας σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο τους για να το ελέγξετε και να το βελτιώσετε αμέσως. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Εκτός από όλα αυτά, είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση.

Favicon.io

Ίσως η πιο εύκολη μέθοδος ποτέ, Favicon.io σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ή να μετατρέψετε τη δεδομένη εικόνα σας σε favicon. Είναι εντελώς δωρεάν η χρήση του εργαλείου και μπορείτε να τοποθετήσετε το favicon που δημιουργήσατε όπου θέλετε. Παίρνετε μορφές PNG και ICO για εξαγωγή.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα favicon με αυτό το εργαλείο. Το πρώτο είναι από απλό κείμενο. Εάν δεν έχετε μια εικόνα ή ένα λογότυπο για να μετατραπεί σε favicon, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να δημιουργήσετε αμέσως ένα κανονικό favicon που βασίζεται σε κείμενο.

Το δεύτερο είναι από εικόνα ή λογότυπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε την επιθυμητή εικόνα/λογότυπο και αυτό το εργαλείο θα το μετατρέψει σε κατάλληλο μέγεθος και μορφή.

  Πόσο διαρκεί το Tinder Shadowban;

Η τελευταία επιλογή είναι τα emojis. Έχουν μια ποικιλία από προκατασκευασμένα emoji από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να δημιουργήσετε το favicon σας. Θα συνιστούσα αυτήν την επιλογή μόνο εάν έχετε έναν μικρό ιστότοπο ή έναν που δεν είναι “πολύ σοβαρός”.

Fiverr

Μπορείτε κυριολεκτικά να σκεφτείτε οποιαδήποτε υπηρεσία και είναι βέβαιο ότι θα είναι διαθέσιμη Fiverr.

Είναι μια τεράστια αγορά για να προσλαμβάνετε ελεύθερους επαγγελματίες για απλές και σύνθετες εργασίες και ο σχεδιασμός ενός favicon τυχαίνει να είναι ένα από αυτά.

Αν και δεν είναι απαραίτητο οποιαδήποτε υπηρεσία που αγοράζετε μέσω αυτής της πλατφόρμας να είναι ικανοποιητική, πρέπει επίσης να πω ότι η κατηγορία σχεδίασης σχεδόν ποτέ δεν αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει. Και όταν μιλάμε για ένα favicon, σίγουρα θα πάρετε ένα καλό.

Οι περισσότερες συναυλίες ξεκινούν από μόλις 5 $ και συνήθως λαμβάνετε απεριόριστες αναθεωρήσεις μέχρι να είστε πλήρως ικανοποιημένοι. Οι κριτικές είναι μεγάλο πράγμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επομένως είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας. Το μόνο που κάνετε είναι να αγοράσετε μια κατάλληλη συναυλία και να παρέχετε τις ακριβείς απαιτήσεις σας. Ανάλογα με τον χρόνο παράδοσης, συνήθως θα το κάνουν σε μία ή δύο ημέρες.

Θα συνιστούσα να πάτε για μια συναυλία που προσφέρει επίσης το αρχείο προέλευσης του favicon, ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε λίγο εδώ και εκεί αν θέλετε.

Faviconer

Faviconer σας επιτρέπει να σχεδιάσετε το δικό σας favicon ή να ανεβάσετε μια έτοιμη εικόνα για μετατροπή σε κατάλληλη μορφή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγέθη 16×16 και 32×32, ή αρκετά καλύτερα, να επιλέξετε και τα δύο.

  10 κορυφαίες λύσεις φόρτισης EV για επιχειρήσεις το 2022

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι ότι μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας και στη συνέχεια να συνεχίσετε να σχεδιάζετε πάνω της. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε μερικές μικρές προσθήκες στην ήδη φτιαγμένη εικόνα σας. Μπορείτε να εξαγάγετε το favicon σας σε μορφή ICO επειδή είναι γνωστό ότι είναι το πιο κατάλληλο για favicon.

Γενικά, αυτό το εργαλείο είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, αλλά αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πάντα χωρίς κανένα κόστος.

Γεννήτρια Favicon

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Γεννήτρια Favicon είναι ένα άλλο εύκολο και δωρεάν εργαλείο για να δημιουργήσετε ένα favicon για τον ιστότοπό σας. Δεν έχετε την επιλογή να ανεβάσετε μια εικόνα αλλά μάλλον να δημιουργήσετε μια από την αρχή χρησιμοποιώντας τις προσαρμόσιμες επιλογές τους. Θα βασίζεται αποκλειστικά σε κείμενο, αλλά με χρώμα.

Μπορείτε να παίξετε με:

  • Τύπος κειμένου
  • Χρώμα του φόντου
  • Χρώμα κειμένου
  • Χρώμα πλαισίου

Υπάρχουν επίσης απλές οδηγίες κάτω από τις επιλογές για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά εκτός από την προσθήκη κειμένου και την επιλογή χρωμάτων και μπορείτε να εξάγετε το favicon σας σε μορφή ICO αμέσως μετά τη γενιά.

Εάν είστε δύσπιστοι σχετικά με το πώς θα μοιάζει το favicon σας, μπορείτε να ελέγξετε τα παραδείγματα στο επάνω μέρος της σελίδας για να δείτε μόνοι σας.

συμπέρασμα

Οι παραπάνω πόροι για τη δημιουργία ενός favicon για τον ιστότοπό σας σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμοι στο ταξίδι σας στο branding. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν, αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι είναι απίστευτα.

Εάν θέλετε έναν συγκεκριμένο τύπο σχεδίασης favicon, τότε θα πρότεινα να προχωρήσετε με το Fiverr. Διαφορετικά, οι άλλες προαναφερθείσες επιλογές είναι εξαιρετικές.