Τι είναι το κατάστημα TikTok; Είναι ασφαλές να αγοράσετε από;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το TikTok Shop είναι μια πλατφόρμα αγορών εντός εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν αντικείμενα απευθείας στο TikTok, διατηρώντας τα στην εφαρμογή αντί να τα ανακατευθύνουν σε ιστότοπους τρίτων.
  • Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την αγορά στο TikTok Shop, όπως η λήψη αντικειμένων χαμηλής ποιότητας, η καθόλου παραλαβή του προϊόντος και οι μεγάλοι χρόνοι αποστολής. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα προσωπικών πληροφοριών να διαρρεύσουν ή να παραβιαστούν.
  • Η ασφάλεια της αγοράς από το TikTok Shop εξαρτάται επίσης από τον πωλητή, επομένως είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να ελέγξετε τον λογαριασμό, τον ιστότοπο και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων του πωλητή πριν κάνετε μια αγορά.

Οι χρήστες του TikTok έχουν παρατηρήσει περισσότερα βίντεο με χορηγία στα διαφημιστικά είδη For You Page τους που μπορούν να αγοράσουν στο TikTok Shop με το πάτημα ενός κουμπιού. Τι είναι όμως το TikTok Shop και είναι ασφαλές στη χρήση;

Τι είναι το κατάστημα TikTok;

Το TikTok Shop είναι μια πλατφόρμα αγορών εντός εφαρμογής όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα που βλέπουν σε βίντεο απευθείας στην εφαρμογή. Αυτό διαφέρει σημαντικά από εφαρμογές όπως το Instagram, όπου μπορείτε να πατήσετε έναν σύνδεσμο για να αγοράσετε ένα αντικείμενο που συνήθως σας μεταφέρει σε ιστότοπο τρίτου μέρους.

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερα νομίσματα στο TikTok

Το TikTok Shop σάς κρατά στο TikTok, κάτι που είναι καλό για την εφαρμογή να κρατά τους χρήστες να βλέπουν το περιεχόμενό της αντί να αποσπάται η προσοχή από τις αγορές.

Πώς να επισκεφτείτε και να αγοράσετε από το κατάστημα TikTok

Μπορείτε είτε να περιηγηθείτε στο TikTok Shop πατώντας την καρτέλα Αγορά στο επάνω μέρος της σελίδας For You. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο πατώντας την κάρτα σε ένα βίντεο όπου βλέπετε το αντικείμενο να διαφημίζεται.

Ωστόσο, το TikTok Shop δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές, επομένως ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην δουν την επιλογή στην εφαρμογή τους.

Η αγορά ενός αντικειμένου είναι εύκολη: εισάγετε τη διεύθυνση αποστολής και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας όπως θα κάνατε σε οποιονδήποτε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Στη συνέχεια, το TikTok Shop θα εμφανιστεί στην καρτέλα Εισερχόμενα στην εφαρμογή, όπου μπορείτε να δείτε ενημερώσεις παραγγελιών και αποστολής.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την αγορά στο κατάστημα TikTok;

Το TikTok Shop είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών, όχι το δικό της κατάστημα. Σκεφτείτε το σαν να ψωνίζετε στο Depop ή στο Etsy. Αγοράζετε πράγματα από μεμονωμένους πωλητές που χρησιμοποιούν το TikTok Shop ως πλατφόρμα.

  Πώς να διαγράψετε μια αναδημοσίευση στο TikTok

Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι. Είναι δύσκολο για το TikTok να παρακολουθεί κάθε πωλητή στην εφαρμογή. Σκεφτείτε τους κοινούς κινδύνους των ηλεκτρονικών αγορών από έναν πωλητή με τον οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι: να λάβετε ένα είδος χαμηλής ποιότητας, να μην παραλάβετε το προϊόν που αγοράσατε, να μην λάβετε καθόλου το προϊόν σας ή μεγάλους χρόνους αποστολής.

Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι με την παροχή των προσωπικών σας στοιχείων σε έναν πωλητή στο κατάστημα TikTok. Το TikTok λέει σχετικά δικτυακός τόπος ότι χρησιμοποιεί μια ασφαλή διαδικασία check-out. Αλλά, δεν υπάρχουν πολύ πιο λεπτομερείς πληροφορίες διαθέσιμες από αυτό.

Ο κίνδυνος διαρροής ή παραβίασης στοιχείων όπως τα στοιχεία πληρωμής ή η διεύθυνσή σας υπάρχει, ακόμα κι αν είναι απλώς μια μικρή πιθανότητα. Το TikTok συλλέγει επίσης πολλά δεδομένα για εσάς, επομένως ίσως να μην θέλετε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες στην εφαρμογή.

Όταν παρήγγειλα ένα αντικείμενο από το κατάστημα TikTok, χρειάστηκαν πάνω από δύο εβδομάδες για να φτάσει το αντικείμενο. Το αντικείμενο, ένα πορτοφόλι, ήταν αυτό που είχα παραγγείλει και ήταν αρκετά καλής ποιότητας για τη χαμηλή τιμή. Ωστόσο, ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φαινόταν στα βίντεο που είδα στην εφαρμογή.

Η αγορά του αντικειμένου έθεσε επίσης υπό αμφισβήτηση την ηθική του. Ένας άλλος κίνδυνος αγοράς από το TikTok Shop είναι ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πώς κατασκευάστηκε το προϊόν. Το πορτοφόλι που αγόρασα μου κόστισε λίγο περισσότερο από 4 $, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εργασία που το παρήγαγε ή για τη βιωσιμότητά του.

  8 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα TikTok No Connection Internet

Είναι ασφαλές το κατάστημα TikTok;

Η ασφάλεια της αγοράς προϊόντων στο TikTok Shop εξαρτάται πραγματικά από τον πωλητή από τον οποίο αγοράζετε. Θα μπορούσε να είναι μια μικρή επιχείρηση όπου κάποιος κατασκευάζει τα προϊόντα μόνος του και διευθύνει μια έντιμη επιχείρηση. Αυτή θα ήταν μια ασφαλής αγορά.

Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να είναι ένας αποστολέας, απατεώνας ή μια εταιρεία που χρησιμοποιεί ανήθικες πρακτικές εργασίας.

Εάν θέλετε πραγματικά να αγοράσετε κάτι στο TikTok, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε τον πωλητή. Δείτε τον λογαριασμό και τα βίντεό τους. Είναι επαγγελματίες και μπορούν να μιλήσουν με ειλικρίνεια για το προϊόν; Μπορείτε επίσης να δείτε τις κριτικές τους στο TikTok Shop.

Η επίσκεψη στον ιστότοπο ενός πωλητή ή άλλων προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να είναι μια άλλη μεγάλη ένδειξη για το αν είναι καλή ιδέα να αγοράσετε από αυτόν ή όχι. Ελέγξτε εάν η επιχείρησή τους διαθέτει επαγγελματικό ιστότοπο και διαβάστε την ενότητα Πληροφορίες για να δείτε εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των προϊόντων τους.

Τέλος, παρακολουθήστε τις κριτικές του προϊόντος στο TikTok για να δείτε πόσο ειλικρινείς είναι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δείτε εάν οι θετικές κριτικές είναι ειλικρινείς ή αν είναι πραγματικά μόνο για τα χρήματα.

Το TikTok Shop στοχεύει να μεταμορφώσει τον τρόπο που ψωνίζουμε στο Διαδίκτυο συγκλίνοντας τις αγορές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις στη μόδα, την ομορφιά και πολλά άλλα, αλλά ενέχει και ορισμένους κινδύνους.