Τι είναι οι CPU της AMD στα Windows 11;

Οι επεξεργαστές κατασκευάζονται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την Intel. Εάν επρόκειτο να αγοράσετε έναν φορητό υπολογιστή ή έναν επιτραπέζιο υπολογιστή πριν από λίγα χρόνια, ανεξάρτητα από το αν ήταν σύστημα Mac ή Windows, το πιθανότερο είναι ότι θα είχε επεξεργαστή κατασκευασμένο από την Intel. Αυτό έχει αλλάξει. Η Apple κατασκευάζει τώρα τους δικούς της επεξεργαστές και οι χρήστες που θέλουν να αγοράσουν ένα σύστημα Windows έχουν και άλλες επιλογές.

CPU AMD στα Windows 11

Η AMD είναι γνωστή για την κατασκευή GPU, αλλά παράγει επίσης τσιπ CPU. Τα νεότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών που διατίθενται με προεγκατεστημένα Windows 11 διαθέτουν επεξεργαστές AMD (τα μοντέλα με επεξεργαστές Intel εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα). Εάν διαθέτετε σύστημα Windows 10 και διαθέτει CPU AMD, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι θα μπορείτε να το αναβαθμίσετε στα Windows 11 χωρίς κανένα πρόβλημα.

  Πώς να αποκτήσετε την επιλογή "Άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ" στον Explorer στα Windows 10

CPU AMD – Συμβατότητα με Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια λίστα με CPU της AMD που είναι συμβατές με τα Windows 11. Εάν έχετε ένα από αυτά τα μοντέλα στο σύστημά σας, θα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός. Όπως και οι επεξεργαστές Intel, πιθανότατα υπάρχουν και άλλοι επεξεργαστές AMD που πληρούν τη βασική απαίτηση επεξεργαστή για τα Windows 11. 1 GHz ή ταχύτερο με δύο ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit ή σύστημα σε τσιπ. Εάν η CPU της AMD πληροί αυτές τις απαιτήσεις, αλλά δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των εγκεκριμένων/συμβατών CPU, μπορείτε ακόμα να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Timeline στα Windows 10

Βρείτε μοντέλο και προδιαγραφές CPU AMD

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση εργασιών για να μάθετε ποια CPU διαθέτετε, τον αριθμό μοντέλου, την ταχύτητα και τον αριθμό των πυρήνων σε αυτήν.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών.
Μεταβείτε στην καρτέλα Απόδοση.
Επιλέξτε τη CPU σας από τη στήλη στα αριστερά.
Στο παράθυρο στα δεξιά, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία για να βρείτε το όνομα και τον αριθμό μοντέλου της CPU.
Κάντε κύλιση πιο κάτω και θα μπορείτε να δείτε πόσους πυρήνες έχει ο επεξεργαστής και αν είναι 32-bit ή 64-bit.

συμπέρασμα

Οι CPU της AMD δεν έχουν σχολιαστεί ακόμα. Αποτελούν ένα πολύ μικρότερο μερίδιο αγοράς συνολικά, αλλά η σειρά Ryzen τους γίνεται γρήγορα ένα από τα προτιμώμενα μοντέλα για τους λάτρεις του gaming. Αυτές οι CPU είναι ως επί το πλείστον σε θέση να αντέχουν από μόνες τους έναντι μιας CPU της Intel. Εάν συναρμολογείτε τον δικό σας υπολογιστή, δηλαδή αγοράζετε κάθε εξάρτημα μόνοι σας, καλό είναι να ελέγξετε όλες τις επιλογές της CPU σας, τόσο της Intel όσο και της AMD. Τείνουν να είναι λίγο ακριβά, αλλά θα διαπιστώσετε ότι αντισταθμίζουν την τιμή στην απόδοση.

  Πόσο είναι μια συνδρομή στο Netflix;