Τι είναι οι εφαρμογές μιας σελίδας; Παραδείγματα, πλαίσια και άλλα

Οι εφαρμογές μιας σελίδας (SPA) είναι εξαιρετικές για να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Προσφέρουν ταχύτητα, περιλαμβάνουν μια βελτιωμένη διαδικασία ανάπτυξης και καταναλώνουν λιγότερους πόρους διακομιστή.

Δεν είναι περίεργο που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σήμερα. Οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google χρησιμοποιούν Εφαρμογές μεμονωμένης σελίδας όπως το Gmail και οι Χάρτες Google για να ευχαριστήσουν τους χρήστες.

Έτσι, εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή, το SPA μπορεί να είναι μια καλή επιλογή με βάση τις απαιτήσεις σας για μια πιο γρήγορη, συμβατή με πολλαπλές πλατφόρμες και πλούσια σε δυνατότητες εφαρμογή για την επιχείρηση SaaS, το κοινωνικό δίκτυο και άλλες περιπτώσεις χρήσης.

Τι είναι όμως ακριβώς το SPA;

Ας συζητήσουμε τις Εφαρμογές μίας σελίδας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και πώς να τις δημιουργήσετε.

Τι είναι οι εφαρμογές μιας σελίδας;

Μια εφαρμογή μεμονωμένης σελίδας (SPA) είναι μια μεμονωμένη ιστοσελίδα, ιστότοπος ή εφαρμογή Ιστού που λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και φορτώνει μόνο ένα έγγραφο. Δεν χρειάζεται επαναφόρτωση σελίδας κατά τη χρήση του και το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του παραμένει το ίδιο ενώ μόνο ένα μέρος χρειάζεται ενημέρωση. Όταν το περιεχόμενο πρέπει να ενημερωθεί, το SPA το κάνει μέσω JavaScript API.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να δουν έναν ιστότοπο χωρίς να φορτώσουν ολόκληρη τη νέα σελίδα και δεδομένα από τον διακομιστή. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση αυξάνεται και θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εγγενή εφαρμογή. Προσφέρει μια πιο δυναμική εμπειρία web στους χρήστες. Τα SPA βοηθούν τους χρήστες να βρίσκονται σε έναν ενιαίο, απλό χώρο ιστού με εύκολους, λειτουργικούς και απλούς τρόπους.

Παραδείγματα ΖΕΠ

Το Gmail, το Facebook, το Trello, οι Χάρτες Google, κ.λπ., είναι όλες Εφαρμογές μίας σελίδας που προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη στο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς επαναφόρτωση σελίδας.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα να αλλάζει πολύ κατά την πλοήγηση. Η κεφαλίδα και η πλαϊνή γραμμή του είναι τα ίδια στα εισερχόμενα και όταν φθάνει ένα νέο email, αντικατοπτρίζει την αλλαγή γρήγορα φορτώνοντας το περιεχόμενό του μέσω JavaScript.

Πώς λειτουργούν τα SPA;

Η αρχιτεκτονική των εφαρμογών μιας σελίδας είναι απλή. Περιλαμβάνει τεχνολογίες απόδοσης από την πλευρά του πελάτη και από την πλευρά του διακομιστή.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να επισκεφτείτε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Όταν εισάγετε τη διεύθυνσή του για να ζητήσετε πρόσβαση από το πρόγραμμα περιήγησής σας, το πρόγραμμα περιήγησης στέλνει αυτό το αίτημα σε έναν διακομιστή και συνοδεύεται από ένα έγγραφο HTML σε αντάλλαγμα.

Χρησιμοποιώντας ένα SPA, ο διακομιστής στέλνει το έγγραφο HTML μόνο για το πρώτο αίτημα και για τα επόμενα αιτήματα, στέλνει δεδομένα JSON. Αυτό σημαίνει ότι ένα SPA θα ξαναγράψει το περιεχόμενο της τρέχουσας σελίδας και δεν θα φορτώσει ξανά ολόκληρη την ιστοσελίδα. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να περιμένετε επιπλέον για επαναφόρτωση και ταχύτερη απόδοση. Αυτή η δυνατότητα κάνει ένα SPA να συμπεριφέρεται σαν εγγενής εφαρμογή.

Μια εφαρμογή μιας σελίδας διαφέρει από τις εφαρμογές πολλών σελίδων (MPA). Οι τελευταίες είναι εφαρμογές ιστού με πολλές σελίδες που φορτώνονται ξανά όταν ένας χρήστης ζητά νέα δεδομένα.

Επιπλέον, τα SPA μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να φορτώσουν στην αρχή, αλλά προσφέρουν ταχύτερη απόδοση και ομαλή πλοήγηση μετά τη φόρτωση. Τα MPA μπορεί να είναι σχετικά αργά και χρειάζονται internet κορυφαίας κατηγορίας, ειδικά με γραφικά στοιχεία. Παραδείγματα MPA μπορεί να είναι τα Έγγραφα Amazon και Google.

Ποια είναι τα οφέλη των SPA; 👍

Οι περισσότεροι πόροι, όπως HTML, JavaScript και CSS που χρειάζεται το SPA, φορτώνονται αρχικά και δεν απαιτούν επαναφόρτωση όταν χρησιμοποιούνται. Μόνο η μετάδοση δεδομένων μπορεί να αλλάξει, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητη. Ας μάθουμε ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν όλα τα SPA.

Καλύτερη ταχύτητα

Οι εφαρμογές Ιστού πρέπει να προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να μην σπαταλούν τον χρόνο των χρηστών. Διαφορετικά, οι χρήστες μπορούν να βρουν άλλους αποτελεσματικούς χώρους. Τα SPA παρέχουν μικρότερους χρόνους απόκρισης, καθώς ολόκληρη η σελίδα δεν χρειάζεται να επαναφορτωθεί και μόνο τα δεδομένα αλλάζουν στα ζητούμενα μέρη περιεχομένου. Έτσι, η ταχύτητα της εφαρμογής Ιστού βελτιώνεται σημαντικά.

  Πώς να αλλάξετε το προσωπικό σας αναγνωριστικό σύσκεψης (PMI) στο Zoom

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Η καλύτερη εμπειρία χρήστη είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας εφαρμογής. Πολλές αναφορές υποδηλώνουν ότι οι χρήστες εγκαταλείπουν ιστοσελίδες που είναι πιο αργές και δεν είναι εύχρηστες. Αλλά με τα SPA, οι χρήστες δεν χρειάζεται να περιμένουν ξανά για να φορτώσουν ξανά το πλήρες περιεχόμενο μόνο για να αποκτήσουν ένα μέρος του. Αντίθετα, μπορούν να αποκτήσουν τις ζητούμενες πληροφορίες γρηγορότερα, γεγονός που βελτιώνει την εμπειρία τους χρησιμοποιώντας ένα SPA.

Αποτελεσματική προσωρινή αποθήκευση

Μια εφαρμογή μίας σελίδας μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα στην κρυφή μνήμη αποτελεσματικά, καθώς στέλνει ένα αίτημα σε έναν διακομιστή μόνο για μία φορά και στη συνέχεια ενημερώνει τα άλλα δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να λειτουργήσει ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης. Εάν διακοπεί η συνδεσιμότητα ενός χρήστη, μπορεί να συγχρονίσει τα τοπικά δεδομένα με τον διακομιστή όταν δημιουργηθεί η σύνδεση.

Απλοποιημένη ανάπτυξη

Η ανάπτυξη ενός SPA είναι ευκολότερη καθώς οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο γράφοντας κώδικα και αποδίδοντας τις ιστοσελίδες σε έναν διακομιστή. Αντίθετα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά τον κώδικα από την πλευρά του διακομιστή και να αποσυνδέσουν το SPA από τη διεπαφή χρήστη του frontend. Υπονοεί ότι οι ομάδες frontend και backend μπορούν να επικεντρωθούν στις δουλειές τους χωρίς ανησυχίες.

Αλλά πως?

Η ανάπτυξη του frontend γίνεται αβίαστη στα SPA λόγω της αποσυνδεδεμένης αρχιτεκτονικής τους, όπου η εμφάνιση του frontend διαχωρίζεται από τις υπηρεσίες backend. Καθώς οι κρίσιμες λειτουργίες backend μιας επιχείρησης δεν αλλάζουν πολύ, οι πελάτες σας μπορούν να έχουν μια συνεπή εμπειρία χρησιμοποιώντας την αίτησή σας, εγγραφή συμπληρώνοντας μια φόρμα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε το ίδιο περιεχόμενο, αλλά να αλλάξετε την εμφάνισή του.

Όταν η λογική του backend και τα δεδομένα αποσυνδέονται από τον τρόπο παρουσίασής τους, μετατρέπετε την εφαρμογή σε υπηρεσία, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πολλούς τρόπους frontend και να εμφανίσουν αυτήν την υπηρεσία. Επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να αναπτύξουν το frontend χωρίς να ανησυχούν για την τεχνολογία backend.

Εύκολο στον εντοπισμό σφαλμάτων

Ο εντοπισμός σφαλμάτων μιας εφαρμογής είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει από τη βέλτιστη απόδοση εντοπίζοντας και αφαιρώντας σφάλματα και σφάλματα που μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοσή της.

Οι εφαρμογές μιας σελίδας είναι εύκολο να εντοπιστούν σφαλμάτων με το Google Chrome, καθώς δημιουργούνται χρησιμοποιώντας δημοφιλή πλαίσια όπως React, Angular, Vue.js κ.λπ. Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να διερευνάτε στοιχεία σελίδας, δεδομένα και λειτουργίες δικτύου.

Επιπλέον, ο εντοπισμός σφαλμάτων στο SPA είναι ευκολότερος από τα MPA επειδή τα SPA έχουν τα δικά τους εργαλεία προγραμματιστή για το Chrome. Οι προγραμματιστές μπορούν να εξετάσουν την απόδοση του κώδικα JS από το πρόγραμμα περιήγησης και να εντοπίσουν σφάλματα SPA αντί να περάσουν από εκατοντάδες και χιλιάδες γραμμές κώδικα. Τα εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων του Chrome προβάλλουν επίσης στοιχεία σελίδας, αιτήματα δεδομένων από τον διακομιστή και προσωρινή αποθήκευση δεδομένων.

Λιγότερη κατανάλωση πόρων

Οι εφαρμογές μιας σελίδας καταναλώνουν λιγότερο εύρος ζώνης καθώς φορτώνουν τις σελίδες μόνο μία φορά. Λειτουργούν επίσης σε περιοχές με πιο αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, επομένως είναι βολικό στη χρήση για όλους. Επιπλέον, λειτουργούν εκτός σύνδεσης, αποθηκεύοντας τα δεδομένα σας, επομένως δεν χρειάζεται να τους παρέχετε σταθερό διαδίκτυο για πρόσβαση και εργασία σε αυτά, σε αντίθεση με τα MPA όπως τα Έγγραφα Google.

Συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών

Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που μπορούν να εκτελούνται σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης εύκολα χρησιμοποιώντας μια ενιαία βάση κώδικα. Ως εκ τούτου, προσθέτει στην εμπειρία των πελατών, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SPA οπουδήποτε θέλουν.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εφαρμογές πλούσιες σε χαρακτηριστικά χωρίς κόπο. Για παράδειγμα, μπορούν να περιλαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής επεξεργασίας περιεχομένου.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά που σχετίζονται με τα SPA.

Μειονεκτήματα των SPA 👎

Κακή απόδοση SEO

Η αρχιτεκτονική των SPA περιλαμβάνει μόνο μια σελίδα με ένα μόνο URL. Περιορίζει την ικανότητα των SPA να επωφελούνται από τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Οι τεχνικές SEO συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, καθώς υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός εκεί έξω.

Καθώς υπάρχει μόνο ένα URL χωρίς αλλαγές ή εξαιρετικές διευθύνσεις, η βελτιστοποίησή του για SEO είναι δύσκολη. Δεν έχει ευρετηρίαση, καλά αναλυτικά στοιχεία, μοναδικούς συνδέσμους, μεταδεδομένα κ.λπ. Τέτοιες σελίδες έχουν σκληρή τύχη για να σαρωθούν από τα ρομπότ αναζήτησης, επομένως η βελτιστοποίηση γίνεται δύσκολη.

  Πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα σε παρουσιάσεις PowerPoint

Διαδικτυακές απειλές

Τα SPA είναι πιο ευάλωτα σε διαδικτυακές απειλές, όπως το cross-site scripting (XSS) από τα MPA. Οι εισβολείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το XSS για να εισάγουν σενάρια από την πλευρά του πελάτη σε μια εφαρμογή Ιστού και να τη διακυβεύσουν. Επιπλέον, ο έλεγχος πρόσβασης δεν είναι αυστηρός σε επιχειρησιακό επίπεδο. Μπορεί να εκθέσει ευαίσθητα δεδομένα και λειτουργίες εάν οι προγραμματιστές δεν λάβουν προφυλάξεις.

Αρχικοί χρόνοι φόρτωσης

Αν και τα SPA επαινούνται για την εξαιρετική απόδοση και ταχύτητα, χρειάζεται λίγος χρόνος για να φορτωθεί ολόκληρος ο ιστότοπος. Μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους χρήστες που ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά την εφαρμογή.

Ιστορικό προγράμματος περιήγησης

Τα SPA δεν αποθηκεύουν το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης. Εάν ελέγξετε το ιστορικό για τυχόν πολύτιμα δεδομένα, θα δείτε μόνο τον σύνδεσμο του SPA προς ολόκληρο τον ιστότοπο. Επίσης, δεν μπορείτε να μετακινηθείτε πέρα ​​δώθε στο SPA. Εάν πατήσετε το κουμπί επιστροφής, καταλήγετε σε μια ιστοσελίδα που έχετε φορτώσει προηγουμένως, όχι στην προηγούμενη κατάσταση. Ωστόσο, αυτό το μειονέκτημα μπορεί να εξουδετερωθεί χρησιμοποιώντας το HTML5 History API.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε τα SPA;

Τα SPA έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, όπως είδατε στην προηγούμενη ενότητα. Επομένως, δεν είναι σοφό να πούμε ότι είναι εντελώς καλό ή κακό. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις και τους στόχους σας για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή.

  • Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με μικρότερους όγκους δεδομένων και μια δυναμική πλατφόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές μιας σελίδας.
  • Είναι επίσης καρποφόρο εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά στο μέλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το backend API τόσο για τον ιστότοπό σας όσο και για την εφαρμογή για κινητά.
  • Η αρχιτεκτονική των SPA είναι επίσης κατάλληλη για τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων (για παράδειγμα, Facebook), κλειστών κοινοτήτων και πλατφορμών SaaS, καθώς δεν χρειάζονται πολύ SEO.
  • Εάν θέλετε να προσφέρετε μια απρόσκοπτη αλληλεπίδραση χρήστη στην εφαρμογή σας, πηγαίνετε για ένα SPA. Οι εφαρμογές μιας σελίδας όπως οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν αυτήν την προσέγγιση για να παρέχουν ζωντανές αλλαγές όταν οι χρήστες μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο.
  • Τα SPA είναι επίσης εξαιρετικά αν θέλετε να προσφέρετε ζωντανές ενημερώσεις στην εφαρμογή σας για σκοπούς όπως ροή δεδομένων, γραφήματα σε πραγματικό χρόνο, ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις κ.λπ.
  • Επιλέξτε SPA εάν θέλετε να προσφέρετε μια εγγενή, συνεπή και δυναμική εμπειρία χρήστη σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, προγράμματα περιήγησης και συσκευές.

Έτσι, εάν σημειώσετε κάποιο ή μερικά από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να πάτε για SPA. Ας καταλάβουμε γρήγορα πώς να δημιουργήσουμε Εφαρμογές μίας σελίδας.

Πώς να δημιουργήσετε SPA;

Οποιαδήποτε ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του SPA, απαιτεί τρεις πιο σημαντικές πτυχές – μια ομάδα, τον χρόνο και τα εργαλεία και τις τεχνολογίες για την παραγωγή της εφαρμογής.

Ομάδα

Πρέπει να έχετε μια ομάδα ανάπτυξης με εξειδίκευση σε JavaScript, CSS και HTML, μαζί με γνώση άλλων σχετικών τεχνολογιών. Φτιάξτε μια ομάδα από:

  • Οι διαχειριστές έργων να ηγούνται της ομάδας και να παρακολουθούν και να καθοδηγούν τη διαδικασία ανάπτυξης
  • Προγραμματιστές JavaScript να γράφουν ποιοτικό κώδικα διεπαφής
  • Σχεδιαστές UX/UI για να σχεδιάσουν όμορφα την εφαρμογή λαμβάνοντας υπόψη τη χρηστικότητα
  • Μηχανικοί λογισμικού υποστήριξης για τη σύνδεση του διακομιστή και της διεπαφής της εφαρμογής απρόσκοπτα
  • Οι ειδικοί QA για να δοκιμάσουν την εφαρμογή για σφάλματα και σφάλματα, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση της εφαρμογής

Χρόνος και προϋπολογισμός

Διορθώστε ένα χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης της εφαρμογής σας για να διασφαλίσετε ότι θα ολοκληρωθεί όταν τη χρειάζεστε για να την αναπτύξετε στην αγορά. Προσδιορίστε το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με την πολυπλοκότητα της εφαρμογής, τις απαιτήσεις χαρακτηριστικών και το μέγεθος της ομάδας. Αφιερώστε αρκετό χρόνο στην έρευνα, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας βελτιωμένης διαδικασίας για κάθε στάδιο ανάπτυξης, από τη σύνταξη κώδικα έως το σχεδιασμό, τη δοκιμή και την ανάπτυξη.

Επιπλέον, έχετε σχέδια και πόρους για τη συντήρηση της εφαρμογής για την επίλυση προβλημάτων, την προσθήκη νέων λειτουργιών, την ενημέρωση περιεχομένου κ.λπ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν εντός του προϋπολογισμού σας. Για αυτό, κατανείμετε έξυπνα τα μέλη της ομάδας και τους πόρους σας.

Εργαλεία και τεχνολογίες

Τα εργαλεία και οι τεχνολογίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη εφαρμογών ιστού. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η JavaScript, η CSS και η HTML είναι τρεις τεχνολογίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε το SPA σας. Εκτός από αυτό, χρειάζεστε επίσης ένα σωρό άλλα εργαλεία, όπως πλαίσια JavaScript για τη δημιουργία του «σκελετού» της εφαρμογής, Ajax (JS και XML) για ανάπτυξη, τεχνολογίες υποστήριξης όπως PHP, Node.js κ.λπ., και μια βάση δεδομένων όπως MongoDB ή MySQL.

  Συγκεκριμένη κριτική CMS: Αξίζει τον κόπο;

Ας κατανοήσουμε λίγο περισσότερα για τα πλαίσια JavaScript κατάλληλα για ανάπτυξη SPA.

Χόβολη

χόβολη ή Ember.js είναι ένα εξαιρετικό πλαίσιο JavaScript για τη δημιουργία μιας εφαρμογής μιας σελίδας. Είναι παραγωγικό και δοκιμασμένο στη μάχη για να προσφέρει μια σταθερή βάση για τη δημιουργία της εφαρμογής σας. Έχει τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε διεπαφές χρήστη πλούσιες σε δυνατότητες που λειτουργούν σε πολλές συσκευές.

Η αρχιτεκτονική διεπαφής χρήστη του Ember είναι επεκτάσιμη και έχει υποστηρίξει κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple, το Netflix, το LinkedIn και άλλες. Είναι ένα πλαίσιο “με μπαταρία” με όλα όσα θα χρειαστείτε για να έχετε μια εμπειρία εκτός συσκευασίας από την πρώτη μέρα της ανάπτυξης της εφαρμογής σας.

Το Ember CLI λειτουργεί σαν η ραχοκοκαλιά της εφαρμογής Ember και παρέχει απρόσκοπτα γεννήτριες κώδικα για τη δημιουργία νέων οντοτήτων, την τακτοποίηση αρχείων κ.λπ. Προσφέρει ένα ενσωματωμένο περιβάλλον με γρήγορες αυτόματες επαναφορτώσεις, ανακατασκευές και δοκιμαστικές εκτελέσεις. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε την εφαρμογή σας γρήγορα χρησιμοποιώντας μία μόνο εντολή.

Επιπλέον, ο δρομολογητής Ember είναι εξαιρετικός και περιλαμβάνει ασύγχρονη φόρτωση δεδομένων, παραμέτρους ερωτήματος και δυναμικές διευθύνσεις URL. Επιπλέον, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη για πρόσβαση σε δεδομένα (γνωστή ως Ember Data), ολοκληρωμένες δοκιμές και δωρεάν αναβαθμίσεις απόδοσης.

Angular.js

Ένα από τα καλύτερα πλαίσια JavaScript, Angular.js, σας βοηθά να δημιουργήσετε αποτελεσματικά την μονοσέλιδη εφαρμογή σας με ισχυρές δυνατότητες. Σας επιτρέπει να επεκτείνετε το λεξιλόγιο HTML της εφαρμογής σας και προσφέρει ένα περιβάλλον που δημιουργείται γρήγορα, ευανάγνωστο και εκφραστικό.

Το Angular.js είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και συμβατό με πολλές βιβλιοθήκες. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε ή να τροποποιήσετε εύκολα οποιαδήποτε δυνατότητα για να προσαρμόσετε την εφαρμογή σας και να την κάνετε με βάση τις ανάγκες σας και να ταιριάζει στη ροή εργασιών ανάπτυξης.

Επιπλέον, το Angular.js χρησιμοποιεί δέσμευση δεδομένων για την ενημέρωση της προβολής με βάση τις αλλαγές του μοντέλου και καταργεί τη χειραγώγηση DOM. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελεγκτές και απλή JavaScript για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε, να δοκιμάσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε εύκολα τον κώδικά σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε στοιχεία με οδηγίες, επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία και τοπική προσαρμογή. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε βαθιά σύνδεση, επικύρωση φόρμας και ενεργοποιήστε την αποτελεσματική επικοινωνία διακομιστή χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές του.

Backbone.js

Backend.js παρέχει μια στιβαρή «ραχοκοκαλιά» ή δομή σε εφαρμογές με μοντέλα, προσαρμοσμένα συμβάντα, δέσμευση κλειδιού-τιμής, προβολές με χειρισμό συμβάντων και συλλογές με πολλαπλές λειτουργίες. Συνδέεται στο API σας χρησιμοποιώντας μια διεπαφή RESTful JSON.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δρομολογητή του για να ενημερώσετε τη διεύθυνση URL του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής σας και να επιτρέψετε στους χρήστες να το προσθέσουν σελιδοδείκτες και να το μοιραστούν. Ο κώδικάς του είναι διαθέσιμος στο GitHub και έχει την άδεια MIT. Μερικές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Backbone.js είναι οι Hulu, Airbnb, Pandora, Trello, Stripe, Khan Academy, Bitbucket, WordPress.com και άλλες.

Vue.js

Vue.js είναι ένα προοδευτικό πλαίσιο JS και προσφέρει ένα ευέλικτο οικοσύστημα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το SPA σας. Αυτό το έργο ανοιχτού κώδικα με άδεια MIT κατέστησε δυνατή τη δημιουργία μιας εξαιρετικής διεπαφής χρήστη για εφαρμογές μιας σελίδας εύκολα.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι προσαρμόσιμο και μπορεί να κλιμακωθεί μεταξύ πλαισίου και βιβλιοθήκης με βάση την περίπτωση χρήσης. Η προσιτή βιβλιοθήκη του εστιάζει μόνο στο επίπεδο προβολής της εφαρμογής και προσφέρει βιβλιοθήκες για να χειρίζονται πολυπλοκότητες σε μεγαλύτερες εφαρμογές μιας σελίδας.

Αντιδρώ

Αντιδρώ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες JavaScript για τη δημιουργία Εφαρμογών μεμονωμένης σελίδας. Αναπτύχθηκε και συντηρείται από προγραμματιστές του Facebook (τώρα Meta). Και είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε σε αυτό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε το React για την ανάπτυξη του επόμενου SPA σας. Ας δούμε μερικά από αυτά.

  • Προσαρμόζεται εύκολα εάν είστε προγραμματιστής JavaScript.
  • Η τεκμηρίωση του React είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε να το μαθαίνετε.
  • Εάν μάθετε τις έννοιες του React, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εφαρμογές για κινητά και με το React Native που ακολουθεί παρόμοιες έννοιες.
  • Μια μεγάλη κοινότητα που οδηγεί σε ένα μεγάλο σύνολο πακέτων τρίτων.
  • Οι περισσότερες εταιρείες όπως το Facebook, το Bloomberg, το Airbnb, το Instagram, το Skype κ.λπ., χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη React για την ανάπτυξη διεπαφής χρήστη.

Δεν είναι συντριπτικό να πούμε ότι η React είναι η πιο δημοφιλής βιβλιοθήκη για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού εκείνη την εποχή. Δοκιμάστε το θα το λατρέψετε. Ελέγξτε αυτούς τους πόρους για να μάθετε το React εάν χρειάζεται.

Συμπέρασμα 👨‍💻

Οι Εφαρμογές μιας σελίδας (SPA) μπορούν να σας βοηθήσουν εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή υψηλής απόκρισης, ταχύτερης και πλούσιας σε δυνατότητες για κοινωνική δικτύωση, επιχειρήσεις SaaS, ζωντανές ενημερώσεις κ.λπ. Επομένως, καθορίστε τις απαιτήσεις και τους στόχους σας για να αποφασίσετε εάν Το SPA θα ταιριάζει στη διαδικασία ανάπτυξής σας και επιλέξτε ένα πλαίσιο JavaScript ανάλογα για να ξεκινήσετε.