Συγκεκριμένη κριτική CMS: Αξίζει τον κόπο;

Με το μάρκετινγκ περιεχομένου να αναδεικνύεται ως μία από τις βασικές μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στη ζήτηση για ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS).

Αυτό συμβαίνει επειδή το λογισμικό CMS βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν, να προσαρμόζουν και να διαχειρίζονται το περιεχόμενο του ιστότοπού τους ακόμη και χωρίς τεχνική εξειδίκευση ή κωδικοποίηση. Απλώς κάνει τα πάντα αρκετά απλά και πιο απλά αντί να δημιουργείτε έναν ιστότοπο από την αρχή.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω το πιο δημοφιλές παράδειγμα ενός CMS, και αυτό είναι WordPress. Όλοι σε αυτόν τον τομέα μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με τη δημοτικότητά του που έχει τροφοδοτήσει περισσότερα από 38% όλων των ιστοσελίδων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Λοιπόν, είναι το WordPress το καλύτερο CMS;

Η απάντηση μπορεί να είναι Ναι και Όχι με βάση τον τύπο του ιστότοπου, τις επιχειρηματικές ανάγκες και το ποσό επισκεψιμότητας.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες σημαντικές διαθέσιμες επιλογές.

Πράγματι!

Η στρατηγική One size fits all μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Γι’ αυτό υπάρχουν τόσα άλλα διαθέσιμα συστήματα CMS, όπως Concrete, Shopify, Drupal, Wix, Joomla κ.λπ., για να καλύψουν τις μοναδικές ανάγκες των διαφορετικών επιχειρήσεων.

Αυτό το άρθρο αφορά την αναθεώρηση Concrete CMS, η οποία θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν είναι κατάλληλη για τον ιστότοπό σας ή όχι.

Λοιπόν, χωρίς να κάνουμε άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

Συγκεκριμένο CMS: Μια βαθύτερη εικόνα

Συγκεκριμένο CMS (πρώην konkret5) που κυκλοφόρησε ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα το 2008 με άδεια MIT. Είναι γραμμένο σε PHP και συνδυάζει τις λειτουργίες ενός CMS, δημιουργίας ιστοτόπων και πλαισίου ανάπτυξης εφαρμογών ιστού.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν και να το αξιολογήσετε, να το διανείμετε, να το τροποποιήσετε ή να το βελτιώσετε χωρίς ανησυχίες ή περιορισμούς. Σας βοηθά να ρυθμίσετε, να εκτελέσετε και να διατηρήσετε αποτελεσματικά τον ιστότοπό σας, ενώ τον εμπλουτίζετε με περιεχόμενο φιλικό προς τον αναγνώστη και ελκυστικό.

Είναι εύκολο στη χρήση από άτομα οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων και είναι εξοπλισμένο με απλά έως προηγμένα εργαλεία και λειτουργίες που τους βοηθούν να προσαρμόσουν τον ιστότοπο και να επεκτείνουν τις λειτουργίες του.

Χαρακτηριστικά

Διαισθητική, επεξεργασία σε περιβάλλον

Το Concrete CMS διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG που καθιστά άψογη την προσαρμογή του ιστότοπού σας με τον τρόπο που ονειρευόσασταν χωρίς κωδικοποίηση ή όρια δημιουργικότητας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες δυναμικά για το πληκτρολογημένο περιεχόμενό σας μέσω πρόχειρων και αυτόματης αποθήκευσης. Παρέχει επίσης εύκολο έλεγχο όμορφων θεμάτων για τη δημιουργία εκπληκτικών τοποθεσιών, μεταφορά και απόθεση περιεχομένου και διάταξη διατηρώντας τα αποκριτικά σημεία πλέγματος.

Επεκτάσιμη λειτουργικότητα

Το Concrete CMS σάς προσφέρει πολύ περισσότερη ελευθερία και δύναμη προσαρμογής που αυξάνει τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας μέσω απλής ανάπτυξης, 1000s υποστήριξης πρόσθετων, ενημέρωσης έκδοσης με 1 κλικ και γρήγορης εγκατάστασης λογισμικού απευθείας από τον πίνακα ελέγχου.

Μπορείτε να λαμβάνετε αυτόματες ειδοποιήσεις για ενημερώσεις πρόσθετων μαζί με έναν μεγάλο κατάλογο ευέλικτων θεμάτων.

Σχεδίαση με απόκριση και βελτιστοποίηση για κινητά με πρότυπα και αρθρωτό κτίριο

Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, θα φαίνεται εκπληκτικό. Είναι κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται σε σύγχρονα smartphone και προγράμματα περιήγησης και χρησιμοποιεί τις πρόσφατες τεχνικές HTML, Javascript και CSS.

  8 ιστότοποι Crypto News για να παρακολουθείτε τις τελευταίες ενημερώσεις

Λαμβάνετε διάφορα πρότυπα και προσαρμόζετε τη σχεδίαση με το Style Editor για γραμματοσειρές, χρώματα, διατάξεις, εικόνες, γκαλερί, μπλοκ, στοίβες, τύπους σελίδων και άλλα που ανταποκρίνονται.

Έλεγχος πρόσβασης

Διαχειριστείτε τον έλεγχο των χρηστών και των ομάδων και διαμορφώστε τις πολιτικές σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οργανισμού σας. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ομάδες, χαρακτηριστικά, το προφίλ μου, εξαιρέσεις και προσαρμοσμένες μεμονωμένες σελίδες. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ιδιωτικές ιστοσελίδες προσβάσιμες μόνο σε συγκεκριμένα μέλη.

SEO και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας ιστότοπος που λειτουργεί με Concrete μπορεί να βελτιστοποιηθεί για SEO χωρίς πρόσθετα ή επιπλέον κωδικούς. Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξή σας στο SEO μέσω προσαρμοσμένων διευθύνσεων URL, μετα-ετικέτες, χαρτών ιστοτόπων XML, απλής δομής καταλόγου, εύκολου ελέγχου για κεφαλίδες, τίτλους σελίδων κ.λπ.

Προσθέστε το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα πάτημα ενός κουμπιού για να εμφανίσετε τη δουλειά σας στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αξιοπιστία και την προσωπική σας επωνυμία. Υποστηρίζει Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, G+ και πολλά άλλα.

Ασφάλεια

Το Concrete CMS κατανοεί πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια του ιστότοπού σας και επομένως προστατεύει τον ιστότοπό σας με SSL, ιστορικό σύνδεσης, έγκριση περιεχομένου, captcha, διαδρομή ελέγχου, επαλήθευση email και πολλά άλλα.

Εργαλεία μάρκετινγκ

Μπορείτε να δημιουργήσετε έρευνες και φόρμες για να συλλέξετε διορατικά δεδομένα με απλά βήματα, μείον τη σύνταξη τυχόν κωδικών. Το συγκεκριμένο CMS επιτρέπει την επικύρωση φόρμας, τον εντοπισμό σφαλμάτων, την επικύρωση πεδίου φόρμας, τα προσαρμοσμένα πεδία φόρμας κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να λάβετε αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο των φορμών και των ερευνών σας με έξυπνες αναφορές σε μία διεπαφή. Μπορείτε να παρακολουθείτε συστήματα καταγραφής email, στατιστικά στοιχεία συνεδρίας χρήστη, καταγραφή σφαλμάτων κ.λπ., για να λάβετε ώριμες αποφάσεις.

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ιστολόγιο, καθώς μπορείτε να το συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας για να εκφράσετε τις απόψεις σας και να εμφανίσετε την εμπειρία και τις υπηρεσίες σας για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των επισκεπτών σας.

Δημιουργήστε ένα προσαρμόσιμο και όμορφο ιστολόγιο και ενεργοποιήστε τη διανομή RSS, θέματα, κατηγορίες, συγγραφείς, επισημάνσεις “μου αρέσει” και επιλογές για εμφάνιση αναρτήσεων. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα σύστημα σχολίων που υποστηρίζει σχόλια με νήματα.

Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα μέσω της εποπτείας σχολίων, των avatars, του ελέγχου ταυτότητας του σχολιαστή, του εντοπισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, της ενεργοποίησης/απενεργοποίησης των ανώνυμων σχολίων και της ταξινόμησης σχολίων.

Υποστήριξη

Το Concrete CMS έχει μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών όπου μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια στο διαδίκτυο και διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης διαθέσιμα για να μάθετε περισσότερα.

Οφέλη

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Concrete CMS, μπορείτε να καταλάβετε ότι αποκομίζετε πολλά οφέλη από αυτό το CMS, όπως:

  • Ευκολία στη χρήση για αρχάριους καθώς και για έμπειρους προγραμματιστές από την εγκατάσταση έως τη λειτουργία και τη συντήρηση ενός ιστότοπου.
  • Πολλή ευελιξία και δυνατότητες που καλύπτουν μια ποικιλία διαφορετικών αναγκών προσαρμογής από το σχεδιασμό έως το περιεχόμενο
  • Ισχυρές επιλογές ενσωμάτωσης και πρόσθετα
  • Υποστήριξη πολλών γλωσσών
  • Δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των εκδόσεων και των τακτικών ενημερώσεων για να διατηρεί πάντα τον ιστότοπό σας ασφαλή και αποτελεσματικό
  • Το SEO είναι ενεργοποιημένο για να βελτιώσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας μαζί με εργαλεία μάρκετινγκ για να επεκτείνετε την απήχησή σας

Πώς διαφέρει από το WordPress και άλλα CMS;

Το WordPress και άλλα CMS μπορεί να μοιάζουν κάπως. Αλλά αν το περιορίσουμε για να συγκρίνουμε μόνο το WordPress και το Concrete CMS, και τα δύο προσφέρουν γραφικά στοιχεία back-end και frontend που είναι ισχυρά, αλλά το WordPress είναι πιο ομαλό και απλούστερο.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι το Concrete CMS, κατά κάποιο τρόπο, είναι πιο προηγμένο για κάποιον που ξεκινάει νέο. Έτσι, οι ιδανικοί χρήστες του είναι κατά κάποιο τρόπο απογοητευμένοι με το WordPress, το Joomla και άλλα CMS που καταλήγουν να βρίσκουν Concrete CMS και να ικανοποιούνται με αυτό λόγω των άψογων χαρακτηριστικών του που είναι προηγμένες για να προσφέρουν μεγάλη επεκτασιμότητα.

  Πώς να αφαιρέσετε φωνητικά από οποιοδήποτε τραγούδι χρησιμοποιώντας το LALAL.AI;

Οι δευτερεύουσες λειτουργίες του για επεξεργασία είναι ελκυστικές για ελεύθερους επαγγελματίες και πρακτορεία που κατασκευάζουν ιστότοπους για μικρές επιχειρήσεις χωρίς τεχνολογία. Το πλαίσιο και τα θέματά του είναι οπτικά εντυπωσιακά με ενημερωμένες δυνατότητες GUI, όπως η κύλιση parallax.

Ως αποτέλεσμα, κάνει έναν ιστότοπο να φαίνεται κορυφαίος, κάτι που σπάει τη μονοτονία των τοποθεσιών όπου όλα τα ιστολόγια φαίνονται παρόμοια και βαρετά, κάτι που μπορεί να συμβεί με άλλα CMS.

Τώρα που έχετε κάποια ιδέα για το Concrete CMS και ότι μπορεί να είναι βιώσιμη επιλογή CMS για εσάς, ακολουθεί η εφαρμογή του.

Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως το CMS σας, χρειάζεστε αξιόπιστη φιλοξενία που να φιλοξενεί πραγματικά τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή που διανέμεται σε εσάς. Αυτός είναι ο λόγος που θα μιλήσουμε στη συνέχεια για μερικούς από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας Concrete CMS.

Φιλοξενία TMD

Απολαύστε την πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας Concrete CMS από Φιλοξενία TMD για να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας με σιγουριά. Η εξυπηρέτησή τους είναι αξιόπιστη, απλή και εξαιρετικά γρήγορη με 10 χρόνια εμπειρίας, γι’ αυτό και το συνιστά η ίδια η Concrete CMS.

Αναπτύσσουν τον διακομιστή σας στο κέντρο δεδομένων που βρίσκεται πιο κοντά στο χώρο σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να περνούν υπέροχα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό σας και να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο. Μην μιλάτε μόνο με λόγια. Η TMD Hosting εγγυάται το 99,99% του χρόνου λειτουργίας και για τον ιστότοπό σας.

Η εκκίνηση του ταξιδιού σας στον ιστότοπό σας που τροφοδοτείται από το Concrete CMS γίνεται εύκολο καθώς κάνουν όλη τη βαριά ανύψωση για λογαριασμό σας. Ή, εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο Concrete CMS που φιλοξενείται αλλού, μπορούν να μετεγκαταστήσουν τον ιστότοπό σας σε έναν νέο λογαριασμό φιλοξενίας TMD ΔΩΡΕΑΝ.

Επεκτείνετε τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του ιστότοπού σας εγκαθιστώντας το Block Designer PRO, το Formify, το Grid Gallery 2, το Simple Gallery, το ProBlog και άλλες προσθήκες που μπορείτε να επωφεληθείτε ΔΩΡΕΑΝ. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε μεγαλύτερη ελευθερία σχεδιασμού και για να προσθέσετε περισσότερα σε αυτό, παρέχουν επίσης δωρεάν εγκατάσταση θέματος. Εάν ένα θέμα είναι συμβατό, θα το εγκαταστήσουν για εσάς, είτε πρόκειται για Stucco, Genesis, Supermint 3, Pixel, Equinox και άλλα.

Η TMD Hosting παρέχει τακτικές ενημερώσεις για εσάς, έτσι ώστε η ασφάλεια, η απόδοση και οι δυνατότητες του ιστότοπού σας να είναι πάντα ενημερωμένες, τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε γράφοντας στην ομάδα υποστήριξής της. Προσφέρουν κρυφή μνήμη 3 επιπέδων που συνδυάζει Varnish, OPCache και APC με SSD που έχει ως αποτέλεσμα 16 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα για τις σελίδες σας για ταχύτερο χρόνο φόρτωσης.

Επιπλέον, σας παρέχουν επίσης PHP7 εκτός από επιμελημένα πρόσθετα για εύκολη διαχείριση για μια εμπειρία χωρίς προβλήματα. Η TMD Hosting λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια παρέχοντας ζωντανή προστασία από κακόβουλο λογισμικό και τείχη προστασίας που βασίζονται στον ιστό από την BitNinja. Μαζί κρατούν μακριά τις διαδικτυακές απειλές για να προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία ιστότοπου.

Με τα καθημερινά και εβδομαδιαία στιγμιότυπα της βάσης δεδομένων φιλοξενίας σας ΔΩΡΕΑΝ, τα αρχεία σας δημιουργούνται πάντα αντίγραφα ασφαλείας για να αποφύγετε τις πιθανότητες να τα χάσετε. Επιπλέον, το TMD Hosting είναι επίσης φιλικό προς τους προγραμματιστές με πρόσβαση SSH και δυνατότητα παρακολούθησης αλλαγών μέσω του ελέγχου έκδοσης Git.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες από HEIC σε JPG

Παίρνετε επίσης τη δύναμη του Cloudflare ΔΩΡΕΑΝ για να βελτιώσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία. Με τους FREE Spam Experts, μπορείτε να απολαμβάνετε ασφάλεια email χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα στο web hosting σας. Παρέχουν επίσης ένα ΔΩΡΕΑΝ domain μαζί με premium υποστήριξη.

Η τιμολόγησή τους ξεκινά από 2,95 $/μήνα για 1 ιστότοπο, απεριόριστο SSD και εύρος ζώνης, μαζί με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών.

Φιλοξενία A2

Θέλετε κορυφαία ταχύτητα για τον ιστότοπο Concrete CMS σας;

Το ξέρω.

Φιλοξενία A2 είναι μια εξαιρετική επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την οικονομική προσιτή τιμή, η οποία είναι μια win-win για εσάς. Προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορους, βελτιστοποιημένους διακομιστές ανάγνωσης για ανάπτυξη στις υπηρεσίες φιλοξενίας Ιστού τους που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες του ιστότοπού σας. Φιλοξενούν τον ιστότοπό σας σε μια πλατφόρμα SwiftServer υψηλής απόδοσης και ο διακομιστής Turbo τους είναι ικανός να προσφέρει 20 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης, η οποία είναι πολύ υψηλότερη από άλλους ανταγωνιστές.

Για να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις κατατάξεις SEO, το ποσοστό μετατροπών και να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης, βελτιστοποιούν τους διακομιστές τους με δωρεάν SSD, την προτιμώμενη τοποθεσία διακομιστή σας, διακομιστή ιστού LiteSpeed, μαζί με διακομιστή AMD EPYC και μονάδες NVMEe με διακομιστές Turbo. Εγγυούνται επίσης 99,9% χρόνο λειτουργίας ιστότοπου.

Ως αποτέλεσμα αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών, το A2 Hosting κάνει την απόδοση της CPU 40% ταχύτερη, το TTFB 2 φορές, την κυκλοφορία 9 φορές και την ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής 3 φορές μεγαλύτερη. Το A2 Hosting προστατεύει τον ιστότοπό σας από εισβολείς με ΔΩΡΕΑΝ προστασία HackScan, ενισχυμένη προστασία DDoS, ενημερώσεις χωρίς επανεκκίνηση από την KernelCare, προστασία ωμής βίας και διπλό τείχος προστασίας.

Το να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε τον ιστότοπό σας δεν χρειάζεται πλέον να είναι πρόβλημα, επειδή έχετε αποτελεσματική διαχείριση μέσω του Softaculous στον πίνακα ελέγχου. Θα λαμβάνετε μια αυτόματη ειδοποίηση για την ενημέρωση του λογισμικού σας όταν κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Concrete CMS. Απλώς συνδεθείτε και ξεκινήστε την ενημέρωση με 1 μόνο κλικ και αποκτήστε τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις και δυνατότητες.

Οι αρχάριοι και οι έμπειροι προγραμματιστές θα περάσουν υπέροχα δουλεύοντας με ιστότοπους που υποστηρίζονται από A2 Hosting με εργαλεία φιλικά για προγραμματιστές. Παρέχουν τόσο παλαιότερες όσο και νέες εκδόσεις διαφόρων λογισμικών όπως PHP, MySQL, MariaDB, Python, PostgreSQL, PERL, Apache, Δωρεάν SSH, FTP και SFTP, Node.js και ΔΩΡΕΑΝ SSL.

Το A2 Hosting σας παρέχει επίσης ΔΩΡΕΑΝ μετεγκατάσταση ιστότοπου. Η τιμολόγησή τους ξεκινά από 2,99 $/μήνα για 1 ιστότοπο και 100 GB SSD με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Cloudways

Cloudways είναι η προσωπική μου επιλογή για έναν ισχυρό οικοδεσπότη Ιστού που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για το Concrete CMS web project σας.

Σας δίνει πρόσβαση σε κορυφαίες εταιρείες υποδομής cloud, όπως Digital Ocean, Google Cloud, Linode, AWS, κ.λπ. Γνωρίζετε ακριβώς τα χαρακτηριστικά απόδοσης διακομιστή και κλιμακώνεστε ανάλογα.

Το Cloudways τροφοδοτείται από τη φιλοξενία SSD, την αποτελεσματική τεχνολογία cache και το εταιρικό CDN του Cloudflare για να προσφέρει στο κοινό σας μια βέλτιστη εμπειρία ιστού.

Επιπλέον, λαμβάνετε εγκατάσταση SSL με ένα κλικ, δωρεάν μετεγκατάσταση, σταδιοποίηση, τείχη προστασίας ιστού, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, SSH & SFTP κ.λπ., για ασφαλή φιλοξενία Concrete CMS.

Επιπλέον, οι λειτουργίες αυτόματης θεραπείας αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα διακομιστή και η λίστα επιτρεπόμενων IP διασφαλίζει ότι μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει πρόσβαση στον διακομιστή.

Το Cloudways επιτρέπει επίσης πρόσβαση βάσει ρόλων στα μέλη της ομάδας σας, δωρεάν δοκιμή και υποστήριξη πελατών 24/7. Τέλος, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια και πληρώνετε όσο θέλετε για απόλυτη ηρεμία.

συμπέρασμα

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ελπίζω να έχετε πλέον κατανοήσει καλύτερα το Concrete CMS, το οποίο μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για τον ιστότοπό σας.

Και αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως το επόμενο CMS σας, επιλέξτε οποιονδήποτε από τους παρόχους φιλοξενίας που συζήτησα, καθώς έχω επιμεληθεί προσεκτικά αυτήν τη λίστα για να διαλέξετε, κάτι που διευκολύνει την απόφασή σας.