Τι είναι μια οθόνη παιχνιδιών “Dual-Mode” και χρειάζεστε;

Βασικά Takeaways

  • Οι οθόνες διπλής λειτουργίας προσφέρουν δύο ρυθμούς ανανέωσης σε διαφορετικές αναλύσεις, επιτρέποντας στους παίκτες να αλλάζουν μεταξύ υψηλής ανάλυσης και υψηλού ρυθμού ανανέωσης.
  • Το πλεονέκτημα μιας οθόνης διπλής λειτουργίας είναι η επιλογή να έχει ρυθμό ανανέωσης έως και 480 Hz, κάτι που είναι επωφελές για τους ανταγωνιστικούς παίκτες.
  • Πριν αγοράσετε μια οθόνη διπλής λειτουργίας, σκεφτείτε εάν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των ρυθμών ανανέωσης και εάν το υλικό σας μπορεί να υποστηρίξει τις δυνατότητες της οθόνης. Δεν είναι απαραίτητο για όλους τους παίκτες.

Το 2024, αρκετοί κατασκευαστές κυκλοφόρησαν οθόνες παιχνιδιών «διπλής λειτουργίας», επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και αναλύσεις στην ίδια οθόνη. Αλλά τι ακριβώς είναι μια οθόνη “διπλής λειτουργίας”; Και χρειάζεστε πραγματικά ένα για παιχνίδια και ψυχαγωγία;

Τι είναι μια οθόνη διπλής λειτουργίας;

Μια οθόνη διπλής λειτουργίας είναι μια οθόνη που προσφέρει δύο ρυθμούς ανανέωσης σε διαφορετικές αναλύσεις. Για παράδειγμα, το ROG Swift OLED 32 ιντσών, το οποίο Η Asus αποκαλύφθηκε στην CES 2024επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ 4K@240Hz ή 1080p@480Hz. Η LG ανακοίνωσε επίσης το UltraGear 32GS95UE περίπου την ίδια εποχή, με την ίδια τεχνολογία.

  Είναι το TextNow ανώνυμο;

Οι οθόνες διπλής λειτουργίας επιτρέπουν στους παίκτες να αλλάζουν μεταξύ μιας λειτουργίας εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης ή ενός εξαιρετικά γρήγορου ρυθμού ανανέωσης οθόνης, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων αν είστε ανταγωνιστικός παίκτης.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας οθόνης διπλής λειτουργίας;

LG

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα μιας οθόνης διπλής λειτουργίας είναι η λήψη μιας οθόνης με ρυθμό ανανέωσης έως και 480 Hz. Αυτό είναι εξαιρετικό για ανταγωνιστικούς παίκτες και παίκτες esports, όπου οι ρυθμοί ανανέωσης της οθόνης έχουν σημασία κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα.

Ωστόσο, οι υψηλοί ρυθμοί ανανέωσης επιβαρύνουν τους πόρους του υπολογιστή, ειδικά εάν δεν διαθέτετε κάρτα γραφικών υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, οι περισσότερες οθόνες με ρυθμό ανανέωσης μεγαλύτερο από 300 Hz έχουν αναλύσεις μόνο 1440p ή χαμηλότερες. Γι’ αυτό, έχετε μόνο ανάλυση 1080p στη ρύθμιση μέγιστου ρυθμού ανανέωσης με την τρέχουσα περικοπή οθονών διπλής λειτουργίας.

Αλλά στις 32 ίντσες ή μεγαλύτερη, η ανάλυση 1920×1080 που χρησιμοποιείται στα 480 Hz δεν προσφέρει ευκρινή και ευκρινή εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε τη βέλτιστη εμπειρία όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για άλλες εργασίες, όπως η παρακολούθηση ταινίας ή η αναπαραγωγή λιγότερο εντατικών, πιο χαλαρωτικών παιχνιδιών.

  9 διακομιστές Web Python που πρέπει να δοκιμάσετε για το επόμενο έργο σας

Το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη διπλής λειτουργίας σάς δίνει μεγαλύτερη ανάλυση 3840×2160 pixel, αν και σε πολύ χαμηλότερα 240 Hz. Με αυτό, λαμβάνετε την ευκρίνεια και την ευκρίνεια μιας οθόνης UHD, ενώ παράλληλα διατηρείτε έναν γρήγορο ρυθμό ανανέωσης.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο λειτουργιών σε μια ενιαία οθόνη σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε ξεχωριστές οθόνες για τις καθημερινές σας ανάγκες και τις ανάγκες παιχνιδιού, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χώρο στο γραφείο σας.

Πρέπει να αγοράσετε μια οθόνη διπλής λειτουργίας;

Pexels

Ενώ η οθόνη διπλής λειτουργίας είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι τεχνολογίας, η ερώτηση που θα κάνουν οι περισσότεροι παίκτες είναι: τη χρειάζεστε πραγματικά για να γίνετε καλύτερος παίκτης;

Πριν ρίξετε χρήματα σε αυτό το πιθανό ακριβό κομμάτι του εξοπλισμού, πρέπει να προσδιορίσετε εάν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ 240Hz και 480Hz. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για εκτεταμένα παιχνίδια, η πιο πιθανή απάντηση είναι όχι και είναι καλύτερα να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε άλλα εξαρτήματα υπολογιστή που θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Αλλά αν είστε ανταγωνιστικός παίκτης, ειδικά αν παίζετε shooters πρώτου προσώπου και σας αρέσει να απολαμβάνετε και άλλο περιεχόμενο σε υψηλότερες αναλύσεις, αυτή μπορεί να είναι μια αξιόλογη επένδυση.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο στο Notion

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το διαθέσιμο υλικό σας. Για παράδειγμα, ο υπολογιστής μου έχει μόνο μια κάρτα γραφικών RTX 3060, επομένως δυσκολεύεται να τρέξει την οθόνη 4K 144Hz Redmagic 4K Gaming.

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη δυνατότητα 4K@240Hz ή 1080p@480Hz αυτών των οθονών διπλής λειτουργίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες, πιο ισχυρές κάρτες γραφικών, όπως η 7900 XTX ή η 7900 XT από την AMD και την RTX 4090 ή RTX 4080 από την NVIDIA.

Εκτός από αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα άλλα στοιχεία σας, όπως η CPU ή η RAM, μπορούν να υποστηρίξουν τη GPU σας. Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμφόρησης υπολογιστή και να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις οθόνες διπλής λειτουργίας.

Εάν έχετε τα μετρητά να ξοδέψετε σε αυτές τις νέες οθόνες και το υλικό που ταιριάζει με τις δυνατότητές τους, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε μία. Θα σας δώσουν ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας ενώ θα σας προσφέρουν οπτική ικανοποίηση όταν δεν είστε σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα.

Αλλά το να έχεις τον καλύτερο εξοπλισμό δεν σημαίνει αυτόματα καλύτερες δεξιότητες. πρέπει ακόμα να εξασκηθείτε και να καταβάλετε τη σκληρή δουλειά. Η οθόνη διπλής λειτουργίας είναι απλώς ένα εργαλείο που σας βοηθά να παίζετε καλύτερα.