Τι είναι και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση;

Από την κυκλοφορία του, τον Νοέμβριο του 2022, το ChatGPT έχει κατακτήσει τον διαδικτυακό κόσμο.

Γρήγορα έγινε αγαπητό του κοινού για τα πράγματα που μπορεί να κάνει. Μπορείτε να ρωτήσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και θα επιστρέψει με απαντήσεις σχεδόν σε μια στιγμή. Έχει συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον, με 25 εκατομμύρια ανθρώπους να επισκέπτονται τον ιστότοπο κάθε μέρα.

Παρόλο που είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση, υπάρχουν σίγουρα ορισμένες περιοχές που μπορούν να υπερφορτιστούν για να παρέχουν περισσότερη λειτουργικότητα, και αυτό είναι δυνατό μέσω προσθηκών.

Με συναρπαστικό τρόπο, το OpenAI ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ChatGPT θα αρχίσει να υποστηρίζει πρόσθετα. Αυτό θα αλλάξει εντελώς το παιχνίδι και θα δημιουργήσει τεράστιο όλεθρο (με την καλή έννοια). Θα μπορούσατε να επιτύχετε πολλά περισσότερα εξοικονομώντας χρόνο στη διαδικασία.

Τι είναι οι προσθήκες ChatGPT;

Οι προσθήκες ChatGPT είναι βασικά προσαρμοσμένες μονάδες (σκεφτείτε τις ως εργαλεία) που μπορούν να ενσωματωθούν στο chatbot για να βελτιώσουν την εμπειρία και, φυσικά, να παρέχουν περισσότερη λειτουργικότητα.

Αυτά τα πρόσθετα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν παράλληλα με το ChatGPT για την απρόσκοπτη εκτέλεση ποικίλων εργασιών, όπως η παροχή «πιο προσωπικών» συστάσεων και η σχολαστική συμμετοχή σε συνομιλίες που μοιάζουν με ανθρώπους.

Με τη βοήθεια προσθηκών, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το chatbot με τρόπο προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα από τον κλάδο σας. θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την ευέλικτη φύση του που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε μια ποικιλία περιπτώσεων χρήσης και βιομηχανιών, όπως:

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • Φροντίδα υγείας
  • Χρηματοδότηση
  • Εκπαίδευση

Είτε χρειάζεστε βοήθεια για το χειρισμό της υποστήριξης πελατών, την παροχή συμβουλών πωλήσεων, την απάντηση σε ερωτήματα μαθητών ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, οι προσθήκες αναμένεται να σας βοηθήσουν με αυτό. Όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και τα άτομα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να λάβουν βοήθεια για τις καθημερινές τους εργασίες.

  9 τρόποι για να βρείτε ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας μια ασαφή περιγραφή

Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT με το Siri σε iPhone και iPad

Πώς υποτίθεται ότι λειτουργούν οι προσθήκες ChatGPT;

Ο σκοπός των προσθηκών ChatGPT δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και στην εύρεση των καλύτερων απαντήσεων για εσάς. Είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Μάλιστα, μπορεί να εκτελέσει πολύ συγκεκριμένες εργασίες για εμάς, όπως κράτηση πτήσεων, αγορά ειδών παντοπωλείου κ.λπ.

Για να κατανοήσετε πώς οι προσθήκες υποτίθεται ότι λειτουργούν παράλληλα με το ChatGPT, σκεφτείτε το εξής: η εισαγωγή μιας προτροπής που βασίζεται σε κείμενο στο ChatGPT διατυπώνει ένα ερώτημα. Μετά από αυτό, το API της προσθήκης επεξεργάζεται το ερώτημα και παρέχει το αποτέλεσμα. Τέλος, το ChatGPT ερμηνεύει εκ νέου το αποτέλεσμα που δόθηκε από το API της προσθήκης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σας το εμφανίζει.

Μόλις κυκλοφορήσουν οι προσθήκες, το ChatGPT θα εντοπίσει την ανάγκη για αυτές και θα σας προτείνει να τις χρησιμοποιήσετε σε προτροπές που είναι προκλητικές για το chatbot. Αυτό ισχύει και για περιπτώσεις που του ζητάτε να σας δώσει πληροφορίες για κάτι που μόνο ένα πρόσθετο μπορεί να εκπληρώσει.

Προφανώς, θα υπάρχει ένα κατάστημα προσθηκών μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ή και να αγοράσουν πρόσθετα της επιλογής τους.

Πρόσθετα που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή

Φυσικά, αφού μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η δυνατότητα ενσωμάτωσης πρόσθετων, δεν διαθέτει μια τεράστια συλλογή από πρόσθετα έτοιμη για χρήση. Προς το παρόν, μόνο λίγα πρόσθετα είναι διαθέσιμα:

PluginFunction1. Expedia Μετατρέψτε το ChatGPT στον ταξιδιωτικό σας οδηγό και κάντε ερωτήσεις σχετικά με ταξίδια. Θα επιτρέψει στο chatbot να εκτελεί εργασίες όπως έλεγχος διαθεσιμότητας πτήσεων, ξενοδοχείων κ.λπ. 2.FiscalNoteΑποκτήστε πρόσβαση σε σύνολα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για πολιτικούς, νομικούς και άλλους σκοπούς.3.InstacartΠαραγγείλετε τη λίστα με τα παντοπωλεία από τα αγαπημένα σας καταστήματα. 4.KAYAKΛάβετε προτάσεις φιλικές προς τον προϋπολογισμό και διαθεσιμότητα για οτιδήποτε σχετίζεται με ταξίδια.5.Klarna ShoppingΣυγκρίνετε τις τιμές του προϊόντος που επιθυμείτε σε διαφορετικά ηλεκτρονικά καταστήματα για να εξοικονομήσετε χρήματα.6.Mila Family Βοηθός AI, ειδικά σχεδιασμένος για τους γονείς να διαχειρίζονται την καθημερινότητά τους ημερήσιες δραστηριότητες και αποσυμφορήστε τη ροή εργασιών τους.7.OpenTableΛάβετε τις καλύτερες τιμές εστιατορίων και μια άμεση επιλογή για να κλείσετε το τραπέζι σας.8. ShopOne-stop shop για να αναζητήσετε εκατομμύρια προϊόντα από τις καλύτερες μάρκες παγκοσμίως.9. Εκπαιδευτής γλώσσας με υποστήριξη SpeakAI που σας βοηθά να μιλάτε σε άλλη γλώσσα απρόσκοπτα.10.WolframΑποκτήστε πρόσβαση στα μαθηματικά, τους υπολογισμούς και πολλά άλλα.11.ZapierΑνοίγει έναν κόσμο δημοφιλών ενσωμάτωσης εφαρμογών για να τις χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα προς όφελός σας.12.Επικοινωνία SlackStreamline συνδυάζοντας Slack και ChatGPT.

  Εφαρμογή λήψης σημειώσεων βάσει χειρονομιών με κείμενο, φωτογραφία, φωνητικό σημείωμα και υπενθύμιση

Αν και πρόκειται για προσθήκες τρίτων, υπάρχουν επίσης δύο προσθήκες που δημιουργούνται από το ίδιο το OpenAI, και αυτά είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ένας διερμηνέας κώδικα.

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού επιλύει το προηγούμενο πρόβλημα του chatbot που δεν ήταν σε θέση να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες προτροπές.

Προσθήκη προγράμματος περιήγησης Ιστού σε δράση

Τώρα, θα χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να επεκτείνει τον όγκο των πληροφοριών που μπορεί να αφαιρέσει από το Διαδίκτυο και να παρέχει ακριβείς και λεπτομερείς απαντήσεις χωρίς να σας λέει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει.

Από την άλλη πλευρά, ο διερμηνέας κώδικα θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε κώδικα και να ερμηνεύσετε τα αποτελέσματα.

Προσθήκη διερμηνέα κώδικα σε δράση

Μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει κώδικα και να ανεβάσει και να κατεβάσει μια σειρά αρχείων για εσάς. Το καλύτερο μέρος αυτής της προσθήκης είναι ότι αξιολογεί την έξοδο εντός της διεπαφής.

Μπορούν οι χρήστες να δημιουργήσουν μόνοι τους προσθήκες ChatGPT;

Προς το παρόν, το ChatGPT έχει επιτρέψει μόνο σε έναν επιλεκτικό αριθμό προγραμματιστών που ήταν στη λίστα αναμονής τους να δημιουργήσουν προσθήκες χρησιμοποιώντας την τεκμηρίωσή τους. Ωστόσο, εάν είστε προγραμματιστής και θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρόσθετο για το ChatGPT, είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν οι πύλες για όλους.

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να έχει κάθε προγραμματιστής την ελευθερία να δημιουργήσει προσθήκες για το ChatGPT.

  Κολλήθηκε το Apple Watch στο λογότυπο της Apple; 9 τρόποι για να το διορθώσετε!

Προσωπικά, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να υπάρξει μια προσθήκη για κάθε σκοπό εκεί έξω και αυτό είναι δυνατό μόνο όταν το OpenAI επιτρέπει σε κάθε προγραμματιστή να το δημιουργήσει.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσθήκες ChatGPT

Τώρα, εδώ είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν επειδή τα πρόσθετα δεν είναι ακόμη πλήρως ανοιχτά στο κοινό (τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανάρτηση). Είναι διαθέσιμο μόνο για ορισμένους προγραμματιστές και έμπειρους, επειδή είναι ακόμα στα σκαριά.

Ωστόσο, εάν είστε κάποιος που θα ήθελε να έχει πρόσβαση σε αυτό το συντομότερο δυνατό, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

  • Μπαίνουν στη λίστα αναμονής τους
  • Εγγραφή στο ChatGPT Plus (η υπηρεσία επί πληρωμή)
  • Η OpenAI ανακοίνωσε ότι δίνει προτεραιότητα σε έναν μικρό αριθμό προγραμματιστών και χρηστών ChatGPT Plus, επομένως θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας.

    Τι είναι η διαδικασία λίστας αναμονής;

    Το OpenAI έχει σχεδιάσει μια πολύ απλή διαδικασία για να μπείτε στη λίστα αναμονής για πρόσβαση σε προσθήκες. Απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση openai.com/waitlist/plugins και συμπληρώστε τα στοιχεία σας, όπως:

    • Ονομα
    • Επίθετο
    • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    • Χώρα

    Στις επόμενες δύο επιλογές, είναι καλύτερο να τις χρησιμοποιήσετε πλήρως.

    Πρέπει να επιλέξετε Ναι για το “Θα θέλατε να παρέχετε σχόλια σχετικά με την εμπειρία σας με την προσθήκη;” ερώτηση και, στη συνέχεια, συμπληρώστε το επόμενο πεδίο ερώτησης με μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για πρόσθετα που μπορεί να έχετε, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

    Τέλος, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Θέλω να δοκιμάσω προσθήκες στο ChatGPT».

    Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε πρόσθετα ως προγραμματιστής, θα επιλέξετε “Είμαι προγραμματιστής και θέλω να δημιουργήσω ένα πρόσθετο”. Πατήστε το κουμπί Συμμετοχή στη λίστα αναμονής και είστε έτοιμοι.

    Κλείσιμο Σκέψεων

    Ανεξάρτητα από το αν είστε προγραμματιστής ή χρήστης, η εισαγωγή των προσθηκών για το ChatGPT θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο “ήδη καταπληκτικό” εργαλείο.

    Υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία γι’ αυτό, και κάθε άλλο άτομο στο διαδίκτυο σπανίζει να το χρησιμοποιήσει, οπότε αν έχετε συμπληρώσει τη φόρμα λίστας αναμονής και είστε χρήστης του ChatGPT Plus, είστε ήδη στον πιο γρήγορο τρόπο να δοκιμάσετε έξω μόνος σου.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε τις καλύτερες επεκτάσεις Chrome για χρήση με το ChatGPT.