Κολλήθηκε το Apple Watch στο λογότυπο της Apple; 9 τρόποι για να το διορθώσετε!

Ακριβώς όπως το iOS, το watchOS είχε επίσης αρκετά απογοητευτικά ζητήματα. Πιθανώς, το πιο ενοχλητικό πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει πολλοί χρήστες κάποια στιγμή είναι αυτό που κάνει το Apple Watch να κολλήσει στο λογότυπο της Apple. Η μαύρη οθόνη του θανάτου αχρηστεύει εντελώς το ρολόι, αναγκάζοντάς σας έτσι να αναζητήσετε τη λύση το συντομότερο. Εάν, δυστυχώς, κοιτάτε αυτή ακριβώς την κατάσταση, ελέγξτε αυτές τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε το Apple Watch που έχει κολλήσει στο πρόβλημα με το λογότυπο της Apple.

9 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το Apple Watch που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple (2022)

Είτε χρησιμοποιείτε ένα παλιό Apple Watch με το watchOS 7 είτε ένα Apple Watch με το πιο πρόσφατο watchOS 8, έχουμε συμπεριλάβει βήματα στον οδηγό μας που ισχύουν για οποιοδήποτε Apple Watch εκεί έξω. Τακτοποιήσαμε επίσης τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων κατά σειρά, από τρόπους που είναι εύκολοι στη χρήση και δεν προκαλούν απώλεια δεδομένων, έως τρόπους που είναι οι ολικές επαναφορές εργοστασιακών ρυθμίσεων του Apple Watch.

Ως εκ τούτου, θα συνιστούσα να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να προχωρήσετε και να δοκιμάσετε μια μέθοδο που σας φαίνεται πιο πολλά υποσχόμενη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να πλοηγηθείτε πιο εύκολα σε αυτόν.

1. Τοποθετήστε το Apple Watch σας στον μαγνητικό φορτιστή

Κατά καιρούς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να απαλλαγείτε από το κολλημένο λογότυπο της Apple είναι απλώς να τοποθετήσετε το Apple Watch σας στον μαγνητικό φορτιστή. Επομένως, δοκιμάστε αυτό το κόλπο για να ελέγξετε αν το smartwatch εκκινεί κανονικά.

  Τι είναι το "Stan" και από πού προέρχεται το όνομα;

2. Δώστε λίγο περισσότερο χρόνο στην Ενημέρωση/Επαναφορά λογισμικού για ολοκλήρωση

Εάν εγκαθιστούσατε μια ενημέρωση λογισμικού, το πιθανότερο είναι ότι το ρολόι δεν έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple αλλά απλώς ολοκληρώνει την ενημέρωση πριν από την εκκίνηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε στο ρολόι αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει την ενημέρωση. Ωστόσο, εάν το λογότυπο της Apple δεν έχει χαθεί μετά από υπερβολικό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω βήματα για να προσπαθήσετε να τακτοποιήσετε τα πράγματα.

3. Διαγράψτε τα αρχεία ενημέρωσης λογισμικού

Εάν, αφού δώσετε αρκετό χρόνο στο ρολόι σας για να ολοκληρώσει την ενημέρωση, εξακολουθείτε να βλέπετε το λογότυπο της Apple και δεν συμβαίνει τίποτα άλλο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαγράψετε τα αρχεία ενημέρωσης. Μπορεί να μην γνωρίζετε για αυτό, αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία ενημέρωσης λογισμικού από το Apple Watch σας. Να πώς:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρολόι» στο iPhone σας και κατευθυνθείτε στην ενότητα «Το ρολόι μου» εάν δεν είναι ανοιχτή από προεπιλογή.

  • Τώρα, μεταβείτε στο Γενικό -> Αποθήκευση

  • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και μετά Διαγράψτε το αρχείο ενημέρωσης.

Τώρα που έχετε διαγράψει το αρχείο ενημέρωσης λογισμικού, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση λογισμικού στο Apple Watch σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό διορθώνει τα πράγματα. Αν δεν είναι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο.

4. Επανεκκινήστε το Apple Watch σας

Το παλιό ρητό για το «το έσβησες και το ξανάνοψες» είναι κλισέ για κάποιο λόγο — λειτουργεί πολλές φορές. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν αντιμετωπίζετε τυχαίες δυσλειτουργίες και προβλήματα στο Apple ρολόι σας, όπως το ρολόι που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple, είναι μια γρήγορη επανεκκίνηση.

  • Στο Apple Watch, πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το ρυθμιστικό απενεργοποίησης.
  • Τώρα, σύρετε το ρυθμιστικό απενεργοποίησης για να τερματίσετε τη λειτουργία του Apple Watch.

  • Αφού περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, πατήστε ξανά το πλευρικό κουμπί για να επανεκκινήσετε το ρολόι σας.

Εάν το Apple Watch σας ξεκινά κανονικά, έχετε ξεπεράσει το πρόβλημα. Ωστόσο, αν το Apple Watch έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple ακόμα και τώρα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ροές RSS

Η εφαρμογή Find My στο iPhone σας μπορεί να είναι χρήσιμη για περισσότερα από τον εντοπισμό των αγαπημένων σας προσώπων και των συνδεδεμένων συσκευών σας. Μπορεί, μερικές φορές, να σας βοηθήσει να διορθώσετε και το πρόβλημα του Apple Watch που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι μάλλον αντισυμβατικό, αλλά πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι τους βοήθησε να λύσουν το ίδιο πρόβλημα, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσετε, σωστά; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση μου στο iPhone σας και πατήστε την καρτέλα Συσκευές.

  • Τώρα, ίσως χρειαστεί να τραβήξετε προς τα πάνω τη λαβή των Συσκευών για να αποκαλύψετε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Στη συνέχεια, πατήστε το Apple Watch και πατήστε Play Sound.

Συχνά, όταν η εντολή για την αναπαραγωγή ενός ήχου αποστέλλεται στο Apple Watch σας, αυτό «ξεπαγώνει» και αρχίζει να λειτουργεί κανονικά. Ακόμα κι αν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, ωστόσο, μην ανησυχείτε γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές άλλες διορθώσεις. Συνέχισε να διαβάζεις.

Σημείωση:

  • Με το watchOS 8.5 ή μεταγενέστερο και το iOS 15.4 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να επαναφέρετε το πλινθωμένο Apple Watch σας χρησιμοποιώντας το ζευγαρωμένο iPhone σας. Πριν από την εισαγωγή αυτής της εύχρηστης λειτουργίας αυτο-επισκευής, οι χρήστες του Apple Watch έπρεπε να επισκεφτούν ένα κέντρο επισκευής της Apple για να επισκευάσουν το ρολόι. Εάν το Apple Watch σας φαίνεται να είναι νεκρό, μεταβείτε στον λεπτομερή οδηγό για την επισκευή του ρολογιού.

6. Επαναφέρετε σκληρά το ρολόι σας

Η σκληρή επαναφορά (γνωστή και ως αναγκαστική επανεκκίνηση) είναι αρκετά αποτελεσματική όταν πρόκειται για τη διόρθωση διαφόρων προβλημάτων του watchOS.

  • Κρατήστε πατημένο το Digital Crown και το Πλαϊνό κουμπί ταυτόχρονα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το Apple Watch σας να εκκινήσει κανονικά.

Για άλλη μια φορά, αν το ρολόι σας έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Απλώς αναπνεύστε ελεύθερα γνωρίζοντας ότι γλυτώσατε μεγάλο πρόβλημα και συνεχίστε.

7. Ενημέρωση λογισμικού

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε καταφέρει να διορθώσετε το Apple Watch σας που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple, ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού. Η Apple εκδίδει περιοδικά ενημερώσεις του watchOS με βελτιώσεις απόδοσης, διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις ασφαλείας.

  Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης

Συνιστάται να εγκαταστήσετε ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά αν δεν το έχετε κάνει, η ενημέρωση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν δυσλειτουργίες που προκαλούν το Apple Watch σας να κολλάει σε βρόχο εκκίνησης.

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Watch στο αντιστοιχισμένο iPhone σας και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα Το Ρολόι μου στην κάτω αριστερή γωνία. Τώρα, πατήστε Γενικά.

  • Στη συνέχεια, πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού.

Σημείωση: Είναι δυνατό να ενημερώσετε το Apple Watch μέσα από το ίδιο το ρολόι. Ωστόσο, καθώς εξετάζουμε μια κατάσταση όπου το Apple Watch σας έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple, δεν θα μπορείτε να το ενημερώσετε με αυτόν τον τρόπο.

8. Διαγράψτε το Apple Watch σας

Δοκίμασες όλα τα άλλα στη λίστα, αλλά όχι χαρά; Ίσως ήρθε η ώρα να επαναφέρετε εργοστασιακά το Apple Watch σας. Αυτή είναι μια μάλλον ακραία λύση, αλλά συνήθως διορθώνει σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζετε. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Apple Watch σας, επειδή το watchOS δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας όταν αποσυνδέετε το Apple Watch.

  • Στο αντιστοιχισμένο iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Watch και πατήστε Γενικά.

  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επαναφορά. Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή περιεχομένου και ρυθμίσεων Apple Watch. Φροντίστε να πατήσετε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων για επιβεβαίωση.

Μόλις διαγραφεί το Apple Watch, θα πρέπει να ρυθμίσετε ξανά το Apple Watch. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζατε.

9. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν, μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, το Apple Watch σας εξακολουθεί να είναι κολλημένο στο λογότυπο της Apple, ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια από την Apple. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple (επισκεφτείτε το) αμέσως και θα πρέπει να είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει με βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, καθώς και για να φέρετε το ρολόι σας για επισκευή.

Λοιπόν, αυτοί ήταν οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε ένα Apple Watch που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple. Ας ελπίσουμε ότι καταφέρατε να εκτελέσετε τέλεια το smartwatch σας χρησιμοποιώντας τις διορθώσεις που αναφέραμε. Εάν το έκαναν, ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς και εάν όχι, πείτε μας τι σας είπε η Υποστήριξη της Apple για το πρόβλημα και πώς το διόρθωσαν. Εν τω μεταξύ, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες συμβουλές Apple Watch, καθώς και τον οριστικό οδηγό για τα εικονίδια Apple Watch.