Πώς να δώσετε προτεραιότητα στο ανεκτέλεστο προϊόν σας και να μεγιστοποιήσετε την επιχειρηματική επιτυχία

Οι εκκρεμότητες προϊόντων αποτελούν πρωταρχικό συστατικό της ευέλικτης ανάπτυξης προϊόντων ενός οργανισμού, καθώς περιέχει στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπίσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Η δημιουργία ενός νέου προϊόντος ξεκινά με την ιδέα που επιτρέπει σε μια ομάδα να χτίσει κάτι ξεχωριστό. Ακόμη και το iPhone ήρθε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο και έκανε την πορεία του προς τη δημοτικότητα, χάρη στην αφοσιωμένη ομάδα τους.

Κατά τη διαχείριση μιας ομάδας, ως διαχειριστής προϊόντων, πρέπει να παραμένετε οργανωμένοι με κρίσιμες λίστες υποχρεώσεων. Λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Η διατήρηση μιας λίστας υποχρεώσεων και το να αποφασίσετε ποια να κάνετε πρώτη είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Και όταν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, γίνεται ακόμη πιο συντριπτικό.

Ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί χάνουν πολύ χρόνο και πόρους.

Αυτό είναι όπου η ιεράρχηση προϊόντων κάνει όλες τις εργασίες πιο απλές και σας βοηθά να διατηρείτε σωστά τη λίστα εργασιών σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω λεπτομερώς το ανεκτέλεστο προϊόν, τα τυπικά στοιχεία, τα οφέλη και πολλά άλλα.

Τι είναι το Backlog προϊόντων;

Ένα ανεκτέλεστο προϊόν είναι μια λίστα λειτουργιών ή στοιχείων εργασίας με προτεραιότητα που σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους του προϊόντος σας και να θέσετε έγκυρες προσδοκίες μεταξύ των ομάδων προγραμματιστών. Με απλά λόγια, κάθε προϊόν στη φάση ανάπτυξης έχει ένα αποκλειστικό ανεκτέλεστο προϊόν.

Ομοίως, κάθε ανεκτέλεστο προϊόν έχει μια ειδική ομάδα. Γενικά, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες προϊόντων με πολλές ομάδες που εργάζονται σε ένα μεγαλύτερο προϊόν.

Για παράδειγμα, ας ονομάσουμε ένα μεγαλύτερο προϊόν ως «Προϊόν» και μικρότερα προϊόντα ως «Προϊόν Α», «Προϊόν Β» και «Προϊόν Γ». Το προϊόν Α, το προϊόν Β και το προϊόν Γ έχουν το δικό τους ανεκτέλεστο προϊόν και συγκεκριμένες ομάδες για ανάπτυξη. Κάθε καθορισμένη ομάδα εργάζεται σε μικρότερα προϊόντα για να δημιουργήσει τελικά ένα μεγαλύτερο προϊόν.

Έτσι, μπορεί να οριστεί ως μια λίστα με προτεραιότητα της εργασίας που προκύπτει από τον οδικό χάρτη του προϊόντος και τις απαιτήσεις του για την ομάδα ανάπτυξής σας. Τα πιο βασικά είδη βρίσκονται στην κορυφή του ανεκτέλετου, έτσι ώστε οι ομάδες ανάπτυξης να γνωρίζουν ποιο να παραδώσουν πρώτα.

Ωστόσο, ένα ανεκτέλεστο προϊόν είναι ένα ζωντανό έγγραφο που επιτρέπει στους διαχειριστές προϊόντων να κατανοήσουν καλύτερα τα τυπικά προβλήματα και τη λύση που απαιτείται για την παράδοση του προϊόντος.

Ποιος δίνει προτεραιότητα στα εκκρεμή αντικείμενα;

Ένα ανεκτέλεστο προϊόν ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη προϊόντος ή σε διαχειριστή προϊόντος. Ένας ιδιοκτήτης προϊόντος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των εκκρεμοτήτων, ενώ άλλα μέλη της ομάδας συνεισφέρουν την προσπάθεια και τον χρόνο τους στην ανάπτυξη του προϊόντος.

Έτσι, ο πρωταρχικός σκοπός του συσσωρευμένου προϊόντος μπορεί να είναι:

  • Ανάπτυξη ενός εδάφους για την ευθυγράμμιση των ομάδων και των ενδιαφερομένων, έτσι ώστε οι ομάδες ανάπτυξης να εφαρμόζουν πολύτιμες ιστορίες χρηστών
  • Προσφέρει ευελιξία για προσαρμογή στις πραγματικότητες και τις ανάγκες
  • Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προβλέψεων κυκλοφορίας προϊόντων χρησιμοποιώντας έναν κοινό παρονομαστή σε διάφορες ομάδες για να παραμείνουν μαζί σε ένα μόνο προϊόν.

Τυπικά στοιχεία του ανεκτέλεστου προϊόντος

Ένα ανεκτέλεστο προϊόν περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων, δυνατότητες, απόκτηση γνώσεων και τεχνικά χρέη. Αυτά τα είδη είναι ξεχωριστά κομμάτια σημαντικής εργασίας που έπρεπε να παραδοθούν για την ολοκλήρωση του προϊόντος.

#1. Διορθώσεις σφαλμάτων

Τα ελαττώματα και τα σφάλματα είναι τα προβλήματα που ανακαλύπτουν οι τελικοί χρήστες, τα οποία διαφεύγουν κατά τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. Εάν τα σφάλματα δεν επιλυθούν εντός του χρόνου, τείνει να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

  Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Η ομάδα σας αντιμετωπίζει γρήγορα διορθώσεις σφαλμάτων για να διατηρήσει την ακεραιότητα του προϊόντος. Ορισμένα σφάλματα είναι αρκετά απαραίτητα για να διακόψουν το τρέχον σπριντ της ομάδας, ενώ άλλα μπορούν να περιμένουν για το επόμενο σπριντ. Παραμένει στην κορυφή του ανεκτέλεστου προϊόντος, έτσι ώστε η ομάδα ανάπτυξης να μην ξεχνά ποτέ τις διορθώσεις σφαλμάτων.

#2. Χαρακτηριστικά

Ένα χαρακτηριστικό είναι μια λειτουργία ενός προϊόντος που οι χρήστες βρίσκουν πολύτιμο. Είναι επίσης γνωστό ως ιστορία χρήστη. Τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι σύνθετα ή απλά. Ωστόσο, για να κατανοήσετε τις ανάγκες του χρήστη, πρέπει να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστορίας.

Η προέλευση των αιτημάτων για νέες δυνατότητες προέρχεται από διαφορετικές πηγές. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν διαχείριση προϊόντων, υποστήριξη, πωλήσεις, τελικούς χρήστες και πολλά άλλα. Η ιεράρχηση νέων χαρακτηριστικών μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστεί να εξισορροπήσετε τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις:

  • Διατήρηση ικανοποιημένων προηγούμενων πελατών
  • Ευκαιρίες πωλήσεων για περίοδο συνάντησης
  • Εργασία προς ένα υψηλότερο όραμα του προϊόντος

Ο διαχειριστής προϊόντων παρακολουθεί αυτές τις πηγές και επιλύει αντικρουόμενα αιτήματα. Κάνοντας αυτό τακτικά θα σας επιτρέψει να διασφαλίσετε ότι το ανεκτέλεστο προϊόν έχει νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να προσελκύσουν πελάτες και να κάνουν τους υπάρχοντες πελάτες ευχαριστημένους.

#3. Απόκτηση γνώσης

Εδώ, συλλέγετε πληροφορίες για να ολοκληρώσετε μελλοντικές εργασίες. Είναι σημαντικό ότι η απόκτηση γνώσης είναι ένα ερευνητικό στάδιο. Όταν εντοπίζετε ένα χαρακτηριστικό που απαιτεί περισσότερη έρευνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εργασία απόκτησης γνώσης, όπως μια απόδειξη της ιδέας, ένα πείραμα ή ένα πρωτότυπο. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε τις πληροφορίες για να ξεκινήσετε την εργασία σας στη λειτουργία.

#4. Τεχνικές οφειλές

Το τεχνικό χρέος είναι σαν το οικονομικό χρέος. Συγκεντρώνει τόκους όταν αγνοείς το χρέος. Αυτό συμβαίνει όταν οι προγραμματιστές πιέζουν αυτό το στάδιο στο κάτω μέρος του backlog, τότε γίνεται πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Η αποτελεσματική διαχείριση του εκκρεμούς προϊόντος μπορεί να αποτρέψει το τεχνικό χρέος. Όταν η ομάδα ανάπτυξής σας παραμένει οργανωμένη με τη λίστα και αναλαμβάνει την τεχνική εργασία σε ημερήσια ή μικρότερα βήματα, είναι λιγότερο πιθανό να δείτε αυξημένο ενδιαφέρον για την εργασία.

Το τεχνικό χρέος είναι αποτέλεσμα αλλαγής με βάση τα ακόλουθα:

  • Επεκτασιμότητα και προσδοκίες απόδοσης
  • Πεδίο εφαρμογής και κατεύθυνση
  • Τεχνολογία και βέλτιστες πρακτικές

Εκκρεμότητες προϊόντων: Οφέλη

Ένα προϊόν σίγουρα αντιπροσωπεύει σχόλια από διαφορετικές πηγές, όπως πωλητές, προγραμματιστές και, το πιο σημαντικό, χρήστες. Πρέπει να είστε έτοιμοι να λάβετε τα σχόλιά τους, να τα διαχειριστείτε, να τα ιεραρχήσετε και να τα εργαστείτε διεξοδικά για μελλοντική παράδοση προϊόντων.

Χωρίς σωστή διαδικασία, η ανάπτυξη του προϊόντος σας καθίσταται δύσκολη. Έτσι, ένα καλά διαχειριζόμενο και καλά επεξεργασμένο ανεκτέλεστο θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο προϊόν και να οδηγήσετε σε μια πιο αποτελεσματική ομάδα.

Ας συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα της διατήρησης ενός εκκρεμούς προϊόντος σε έναν οργανισμό:

  • Βελτιωμένη εστίαση: Το ανεκτέλεστο προϊόν σάς βοηθά να εστιάσετε σε σημαντικές εργασίες και σας επιτρέπει να αποφύγετε περισπασμούς.
  • Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα: Η ιεράρχηση των ειδών διασφαλίζει ότι η ομάδα σας εργάζεται διεξοδικά στις εργασίες, οδηγώντας σε καλύτερη αποτελεσματικότητα.
  • Καλύτερη διαχείριση κινδύνων: Το ανεκτέλεστο προϊόν μπορεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους νωρίς στη διαδικασία ανάπτυξης, καθιστώντας τη διαχείριση χωρίς κινδύνους.
  • Καλύτερη ικανοποίηση πελατών: Η ικανοποίηση των τελικών χρηστών είναι ο πρωταρχικός σας στόχος. Ως εκ τούτου, η ιεράρχηση των εκκρεμών προτεραιοτήτων είναι απαραίτητη για έναν οργανισμό για να τον κάνει χαρούμενο ελέγχοντας τι είναι απαραίτητο να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από το προϊόν, καθιστώντας το πολύτιμο προϊόν για τους χρήστες σας.
  • Αυξημένη επικοινωνία: Το ανεκτέλεστο προϊόν ενθαρρύνει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ της ομάδας σας, με αποτέλεσμα καλύτερη εστίαση κατά την ανάπτυξη ενός προϊόντος και καλύτερα αποτελέσματα.
  • Βελτιωμένο ηθικό της ομάδας: Το ανεκτέλεστο προϊόν παρέχει έναν σκοπό και μια αίσθηση κατεύθυνσης για την ομάδα, οδηγώντας σε ενισχυμένο ηθικό.
  • Προωθεί την ευελιξία: Το ανεκτέλεστο προϊόν αλλάζει ανάλογα με την πρόοδο του προγραμματιστή και τον ρυθμό ολοκλήρωσης εργασιών. Όταν αλλάζει η ανάπτυξη της κατάστασης του προϊόντος, ο διαχειριστής προϊόντων θέτει εκ νέου τις προτεραιότητες των εργασιών. Αυτή η ευελιξία είναι απαραίτητη για την αποφυγή κενών στις ώρες εργασίας.
  Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο Skype

Εκτός από αυτό, μπορείτε να βρείτε πολλά οφέλη, όπως η ταχύτερη απόδοση της επένδυσής σας, βελτιωμένη ικανοποίηση πελατών, ελάχιστοι κίνδυνοι και πολλά άλλα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ανεκτέλεστο προϊόν

Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος έχει όλη την ευθύνη των εργασιών ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Για να δημιουργήσετε ένα ανεκτέλεστο προϊόν με καλή διαχείριση, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Προσθήκη ιδεών στο ανεκτέλεστο προϊόν

Το ανεκτέλεστο προϊόν είναι μια λίστα ιδεών. Περιλαμβάνει τις δηλώσεις ή τα σχόλια που δίνονται από τα μέλη της ομάδας, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους πελάτες. Με απλό τρόπο, πρέπει να προσθέσετε ιδέες στη λίστα αφού τις συζητήσετε με ενδιαφερόμενα μέρη, ομάδες και πελάτες σχετικά με ένα υπάρχον προϊόν ή ένα νέο προϊόν.

Αρχικά, θα έχετε μόνο περιορισμένες ιδέες, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, θα λάβετε νέες ιδέες, έχοντας κατά νου τη συνάφεια της αγοράς και τον ανταγωνισμό του προϊόντος.

Βήμα 2: Λήψη διευκρινίσεων

Μόλις ο ενδιαφερόμενος χρειαστεί κάποιες αλλαγές στην προσθήκη ή τη διόρθωση του προϊόντος, είναι σημαντικό να το διευκρινίσετε εκ των προτέρων. Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος πρέπει να διευκρινίσει τα ακόλουθα βασικά σημεία για να κατανοήσει τη σημασία της προσθήκης:

  • Ο λόγος πίσω από τη διόρθωση: Αυτό υποδεικνύει ποιο είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημα, πώς προκλήθηκε και πώς να το λύσετε.
  • Η αξία που συνεισφέρει: Η ομάδα αναλύει εάν η νέα προσθήκη θα συμβάλει στη συμβολή στο σύνολο του προϊόντος και στη βελτίωση της ποιότητας. Η προσθήκη πρέπει να αυξήσει την αξία του προϊόντος. Έτσι, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρηματικής αξίας και την καλύτερη απόδοση της επένδυσης.
  • Προδιαγραφές στοιχείου: Οι προδιαγραφές πρέπει να είναι σαφείς από το τέλος του κατόχου του προϊόντος, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μην βρίσκουν ποτέ καμία δυσκολία κατά τη διαδικασία ανάπτυξης.

Βήμα 3: Προτεραιότητα

Από τη στιγμή που όλα είναι εναρμονισμένα, η ευθύνη του κατόχου του προϊόντος είναι να δώσει προτεραιότητα στις εκκρεμότητες από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη προτεραιότητα. Αυτό το στάδιο βασίζεται στη στρατηγική ανάλυση των πληροφοριών. Η ύπαρξη μιας καλά διαχειριζόμενης λίστας θα μπορούσε να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ομάδων.

Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος δίνει προτεραιότητα στα ανεκτέλεστα στοιχεία με βάση συγκεκριμένα κριτήρια:

  • Έσοδα: Οποιοδήποτε χαρακτηριστικό ή αντικείμενο που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο εισόδημα θα πρέπει να διατηρείται σε λίστα υψηλής προτεραιότητας.
  • Μοναδικότητα και επιδιόρθωση της αγοράς: Εάν ένα χαρακτηριστικό που αποφασίζετε να προσθέσετε είναι μοναδικό στην αγορά, είναι πιθανό να ξεχωρίσετε στην αγορά. Επίσης, πρέπει να δείτε αν μια υπάρχουσα δυνατότητα μπορεί να λύσει τα προβλήματα των χρηστών, καθώς αυτός είναι ο πραγματικός στόχος.
  • Πολυπλοκότητα: Προτού δώσετε προτεραιότητα στα ανεκτέλεστα στοιχεία, πρέπει να ελέγξετε την πολυπλοκότητα της προτεινόμενης δυνατότητας μαζί με τον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία.

Βήμα 4: Ενημερώστε τακτικά το Backlog προϊόντων

Το ανεκτέλεστο προϊόν είναι ένα ζωντανό έγγραφο που πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα από τον κάτοχο του προϊόντος. Η διαδικασία τελειοποίησης, ιεράρχησης και διατήρησης ενημερωμένων των ανεκμετάλλευτων στοιχείων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης.

Το ανεκτέλεστο προϊόν περιέχει πολλές ιδέες. Θα χρειαστεί να βελτιώσετε αυτές τις ιδέες και να απορρίψετε εκείνες που δεν είναι σχετικές. Με το τελευταίο βήμα, τα εκκρεμή στοιχεία ιεραρχούνται και ταξινομούνται σύμφωνα με το επίπεδο προτεραιότητας.

Ορισμένες μέθοδοι ιεράρχησης προτεραιοτήτων

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε προτεραιότητα στα ανεκτέλεστα στοιχεία. Ας συζητήσουμε μερικά από αυτά:

#1. Τεχνική MosCoW

Πηγή εικόνας: StoriesOnBoard

Το MoSCoW είναι ένας τύπος ανάλυσης που χρησιμοποιείται συνήθως στη διαχείριση προϊόντων για την κατανόηση του τι είναι απαραίτητο να γίνει και τι όχι. Είναι μια χρήσιμη μέθοδος για την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το τι εργάζεστε και γιατί.

Το όνομα περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ιεράρχησης:

  • Πρέπει να έχει: Απολύτως απαραίτητες απαιτήσεις
  • Πρέπει να έχει: Χαρακτηριστικά υψηλής προτεραιότητας
  • Θα μπορούσε να έχει: Πιθανά χαρακτηριστικά
  • Δεν θα έχει: Δεν εφαρμόζεται
  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος PS4 WS 37431 8

Το “Must have” αντιπροσωπεύει τα απόλυτα χαρακτηριστικά που πρέπει να υπάρχουν στο προϊόν. Αυτό μπορεί να είναι για λόγους ασφαλείας, επαγγελματικούς και νομικούς λόγους. Για αυτό, αναφέρετε τα καλύτερα και χειρότερα σενάρια συμπερίληψης της δυνατότητας στη λίστα και ζωγραφίστε την εικόνα.

Το “Should have” σημαίνει τα χαρακτηριστικά που μπορούν να συμπεριληφθούν αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.

Το “Could have” είναι για στοιχεία που μπορούν να προστεθούν εάν ένας οργανισμός διαθέτει τους απαραίτητους πόρους, αλλά δεν είναι απαραίτητο για την επιτυχία.

Το “Δεν θα έχω” δεν σας λέει ότι η δυνατότητα δεν απαιτείται πλέον ή ότι είναι ένα στοιχείο στον κάδο απορριμμάτων. Αντίθετα, ο διαχειριστής προϊόντων σημαίνει «όχι αυτή τη φορά». Υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από αυτό, όπως η έλλειψη χρόνου ή πόρων.

#2. Μήτρα του Αϊζενχάουερ

Αυτή η μέθοδος είναι ένας απλός τρόπος για τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Προήλθε από τη μήτρα λήψης αποφάσεων του Dwight D. Eisenhower. Αυτό αργότερα αλλάζει σε μια οπτικοποίηση 4 τεταρτημορίων, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ιεράρχηση των εργασιών στις λίστες εκκρεμοτήτων.

Πηγή εικόνας: ModelThinkers

Ο πίνακας περιέχει δύο διαστάσεις ιεράρχησης προτεραιοτήτων – σημασία και επείγουσα ανάγκη. Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να κατανείμετε εργασίες σε τέσσερις ενότητες του πίνακα που περιέχει:

  • Υψηλή προτεραιότητα
  • Μέση προτεραιότητα
  • Επείγον αλλά σημαντικό
  • Χαμηλή προτεραιότητα

#3. Κάνο

Το μοντέλο Kano είναι μια από τις εξαιρετικές επιλογές για οργανισμούς που αναζητούν την ικανοποίηση και την ικανοποίηση των πελατών. Το ανεκτέλεστο χαρακτηριστικό των διαχειριστών προϊόντων είναι ατελείωτο, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη προϊόντων με τα τέλεια χαρακτηριστικά. Το μοντέλο Kano είναι μια ισχυρή τεχνική που καθοδηγεί τους διαχειριστές προϊόντων. Αυτή η τεχνική αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980 από τη Νοριάκη Κάνο.

Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει τρεις εγκαταστάσεις:

  • Η ικανοποίηση που αντανακλά την ευτυχία του πελάτη
  • Η αντίδραση του πελάτη εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες ενός προϊόντος
  • Συναισθήματα πελατών

#4. Πρώτη στάθμιση συντομότερης εργασίας (WSJF)

Το WSJF είναι ένα εργαλείο που βοηθά τις ομάδες σας να δώσουν προτεραιότητα σε μια λίστα πρωτοβουλιών. Συνήθως, αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται στο Scaled Agile Framework (SAFe). Μια ομάδα υπολογίζει τη βαθμολογία κάθε πρωτοβουλίας διαιρώντας το κόστος της καθυστέρησης με το μέγεθος ή τη διάρκεια της εργασίας. Το στοιχείο που λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία βρίσκεται στην κορυφαία λίστα ως υψηλή προτεραιότητα.

Πώς να διαχειριστείτε εκκρεμότητες

Ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές για να διασφαλίσετε τη σωστή διαχείριση των εκκρεμών απολογισμών και να διατηρήσετε το ανεκτέλεστο σας υγιές:

  • Ελέγξτε το ανεκτέλεστο προϊόν πριν από οποιονδήποτε προγραμματισμό επανάληψης για να βεβαιωθείτε ότι οι εργασίες που έχετε δώσει προτεραιότητα είναι σωστές και ότι τα προηγούμενα σχόλια έχουν επίσης εφαρμοστεί.
  • Όταν το ανεκτέλεστο σας γίνεται μεγαλύτερο, πρέπει να κατηγοριοποιήσετε τα στοιχεία σε – βραχυπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
  • Αποφασίστε να διατηρήσετε ή να διαγράψετε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οφέλη τους
  • Μην προσθέτετε εργασίες χωρίς σωστό σχεδιασμό.
  • Κάντε αυτή τη διαδικασία ιεράρχησης προτεραιότητας στον οργανισμό σας.

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να επαναπροσδιορίσετε τις προτεραιότητες των εργασιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε πιο συγκεκριμένες τις προηγούμενες δηλώσεις και να προσθέσετε νέες απαιτήσεις.

Εκκρεμότητα Sprint έναντι Ανεκτέλεστου Προϊόντος

  • Ένα ανεκτέλεστο προϊόν παραθέτει όλα τα στοιχεία που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξης εντός του χρόνου. Ενώ ένα ανεκτέλεστο σπριντ περιλαμβάνει στοιχεία από το ανεκτέλεστο που απαιτείται να ολοκληρωθεί εντός του σπριντ.
  • Οι ιδιοκτήτες προϊόντων αποφασίζουν τις λίστες εκκρεμοτήτων, ενώ οι ομάδες ανάπτυξης αποφασίζουν για τα ανεκτέλεστα στοιχεία σπριντ.
  • Ένα ανεκτέλεστο προϊόν δημιουργείται με βάση τον στόχο του προϊόντος. Όμως, ένα ανεκτέλεστο σπριντ ευθυγραμμίζεται με ένα συγκεκριμένο σπριντ.
  • Ένα ανεκτέλεστο προϊόν μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ενώ το ανεκτέλεστο sprint δεν αλλάζει μετά τον καθορισμό του.
  • Ένα ανεκτέλεστο προϊόν απαιτεί συντήρηση και παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Αλλά, ένα ανεκτέλεστο σπριντ δεν μένει μέχρι το τέλος. τελειώνει με το σπριντ.

συμπέρασμα

Η διατήρηση ενός εκκρεμούς προϊόντος είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος. Παρέχει μια σαφή εικόνα των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, των ολοκληρωμένων και των μελλοντικών σας σχεδίων. Έτσι, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα αποτελεσματικό ανεκτέλεστο προϊόν και να παραμείνετε στην κορυφή του παιχνιδιού σας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το καλύτερο λογισμικό ανάλυσης CFD και εργαλεία Scrum.