Τι είναι και πώς βοηθά στην ενίσχυση της μετατροπής

Γνωρίζετε πώς εταιρείες όπως η Volkswagen, η Coca-cola και η Kellogg’s είναι σταθερές μάρκες; Είναι λόγω της Τμηματοποίησης Πελατών.

Αν και αυτές οι εταιρείες είχαν αρκετό ανταγωνισμό, απέκτησαν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Και αυτό κατέστη δυνατό με βάση μόνο στρατηγικά μοντέλα τμηματοποίησης και καλύτερες καμπάνιες στόχευσης.

Θέλετε να αξιοποιήσετε την τμηματοποίηση πελατών για να ενισχύσετε τις μετατροπές;

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε αποκαλύψει τις βασικές αρχές της τμηματοποίησης πελατών, πώς διαφέρει από την τμηματοποίηση της αγοράς και πώς να κάνετε την τμηματοποίηση πελατών για την υπάρχουσα πελατειακή σας βάση.

Αλλά πρώτα, ας καταλάβουμε γιατί η στρατηγική και η καλύτερη στόχευση είναι απαραίτητα για την επιχείρησή σας.

Πίνακας περιεχομένων

Η σημασία της στρατηγικής και της καλύτερης στόχευσης για μια επιχείρηση

Ας είμαστε ειλικρινείς; οι εταιρείες δεν ακολουθούν πλέον εικασίες.

Μια επιχείρηση λειτουργεί βάσει μιας στρατηγικής που λειτουργεί ως οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθήσει μέχρι να συμβεί μια αλλαγή στην αγορά. Αυτή η στρατηγική περιγράφει τον σκοπό της επιχείρησης – προϋπολογισμό, στόχους, αγορά-στόχο και δήλωση αποστολής.

Παρέχει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για το πώς μια επιχείρηση θα εδραιωθεί στη σημερινή δυναμική αγορά.

Με αυτό, μια επιχειρηματική στρατηγική περιλαμβάνει συνήθως μια αγορά-στόχο στην οποία πρέπει να επικεντρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Γιατί όμως όχι και η αγορά γενικότερα;

Βλέπετε, η αγορά χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα και είδη πελατών. Και ο εντοπισμός του σωστού μείγματος αγοράς βοηθά στη δημιουργία μόνιμων σχέσεων με τους πελάτες, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των καμπανιών σας και φέρνοντας θετικές μετατροπές.

Με απλά λόγια, η στρατηγική στόχευση σάς βοηθά να επιλέξετε ένα πιο ελκυστικό τμήμα της αγοράς αντί να εστιάσετε στο γενικευμένο.

Ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την κατάτμηση της αγοράς.

Σκεφτείτε το εξής: Ποιος δεν έχει αγοράσει κάτι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν μέχρι να το δει στη ροή του;

Τι είναι η Τμηματοποίηση Πελατών;

Η τμηματοποίηση πελατών είναι η διαδικασία διαίρεσης του συνόλου των πελατών σε μικρές ομάδες με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δημογραφικά στοιχεία και συμπεριφορά.

Για παράδειγμα, στον κλάδο B2B, οι εταιρείες επιλέγουν να τμηματοποιούν τους πελάτες με βάση:

  • Βιομηχανία
  • Εσοδα
  • Αριθμός Εργαζομένων
  • Τοποθεσία

Ενώ, στον κλάδο B2C, οι εταιρείες προτιμούν να χωρίζουν τους πελάτες με βάση:

  • Ηλικία
  • Γένος
  • Τοποθεσία (συγκεκριμένη περιοχή ή χώρα)
  • Ενδιαφέρον
  • Τύπος συσκευής που χρησιμοποιείται

Ανάγκη για Τμηματοποίηση Πελατών

Ας το παραδεχτούμε; μια κοινή προσφορά πωλήσεων δεν θα σας βοηθήσει να πουλήσετε σε κάθε πελάτη.

Οι πελάτες χωρίζονται ανάλογα με τα όρια ηλικίας, τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη φυσική συμπεριφορά και δεν μπορείτε απλά να τους πουλήσετε λέγοντάς τους ότι το χρειάζονται.

  Πώς να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο

Αντίθετα, πρέπει να τους πείσετε ότι το χρειάζονται. Και για να το κάνετε αυτό, αντί να στοχεύετε σε ένα γενικευμένο κοινό, τμηματοποιείτε τη δεξαμενή πελατών σε μεμονωμένα πρόσωπα αγοραστών.

Στη συνέχεια, δημιουργείτε συγκεκριμένες καμπάνιες μάρκετινγκ που στοχεύουν σε αυτά τα μεμονωμένα τμήματα πελατών.

Αυτό ακούγεται σαν μια τέλεια τεχνική για την επίτευξη στόχων, σωστά;

Ακολουθούν ορισμένες μελέτες περιπτώσεων και αποτελέσματα τμηματοποίησης πελατών από επωνυμίες που θα εγγυηθούν την τεχνική μας.

#1. Φορτίστε τις καμπάνιες σας μέσω email

Η τμηματοποίηση πελατών δεν περιορίζεται σε καταστήματα λιανικής ή εικονικά καταστήματα. Είναι επίσης βαθιά ενσωματωμένο στις καμπάνιες μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για παράδειγμα, η Mailchimp, ένας δημοφιλής πάροχος υπηρεσιών αυτοματισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξέτασε τις πληροφορίες του από τμηματοποιημένες και μη τμηματοποιημένες λίστες email.

Μάντεψε? Αυτά ήταν τα βασικά συμπεράσματα:

  • Οι καμπάνιες που εκτελούνται μέσω τμηματοποιημένων λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν πάνω από 14% υψηλότερο ποσοστό ανοιχτού
  • Πάνω από 101% αύξηση στα κλικ
  • Χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης
  • Χαμηλότερα ποσοστά απεγγραφής και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Τα αποτελέσματα ήταν πειστικά ότι οι τμηματοποιημένες λίστες πελατών τους βοήθησαν να δημιουργήσουν και να παραδώσουν πιο εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

#2. Αυξήστε την απόδοση των πωλήσεων

Η McKinsey διεξήγαγε έρευνα στον χώρο λιανικής στην Ευρώπη. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα καταστήματα λιανικής που μόχλευαν την τμηματοποίηση των πελατών παρουσίασαν αύξηση 3 έως 5% στα έσοδα από πωλήσεις. Πώς όμως το έκαναν αυτό;

Μέσω της τμηματοποίησης πελατών, προσδιόρισαν τι ήταν διατεθειμένος να πληρώσει κάθε πελάτης (με βάση την περιοχή και το κατά κεφαλήν εισόδημα). Στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές τιμές για τα προϊόντα τους.

Επιπλέον, εστίασαν επίσης σε στοχευμένες προωθήσεις, στρατηγικές πωλήσεων και διασταυρούμενων πωλήσεων για κάθε τμήμα πελατών.

#3. Εξερευνήστε νέες αγορές

Οι επιχειρήσεις θέλουν να επεκταθούν, αλλά η χρήση μιας νέας αγοράς με δεμένα μάτια θα καθιστούσε δύσκολη την εύρεση ευκαιριών.

Πάρτε αυτή τη μελέτη περίπτωσης για την Canon, για παράδειγμα. Ο επαγγελματικός φωτογραφικός εξοπλισμός της Canon έχει υψηλή ζήτηση στο στοχευμένο τμήμα πελατών της. Ωστόσο, η εταιρεία ήθελε να αξιοποιήσει την αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών χαμηλού επιπέδου.

Στην πραγματικότητα, αυτή θα μπορούσε να ήταν η χειρότερη απόφαση της Canon αν δεν το είχαν σκεφτεί καλά.

Ευτυχώς, το έκαναν!

Η Canon τμηματοποίησε την αγορά-στόχο χαμηλού κόστους και στόχευσε την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 12 και 20 ετών.

Παρόλο που ήταν ένα ανέγγιχτο τμήμα από τους ανταγωνιστές της Canon, η εταιρεία ξεκίνησε μια καμπάνια μάρκετινγκ που επηρέασε το ενδιαφέρον των παιδιών για τη φωτογραφία.

Μαντέψτε τα αποτελέσματα;

Η Canon απέκτησε μερίδιο αγοράς 40% στην αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών χαμηλού επιπέδου μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη της καμπάνιας της.

Τύποι Τμηματοποίησης Πελατών

Η θεωρία της παλιάς σχολής λέει ότι η τμηματοποίηση πελατών βασίζεται στο ποιοι είναι και τι κάνουν. Ωστόσο, η σύγχρονη έρευνα βασίζεται σε διάφορους τύπους μοντέλων τμηματοποίησης πελατών:

#1. Δημογραφική Τμηματοποίηση

Η τμηματοποίηση δημογραφικών στοιχείων περιλαμβάνει την τμηματοποίηση του κοινού-στόχου με βάση την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση και την εκπαίδευση.

#2. Τμηματοποίηση συμπεριφοράς

Εδώ ομαδοποιείτε άτομα με βάση συνήθειες και συμπεριφορές, όπως οι συχνές ενέργειές τους, η χρήση προϊόντων, ο ιστότοπος που επισκέπτονται και άλλα. Συνήθως, οι επωνυμίες χρησιμοποιούν αυτό το είδος τμηματοποίησης για την εκτέλεση καλύτερων διαφημιστικών καμπανιών την κατάλληλη στιγμή.

Δοκιμάστε το: Δείτε ένα προϊόν στο amazon (απλώς δείτε). Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ανοίξετε τις καθημερινές εφαρμογές σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε μια διαφήμιση για το ίδιο προϊόν να προβάλλεται σε μία από τις εφαρμογές σας.

  Πώς να συνδυάσετε όλες τις βιβλιοθήκες παιχνιδιών του υπολογιστή σας με το GOG Galaxy

#3. Ψυχογραφική Τμηματοποίηση

Η ψυχογραφική τμηματοποίηση βυθίζεται βαθύτερα στις πεποιθήσεις σας. Ομαδοποιεί τους καταναλωτές με βάση ψυχολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων της προσωπικότητας, των συνηθειών, των πεποιθήσεων και των ενδιαφερόντων.

Στην ιδανική περίπτωση, οι επωνυμίες χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο τμηματοποίησης όταν θέλουν να δημιουργήσουν μια βαθιά φυσική σχέση με τους πελάτες. Για παράδειγμα, η Coca-Cola συνδέθηκε με την ευτυχία και τη χαρά.

#4. Γεωγραφική Τμηματοποίηση

Γεωγραφική τμηματοποίηση σημαίνει τη διαίρεση των πελατών κατά τοποθεσία – χώρα, πολιτεία, περιοχή, πόλη κ.λπ. Αυτή είναι μια ιδανική τμηματοποίηση όταν θέλετε να εστιάσετε ή να επεκτείνετε την επιχείρησή σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

#5. Τεχνογραφική Τμηματοποίηση

Περίπου το 63% της διαδικτυακής κίνησης προέρχεται από smartphone και tablet, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

Δεν είναι περίεργο γιατί αυτό το μοντέλο τμηματοποίησης είναι πιο διαδεδομένο στον σημερινό κόσμο.

Αυτό το μοντέλο διαιρεί τους πελάτες με βάση τη χρήση τεχνολογίας – κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet, εφαρμογές, λογισμικό- και άλλα gadget που χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση στον Ιστό.

#6. Φυτογραφική Τμηματοποίηση

Το μοντέλο τυπογραφικής τμηματοποίησης περιλαμβάνει τη δημιουργία υποομάδων απλώς γύρω από τις δεκαετίες ή τις εποχές που γεννήθηκαν οι καταναλωτές σας.

Και είναι λογικό – κάποιος που γεννήθηκε το 1980 θα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο της ζωής, με διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες, από κάποιον που γεννήθηκε τη δεκαετία του 2000.

#7. Τμηματοποίηση βάσει αναγκών

Είναι ένα κοινό μοντέλο τμηματοποίησης που χρησιμοποιείται από επωνυμίες που διαιρούν τη βάση πελατών με βάση τις ανάγκες. Η τμηματοποίηση ξεκινά με μια απλή ερώτηση: Ποιος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το προϊόν σας και ποιος όχι;

#8. Τμηματοποίηση βάσει αξίας

Αυτή η τμηματοποίηση χρησιμοποιεί αντίστροφη ψυχολογία, όπου οι εταιρείες τμηματοποιούν ομάδες πελατών με βάση τον οικονομικό ή νομισματικό αντίκτυπο που δημιουργούν στην επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις συχνά συγχέουν την αγορά και την τμηματοποίηση πελατών, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό για εσάς.

Τμηματοποίηση αγοράς έναντι πελατών

Ενώ και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, η τμηματοποίηση αγοράς και πελατών είναι δύο διαφορετικά κεφάλαια του ίδιου βιβλίου – Μετατροπές.

Μεταξύ των δύο μοντέλων, η τμηματοποίηση της αγοράς παίρνει τον υψηλότερο δρόμο με μια ευρύτερη επισκόπηση των στόχων σε μια αγορά. Περιλαμβάνει τον τεμαχισμό και τον διαχωρισμό σε κύβους της συνολικής αγοράς με βάση γενικές υποομάδες όπως η ηλικία, το εισόδημα, η εκπαίδευση, η συνήθεια και οι ανάγκες.

Στις ρυθμίσεις B2B, η τμηματοποίηση της αγοράς βασίζεται στο μέγεθος και τα έσοδα της εταιρείας.

Αντίθετα, η τμηματοποίηση πελατών είναι μια μάλλον αναλυτική προσέγγιση που εστιάζει στα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των πελατών.

Αλλά η ανατομή πηγαίνει βαθύτερα για να αναλύσει τους πελάτες σε διάφορες προσωπικότητες.

Στην ιδανική περίπτωση, η τμηματοποίηση πελατών είναι μια άψογη προσέγγιση για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ για να δημιουργήσουν πρόσωπα αγοραστών. Επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σε βάθος προφίλ πελάτη.

Πώς να κάνετε Τμηματοποίηση πελατών

Έχουμε χωρίσει τη διαδικασία τμηματοποίησης πελατών σε πέντε απλά βήματα:

Βήμα 1: Σχεδιάστε το Έργο Τμηματοποίησης Πελατών σας

Για να πετύχει κάθε επιχείρηση, ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος.

Δεν βγαίνετε να αναλύσετε δέκα και χιλιάδες ανθρώπους σε μια λήψη. Και έτσι, πρέπει να είστε σαφείς σχετικά με τον στόχο, το εύρος και τα παραδοτέα της διαδικασίας.

Ως επί το πλείστον, στο τέλος αυτής της διαδικασίας τμηματοποίησης, θα έχετε τα εξής:

  • Μια λίστα με κορυφαία τμήματα πελατών στην αγορά-στόχο σας
  • Πρόσθετες πληροφορίες για αυτά τα τμήματα
  • Μεμονωμένοι πελάτες άτομα εντός του τομέα

Βήμα 2: Ελέγξτε τα δεδομένα του κλάδου και την ανάλυση αγοράς

Μόλις έχετε ένα σχέδιο σε δράση, ξεκινήστε με νέα έρευνα αγοράς. Και όχι, τα παλιά αρχεία στον υπολογιστή σας δεν θα σας βοηθήσουν επειδή αυτά τα δεδομένα είναι ξεπερασμένα.

  7 Εργαλεία κωδικού πρόσβασης για καλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο

Επομένως, πραγματοποιήστε διεξοδική έρευνα αγοράς σχετικά με τις τάσεις του κλάδου και τις συμπεριφορές των καταναλωτών.

Προσπαθήστε να βρείτε απαντήσεις σε υποκειμενικές ερωτήσεις όπως:

  • Πώς εξυπηρετεί ο κλάδος τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών;
  • Ποιοι είναι οι μεγάλοι παίκτες στον κλάδο μου;
  • Πώς τμηματοποιούν τους πελάτες τους;
  • Υπάρχουν κρυφές ευκαιρίες για εξερεύνηση;

Μόλις κατανοήσετε καλύτερα τον κλάδο, τους ανταγωνιστές και τις δυνατότητες που διαθέτει η αγορά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Εξετάστε την τρέχουσα βάση πελατών σας

Αναλύστε την τρέχουσα βάση πελατών σας και εντοπίστε τυχόν πιθανά τμήματα.

Επιπλέον, εξετάστε αυτά τα τμήματα και τα δεδομένα πελατών που διατηρούν για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο τμηματοποίησης για την επιχείρησή σας.

Αφού ολοκληρώσετε την εξέταση, επιλέξτε από τα διάφορα μοντέλα τμηματοποίησης πελατών που αναφέραμε προηγουμένως.

Βήμα 4: Συλλέξτε δεδομένα εμπειρίας πελάτη

Τα δεδομένα εμπειρίας πελάτη είναι ποιοτικά δεδομένα που αποτελούνται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ μιας επιχείρησης και των πελατών της.

Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να παρακολουθείτε και να μετράτε σε βάθος τάσεις, όπως:

  • Οι πελάτες αγοράζουν ιστορικό και ξοδεύουν για την επωνυμία σας έναντι του ανταγωνιστή σας
  • Δέσμευση πελατών σε καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία ή ψηφιακές διαφημίσεις
  • Μέσος χρόνος για την επίλυση εισιτηρίων και ζητημάτων υποστήριξης πελατών

Και πολλα ΑΚΟΜΑ…

Βήμα 5: Αναλύστε δεδομένα εμπειρίας πελάτη

Το στάδιο θα χρησιμοποιήσει τα τέλεια εξαγόμενα δεδομένα για να προσδιορίσει το τμήμα πελατών.

Αρχικά, αναλύστε τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά δεδομένα και εντοπίστε κοινές τάσεις – λόγους αγοράς/μη αγοράς ενός προϊόντος, αύξηση του ποσοστού αφοσίωσης ή άλλα κοινά ενδιαφέροντα.

Στη συνέχεια, αξιολογήστε αυτές τις τάσεις στο πλαίσιο άλλων παραγόντων, όπως δημογραφικά, γεωγραφικά, ψυχογραφικά και τεχνολογικά στοιχεία, για να τμηματοποιήσετε τους πελάτες σας σε ομάδες.

Και αυτό είναι όλο. μπορείτε περαιτέρω να χρησιμοποιήσετε οπτικοποιήσεις για να παρουσιάσετε αυτά τα δεδομένα σε μια εύκολα κατανοητή μορφή στους επενδυτές και τους ενδιαφερόμενους.

Ας δούμε τώρα ορισμένους πόρους που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την τμηματοποίηση πελατών.

#1. Marketing Αναλύσεις πελατών, Τμηματοποίηση και Στόχευση

Αυτό το μάθημα Udemy έχει πάνω από 6.000 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες και εξαιρετική βαθμολογία 4,4 από 2.000+ μαθητές. Είναι ένα μάθημα όλα-σε-ένα, με αυτορυθμισμό για να μάθετε αναλυτικά στοιχεία πελατών, τμηματοποίηση και στόχευση.

Το παραπάνω μάθημα είναι η πρώτη σας επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τμηματοποίηση για να ενισχύσετε τις μετατροπές. Δείτε τι θα μάθετε από αυτό το μάθημα:

Το καλύτερο για την ανάλυση τοποθεσιών για το εστιατόριο ή τις επιχειρήσεις λιανικής

Τέλος, κορυφαίες εταιρείες όπως η Nasdaq, η Box, η Volkswagen και άλλες προσφέρουν αυτό το μάθημα στους υπαλλήλους τους.

#2. Τμηματοποίηση πελατών – Ένας πλήρης οδηγός

Το βιβλίο Οδηγός τμηματοποίησης πελατών από τον Gerardus Blokdyk αποκαλύπτει τις προκλήσεις τμηματοποίησης πελατών και σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε την τμηματοποίηση πελατών για να ενισχύσετε τις μετατροπές.

Το βιβλίο αποτελεί ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που βασίζονται σε τεκμήρια για την τμηματοποίηση των πελατών, ενώ παράλληλα παραμένει προσηλωμένο στους στόχους του οργανισμού. Επιπλέον, το ολοκληρωμένο εργαλείο αυτοαξιολόγησης σάς επιτρέπει να δείτε ποιες περιοχές τμηματοποίησης πελατών χρειάζονται προσοχή.

#3. Τμηματοποίηση πελατών – Πλήρης οδηγός (Δεύτερη Έκδοση)

Η δεύτερη έκδοση του Οδηγού Τμηματοποίησης Πελατών από τον Gerardus Blokdyk σας βοηθάει ρητά:

  • Διάγνωση έργων, πρωτοβουλιών και οργανισμών χρησιμοποιώντας αποδεκτές διαγνωστικές πρακτικές
  • Εφαρμόστε βέλτιστες στρατηγικές τμηματοποίησης βασισμένες σε στοιχεία
  • Ενσωματώστε τις πρόσφατες εξελίξεις και τις στρατηγικές σχεδιασμού διαδικασιών με το υπάρχον μοντέλο τμηματοποίησης
  • Χρησιμοποιήστε μια κάρτα βαθμολογίας αυτοαξιολόγησης για να έχετε μια σαφή εικόνα των τομέων βελτίωσης

Τυλίγοντας

Η επέκταση της επιχείρησής σας απαιτεί να αξιοποιήσετε διαφορετικά τμήματα της αγοράς και για να γίνει αυτό σωστά, η τμηματοποίηση πελατών είναι το κλειδί.

Η τμηματοποίηση του κοινού σας με βάση τα ενδιαφέροντα, τη συμπεριφορά, τις συνήθειες και τα δημογραφικά του στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για την οδήγηση των τακτικών μάρκετινγκ προς την επιτυχία.

Το καλύτερο είναι ότι τα μαθήματα και τα βιβλία που αναφέραμε παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν πάρα πολύ να μάθετε και να εφαρμόσετε την τμηματοποίηση πελατών στις καθημερινές σας δραστηριότητες μάρκετινγκ.

Πάρτε λοιπόν τα χέρια σας στους πόρους σήμερα και αναπτύξτε την επιχείρησή σας σαν επαγγελματίας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό εμπειρίας πελατών για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.