Πώς να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο

Τα smartphone έχουν αγκαλιάσει το ξεκλείδωμα με δακτυλικά αποτυπώματα. Τα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας όπως το iPhone και το S8/S8+ της Samsung είναι δημοφιλή παραδείγματα, αλλά ακόμη και τα τηλέφωνα χαμηλού επιπέδου όπως το Nokia 5 διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ως επί το πλείστον, αυτοί οι σαρωτές λειτουργούν καλά. Δεν έχει σημασία αν το τηλέφωνό σας είναι φθηνότερο ή πιο ακριβό. Τούτου λεχθέντος, ακόμη και σε τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας όπως το iPhone, η συσκευή συχνά δεν αναγνωρίζει ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Ακολουθεί ένα προσεγμένο κόλπο για να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Αυτό το hack είναι αρκετά απλό και δεν απαιτεί επιπλέον εφαρμογές. Ωστόσο, θα περιορίσει τον αριθμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορείτε να αποθηκεύσετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε διαμορφώσει τέσσερα δακτυλικά αποτυπώματα, θα πρέπει να τα μειώσετε στα δύο. Επίσης, αν διαπιστώσετε ότι το Touch ID είναι αργό στο iPhone σας ή εάν ο αισθητήρας στο Android σας καθυστερεί πολύ να αναγνωρίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, δοκιμάστε να το καθαρίσετε.

  Χρησιμοποιήστε την ημερομηνία ή την ώρα με κανόνες τροποποίησης για να ορίσετε ένα δυναμικό PIN

Κάντε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές

Το κόλπο για να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο είναι να διαμορφώσετε το ίδιο δακτυλικό αποτύπωμα δύο φορές, ως δύο ξεχωριστά δακτυλικά αποτυπώματα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον αριστερό δείκτη για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, προσθέστε το δύο φορές ως δύο ξεχωριστές εκτυπώσεις.

Σε ένα iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Touch ID & Passcode. Εάν έχετε ήδη διαμορφώσει και τα πέντε δακτυλικά αποτυπώματα, αφαιρέστε τουλάχιστον δύο. Στη συνέχεια, καταγράψτε δύο φορές τα δύο ψηφία που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

  Τι σημαίνει "GG" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Σε τηλέφωνο Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια και τοποθεσία. Πατήστε την επιλογή δακτυλικού αποτυπώματος και καταγράψτε δύο φορές το αποτύπωμα ενός δακτύλου.

Αυτό είναι όλο. Όταν χρησιμοποιείτε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πλέον λιγότερες χαμένες προσπάθειες.

Γιατί Λειτουργεί αυτό;

Τόσο το Android όσο και το iOS προσπαθούν να καταχωρήσουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Βάζει τους χρήστες να σηκώνουν και να πατούν επανειλημμένα τα δάχτυλά τους, ώστε να μαθαίνει καλύτερα την εκτύπωση. Φαίνεται ότι υπάρχουν περιορισμοί στο πόσο καλά το λειτουργικό σύστημα μπορεί να μάθει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά η διπλή προσθήκη του αυξάνει την ακρίβεια.

Μόλις καταγραφεί ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το λειτουργικό σύστημα σταματά να μαθαίνει. Εάν το δακτυλικό αποτύπωμα που έχει μάθει δεν είναι απολύτως ακριβές, δεν θα βελτιωθεί ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διπλή σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος το καθιστά πιο ακριβές. το λειτουργικό σύστημα είχε την ευκαιρία να το μάθει δύο φορές.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα φύλλο Excel ως PDF

Αυτό θα βοηθήσει να γίνει το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα πιο ακριβές, αλλά, στην περίπτωση μιας συσκευής iOS, δεν θα επιταχύνει τον αισθητήρα εάν μια ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος τον έχει επιβραδύνει. Αυτό δεν έχει σκοπό να βελτιώσει τις δυνατότητες υλικού της συσκευής με κανέναν τρόπο. Βοηθά το λειτουργικό σύστημα, με την τρέχουσα χωρητικότητά του, να μάθει το δακτυλικό σας αποτύπωμα με μεγαλύτερη ακρίβεια.