Τι είναι και γιατί το χρειάζεστε

Επεκτείνετε την ασφάλεια δεδομένων του οργανισμού σας με κρυπτογράφηση υλικού.

Είτε τα δεδομένα σας βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας είτε σε διαβίβαση, πρέπει να τα προστατεύσετε από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο με μέγιστη ασφάλεια. Μπορείτε να το διασφαλίσετε μέσω κρυπτογράφησης.

Η κρυπτογράφηση έχει γίνει ουσιαστικό μέρος της υγιεινής της κυβερνοασφάλειας. Αν και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλατφόρμες cloud για κοινή χρήση αρχείων, η χρήση κρυπτογραφημένου SSD και άλλων συσκευών αποθήκευσης για την αποθήκευση και τη μεταφορά δεδομένων είναι επίσης μια ασφαλής επιλογή.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση υλικού και τα οφέλη της.

Η κρυπτογράφηση και η σημασία της

Η διαρροή δεδομένων και η κλοπή είναι οι πραγματικότητες που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η κρυπτογράφηση σας προστατεύει από αυτές τις απειλές.

Κρυπτογράφηση σημαίνει μετατροπή δεδομένων σε ακατάληπτη μορφή μέσω αλγορίθμων. Μόλις κρυπτογραφηθούν τα δεδομένα, οι χάκερ δεν θα μπορούν να τα καταλάβουν. Ο μόνος τρόπος για να διαβάσετε και να κατανοήσετε τα δεδομένα είναι να τα αποκρυπτογραφήσετε στην αρχική τους μορφή. Η αποκρυπτογράφηση δεδομένων απαιτεί ένα κλειδί για τη μετατροπή των κρυπτογραφημένων δεδομένων.

Η κρυπτογράφηση περιλαμβάνει δύο μέρη: τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων, ο αποστολέας δημιουργεί το κλειδί κρυπτογράφησης και το μοιράζεται με τους παραλήπτες. Έτσι, μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα προσωπικά δεδομένα κινδυνεύουν τώρα. Επομένως, οι οργανισμοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αξιόπιστες μεθόδους κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων τους και των πελατών τους.

Η σημασία της κρυπτογράφησης δεν περιγράφεται. Χωρίς αυτό, τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα σας μπορεί να είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε. Εάν ο διακομιστής της τράπεζάς σας παραβιαστεί, τα προσωπικά και τα τραπεζικά σας στοιχεία θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Ωστόσο, εάν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, κανείς δεν μπορεί να το κάνει κατάχρηση επειδή τα δεδομένα δεν είναι κατανοητά. Ακολουθούν ορισμένοι κύριοι λόγοι για τους οποίους η κρυπτογράφηση είναι σημαντική:

#1. Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές και συστήματα είναι μαλακοί στόχοι επιθέσεων πειρατείας. Η κρυπτογράφηση τους προστατεύει από κάθε είδους παρέμβαση. Ακόμη και κατά την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ δύο υπολογιστών, η κρυπτογράφηση προσφέρει ένα επίπεδο προστασίας από την υποκλοπή.

#2. Ακόμη και στην περίπτωση προσωπικών μηνυμάτων, χρειάζεστε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Οι χάκερ συχνά στοχεύουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσω διαφορετικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν οι πάροχοι εφαρμογών χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, τα δεδομένα σας θα παραμείνουν ασφαλή ακόμη και χωρίς πρόσθετα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά σας.

  170+ χαριτωμένα ονόματα Wi-Fi

#3. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχουν πολύτιμες επιχειρηματικές πληροφορίες και επικοινωνία που μοιραζόμαστε με άλλους. Δεδομένου ότι τα δεδομένα μεταδίδονται από ένα άτομο σε άλλο, η κρυπτογράφηση εξασφαλίζει σταθερή προστασία. Επιπλέον, σας επιτρέπει να ελέγχετε την ταυτότητα των αποστολέων email, ώστε να μην καταλήγετε να κάνετε κλικ σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο.

#4. Ως οργανισμός, η κρυπτογράφηση σάς προστατεύει από πιθανή ζημιά στη φήμη. Με την κρυπτογράφηση, οι χάκερ δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πελατών.

#5. Οι κλέφτες ταυτότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας μιμηθούν και να κάνουν αγορές εν αγνοία σας. Η κρυπτογράφηση σας προστατεύει από τέτοια περιστατικά.

Τι είναι η κρυπτογράφηση υλικού

Κρυπτογράφηση υλικού σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση λειτουργεί σε επίπεδο συσκευής. Εδώ, ένας αποκλειστικός επεξεργαστής βρίσκεται φυσικά στη μονάδα δίσκου για την κρυπτογράφηση των δεδομένων. Οι μόνες εργασίες που πρέπει να εκτελέσει αυτός ο επεξεργαστής είναι η κρυπτογράφηση και ο έλεγχος ταυτότητας.

Συνήθως, χρησιμοποιεί μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών για τη δημιουργία κλειδιού κρυπτογράφησης. Τα κρυπτογραφημένα SSD, οι μονάδες αυτοκρυπτογράφησης (SED) και το TouchID των συσκευών Apple είναι μερικά καλά παραδείγματα κρυπτογράφησης υλικού. Όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε τέτοιες συσκευές προστατεύονται πλήρως. Ακόμα κι αν οι εισβολείς έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, δεν καταλαβαίνουν.

Πόσο ασφαλής είναι η κρυπτογράφηση υλικού

Η κρυπτογράφηση υλικού μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα δεδομένα σας και είναι μια ασφαλής μέθοδος από μόνη της. Εδώ, η διαδικασία δεν συνδέεται με ένα διασυνδεδεμένο σύστημα. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι έμπειροι χάκερ θα θεωρήσουν ότι η υποκλοπή ή η παραβίαση αυτής της κρυπτογράφησης είναι πρόκληση.

Δεδομένου ότι αυτή η κρυπτογράφηση συμβαίνει σε επίπεδο υλικού, οι επιθέσεις που βασίζονται σε λογισμικό δεν μπορούν να την παρακάμψουν. Εφαρμόζοντας τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε ακόμη και να προστατέψετε τέτοιου είδους υλικό από την ωμή πειρατεία.

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση υλικού

Για να κατανοήσουμε τη διαδικασία εργασίας της κρυπτογράφησης υλικού, θα λάβουμε ως παραδείγματά μας αυτοκρυπτογραφούμενες μονάδες δίσκου (SED). Αυτές οι συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο τσιπ κρυπτογράφησης AES. Το τσιπ κρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν γραφτούν. Επίσης, αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν διαβαστούν. Και στις δύο περιπτώσεις, η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται απευθείας στα μέσα NAND.

Μεταξύ του λειτουργικού συστήματος μονάδας δίσκου και του BIOS του συστήματος, η κρυπτογράφηση υλικού αποθηκεύεται. Κατά τη διάρκεια της κρυπτογράφησης της μονάδας δίσκου, το κλειδί που δημιουργείται αποθηκεύεται στο φλας NAND. Όταν το σύστημα εκκινεί για πρώτη φορά, φορτώνεται ένα προσαρμοσμένο BIOS και ζητά τον κωδικό πρόσβασης χρήστη.

Αφού την εισαγάγετε, το περιεχόμενο της μονάδας δίσκου αποκρυπτογραφείται. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα και στα δεδομένα χρήστη.

Αυτή η διαδικασία κρυπτογράφησης δεν περιλαμβάνει τον κεντρικό επεξεργαστή, μειώνοντας την πιθανότητα προβλημάτων απόδοσης. Συνήθως, το κλειδί κρυπτογράφησης βρίσκεται στην ενσωματωμένη μνήμη του SSD. Δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο να το ανακτήσετε, οι επιθέσεις χαμηλού επιπέδου δεν μπορούν να του κάνουν κακό.

  Αυξήστε τη βαθμολογία σας με αυτά τα 10 πρακτικά τεστ GMAT

Κρυπτογράφηση υλικού έναντι λογισμικού

Οι κρυπτογραφήσεις υλικού και λογισμικού διαφέρουν μεταξύ τους σε διάφορες πτυχές. Μερικές από τις κοινές διαφορές είναι:

  • Η κρυπτογράφηση υλικού χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συσκευής ενσωμάτωσης για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση. Αλλά η κρυπτογράφηση λογισμικού χρησιμοποιεί συμμετρική κρυπτογραφία που περιλαμβάνει τη χρήση του ίδιου κλειδιού για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων.
  • Η κρυπτογράφηση υλικού μπορεί να γίνει από συσκευές με ενσωματωμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση λογισμικού πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και της μετεγκατάστασης δεδομένων.
  • Η κρυπτογράφηση υλικού πραγματοποιείται σε μια απομονωμένη συσκευή. Ως εκ τούτου, είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά, η κρυπτογράφηση λογισμικού δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η κρυπτογράφηση υλικού.
  • Η κρυπτογράφηση υλικού απαιτεί τη χρήση ξεχωριστού αποκλειστικού επεξεργαστή. Εάν θέλετε να αυξήσετε την κλίμακα, πρέπει να αγοράσετε νέες συσκευές με την ίδια λειτουργικότητα. Από την άλλη πλευρά, η κρυπτογράφηση λογισμικού δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη συσκευή. Μπορείτε εύκολα να το αντιγράψετε σε άλλα προγράμματα οδήγησης και υπολογιστές όταν χρειάζεται να επεκτείνετε την ασφάλεια.
  • Μεταξύ αυτών των δύο κρυπτογραφήσεων, η κρυπτογράφηση λογισμικού είναι πιο οικονομική από το υλικό.
  • Ένας αποκλειστικός επεξεργαστής που βρίσκεται στη συσκευή εκτελεί την κρυπτογράφηση υλικού. Αντίθετα, η κρυπτογράφηση λογισμικού χρησιμοποιεί πόρους υπολογιστή για κρυπτογραφικές λειτουργίες.
  • Οι χάκερ που εφαρμόζουν τεχνικές ωμής βίας θα αποτύχουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα με κρυπτογράφηση βασισμένη σε υλικό λόγω περιορισμένου αριθμού αποτυχημένων προσπαθειών. Αντίθετα, η κρυπτογράφηση που βασίζεται σε λογισμικό μπορεί να γίνει θύμα επιθέσεων ωμής βίας.
  • Η κρυπτογράφηση υλικού δεν επιβραδύνει την απόδοση του συστήματός σας. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση λογισμικού μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Η κρυπτογράφηση που βασίζεται σε υλικό εκτελείται συνεχώς, επομένως κανένα κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να τη σταματήσει. Ωστόσο, οι τελικοί χρήστες ενδέχεται να απενεργοποιήσουν ορισμένες φορές τις κρυπτογραφήσεις που βασίζονται σε λογισμικό, καθώς είναι δύσκολο να λειτουργήσουν.

Πλεονεκτήματα της κρυπτογράφησης υλικού

1. Το κύριο πλεονέκτημα της κρυπτογράφησης υλικού είναι ότι η κρυπτογράφηση δεν περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. Έτσι, ακόμη και με ένα παραβιασμένο λειτουργικό σύστημα, οι διαδικασίες κρυπτογράφησης υλικού διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή.

2. Σε αυτήν την περίπτωση, οι διαδικασίες κρυπτογράφησης παραμένουν απομονωμένες από τον κεντρικό υπολογιστή. Έτσι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα απόδοσης.

3. Η ταχύτητα είναι ένα άλλο πλεονέκτημα της κρυπτογράφησης υλικού. Καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικό υλικό επεξεργασίας για κρυπτογράφηση, η CPU του υπολογιστή μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, παρέχοντας γρήγορα αποτελέσματα.

4. Η κρυπτογράφηση υλικού λειτουργεί συνεχώς, επομένως κακόβουλο λογισμικό ή κυβερνοεπιθέσεις δεν μπορούν να την απενεργοποιήσουν.

5. Οι κρυπτογραφημένες συσκευές υλικού κλειδώνουν αυτόματα τους χρήστες με αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Έτσι, διασφαλίζει ότι τα δεδομένα παραμένουν προστατευμένα από επιθέσεις ωμής βίας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δευτερεύουσα οθόνη Mac χωρίς Sidecar

6. Δεν απαιτεί εγκαταστάσεις προγραμμάτων οδήγησης ή πολύπλοκες διαμορφώσεις στο κεντρικό σύστημα.

7. Μόλις αφαιρέσετε το κλειδί κρυπτογράφησης υλικού για αναδιάταξη, κανείς δεν μπορεί να ανακτήσει τις τελευταίες αποθηκευμένες πληροφορίες.

Κρυπτογράφηση υλικού: θήκες χρήσης

#1. Ορισμένες καταστάσεις απαιτούν τη χρήση κρυπτογράφησης που βασίζεται σε υλικό λόγω κανονιστικών θεμάτων και ζητημάτων συμμόρφωσης. Αυτός ο τύπος κρυπτογράφησης προτιμάται σε περιπτώσεις που αφορούν διεθνή, εθνική και οργανωτική πολιτική.

#2. Οι υπολογιστές και οι χώροι αποθήκευσης που περιέχουν δεδομένα για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των συνόρων χρειάζονται επίσης κρυπτογράφηση υλικού. Για παράδειγμα, οι διακομιστές που αποθηκεύουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο. Οι καταστάσεις που απαιτούν διπλή κρυπτογράφηση (λογισμικό έναντι κρυπτογράφησης υλικού) πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν αυτήν την κρυπτογράφηση.

#3. Η κρίσιμη υποδομή, όπως αυτή που χρησιμοποιεί τεχνολογία SCADA που απαιτεί ασφάλεια και ακεραιότητα, χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση υλικού.

#4. Οι τραπεζικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν επίσης αυτήν την κρυπτογράφηση για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων πελατών και των στοιχείων συναλλαγών σε κατάσταση ηρεμίας.

#5. Η κρυπτογράφηση υλικού χρησιμοποιείται επίσης συχνά στη βιομηχανία πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Τα στούντιο, οι εταιρείες και οι επενδυτές το χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τη διαρροή δεδομένων και να σταματήσουν τους χάκερ να κυκλοφορούν ταινίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

#6. Ο κλάδος της Υγείας είδε επίσης μια πρόσφατη αύξηση στη χρήση κρυπτογράφησης υλικού. Τα κρίσιμα δεδομένα ασθενών απειλούνται πάντα και αυτή η κρυπτογράφηση μπορεί να τα διατηρήσει ασφαλή.

#7. Αυτή η λειτουργία κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται επίσης στο νομικό πεδίο. Τα νομικά έγγραφα που είναι αποθηκευμένα σε ψηφιακές συσκευές μπορούν να προστατεύονται από παρεμβολές στην κρυπτογράφηση υλικού.

Πηγές ανάγνωσης: Κρυπτογράφηση υλικού

Εάν θέλετε να μάθετε λεπτομερώς για την κρυπτογράφηση υλικού, αυτοί οι πόροι🕮 μπορούν να σας βοηθήσουν με τη σε βάθος ανάλυση:

Επαληθευμένη κρυπτογράφηση με προσανατολισμό στο υλικό

Αυτό το βιβλίο της Amazon σάς διδάσκει πώς να χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση μπλοκ για επικυρωμένη κρυπτογράφηση. Σας εξοικειώνει με τις πτυχές υλοποίησης υλικού του ΘCB3, της προσαρμόσιμης προσέγγισης που βασίζεται σε κρυπτογράφηση μπλοκ.

Θα μάθετε επίσης για τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για ελαφριά έργα τυποποίησης όπως το Romulus και το Remus.

Υλικό Υλικό Κρυπτογράφησης και Αποκρυπτογράφησης AES

Το βιβλίο του Amazon είναι μια χρήσιμη πηγή για την εκμάθηση σχετικά με την κρυπτογραφία και τον αλγόριθμο Advanced Encryption Standard (AES). Εξετάζει πώς μπορείτε να προγραμματίσετε έναν αλγόριθμο AES για υλοποίηση υλικού.

Μπορείτε επίσης να μάθετε για τις μεθοδολογίες κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης για εφαρμογές υλικού.

Καταληκτικές λέξεις

Χωρίς κρυπτογράφηση, είναι αδύνατο να προστατεύσετε τα προσωπικά και επιχειρηματικά σας δεδομένα από κυβερνοεγκληματίες και χάκερ. Αν και οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την κρυπτογράφηση που βασίζεται σε λογισμικό, η χρήση κρυπτογράφησης υλικού προσφέρει επίσης μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Τώρα που γνωρίζετε για την κρυπτογράφηση υλικού, τις μεθόδους εργασίας και τα οφέλη της, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την προσέγγιση για τον οργανισμό σας. Η ανάγνωση του υλικού των πόρων θα σας βοηθήσει επίσης να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα της μεθόδου.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε σχετικά με τις ορολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων.