Τι είναι η Premium ανάλυση 1080p του YouTube και πώς τη χρησιμοποιείτε;

Το YouTube άρχισε να πειραματίζεται με το Premium 1080p στις αρχές του 2023. Είναι μια βελτιωμένη έκδοση 1080p με βελτιωμένο ρυθμό μετάδοσης bit που υποτίθεται ότι παρέχει μια καλύτερη εμπειρία προβολής συνολικά.

Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι πρόσβαση. Τη στιγμή της γραφής, η πλατφόρμα δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει αυτή τη δυνατότητα οπουδήποτε – μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μόνο σε ορισμένες πλατφόρμες. Δείτε τι χρειάζεστε για να δοκιμάσετε το 1080p Premium.

Τι είναι η Premium ανάλυση 1080p του YouTube;

Ο αλγόριθμος συμπίεσης του YouTube έχει γίνει πιο προφανής με τα χρόνια — και για έναν καλό λόγο. Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή φιλοξενεί πάνω από 800 εκατομμύρια βίντεο. Η ροή όλων αυτών των δεδομένων απαιτεί τεράστιους πόρους. Το YouTube μπορεί να καταρρεύσει εντελώς εάν παραβλέπει την άκαμπτη διαχείριση εύρους ζώνης.

Τούτου λεχθέντος, η μείωση του ρυθμού bit κάθε φορά που εμφανίζονται μικρά ή γρήγορα κινούμενα στοιχεία (π.χ. κομφετί, βροχή ή χιόνι) βλάπτει την ποιότητα του βίντεο. Ακόμη και τα βίντεο υψηλής ανάλυσης θα φαίνονται λασπωμένα. Θυμηθείτε: χρειάζεστε bits για να βελτιώσετε τη σαφήνεια και την ευκρίνεια, όχι το μέγεθος pixel.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το adblock στο YouTube [Chrome]

Για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία προβολής, το YouTube δοκίμασε μια ποιότητα βίντεο που ονομάζεται 1080p Premium, η οποία προσφέρει βελτιωμένους ρυθμούς bit. Και με τα βίντεο να μεταφέρουν περισσότερα κομμάτια, οι λεπτομέρειες θα πρέπει να φαίνονται πιο ευκρινείς και ευκρινείς.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μια παράπλευρη σύγκριση 1080p και 1080p Premium.

Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά. Παρατηρήστε πώς τα χαρακτηριστικά της σωστής εικόνας (π.χ. περίγραμμα μύτης, κολιέ, τρίχες) είναι λιγότερο θολά.

Τι χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το 1080p Premium στο YouTube;

Όπως ίσως παρατηρήσετε, μόνο επιλεγμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή Premium 1080p. Τη στιγμή της σύνταξης, αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και πρέπει να πληροίτε αυτές τις προϋποθέσεις για να δοκιμάσετε την πειραματική επιλογή βελτιωμένου ρυθμού bit του YouTube. Αυτό είναι ό,τι χρειάζεστε για να απολαύσετε ανάλυση Premium 1080p.

1. Λογαριασμός YouTube Premium

Πίστωση εικόνας: Stot2017/Wikimedia Commons

Η ανάλυση Premium 1080p είναι αποκλειστική για συνδρομητές επί πληρωμή. Και πάλι, η φιλοξενία βίντεο με βελτιωμένους ρυθμούς bit κοστίζει τεράστιους πόρους—το YouTube δεν θα σπαταλήσει αυτήν την υπηρεσία σε δωρεάν χρήστες. Επομένως, εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν τη λειτουργία, θα πρέπει να εγγραφείτε στην υπηρεσία premium του YouTube.

  Πώς να αποκρύψετε την προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο σε βίντεο YouTube

2. Μια συσκευή iOS ή επιφάνεια εργασίας

Τη στιγμή της γραφής, το 1080p Premium είναι διαθέσιμο σε iOS, iPadOS και επιτραπέζιους υπολογιστές. Θα δείτε την επιλογή στο iPhone, το iPad και τον υπολογιστή σας, αλλά όχι στο Android και σε άλλες συσκευές ροής πολυμέσων.

Το YouTube δεν έχει διευκρινίσει γιατί αρχικά έκανε το 1080p Premium αποκλειστικά για iOS. Ωστόσο, η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δυνατότητα για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών τον Αύγουστο του 2023, οπότε μπορεί να φαίνεται ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει αργά αυτή τη δυνατότητα πριν την κυκλοφορήσει σε περισσότερες πλατφόρμες μετά τη φάση beta. Δυστυχώς, οι χρήστες Android θα έπρεπε να περιμένουν για περαιτέρω ενημερώσεις μέχρι τότε.

Ενα άρθρο από το 9to5Google ισχυρίζεται ότι μερικοί χρήστες Android είδαν τη λειτουργία Premium 1080p τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, τη στιγμή της σύνταξης αυτής της αναφοράς, αυτή η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί—η δυνατότητα εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη στο Android.

3. Ένα βίντεο που ανέβηκε σε 1080p

Ακόμα κι αν έχετε λογαριασμό YouTube Premium και συμβατή συσκευή, το 1080p Premium δεν θα εμφανίζεται σε κάθε βίντεο. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μόνο σε βίντεο που έχουν ανέβει σε ανάλυση 1080p. Τα βίντεο που ανεβαίνουν πάνω ή κάτω από 1080p θα εμφανίζουν μόνο τις τυπικές ρυθμίσεις ποιότητας.

  Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

Πώς να χρησιμοποιήσετε το 1080p Premium στο YouTube Premium

Εάν διαθέτετε συμβατή συσκευή και λογαριασμό YouTube Premium, θα πρέπει να βλέπετε την επιλογή Premium 1080p σε επιλεγμένα βίντεο. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  • Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή, μεταβείτε στο YouTube. Οι χρήστες κινητών θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή YouTube. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με τον λογαριασμό που είναι εγγεγραμμένος στο YouTube Premium.
  • Αναζητήστε βίντεο που έχουν ανέβει σε 1080p. Ελέγξτε ξανά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο—Το 1080p Premium δεν θα λειτουργεί σε αργά δίκτυα.
  • Για χρήστες κινητών, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, πατήστε Ποιότητα > Για προχωρημένους. Για χρήστες επιτραπέζιου υπολογιστή, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία του προγράμματος αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ποιότητα.
  • Θα δείτε τις διαθέσιμες ρυθμίσεις ποιότητας βίντεο. Επιλέξτε 1080p Premium και περιμένετε να φορτώσει το βίντεο. Εάν η ποιότητα δεν αλλάξει, απλώς φορτώστε ξανά το βίντεο και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.
  • Απολαύστε βίντεο YouTube σε κορυφαία ποιότητα

    Θυμηθείτε: Το YouTube αναζητά κυρίως τρόπους για να προσθέσει αξία στην υπηρεσία συνδρομής επί πληρωμή, επομένως είναι λογικό το 1080p Premium να είναι μια αποκλειστική λειτουργία για τους συνδρομητές του YouTube Premium.

    Επομένως, αν σας αρέσουν οι νέες δυνατότητες και θέλετε να απολαύσετε μια καλύτερη εμπειρία προβολής, σκεφτείτε να αποκτήσετε μια συνδρομή. Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας του ρυθμού bit, μια συνδρομή Premium αφαιρεί διαφημίσεις, επιτρέπει έξυπνες λήψεις και σας επιτρέπει να κάνετε ουρά βίντεο.