Πώς να αποκρύψετε την προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο σε βίντεο YouTube

Το YouTube επιτρέπει στους χρήστες να προωθούν τα βίντεό τους προσθέτοντας προτεινόμενα βίντεο ως επικαλύψεις πάνω από αυτό που παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή. Αυτή η επικάλυψη αποτελείται από 2-3 βίντεο και έναν σύνδεσμο για να εγγραφείτε στο κανάλι που παρακολουθείτε. Τα περισσότερα κανάλια είναι προσεκτικά ώστε το προτεινόμενο περιεχόμενο να μην αποκλείει κανένα μέρος του βίντεο. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα μεταβαίνοντας στο επίσημο κανάλι για το SNL όπου στο τέλος του βίντεο υπάρχουν πλάνα που δεν χρειάζεστε/θέλετε απαραίτητα να παρακολουθήσετε και πάνω από το οποίο εμφανίζεται η προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο. Δεν το κάνουν όλα τα κανάλια ωστόσο και συχνά ένα μέρος ενός βίντεο παρεμποδίζεται από την προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε την επικάλυψη.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα βίντεο εκτός σύνδεσης στην εφαρμογή YouTube

Για να αποκρύψετε την προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο σε βίντεο YouTube, χρειάζεστε ένα πρόσθετο ή μια επέκταση που μπορεί να αποκλείσει στοιχεία ιστοσελίδας. Υπάρχουν επεκτάσεις που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά η πιο αξιόπιστη είναι το Adblock Plus. Το μόνο μειονέκτημα στη χρήση αυτής της επέκτασης είναι ότι θα πρέπει να εκτελέσετε την επέκταση στο YouTube, δηλαδή δεν μπορείτε πλέον να συμπεριλάβετε το YouTube στη λίστα των εφαρμογών σας στη λίστα επιτρεπόμενων.

Απόκρυψη προτεινόμενης επικάλυψης βίντεο

Εγκαταστήστε το Adblock Plus στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι διαθέσιμο τόσο για Chrome όσο και για Firefox. Βεβαιωθείτε ότι η επέκταση είναι ενεργοποιημένη, ώστε να μπορεί να αποκλείει διαφημίσεις στο YouTube. Επισκεφτείτε ένα βίντεο YouTube που γνωρίζετε ότι εμφανίζει επικάλυψη βίντεο. Παίξτε το ή προχωρήστε μέχρι να εμφανιστεί η επικάλυψη και, στη συνέχεια, κάντε παύση του βίντεο.

  Πώς να κάνετε παύση του YouTube όταν κοιτάτε μακριά από την οθόνη σας [Chrome]

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Adblock plus δίπλα στη γραμμή URL και επιλέξτε Block Element από το μενού που ανοίγει. Μόλις κάνετε κλικ στο «Αποκλεισμός στοιχείου», θα μπορείτε να επιλέξετε ένα στοιχείο για αποκλεισμό. Μετακινήστε τον κέρσορα του ποντικιού σας σε ένα από τα προτεινόμενα βίντεο.

Μια κίτρινη επισήμανση θα υποδεικνύει ότι θα επιλεγεί.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που σας ζητά να προσθέσετε έναν νέο κανόνα. Κάντε κλικ στην Προσθήκη και επαναλάβετε αυτό για όλα τα προτεινόμενα βίντεο στην επικάλυψη. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτό το βήμα πολλές φορές, καθώς μια επικάλυψη βίντεο έχει πολλά στοιχεία. τίτλος, κοντέινερ βίντεο, καρέ βίντεο κ.λπ.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube στο Chrome

Εάν το κάνετε σωστά, πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά. Αποκλείστε όλα τα στοιχεία και δεν θα δείτε ποτέ ξανά επικάλυψη σε κανένα βίντεο. Μόλις τελειώσετε, παίξτε το βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος και ελέγξτε εάν τυχόν άλλα στοιχεία ενός προτεινόμενου βίντεο εμφανίζονται στην κορυφή του βίντεο. Εάν το κάνουν, θέστε το σε παύση και αποκλείστε το στοιχείο χρησιμοποιώντας το Adblock plus.

Αυτό θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να γίνει. Το YouTube δεν φαίνεται να έχει κανόνες σχετικά με την εμφάνιση προτεινόμενων βίντεο. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει την επικάλυψη και οι χρήστες που παρακολουθούν το βίντεο δεν μπορούν καν να τους παραβλέψουν.