Τι είναι η συντόμευση Δημιουργία νέου φακέλου στα Windows 10

Οι φάκελοι είναι απαραίτητοι για την οργάνωση των αρχείων σας. Τα Windows 10 δεν θέτουν όριο στο πόσους φακέλους μπορεί να δημιουργήσει ένας χρήστης. Είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε όσες θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο οπουδήποτε κάνοντας δεξί κλικ μέσα σε έναν φάκελο και επιλέγοντας την επιλογή Νέος>Φάκελος. Ο φάκελος δημιουργείται με το όνομα Νέος φάκελος και μπορείτε να τον μετονομάσετε.

νέος φάκελος windows 10

Δημιουργία συντόμευσης νέου φακέλου στα Windows 10

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φάκελο σε οποιοδήποτε παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων και στην επιφάνεια εργασίας. Η επιλογή μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ δεν είναι δύσκολη στη χρήση, αλλά αν προτιμάτε συντομεύσεις πληκτρολογίου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο με έναν.

  Πώς λειτουργεί η Αναγνώριση Προσώπου;

Νέα συντόμευση φακέλου

Η νέα συντόμευση φακέλου στα Windows 10 είναι Ctrl+Shift+N. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου στην επιφάνεια εργασίας και σε οποιονδήποτε φάκελο στην Εξερεύνηση αρχείων.

Συντόμευση νέου φακέλου με ένα πλήκτρο

Μπορείτε να απλοποιήσετε περαιτέρω τη συντόμευση του νέου φακέλου με μια δέσμη ενεργειών AutoHotKey. Το σενάριο και το ίδιο το AutoHotKey είναι ελαφρύ. Το μόνο που χρειάζεται να αποφασίσετε είναι ποιο κλειδί θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο. Εάν το πληκτρολόγιό σας διαθέτει ειδικά κλειδιά για το άνοιγμα αλληλογραφίας ή τη μετάβαση στην αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε να αντιστοιχίσετε εκ νέου ένα από αυτά.

  Πώς να ερευνήσετε ένα θέμα στο Διαδίκτυο

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τον τρόπο αναγνώρισης αποκλειστικών πλήκτρων πληκτρολογίου.

Αφού προσδιορίσετε το κλειδί, μπορείτε να δημιουργήσετε το σενάριο ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Εγκαθιστώ AutoHotKey στο σύστημά σας.
Ανοίξτε ένα νέο αρχείο σημειωματάριων.
Εισάγετε τα ακόλουθα.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Επεξεργαστείτε το τμήμα ‘Launch_Mail’ και αντικαταστήστε το με το κλειδί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο.
Αποθηκεύστε το αρχείο με την επέκταση αρχείου AHK.
Εκτελέστε το σενάριο.
Πατήστε το πλήκτρο και θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος.

Μπορείτε να μετακινήσετε το σενάριο στο φάκελο “Εκκίνηση” και το σενάριο θα εκτελεστεί αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσετε το σενάριο με μη αυτόματο τρόπο.

  Παρακολουθεί τη χρήση RAM & CPU, απεγκαθιστά μαζικά εφαρμογές

Η συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+N θα λειτουργεί μόνο στην Εξερεύνηση αρχείων. Δεν είναι μια καθολική συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows 10. Σε άλλες εφαρμογές, π.χ. σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης. Μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+E και αυτή η συντόμευση είναι καθολική, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων.

συμπέρασμα

Η συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+N θα λειτουργήσει και στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση αρχείου. Εάν κάνετε λήψη ενός αρχείου, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Νέος φάκελος ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου για να δημιουργήσετε τη συντόμευση. Το όνομα του φακέλου θα είναι επεξεργάσιμο.