Παρακολουθεί τη χρήση RAM & CPU, απεγκαθιστά μαζικά εφαρμογές

Το CCleaner είναι σαν το WD-40 για Windows και Mac. εκτός από ένα σωρό διαφορετικά πράγματα, κρατά τα σκουπίδια από το μηχάνημα που ξεθωριάζει. Πάει καιρός από τότε που ακούγαμε για τη δημοφιλή εφαρμογή που έρχεται στο Android και τελικά έφτασε στη μορφή beta. Προσφέροντας μια σημαντική λίστα δυνατοτήτων, το CCleaner για Android προσφέρει έναν τρόπο παρακολούθησης της χρήσης RAM, CPU και μπαταρίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Piriform, οι προγραμματιστές εφαρμογών, το CCleaner μπορούν να καθαρίσουν διεξοδικά το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, την προσωρινή μνήμη εφαρμογών, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, τα στοιχεία του προχείρου καθώς και να απεγκαταστήσουν ανεπιθύμητες εφαρμογές με λίγα κλικ στην οθόνη.

Η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή σε πρώιμη έκδοση beta προς το παρόν. για να πάρετε μια γεύση από αυτό, θα πρέπει να γίνετε δοκιμαστής beta αν γίνετε μέλος της Ομάδας Google. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή όμως, απλά κατευθυνθείτε στο Σελίδα Ομάδας Googleκαι κάντε κλικ στην επιλογή “Συμμετοχή στην Κοινότητα”.

  Πώς να πραγματοποιείτε και να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις στο Mac σας

Στη συνέχεια, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε Σελίδα Google Play Store του CCleaner, κάντε κλικ στο «Γίνετε δοκιμαστής» – όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης – και θα μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, η εφαρμογή φιλοξενεί τρία κύρια χαρακτηριστικά (ή ενότητες) στο οπλοστάσιό της. το Cleaner, το App Manager και την οθόνη System Info. Μπορείτε να πλοηγηθείτε μεταξύ αυτών των μονάδων μέσω του αριστερού συρταριού πλοήγησης.

Το Cleaner δείχνει τη συνολική ποσότητα χώρου στο δίσκο που έχετε στη διάθεσή σας και φέρει δύο κουμπιά στο κάτω μέρος με την ένδειξη Ανάλυση και Καθαρισμός. Το “Clean” δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι να πατήσετε πρώτα το Analyze, το οποίο επιτρέπει στην εφαρμογή να σαρώσει τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας για να βρει αφαιρούμενα ανεπιθύμητα και ανεπιθύμητα αρχεία.

  Πώς να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές για το Microsoft Word στα Windows 10

Η ανάλυση του δίσκου διαρκεί γενικά μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Μόλις τελειώσετε, εμφανίζεται μια λίστα με στοιχεία που μπορούν να αφαιρεθούν αμέσως επισημαίνοντάς τα και στη συνέχεια πατώντας Καθαρισμός.

Η δεύτερη ενότητα που προσφέρει το CCleaner είναι μια οθόνη πληροφοριών συστήματος, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις ιδιότητες του συστήματος της συσκευής σας σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, εμφανίζει τους πόρους της CPU που καταβροχθίζονται από τη συσκευή σας, καθώς και τη συνολική μνήμη RAM, την εσωτερική αποθήκευση και τη χρήση της μπαταρίας.

Η τρίτη ενότητα, που ονομάζεται App Manager, είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης εφαρμογών που διευκολύνει την κατάργηση πολλαπλών εφαρμογών με μία κίνηση. Κάθε στοιχείο στη λίστα εμφανίζεται με το όνομά του και το εικονίδιο εφαρμογής και για να απεγκαταστήσετε μία ή περισσότερες εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας και να πατήσετε Απεγκατάσταση. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να πατήσετε σε μια εφαρμογή για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν, όπως τη χρήση της μνήμης.

  Τι είναι οι Crushed Shadows και Blown Highlights;

Η Piriform δηλώνει επίσης ότι εργάζεται ήδη σε πρόσθετες λειτουργίες, όπως διαχείριση διεργασιών και καθαρισμό RAM, προσαρμοσμένο καθαρισμό φακέλων και πολλά άλλα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε λίγες εβδομάδες. Αλλά ακόμα και στην τρέχουσα μορφή της, η εφαρμογή είναι αρκετά φοβερή για να εκτελέσει έναν γρήγορο καθαρισμό του Android σας.

[via: Piriform Blog]